Autor Wątek: W poprzednim odcinku  (Przeczytany 48130 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: W poprzednim odcinku
« Odpowiedź #90 dnia: Luty 07, 2013, 21:31:32 »
Rysiek najlepszym przyjacielem Grześka...koniec świata! <olaboga> Wcale się nie dziwię Oli i Błażejowi, że tak reagują, a zwłaszcza Błażejowi, bo on Ryszarda poznał już przecież, no i wie co na jego temat sądzi Grażyna, aż zacytować mogę, pamiętam to jak dziś, gdy mówiła: "Rysiek Nowak to buc i bufon. Dorobił się na handlu skarpetkami a teraz zgrywa bóg wie kogo...arystokrata zakichany!" :D A Król, człek z natury niedzisiejszy, olewa kompletnie swoją ukochaną, tylko z Ryśkiem a to na konie, a to meczyk obejrzeć, nawet w sytuacji totalnie namiętnej (na kanapie w salonie u Grażyny)...myśli czy Rysiu mu wybaczy <haha> no pliiis! Niech się z Markiem spotyka, czy coś.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #91 dnia: Luty 08, 2013, 20:11:01 »
Na tyle ile ja ogarniam co tam się dzieje to mogę napisać.
Dzięki sandi i Donia. :) Trochę z opóźnieniem, ale jednak mi rozjaśniłyście, bo w sumie to ja się w tym serialu intensywnie gubię :P

Poza tym, fajnie, że Radek będzie pojawia się częściej, tylko dlaczego musi pojawiać się z nim ta Nikola? :P Ona jest tak irytująca, że podczas scen z nią mam ochotę wyłączyć telewizor, naprawdę :D
Mnie nawet nie irytuje. Chociaż smutny i przybity Radek, to średni widok :D Swoją drogą intryguje mnie, co też ona kombinuje.

Rysiek najlepszym przyjacielem Grześka...koniec świata! <olaboga> Wcale się nie dziwię Oli i Błażejowi, że tak reagują, a zwłaszcza Błażejowi, bo on Ryszarda poznał już przecież, no i wie co na jego temat sądzi Grażyna, aż zacytować mogę, pamiętam to jak dziś, gdy mówiła: "Rysiek Nowak to buc i bufon. Dorobił się na handlu skarpetkami a teraz zgrywa bóg wie kogo...arystokrata zakichany!" :D
A tu dla odmiany... Ryszard irytuje mnie najbardziej z całego serialu. Okropny ludź.

A w poprzednim, czyli dzisiejszym odcinku...
Pościg za Nikolą... ech, zaintrygowała mnie jej reakcja, kiedy kazała Radkowi zapomnieć. Jej zależy, ale nie może... ciekawe, czemu nie może.
W Wadlewie wreszcie zadziało się coś, co mnie nie zirytowało. Nowy przybysz przesympatyczny. Widziałam zapowiedź na nowy tydzień i w zasadzie rozwinie się to w dość ciekawy wątek. Nareszcie!
Arturro... jak zwykle. Zakombinował, pomógł.. i ok, ale czemu mam wrażenie, że nie było to bezinteresowne i, że albo za to porządnie oberwie, albo się wyda i będzie spięcie z Kingą? W ogóle to nie wydaje się Wam, że on z Kingą chciałby być?

W sumie odcinek nie był taki znowu najgorszy :D

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: Luty 09, 2013, 15:25:19 »
Artur na pewno chciałby być z Kingą i nie pomaga Adamowi bezinteresownie. Jak zakończył się ostatni wątek z pracą Adama w firmie Artura, to potem Kinga wprost mu zarzuciła, że robi wszystko, żeby skompromitowac Adama w jej oczach i żeby on miał szansę wbić się do ich rodziny. Artur poza tym wspominał po rozmowie z Kingą różne sceny z czasów kiedy byli razem.

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #93 dnia: Luty 14, 2013, 13:19:40 »
Ale ta Mirka jest wredna i fałszywa. Jakie świństwo zrobiła Patrycji i jeszcze zachowuje się, jak gdyby nigdy nic...
A poza tym lubię to relację Dominik/Fabian ;)

Co do Kingi i Artura. Artur na pewno chciałby z nią być. Jestem ciekawa czy wyda się to, że i praca tancerza nie była tylko zbiegiem dobrych okoliczności ;)

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #94 dnia: Luty 14, 2013, 17:14:18 »
Ale ta Mirka jest wredna i fałszywa. Jakie świństwo zrobiła Patrycji i jeszcze zachowuje się, jak gdyby nigdy nic...
A poza tym lubię to relację Dominik/Fabian ;)

Też nie lubię Mirki i nie podoba mi się jej zachowanie. Natomiast Dominik jest fajny. Dość szybko jednak z wrogów stali się przyjaciółmi. Mam wrażenie, że za szybko się toczy ten wątek młodzieżowy. Fabian i Patrycja mogliby dłużej ze sobą randkować. A tutaj już nawet seks był. Jak tak dalej pójdzie to oni wszyscy (Patrycja, Fabian, Mirka, Dominik i jeszcze Krystian, który na razie nie ma wielkiego wątku, ale też dołączył do stałej obsady) staną się taką zgraną paczką przyjaciół jak na początku Marysia, Paweł, Kinga, Artur, Bartek, Emilka i Patryk, a po nich Ola/Błażej/Sabina/Mikser/Radek/Daga...

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #95 dnia: Luty 14, 2013, 23:40:34 »
Mirka zrobiła to z zazdrości, ale to wcale nie usprawiedliwia jej zachowania. Jak rzeczywiście czuła się olewana przez Patrycję to mogła jej to powiedzieć, a nie psuć jej związek i to w taki jeszcze sposób, że zrobiła z niej największą świnię. I w dodatku rozpowszechniła na całą szkołę.

Dominika też polubiłam, całkiem fajny chłopak z niego.
A czy szybko to się rozwinęło. No dość szybko, była jedna scena na krzyż jak to się nienawidzą, jedna scena jak dochodzą do względnego spokoju (wspólne malowanie jako kara) i jedna scena, podczas której Fabian odkrywa prawdę o Dominiku. Od tego czasu zaczęli nadawać na tych samych fal i po prostu zostali dobrymi kolegami. Bez żadnego rozwijania tej znajomości...no szybko poszło, ale nie przeszkadza mi to jakoś, bo jak już pisałam, lubię ich relację ;)

Jak tak dalej pójdzie to oni wszyscy (Patrycja, Fabian, Mirka, Dominik i jeszcze Krystian, który na razie nie ma wielkiego wątku, ale też dołączył do stałej obsady) staną się taką zgraną paczką przyjaciół jak na początku Marysia, Paweł, Kinga, Artur, Bartek, Emilka i Patryk, a po nich Ola/Błażej/Sabina/Mikser/Radek/Daga...
Myślę nawet, że to planowo do tego właśnie zmierza ;)

A ten Krystian to... ? Bo nie kojarzę ;)

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #96 dnia: Luty 15, 2013, 23:04:45 »
Mirka zrobiła to z zazdrości, ale to wcale nie usprawiedliwia jej zachowania. Jak rzeczywiście czuła się olewana przez Patrycję to mogła jej to powiedzieć, a nie psuć jej związek i to w taki jeszcze sposób, że zrobiła z niej największą świnię. I w dodatku rozpowszechniła na całą szkołę.

Dominika też polubiłam, całkiem fajny chłopak z niego.
A czy szybko to się rozwinęło. No dość szybko, była jedna scena na krzyż jak to się nienawidzą, jedna scena jak dochodzą do względnego spokoju (wspólne malowanie jako kara) i jedna scena, podczas której Fabian odkrywa prawdę o Dominiku. Od tego czasu zaczęli nadawać na tych samych fal i po prostu zostali dobrymi kolegami. Bez żadnego rozwijania tej znajomości...no szybko poszło, ale nie przeszkadza mi to jakoś, bo jak już pisałam, lubię ich relację ;)

Fakt, Mirka trochę przegięła, bo mogła najpierw przyjść do Patrycji i z nią o tym pogadać. Ale z doświadczenia wiem, że takie rozmowy nie zawsze skutkują, tzn. na chwilę może i jest dobrze, ale później przypuszczam, że Patrycja znowu zaczęłaby ją olewać i w końcu całkiem by zapomniała o swojej przyjaciółce. Szkoda, że związek Patrycji i Fabiana zawisł na włosku, ale jest mi też szkoda Mirki, która teraz zostanie sama :(

A co do relacji Dominik-Fabian, to nawet mi się podoba, że nie przedłużali tego w nieskończoność. Doszło po prostu między nimi do poważnej, męskiej rozmowy i tyle. Między dziewczynami może powinno trwać, to dłużej ale co do facetów, to myślę, że tyle czasu na zakumplowanie w zupełności wystarczy ;-)
Anula :)

Offline Fenikks

• DM Fan
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: Luty 16, 2013, 01:31:21 »

To taki kumpel Dominika, który też jeździ na skuterze. Dzisiaj zaczepiał Patrycję i dokuczał jej w związku z jej seksem z Fabianem. No i składał jej propozycje, ale ona go zbyła. Na razie rzadko się pojawia, ale niebawem dostanie większą rolę (aktor go grający na swoim profilu na facebooku co jakiś czas dodaje różne newsy z planu ;)).

Offline sandi

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #98 dnia: Luty 16, 2013, 13:09:45 »
Fakt, Mirka trochę przegięła, bo mogła najpierw przyjść do Patrycji i z nią o tym pogadać. Ale z doświadczenia wiem, że takie rozmowy nie zawsze skutkują, tzn. na chwilę może i jest dobrze, ale później przypuszczam, że Patrycja znowu zaczęłaby ją olewać i w końcu całkiem by zapomniała o swojej przyjaciółce. Szkoda, że związek Patrycji i Fabiana zawisł na włosku, ale jest mi też szkoda Mirki, która teraz zostanie sama :(
Wątpię, że tak całkiem by zapomniała. W końcu ona wcale tak jej nie olewała, spotykała się i z nią i z nim (że z nim ostatnio troszkę częściej no to chyba można zrozumieć), a przynajmniej tak było pokazane w serialu. Mirce chodziło chyba o sam fakt, że to Patrycja ma chłopaka i jest szczęśliwa, a nie ona, co zresztą jej powiedziała potem. Czysta zazdrość... i z tej zazdrości zrobiła z Patrycji taką świnię, co rozpowiada na lewo i prawo o swoich łóżkowych sprawach, naśmiewając się przy tym z Fabiana. No na pewno nie było to fajne.

Myślisz, że zostanie sama? W ostatnim odcinku na to nie wyglądało, ale nie wiadomo czy oni przetrzymają ten jej bunt ;)
Swoją drogą mina Dominika jak Mirka zwymiotowała na jego buty była urocza ;D

To taki kumpel Dominika, który też jeździ na skuterze. Dzisiaj zaczepiał Patrycję i dokuczał jej w związku z jej seksem z Fabianem. No i składał jej propozycje, ale ona go zbyła. Na razie rzadko się pojawia, ale niebawem dostanie większą rolę (aktor go grający na swoim profilu na facebooku co jakiś czas dodaje różne newsy z planu ;)).
A, to ten. No to szkoda, bo jakoś go nie polubiłam  <jezyk>

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #99 dnia: Luty 19, 2013, 09:20:00 »
Rany...
Wczoraj włączyłam sobie Pierwszą miłość. A znowu miałam przerwę - prawie 2 tygodnie nie widziałam żadnego odcinka. Wiem, co się jednak w wątku młodszej młodzieży dzieje.

Tak, czy inaczej... przyszedł Fabian... i zaczęła się szopka. Ratunku! Okropieństwo. Zrobili taki melodramat z tej rozmowy o byłych, o doświadczeniu, o tym, że on musi wiedzieć... Żałosne. Brakowało mi tylko zachowania a'la Scarlett O'Hara z jej strony, bo jego ton głosu i melodia w tle zdecydowanie nasuwały najbardziej melodramatyczne melodramaty.

Offline Skorpionica

• Zaawansowany
« Odpowiedź #100 dnia: Luty 19, 2013, 14:25:25 »
Tak, czy inaczej... przyszedł Fabian... i zaczęła się szopka. Ratunku! Okropieństwo. Zrobili taki melodramat z tej rozmowy o byłych, o doświadczeniu, o tym, że on musi wiedzieć... Żałosne.

Dokładnie tak! W ogóle to mam dosyć patrzenia jak ten chłopak ciągle się garbi i przybiera minę "zaraz cię zabiję".

Mirka się udała w tym odcinku. Tak samo kumpel taksówkarz. Uśmiałam się dobrze.
Rysiek- do niego to słów nie mam. Całe życie w Wadlewie, bez żadnej odwagi pójścia w świat, ah co za kołek.....

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #101 dnia: Luty 19, 2013, 19:15:27 »
Rysiek- do niego to słów nie mam. Całe życie w Wadlewie, bez żadnej odwagi pójścia w świat, ah co za kołek.....
Lubi swoją pracę, lubi swoją wieś, jest mu dobrze... Poza tym, czy żona przed ślubem wspominała, że będzie chciała rewolucjonizować mu życie? Nie... On po prostu jest z tych, co nie lubią i nie chcą zmian.... Poza tym - tu ma pewną pracę, a we Wrocławiu? Nigdy nic nie wiadomo. Też jestem za tym, żeby wszystko stawiać na jedną kartę, ale tylko wtedy, kiedy się tego naprawdę chce, bo co - ona zacznie 'żyć', pracować, istnieć, a jak on się nie odnajdzie? I będzie miał do niej żal do końca życia? :P Wiesz, każdy kij ma dwa końce ;) A kobieta sobie zawsze poradzi - czy żyjąc tak, jak chce, czy żyjąc tak, jak musi. Faceci są pod tym względem beznadziejni. Jedna porażka... i depresja, marudzenie, wyżywanie się... :D

Ten odcinek też był tragiczny. Hehehe, naprawdę nie rozumiem, czemu ja oglądam ten serial :P I to z własnej, nieprzymuszonej woli :P Mirka jest beznadziejna. W ogóle nie ogarniam, o co jej chodzi. Patrycja... jeszcze chwilę temu myślałam, że ona po prostu ma średnią rolę, ale nie, po prostu aktorka nie daje rady udźwignąć roli. To jej przewracanie oczami i robienie min.... zero naturalności. + Fabian jest irytujący.

Wątek Aneta - Hubcio - Marysia - pozostali, to dla mnie totalna abstrakcja. Gdzieś tam przewijają mi się imiona Rajmund, Kuba, ale przez to moje oglądanie nie nadążam, musiałabym poznać tę historię od początku (a pewnie początek jest długo przed prawie-śmiercią Hubcia), a jakoś ni mnie parzy, ni mnie ziębi :P Powiedzmy, że przyjmę wszystko takim, jakie jest, bez wnikania w szczegóły :D

Ojej, za to w Wadlewie ile się dzieje, hahaha :D Nie no... Malwina jest super. Jedyna z tej wioski, którą naprawdę lubię :D Chociaż... Wojtek też jest zabawny. :D

Zapowiedź jutrzejszego była śmieszna. Zwłaszcza ta Aneta na klęczkach :P Zobaczymy, co się wydarzy. Aaaaa i nie znoszę Sandry. W ogóle tej aktorki.. brrrrr. Jedyne, co lubię w jej wykonaniu, to piosenkę "Futbol, futbol" w "Szansie na sukces" :P

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #102 dnia: Luty 19, 2013, 19:19:16 »
Rysiek to w ogóle jest.. widzieliście jego dzisiejsze zaangażowanie jak otwierał te kopertę z anonimem? :D nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać.. w ogóle Wadlewo to tragiczny wątek.. takie bzdury się już tam dzieją, że głowa boli.. wcześniej ten fotoradar, teraz te anonimy, które swoją drogą, Malwinka chyba sobie sama załatwia, żeby być w centrum uwagi.. :D

Ja Fabiana polubiłam, jakoś tak się otworzył teraz.. i fajnie że są z Patrycją razem, bo widać że i ona się zmieniła ;)

Wątek z Kubą w końcu się rozkręca, może być ciekawie.

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #103 dnia: Luty 19, 2013, 19:22:13 »
:D nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać.. w ogóle Wadlewo to tragiczny wątek.. takie bzdury się już tam dzieją, że głowa boli.. wcześniej ten fotoradar, teraz te anonimy, które swoją drogą, Malwinka chyba sobie sama załatwia, żeby być w centrum uwagi.. :D
Poczekaj Edi, aż przyjdzie wątek z
Spoiler
potrawami przyprawionymi marihuaną :D
No i nie zapominajmy o Wadlewie miejscu cudu, ze stajenką i osiołkiem :D Małe Betlejem :D

Offline Anula

• Aneta&Marek
« Odpowiedź #104 dnia: Luty 19, 2013, 19:52:45 »
A mnie się ten odcinek podobał. Strasznie mi szkoda Anety, bo biedna nie wie co powinna zrobić. Ale jestem pewna, że chce uchronić swoich bliskich, jak dzisiaj stała przed Marysią i Hubertem, to (może mi się wydawało) aż łzy cisnęły się jej na oczy, oni z resztą też byli strasznie zakłopotani, no bo bądź co bądź po raz kolejny ją okłamali, a to w końcu ich przyjaciółka (rodzina). Wątek Wadlewa też mi się podoba, a zwłaszcza to zaangażowanie Wojtka, widać, że naprawdę zależy mu na Malwinie :-)
Anula :)