Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491343 razy)

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1515 dnia: Maj 06, 2020, 22:43:19 »
Hmyyyy <mysli> A mi do głowy wpadł jeden (Nie do końca mądry) pomysł.  A gdyby tak napisać do produkcji,  aby powrzucali na stronę eMki właśnie filmiki że scenami, które nie weszły do odcinków lub jakieś śmieszne sytuacje? Przykład Hotelu Paradise - z tego co widzę w reklamach to oni nawet w tv puszczają odcinki po zakończeniu "gry".

Ps. Gosia Pieńkowska na swoim Instagramie wrzuciłam foto z okładki "Kobieta i życie". Ktoś może ma i czytał? Podobno jest długi wywiad.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1516 dnia: Maj 06, 2020, 23:00:03 »
Hmyyyy <mysli> A mi do głowy wpadł jeden (Nie do końca mądry) pomysł.  A gdyby tak napisać do produkcji,  aby powrzucali na stronę eMki właśnie filmiki że scenami, które nie weszły do odcinków lub jakieś śmieszne sytuacje? Przykład Hotelu Paradise - z tego co widzę w reklamach to oni nawet w tv puszczają odcinki po zakończeniu "gry".

Ps. Gosia Pieńkowska na swoim Instagramie wrzuciłam foto z okładki "Kobieta i życie". Ktoś może ma i czytał? Podobno jest długi wywiad.

Pomysł fajny. Mogę sklecić tekst do Produkcji, ale potrzebuję odważnej kibitki, która go wyśle <zawstydzony>.

Gazetę kupię jutro w kiosku i ją Wam streszczę o czym Gosia prawiła.

Wracając do odcinka 1516 zauważyliście, że Artur użył sformułowania "jestem Twoim doktorskiej". Przecież to jest wasz tekst, dziewczyny: Patrycji, Meg, Grandt1 <skacze>. Jestem z Was dumna <zauroczony>.

Patrycji, masz fajny Awatar 😁. Już sobie wyobrażam te emocje po obejrzeniu Łepkowskiej u Majewskiego  <hahaha>.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1517 dnia: Maj 07, 2020, 00:01:12 »
https://youtu.be/GE4xQQRc9iQ

Powie mi któraś z Was, z jakiego odcinka są sceny z minuty 3.23 i nieco dalej gdy trzymają swoje dłonie a Maryśka się uśmiecha? Czyżby to najlepsze, wycięte sceny pierwszego razu Marii i Artura?  <mysli>...ja jakoś nie kojarzę tej sceny.

Szczerze?? Jak dla mnie jest to scena wycięta. Mam wszystko obejrzane i nic oprócz odcinka 540 nie kojarzę
Montażysta do zwolnienia  <zniecierpliwiony> <haha>. Jak mógł nas, fanów tak skrzywdzić 😝.
Nie są wycięte,one były w serialu.
Podpowiesz nam, Meg, w którym odcinku? Jak czytałaś dyskusje, żadna z nas ich nie pamięta <bezradny>.

Ps Dziękuję za scenki
To jest scena z 540 odcinka i na pewno nie była wycięta.

Scena ze złączonymi rękami najprawdopodobniej powstała do zrobienia zdjęcia  :)

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1518 dnia: Maj 07, 2020, 00:03:38 »

Wracając do odcinka 1516 zauważyliście, że Artur użył sformułowania "jestem Twoim doktorskiej". Przecież to jest wasz tekst, dziewczyny: Patrycji, Meg, Grandt1 <skacze>. Jestem z Was dumna <zauroczony>.
Możesz jaśniej? trochę jest póznawo i nie kumam  <smiech>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1519 dnia: Maj 07, 2020, 00:13:09 »

Dokładnie tak! A w sieci krążyły foty te jak za ręce się trzymają (nawet je znalazłam na płycie, ale nie wiem jak je tu wrzucić  :hahaha: )

Wrzuć płytę do kompa, zdjęcie przekopiuj na pulpit np a póżniej wrzuć w fotosik albo zapodaj.net i link wrzuć tutaj  ;D

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1520 dnia: Maj 07, 2020, 00:15:06 »

Czekaj... o której scenie mówimy? O tej co przy stole mają złączone ręce? Ok. Ta jest.  Ale złączone ręce jak leżą nadzy w łóżku "już po" to nie ma 🙂

Ps. Jutro zapytam foty

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1521 dnia: Maj 07, 2020, 00:32:18 »

Możesz jaśniej? trochę jest póznawo i nie kumam  <smiech>
Meg, Sywlii chodziło o to, że nie raz tutaj na forum padło określenie "Doktorek" w stosunku do Artura. :D I, że w ostatnim odcinku on sam tak o sobie powiedział.

Tak w ogóle to dziękuję Ci za wrzutkę.  <serduszko>

Dobrze, że chociaż Basia nadskakuje nad Arturem, bo żonka częściej zarzuci mu spojrzeniem z politowaniem niż czułością. <haha> Szkoda, że tak niewiele ostatnio ich razem, bo Marysia faktycznie sama pałęta się a to po Warszawie, a to załatwia sprawy Mateusza. Tęsknie za ich wspólnym działaniem. :) A tu teraz jeszcze ten wyjazd. Doktorek zatęskni za żonką o na pewno, tym bardziej, jak będzie miał dłuższy czas na głowie nastolatkę. :P

Sylwio, dziękuję.  <serduszko> Wróciłam do niego, bo skoro tyle tu dobrych wspomnień to i mnie wzięło na wspominki... graficzne. ;)
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1522 dnia: Maj 07, 2020, 10:54:07 »

Czekaj... o której scenie mówimy? O tej co przy stole mają złączone ręce? Ok. Ta jest.  Ale złączone ręce jak leżą nadzy w łóżku "już po" to nie ma 🙂

Ps. Jutro zapytam foty
Mam na myśli scenę w łóżku-pewnie była tylko na potrzeby zdjęcia zrobiona.
Gdy kręcą nie ma możliwości zrobić zdjęć, więc  było zrobione po nakręceniu.
Co do słowa "doktorek" no cóż Moskwa był na tamtym forum więc nic nie szkodzi żeby tu jako  tylko gość zaglądał.
 <smiech> <smiech>

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1523 dnia: Maj 07, 2020, 12:49:34 »
Co do słowa "doktorek" no cóż Moskwa był na tamtym forum więc nic nie szkodzi żeby tu jako  tylko gość zaglądał.
 <smiech> <smiech>
Nie zdziwię się jak same scenarzystów tu zaglądają i inspirują się naszymi rozmowami, A wcześniej opowiadaniami

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1524 dnia: Maj 07, 2020, 12:57:18 »
 <smiech> <smiech>
Nie zdziwię się jak same scenarzystów tu zaglądają i inspirują się naszymi rozmowami, A wcześniej opowiadaniami
Dlatego moje opowiadania lądują w wiadomościach prywatnych dla chętnych  <o_tak>.

A jeśli Pan Robert tu zagląda, serdeczne pozdrowienia  <piwo>.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1525 dnia: Maj 07, 2020, 13:14:41 »

Ps. Jutro zapytam foty
 <smiech> <smiech>

Nie wiedziałam, że Was kiedyś Pan Robert podczytywał. Super <tancze>

Niestety, nie udało mi się kupić gazety. Przykro mi <przytul>
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2020, 16:18:07 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1526 dnia: Maj 07, 2020, 17:00:37 »
Ja je pamiętam, właśnie przeglądam, jestem prawie na 100% pewna że one były,tylko że tyle lat minęło,wiem że była dyskusja na ten temat na poprzednim forum.
Jeśli znajdziesz, podziel się, proszę, swoją wiedzą. Będę wdzięczna  <calus>.

Skowronku, oglądałam odcinek 1516: urocza było to przygnębienie doktorka na wieść o tym, że mu Maryś zniknie z oczu na chwilę. A tak swoją drogą, to mógłby dziadek wnuczki zobaczyć. On nie na ani jednej sceny z bliźniaczkami.  <mysli>

Odcinek był ciekawy. Fajne mieli scenki  ;) ;) Masz rację jeśli chodzi o bliźniaczki, jakiś slaby z niego dziadek. Marysia na okrągło jeździ na deszczową a Artur jakoś nie znajduje czasu  :(

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1527 dnia: Maj 07, 2020, 17:04:58 »

Ps. Jutro zapytam foty
 <smiech> <smiech>

Co do tej sceny to pewnie masz rację :) Szkoda że nie ma już dostępnej archiwalnej strony Emki. Można było oglądać stare zdjęcia i kulisy. Pamiętacie może ich jeszcze jedno takie ładne zdjęcie. Było zrobione jak Antoni z Panią Łucją byli u Artura na obiedzie ( Artur był w zielonym sweterku  ;) )  Bardzo ładnie tam wyszli. Z tego co kojarzę to w późniejszych odcinkach to zdjęcie było nawet oprawione w ramkę i stało na szafce nocnej

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1528 dnia: Maj 07, 2020, 19:22:52 »

Ps. Jutro zapytam foty
 <smiech> <smiech>

Co do tej sceny to pewnie masz rację :) Szkoda że nie ma już dostępnej archiwalnej strony Emki. Można było oglądać stare zdjęcia i kulisy. Pamiętacie może ich jeszcze jedno takie ładne zdjęcie. Było zrobione jak Antoni z Panią Łucją byli u Artura na obiedzie ( Artur był w zielonym sweterku  ;) )  Bardzo ładnie tam wyszli. Z tego co kojarzę to w późniejszych odcinkach to zdjęcie było nawet oprawione w ramkę i stało na szafce nocnej
Zdjęcie kojarzę. Same też możecie sobie zdjęcia zrobić z filmu  ;D
Też wolałam starą wersję stronki- była o niebo lepsza od tego co teraz jest.
Żałuję bardzo  tego że kiedy Pieńkowska i Moskwa byli na topie nie stworzyli czegoś na kształt monodramu tylko że na dwoje granego- podejrzewam że odniosłoby to sukces a na pewno Moskwie by pomogło zaistnieć gdzieś w teatrze.
Teraz już mają pozamiatane ale kilkanaście lat temu mieliby sukces zagwarantowany.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1529 dnia: Maj 07, 2020, 21:00:20 »
Wrzucam foty :)
z odc. 540

Możecie mi podać nr odcinków, w których pojawiły się te sceny?

Skowronku, coś dla Ciebie  ;)

Nie wiedziałam, że Was kiedyś Pan Robert podczytywał. Super <tancze>

Podczytywał to chyba za duże słowo, ale zajrzał na forum i coś tam napisał :)

PS. Jak miło, że nasz wątek ponownie ożył :)