Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491392 razy)

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1740 dnia: Sierpień 19, 2020, 10:41:11 »
I nikt mi nie powie, ze te odcinki z M&A są najlpesze ❤️❤️ <o_tak>
Rzeczywiście są cudowne  <zakochany> chociaż osobiście wolę te jak R się starał o względy Marysi.  Te rozmowy, spojrzenia czasem i kłótnie w przychodni miały swój urok.

Ps. Wczoraj oglądałam właśnie te "stare" odcinki i tak sobie porównywalną ich postacie z przychodni z Gródka,  do tych obecnych,  których oglądamy.  Jak oni się zmienili... szok! Brakuje mi tych scen tylko we dwoje i nie chodzi mi tylko o jakieś intymne sceny, lecz o przekomarzanie itp.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1741 dnia: Sierpień 22, 2020, 21:18:45 »
Cukierku dla mnie najpiękniejsze i najlepsze to te kiedy nabył się Arturo do przychodni, to jego zauroczenie no i masz rację te póżniejsze-zabiegi o Marysię- nie byli zmęczeni graniem, było świeżo, fajne cieplutkie scenki.
Chociaż są tam aktorzy,którzy grają tak samo teraz jak i na początku jak T.Lipowska nieżyjący W.Pyrkosz no ale to klasa sama w sobie.
Teraz  to takie w sumie byle co,grane często na odwal się.
Scen bliskości to my teraz długooooo nie zobaczymy, to pewne jak w banku przy pandemii, chociaż Pieńkowska w sumie pandemię już nam dawno zaserwowała  <smiech> <smiech> niestety.   >:( >:(

Cd  wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/51397707/6e042/odc-823-849-avi

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1742 dnia: Sierpień 22, 2020, 21:20:50 »
I nikt mi nie powie, ze te odcinki z M&A są najlpesze ❤️❤️ <o_tak>
No w sumie masz rację- nikt Ci nie powie że są najlepsze  <smiech> <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1743 dnia: Sierpień 23, 2020, 21:28:19 »
Cukierku dla mnie najpiękniejsze i najlepsze to te kiedy nabył się Arturo do przychodni, to jego zauroczenie no i masz rację te póżniejsze-zabiegi o Marysię- nie byli zmęczeni graniem, było świeżo, fajne cieplutkie scenki.
Chociaż są tam aktorzy,którzy grają tak samo teraz jak i na początku jak T.Lipowska nieżyjący W.Pyrkosz no ale to klasa sama w sobie.
Teraz  to takie w sumie byle co,grane często na odwal się.
Scen bliskości to my teraz długooooo nie zobaczymy, to pewne jak w banku przy pandemii, chociaż Pieńkowska w sumie pandemię już nam dawno zaserwowała  <smiech> <smiech> niestety.   >:( >:(

Cd  wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/51397707/6e042/odc-823-849-avi

Małgorzata jest wizytówką własnego niechlujstwa aktorskiego. Nie gra nigdzie indziej, bo inne produkcje widzą jak bardzo się nie stara, a jednocześnie jest wielce obrażona, że w Emce gra. Ale ludzie, którzy zarabiają tyle co aktorzy nigdy prawdziwej harówki za grosze nie zasmakowali. Jak w wywiadzie mówiła Marta Jankowska ,(gra od lat w Na wspólnej), praca w serialu nie jest skomplikowana ani trudna. Czym niby oni się tak nużą? Kilkoma dniami zdjęciowymi w miesiącu? Bez przesady. Pieńkowska nie ma na co narzekać. Wygrała Emką los na loterii, kolejnego losowania może nie uświadczyć.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1744 dnia: Sierpień 25, 2020, 20:25:12 »
Sylwia jak widziałam graną scenę powtarzaną przez 5h a w serialu max 30sek-to za żadne pieniądze świata nie chciałabym być aktorką.Fakt Pieńkowska ostatnie kilka sezonów zlała kompletnie. To bardzo widać  jak się porówna grę z początku,środka i teraz.
Jej troszkę odwaliła sodóweczka, myślała że jak z emki odejdzie to będą ją rozchwytywać a tu zonk tak samo jak z Koroniewską w d..e się przewróciło i gwiazdorzyć zaczeła a jest jak jest.
Moskwa to samo ale on jakoś lepiej gra od Pieńkowskiej i tego strasznego olewania u niego za bardzo nie widać.

CD wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/51523940/89379/odc-851-881-avi

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1745 dnia: Sierpień 26, 2020, 08:41:26 »
Sylwia jak widziałam graną scenę powtarzaną przez 5h a w serialu max 30sek-to za żadne pieniądze świata nie chciałabym być aktorką.Fakt Pieńkowska ostatnie kilka sezonów zlała kompletnie. To bardzo widać  jak się porówna grę z początku,środka i teraz.
Jej troszkę odwaliła sodóweczka, myślała że jak z emki odejdzie to będą ją rozchwytywać a tu zonk tak samo jak z Koroniewską w d..e się przewróciło i gwiazdorzyć zaczeła a jest jak jest.
Moskwa to samo ale on jakoś lepiej gra od Pieńkowskiej i tego strasznego olewania u niego za bardzo nie widać.

CD wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/51523940/89379/odc-851-881-avi

Będąc aktorką, wie się, że będziesz powtarzać 200 razy jedną scenę - uczą Cię tego już na studiach. Twoja decyzja jest świadomym wyborem. To, z całym szacunkiem, nie dziewica, która nie wie z czym to się je.

Aktorzy są bardzo dobrze wynagradzani, dla takich pieniędzy warto się postarać. Ja przez 3 miesiące nie zarobię tyle, ile ona przez dwa dni zdjęciowe. A wykształcenie mam, i to w trzech zawodach. Mnie jednak woda sodowa do głowy nie uderzyła, i chyba raczej nie uderzy.

Kiedyś Grandt1 mi napisała, że aktorzy to inna liga, klasa społeczna. Ja osobiście uważam, że gwiazdki z Emki to po prostu osoby wykonujące zawód aktora, do elity im daleko. Łepkowska otworzyła im drogę do pieniędzy, ale zatrzasnęła do rozumu.

Ostatnio czytałam wywiad z Martą Jankowską, gra córkę Ziębów w "Na Wspólnej". Zupełnie inny poziom od Pieñkowskiej (są w podobnym wieku, Marta skończyła 50 lat w tym roku). Oba otwarcie mówi, że w serialu jest dla pieniędzy, i gra w serialu nie jest trudna. Nie wymaga od aktora takiej plastyczności jak na deskach teatru. Marta się nie wywyższa, czuć tę klasę, której brak takich jak: Cichopek, Mroczki, Pieńkowska czy Koroniewska. A przecież pani Jankowska także gra w popularnej operze mydlanej.

Pieńkowska wróciła z podkulonym ogonem do Emki, ale wniosków nie wyciągnęła. Od ślubu jej sceny z Robertem są o niebo lepsze (mam na myśli sceny bliskości), za to sceny z małą Majką (jej serialową córką) to totalną porażką. Czasem jest tak oschła dla tego dziecka, że to aż w oczy razi. A to taka słodka, miła, i bardzo ułożona osóbka.

Facet jej przeszkadza, bo za brzydki, dziecko, bo jest dzieckiem, to z kim ona do jasnej Anielki by dobrze zagrała? Z samą sobą? Tylko serial to nie monodram. Jak decydujesz się na aktorstwo to wiesz, że będziesz się całować z obcymi.

Przy obsłudze pacjenta też jest bliskość, intymność - pielęgniarka wie, że będzie dotykać chorych (nie zawsze czystych i schludnych), i co, też ma jak Gośka strzelać focha?

Serio, poprzewracane mają w głowach te aktoreczki.

Robert Moskwa gra dobrze. I mówię to obiektywnie, bo prywatnie go przestałam lubić. Słuchałam jego warsztatów dotycząctch odszkodowań. Jego rozmowa na Infolinii z Doradcą pokazał mi że jest chamem, z którego butów słoma wyłazi. Zero kultury i agresja, a w głowie 100 kilo zbędnego testosteronu. Ale to tylko moja opinia. Zraził mnie tym do siebie. Do jego aktorstwa nie mogé się przyczepić.

Co do Pieńkowskiej, odbiera mi przyjemność oglądania wątku M&A. Powinna w końcu nabrać pokory. Bo umiejętności posiada. Kilka jej scen bardzo mi się wryło w pamięć, szczególnie tych po śmierci Krzysztofa.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1746 dnia: Sierpień 31, 2020, 08:13:19 »
Witam Was powakacyjnie  ;)
I nieśmiało chciałam spytać czy możemy liczyć na kolejne odcinki wpomnieniowe?  <serce>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1747 dnia: Wrzesień 01, 2020, 13:44:22 »
Niestety na razie nie będzie bo mi zasilacz padł do dysku wymiennego, dziś kupię w każdym razie postaram się kupić  >:(

Coś wymodziłam  <smiech> a zasilacz za dwa dni będzie  ;D

Cd wspomnieniowo- tym razem solidna dawka  <smiech>

https://fileshark.pl/pobierz/51915603/d6186/odc-882-941-avi

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2020, 17:15:42 wysłana przez Meg »

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1748 dnia: Wrzesień 01, 2020, 17:39:13 »
Ojaaaa ale czad!  <serce>
Dziękuję!  <serduszko>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1749 dnia: Wrzesień 02, 2020, 22:04:59 »
Meg wielkie dzięki!

Offline Meg

• Zaawansowany

Offline Meg

• Zaawansowany

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1752 dnia: Wrzesień 07, 2020, 14:51:11 »
Ale ekstra!  <jupi>
Dziekuje <zakochany>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1753 dnia: Wrzesień 07, 2020, 18:45:30 »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1754 dnia: Wrzesień 07, 2020, 19:04:51 »
Meg, wielkie dzięki  <tak>

A to pojawiło się dzisiaj...
https://swiatseriali.interia.pl/multimedia/seriale/m-jak-milosc-383/zdjecie,iId,2944184,iAId,381097

Ło matko. Znowu scenobajarki ten sam "pomysł" odgrzewają. Wyciągnięty z kapelusza, a raczej z niebytu kolejny, dawny absztyfikant Mańki z szufladki pt. "wielka miłość". Kochliwa musiała być w młodości ta "nasza" Maryś <hahaha> To kim był w końcu dla Mańki ten Grzesio w kraciastym kaszkieciku.. <smiech>. Nie wspominając nieboszczyka Zduńskiego. Wyszła za niego, bo wpadła na jakiejś balandze?.. <smiech> Swoją drogą za jakiś czas, może reaktywują mafiosa Bilskiego, w końcu chyba powinien już wyjść z tego anzla, dożywocia raczej nie dostał..<hahaha> Oczywiście pod warunkiem, że kurza tv będzie chciała przedłużyć z MTL umowę na dalsze kręcenia tego tasiemca, bo chyba za jakiś czas kończy się im obecny kontrakt.