Autor Wątek: Kamila Baar  (Przeczytany 12651 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Kamila Baar
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 25, 2013, 22:38:46 »
Ostatnio przypomniałam sobie kilka odcinków "Odwróconych". Jadzia jest normalna, Jadzia jest urocza, Jadzia nie przewraca oczami, nie bierze oddechu z dziwnym miejscu w zdaniu, Jadzia nie wygląda jak na prochach. Mnie się patrzy z przyjemnością.
Widocznie te "dziwności" przyszły z wiekiem.
Hana jest ok - ciekawa postać, fajna, mądra kobieta, z empatią etc. Ale po prostu czasami ma człowiek ochotą nią potrząsnąć lub po prostu dać kopniaka na rozruch. Chodząca anemia.
Granie pani Baar w NDINZ się mi nie podoba, ale inne role, dawniejsze, czemu nie?! Nie jest najgorzej.

Offline emi

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 16, 2013, 14:05:07 »
 Serdecznie zapraszam do polubienia strony https://www.facebook.com/KamillaBaarFanpage  Pozdrawiam

A może jednak napisałabyś parę słów na temat aktorki? Jeśli to Ty prowadzić ten fan page to na pewno lubisz Kamillę Baar i masz na temat jej aktorstwa sporo to powiedzenia. To forum jest bowiem forum dyskusyjnym, nie służy tylko i wyłącznie reklamom, a widzę, że Ty odwiedzasz je tylko w takim celu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2013, 15:35:33 wysłana przez Justek »

Offline Aga

• HaPi
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 16, 2013, 16:38:24 »
Ja oczywiście FanPage polubię :) Ale, aż 'taką wielką' fanką Kamili to ja nie jestem. Lecz życzę powodzenia w prowadzeniu :)

Zapamiętaj jutra nie będzie...
Ewelina Lisowska!

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 10, 2013, 18:53:13 »
Kamilla Baar dostała Wiktora w kategorii "Odkrycie roku" jesli kogoś interesuje wywiad z jej babcią na jej temat, jaka jest dziś i jaka była wcześniej itp to zapraszam tutaj :) http://www.gloswagrowiecki.pl/index.php  można zakupić e -wydanie

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 19, 2013, 14:08:36 »
Warto przypomnieć, że Kamilla otrzymała nagrodę Grand Prix za rolę Ali w spektaklu telewizyjnym "Tango" podczas Krajowego Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru TV "Dwa Teatry". Jak już wcześniej wspomniałam, mnie w tej roli nie przekonała. Od oddechów w dziwnych miejscach i mrużenia oczu niełatwo jest jej się odzwyczaić. <nie_slucha>

A tak uwielbiam tę książkę i pozostałą część obsady (no, może poza Małeckim :D)... To właśnie Kamilla jest tu najsłabszym ogniwem, niestety.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 01, 2013, 07:40:44 »
Warto przypomnieć, że Kamilla otrzymała nagrodę Grand Prix za rolę Ali w spektaklu telewizyjnym "Tango" podczas Krajowego Festiwalu Teatru Polskiego Radia i Teatru TV "Dwa Teatry". Jak już wcześniej wspomniałam, mnie w tej roli nie przekonała. Od oddechów w dziwnych miejscach i mrużenia oczu niełatwo jest jej się odzwyczaić. <nie_slucha>

A tak uwielbiam tę książkę i pozostałą część obsady (no, może poza Małeckim :D)... To właśnie Kamilla jest tu najsłabszym ogniwem, niestety.
Dopiero wczoraj miałam okazję obejrzeć ten spektakl, szerzej wypowiem się w odpowiednich wątkach, ale muszę przyznać Ci zdecydowaną rację. Mnie bardzo raziła słaba gra aktorska Baar w tym spektalu, szczególnie przy tak dobrej obsadzie (Gniewkowska, Frycz, Hycnar, Englert, Małecki nawet), ona po prostu irytowała widza. Jak kiedyś napisałam, że w NDiNZ jej mimika, ton głosu przyprawia mnie o mdłości, ale nie wiem czy to tylko na potrzeby serialu jest taka nijaka - teraz wiem. Ona po prostu jest kiepską aktorką i tyle. Dlatego dziwi mnie to, że ktoś przyznał jej taką, bądź co bądź istotną dla aktora, nagrodę za tę rolę, bo na tle pozostałych wypada blado i tak naprawdę jedynie sceny, gdy była tylko ona i KG jakoś potrafiłam oglądać bez grymasu na twarzy.
Ale już ktoś pisał w wątku Teatru TV, że w spektaklu "Dawne grzechy", który miał ostatnio premierę - to właśnie Baar była najsłabszym elementem. Dlatego łatwo jest wyprowadzić wniosek, że właściwie nie wiadomo dlaczego ona dostaje angaż  <bezradny> Skoro jest na pewno liczne grono utalentowanych aktorek w jej wieku lub zbliżonym, które również mają warunki fizyczne (i to nawet lepsze niż przesadnie już chuda Baar), a aktorsko potrafią udźwignąć rolę i zachwycić widza.

Offline jolac

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 11, 2018, 13:13:14 »
Irytuje mnie strasznie jej sposób gry, w "Tangu" w Teatrze Telewizji była nie do zniesienia... Bardzo nienaturalna.
Uśmiech proszę!! :D

Offline bella

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 14, 2018, 09:55:03 »
Ja w sumie ją tylko kojarze jak grała w Na dobre i na złe. Nie wiem jak z jej grą aktorską, ale bardzo podoba mi się wizualnie - ma coś nietypowego i przyciągającego w urodzie  :zawstydzony1: