Filmografia:Filmy: 2011 ?
Listy do M. jako Karina Lisiecka,
2008 ?
Serce na dłoni jako psychiatra,
2006 ?
Tylko mnie kochaj jako Agata,
2006 ?
Sztuka masażu jako Renia,
2003 ?
Zerwany jako kuratorka,
2002 ?
Jak to się robi z dziewczynami jako Żora,
2001 ?
Wiedźmin jako Gildia,
2000 ?
Egoiści jako Ilonka, żona Młodego,
2000 ?
Enduro Bojz jako recepcjonistka,
1999 ?
Tydzień z życia mężczyzny jako dziennikarka,
1999 ?
Patrzę na ciebie Marysiu jako dziewczyna w pokoju szpitalnym,
1997 ?
Farba jako Ola.
Seriale: 2012 -
Prawo Agaty jako Agata Przybysz,
2005-2009 ?
Niania jako Frania Maj,
2003-2007 ?
Fala zbrodni jako Czarna,
2002 ?
Wiedźmin jako Elfka Toruviel (gościnnie),
2001- 2009 ?
Na dobre i na złe jako Salowa Maria ?Mariola? Jolanta Muślinek,
2000-2001 ?
Przeprowadzki jako Urszula, żona księcia Dowgiłły (gościnnie),
2000 ?
Twarze i maski jako Paulina Hołyszko,
1998 ?
Gosia i Małgosia jako Małgosia,
1980-2000 ?
Dom jako Aga, koleżanka Majki (2000) (gościnnie),
Etiudy: 2002 ?
Spotkania,
2001 ?
Bez miłości,
2001 ?
Córka,
1998 ?
Okno na ulicę,
1995 ?
Ojciec,
1995 ?
Fatum,
1995 ?
Niemcy jako Ruth/Berta.
Uzdolniona aktorka, mająca rzeszę fanów dzięki jej wspaniały rolom w serialach i filmach. Przez media jest wykrzykiwana "Polską Sandrą Bullock" Jest moją naj ukochaną aktorką od wielu lat.
Zaczęłam być jej fanką dzięki serialu
Niania, gdzie grała tam główną rolę. Bardzo ją wtedy polubiłam, widząc jak wspaniale zaangażowała się w tą postać i potrafiła zagrać bez problemu. Wspaniale sobie poradziła u boku serialowego Maksa Skalskiego, czyli Tomasza Kota.

Zresztą... zawsze udają się jej role komediowe. Nie tylko, jako Frania Maj. Na przykład rola atrakcyjnej pani architekt z
Tylko mnie kochaj również była komediowa. Mimo iż to czarny charakter, to jest moja ulubiona postać, ponieważ to właśnie Agnieszka zagrała ją rewelacyjnie, z dreszczykiem emocji i z poczuciem humoru.

Wracając do seriali- przenieśmy się do szpitala, tzn. do serialu
Na dobre i na złe, gdzie Agnieszka tam grała salową Mariolkę. Tam również była komediowa, mająca wiele do powiedzenia. To kolejna postać, która dzięki Agnieszce była bardzo lubiana przez widzów. To była bardzo przyjemna rola, nawet i przyjemniejsza, bo zagrana właśnie przez nią! Te wszystkie teksty przez nią wypowiedziane powodowały u mnie uśmiech na twarzy. Agnieszka tam wykonała kawał dobrej roboty!

Rzadziej oglądałam
Falę zbrodni z jej udziałem, bo jestem trochę za młoda na takie mocne seriale, ale niektóre odcinki udało mi się obejrzeć w internecie. Tam Agnieszka jest inna, niż w innych serialach. Nie jest taka słodka, jak Frania, ani dowcipna, jak Mariolka. W "Fali..." jest mocną kobitką, która niczego się nie boi, BA! Jest odważniejsza, niż jakiś tam facet myślący, że nie jest "boi dudkiem", a potem się okazuje, że jednak jest. Jako twarda policjantka, aktorka pokazała, że każdą rolę potrafi zagrać...

Teraz leci
Prawo Agaty- kolejny serial z Agnieszką w roli głównej. To drugi serial, jaki bardzo, bardzo pokochałam. Rola Agaty Przybysz jest wręcz stworzona dla Agnieszki. Żadna inna aktorka by nie zagrała tak rewelacyjnie, jak nie ona! Jako prawniczkę z twardym sercem, która nie ma czasu na łzy i zajadaniem się pop cornu z lodami (jak to robiła Magda M.), czy też znalezieniu wielkiej miłości można zobaczyć w Agnieszce ten wielki talent, jaki daje na ekranie. Jest tam niewiele z Frani, Mariolki, czy Darii, ale czasami zdarzają się sceny, gdzie widzimy zamiast Agaty te trzy bohaterki (na przykład w odcinku 10, jak Agata jest na urodzinach, u swojego ojca śpiewa "Sto lat", niczym nieśmiertelna Frania Maj

)

Zapraszam do dyskusji
(tekst skopiowany z ifilmu, prócz komentarza o "Prawie Agaty")