Autor Wątek: X Factor  (Przeczytany 20619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
Odp: X Factor
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 29, 2012, 09:35:38 »
Oj, kibicuję Dawidkowi bardzo...  smilie_girl_159
Ja tak samo! ;) Myślę, że takich zapalonych kibicek jest więcej niż my dwie! :P
Tak więc daje, to większą szansę na wygranie Dawidowi. :D
Będzie szok, jeśli wygra Marcin, ciekawa jestem, ciekawa, co to będzie...  :th_0girlchant:

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 29, 2012, 09:37:52 »
I w ogóle nie pamiętam jej z MT więc musiała nie być rewelacyjna bo czterech literek mi nie urwało ;)
Nie trzeba od razu być rewelacyjnym  ;) Może gdyby wybrała jakąś inną piosenkę, a nie komercyjne "E.T" to byś ją zapamiętała. Ja na śpiewie się nie znam, ja zapamiętuję ludzi pod względem osobowości, którą Ewelina ma i podoba mi się ta osobowość  smilie_girl_307 Tak samo zapamiętałam tę śmieszkę z Mam talent. Nie umiem ocenić jej śpiewu, ale szkoda, że nie przeszła dalej, bo chciałabym ją jeszcze zobaczyć.

Jeśli chodzi o obstawianie to myślę, że Podsiadło wygra. Nie podoba mi się fizycznie czy coś, ale maturzyści górą ;D

Hey, little rich girl!

Zołza;)

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 29, 2012, 10:03:53 »
Powiedzmy, że patrzę na tych ludzi kompleksowo- i pod względem śpiewu i osobowości. Ewelina nie porywa mnie absolutnie niczym! No nic na to nie poradzę. Głos może i potężny ale ta maniera paskudna! :th_0girl_hysteric: Do szału mnie doprowadzała- jak kiedyś Okupnik w Blue Cafe kiedy śpiewała jak kwoka. :th_0girl_impossible:

A w Dawidzie podoba mi się jego skromność i to... gadulstwo  smilie_girl_149 Podsiadło braki fizyczne stanowczo nadrabia głosem.

A co do pewności... już kiedyś w MT Bednarek był pewnikiem i jak się skończyło? Trzeba głosować a nie stawiać na to, że i tak wygra, bo jest najlepszy.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 30, 2012, 15:04:56 »
Fajnie słyszeć, że jest więcej osób, które kibicują Dawidowi  smilie_girl_014

Chłopak jest niesamowity i zasługuje w pełni na wygraną. Spenner też ma kawał głosu i też do skormnych należy, ale w nim brakuje mi tego "czegoś"  smilie_girl_253

Dawid jest wspaniały i uwielbiam słuchać jak śpiewa  smilie_girl_231

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 02, 2012, 23:46:21 »
Haaalo, już po finale i nikt nie komentuje? ;D

Nie miałam jeszcze okazji się tutaj wypowiedzieć, dlatego zacznę od tego, że byłam bardzo zaskoczona, gdy do finału weszły The Chance, a nie Ewelina. To nawet nie kwestia tego, iż ją lubiłam bardziej - bo w tym momencie trudno już wybrać kogo się bardziej lub mniej lubi, każdy jest inny i świetnie sobie radzi! Po prostu nie spodziewałam się, że tak to się skończy.

Ktokolwiek by dziś wygrał, byłabym zadowolona, a że wygrał Dawid, jestem jeszcze bardziej. ;D Zakochałam się w jego wersji Cichosza, to utwór, który na długo zapadnie w mojej pamięci. A przecież takich było naprawdę o wiele, wiele więcej.
I występ z Katie! Uwielbiam i jego głos, i jej barwę, dlatego... :wub:

Występ jurorów też bardzo mi się podobał! Bardzo!
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 03, 2012, 10:46:18 »
Ja trochę się obraziłam na ten program, w momencie, gdy w domu jurora pożegnano się z Klaudią Szafrańską, moją zdecydowaną faworytką od momentu pierwszego jej usłyszenia. Dla mnie to dziewczyna jedyna w swoim rodzaju. Wszystkie inne kobiece głosy w tym programie często zlewają mi się w jedno, są takie podobne, a ona- jest inna. Poza tym potrafi stworzyć wokół siebie taką magiczną aurę...  smilie_girl_124 Szkoda, wielka szkoda, że nie dali jej szansy pokazania się w czymś jeszcze, myślę, że widzowie by ją polubili, a ona mogłaby podszkolić dodatkowo swój warsztat pod okiem jednego z jurorów. Szkoda, że nie mieli okazji...

Potem strasznie zszokowała mnie decyzja o odejściu grupy Soul City, bo od momentu wyjścia poza dom jurora- to na nich liczyłam najbardziej. Dodatkowo fakt, że przegrali z The Chance...  smilie_girl_238 Nic do dziewczyn nie mam, ale one moim zdaniem nie brzmią razem zbyt dobrze, ale co ja się tam znam na śpiewie. Moim zdaniem Soul City brzmią już bardzo profesjonalnie, widać że długo wspólnie śpiewają i cieszy ich to, co robią. Ja mam ciarki nawet podczas słuchania "Moves like Jagger" w ich wykonaniu, bo tak cudownie razem brzmią, ich głosy się tak pięknie łączą...  smilie_girl_301

http://www.youtube.com/watch?v=slryYQ98hxs

Za to oglądając wczorajszy odcinek byłam...oczywiście za Marcinem  :th_girl_haha: Choć żadnego z nich, szczerze powiedziawszy, nie widzę jako późniejszego polskiego artystę, którego płytę chciałabym mieć.

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 03, 2012, 11:19:22 »
Jak ja się cieszę, że Dawid wygrał.  smilie_girl_149 Z tego programu najbardziej zapadła mi w pamięć piosenka 'Can't take my eyes of you'. Jakoś taka wesoła. I 'Don't you remember', bo genialnie to wykonał. A jego duet z Katie Melua- cudny.  :th_0girl_dance:

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 03, 2012, 11:44:06 »
Ja też się ogromnie cieszę, że Dawid wygrał. Zasługiwał w pełni na zwyciętwo. Jest cudowny, wie o czym śpiewa i potrafi to przekazać innym  :th_0girlchant:

Jak już wcześniej pisałam, najbardziej imponuje mi jego skormność  smilie_girl_241

Z chęcią kupię jego płytę  smilie_girl_356

Chyba "X factor" to jedyny program, w którym, jak do tej pory, wygrali sami moi faworyci  smilie_girl_321

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline EdySziA

• Art's Souls
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 03, 2012, 11:59:34 »
Nie zaskoczyło mnie zwycięstwo Dawida, spodziewałam się tego i bardzo się cieszę;) z całej tej trójki on najbardziej na to zasługiwał. Szkoda tylko że nie miałam okazji wczoraj pooglądać tego finałowego odcinka, ale dziś muszę nadrobić, ciekawią mnie duety :)

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 03, 2012, 12:08:44 »
Ja trochę się obraziłam na ten program, w momencie, gdy w domu jurora pożegnano się z Klaudią Szafrańską, moją zdecydowaną faworytką od momentu pierwszego jej usłyszenia.

Właśnie! Ta dziewczyna również była fenomenalna!...bardzo chciałam, żeby przeszła i trochę się zdziwiłam, gdy Tatiana wybrała Bajkę, która była dla mnie po prostu zwyczajna, zamiast właśnie Klaudię, która, tak jak mówisz, miała to "coś", bo Bajce tego "czegoś", według mnie,  brakowało...Czasem śpiewała tak, żeby tylko zaśpiewać(?)...ja liczę jednak na coś więcej... oczekuje od wokalisty, tak jak od aktora, że mnie czymś zachwyci, pokaże coś, czego się zupełnie niespodziewałam. Na pewno było tak w przypadku Klaudii i Dawida...Marcin też był w porządku, ale wkurzało mnie to, że prawie cały czas śpiewał takie smęty smilie_girl_253

Offline szyszata

• crazy shipper
  • Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 03, 2012, 12:39:29 »
Nie oglądałam programu na bieżąco, a nawet można powiedzieć że w ogóle, ale wczoraj jakoś natrafiłam na X Factor i postanowiłam oglądnąć. Poziom finału był taki sobie, myślałam że będzie trochę lepszy, ale nie narzekam. :) Dawid, Marcin i The Chance - cała 'trójka' była naprawdę dobra! A wykonania piosenek z gośćmi zagranicznymi była bardzo dobre! Najbardziej podobał mi się występ Marcina i zespołu (nie pamiętam jaką miał nazwę), ale także dobrze wypadł Dawid i Kaite! Szkoda, że Spenner nie wygrał, ale Podsiadło też ma bardzo sympatyczny głos i klimatyczny, więc nie żałuję że tak to się potoczyło.  :D
“Well, it seems to me that the best relationships - the ones that last - are frequently the ones that are rooted in friendship. You know, one day you look at the person and you see something more than you did the night before. Like a switch has been flicked somewhere. And the person who was just a friend is… suddenly the only person you can ever imagine yourself with.”

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 03, 2012, 13:17:59 »
To może od początku  ;D
Dobry początek, wspólny występ jurorów bardzo mi się podobał. ''Fever'' ma mega klimat  :D
...I od zawsze podobają mi się perkusiści  :th_0girl_spruce_up:
Chcę Dawida za chłopaka, o  ;D Nie ze względu na jego śpiew czy tysiące, które wygrał ( smilie_girl_299) a ze względu na osobowość. To ja może zrobię przysiad :th_girl_haha:
Gości specjalnych świetnie dobrali. Piękne Amy Macdonald i Katie Melua, przystojny wokalista Brainstorm, czego chcieć więcej  smilie_girl_308 Uczestnicy świetnie dali sobie radę na scenie z takimi gwiazdami, szacun.
Kuby Dodaj, że jestem singlem i mam dwa samochody rozwaliło mnie zupełnie  ;D
I końcowe ''Moves like Jagger'' - aż chciało się tańczyć i śpiewać  ;)

Hey, little rich girl!

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 03, 2012, 19:51:20 »
Klaudia Szafrańska, to ta dziewczyna "o anielskim głosie"? :P

Dokładnie, nie było wczoraj jakiegoś większego zaskoczenia i potwornie mnie to cieszy! ;)
Od początku podskórnie kibicowałam Dawidowi. Wygrana jak najbardziej w moim odczuciu mu się należy. Ma chłopak ogromny talent, nie ma co! :D
Nie nie nie, The Chance nie mogłoby zgarnąć nagrody. Na pewno nie teraz. Według mnie przed tym zespołem jeszcze dłuuuuuuga droga do perfekcji.
Choć życzę powodzenia dziewczynom, niech nagrają wymarzony krążek, ot co. ;)
Uważam, iż Marcin też sobie poradzi. Już ma zaklepany duet z Markowską, co mnie bardzo intryguje. Ciekawi mnie efekt końcowy tej pary, hoho! :P

Offline Pat Mariah

• Laurkowi
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 03, 2012, 22:47:28 »
Zakochałam się w jego wersji Cichosza, to utwór, który na długo zapadnie w mojej pamięci. A przecież takich było naprawdę o wiele, wiele więcej.
I występ z Katie! Uwielbiam i jego głos, i jej barwę, dlatego... :wub:
Podpisuję się pod tym całym ciałem! I dobrze, że napisałaś o tym utworze, bo już się głupio czułam chodząc po domu i wspominając non stop 'Cichosza' :D I też wspominałam o ich barwie... MAGIA.

Potwornie się cieszę, że wygrał Dawid. W sumie, jeśli Marcin by został zwycięzcą, to nic by się takiego nie stało, ale gorzej by było w przypadku The Chance. Totalnie nie rozumiem, co one w tym finale robiły i to jeszcze szkodą Eweliny. No ale cóż, już koniec. Jestem bardzo zadowolona z werdyktu, uwielbiam Dawida! I modliłam się, żeby to on był w duecie z Katie... :D

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 05, 2012, 15:18:19 »
Pat, powiem więcej, ja chodzę po domu i Cichosza śpiewam! Ale nie jestem sama, ostatnio przed basenem w szatni żeśmy szalały i odstawiały koncert! smilie_girl_101

The Chance jak dla mnie odwaliły kawał dobrej roboty, na naszych oczach stworzyły zespół praktycznie od podstaw i jak najbardziej z całego serducha im kibicuję, ale... Mimo wszystko dla nas to jeszcze za wcześnie na zwycięstwo zespołu w takim programie. Widz jednak woli się utożsamiać z jednym artystą, którego emocje do niego przemawiają, to na nim skupić całą swą uwagę. W zespole tę uwagę trzeba już podzielić.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.