Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491385 razy)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1485 dnia: Maj 03, 2020, 17:49:06 »
Hej, 2:14 to jest odcinek 1471 i sukienka na ślub Kisielowej. W końcu świadkowa musi wyglądać  ;) Następna scena czyli pocałunek to ten sam odcinek  :) 3:00 minuta to odcinek 1474  :)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1486 dnia: Maj 03, 2020, 17:58:01 »
Odcinki super super i prosimy o jeszcze  <serduszko>

P.S Uwielbaim Kasie Michalak  ;)

Katarzyna Michalak ma sporo fanek, może służyć za inspiracje dla innych twórców.

Dzisiaj idę do pracy na 2. zmianę, więc opisy będą jutro, wybaczcie, że będziecie musiały poczekać. Próbowałam jeszcze przed pracą obejrzeć kolejne epizody, ale wyskakuje mi błąd: "spróbuj ponownie później". Chyba powinnam spróbować ściągnąć sobie inną przeglądarkę.

Na otarcie łez, mam parę przemyśleń odnośnie tych odcinków, które już są za mną.

a) Marysia bywa straszną zołzą,, zauważyłam, że nawet dla Andrzeja jest milsza, natomiast Rogowski, cokolwiek by nie zrobił, to i tak na końcu obrywa od niej - dobrze, że to film, bo pokażcie mi faceta, w realnym życiu, który by tyle zniósł w imię miłości, która mogła nigdy nie nadejść?
Ale właśnie za to kocham ten wątek: za upór Artura i nadzieję, że jak się w coś bardzo wierzy, to się w końcu spełni.

b) Odcinek 464 - rany, mogłabym go oglądać w nieskończoność. Ich docinki, spojrzenia, uśmieszki - wszystko przemyślane, co do detalu i zakochanie, jak to ślicznie ujęłaś, Patrycjo, zagrane oczami. Widać, że tutaj Małgorzacie się coś chciało, jeszcze nie dopadła ją klątwa sukcesu, która przerosła jej ego. Dziś też odpuszcza - kiedy chce, to gra, kiedy chce - olewa: przecież stawkę otrzymuje dokładnie taką samą. Wielka to szkoda, bo z takimi umiejętnościami, które ona ma, przykro się robi, kiedy na złość ich nie wykorzystuje, myśląc chyba, że widz tego nie zauważy. I tutaj się akurat myli, bo postać Marysi lubią osoby inteligentne, które nie chcą płytkich aktorów, tanich emocji i bylejakości. Chcą aktorstwa. I w pierwszych latach Emki to aktorstwo dostają.
No i pocałunek nad rzeką - taki delikatny, ciepły: po prostu idealny. Widać w nim, że Rogowski jest w szoku, że w końcu mu się udało mały kroczek w przód (ciekawe, czy gdyby wiedział, co go później czeka, czy by próbował tego buziaka? - pewnie tak): nie jest nachalny ani przykry - wyraża prawdziwą miłość, szacunek i oddanie - ha, sama nawet nie wiedziałam, że można aż tyle się rozpisać na temat 2 sekund materiału: a jednak!

c) rozmowa Marysi i mamy w kuchni: jak Gosia wypowiada swoją kwestię - "Mamo, my, całowaliśmy się, i o mało co, a doszło by do czegoś więcej" to mam ciarki na plecach. W jej głosie jest taka plastyczność, że od razu wyobrażam sobie, jak to mogło wyglądać w domu Zduńskiej i na którym etapie się zatrzymali  <haha>. Ponawiam ubolewanie nad niewykorzystanym potencjałem aktorki - dziewczyna sobie troszkę za bardzo odpuszcza: trudno, z tym to już nic nie zrobię, ale mi strasznie żal.

d) Gosia Pieńkowska jest bardzo wiarygodna, kiedy płacze na ekranie - zawsze, kiedy gra takie sceny, mam ją ochotę przytulić, jak dobrą koleżankę: radzi sobie doskonale, a przy tym jej szloch jest taki, hmm…subtelny <mysli>, nie denerwuje tak, jak na przykład płacz Anny Muchy, która, umówmy się, po prostu w serialu występuje, ale do aktorki to jej daleko.

e) Zazdrość o doktorka jest taka urocza: szkoda tylko, że Rogowski jest tak mało pojętny i nie wie, że złośliwości Marysi mają podłoże miłosne  <haha>.

f) We wzajemnych rozmowach są mistrzami - nie dorówna im żadna para w Emce: nieważne czy się kłócą, czy dogadują, czy miziają swoje własne ego - każda ich rozmowa to muzyka dla moich uszu. Nawet, jak zamknę oczy, to sam ich tekst wrzyna się w pamięć, i nie pozwala o sobie zapomnieć.

A wy, jakie macie ulubione sceny okresów: wdowieństwa Marysi, które mogłybyście oglądać bez końca?

https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM

Jak komuś się nudzi, zapraszam do mnie na stronę - tam również piszę.

Te wszystkie odcinki gdy Marysia jest wdową bardzo przyjemnie się ogląda. Oboje świetnie grają i czuć że Artur nie jest Marysi obojętny, ona jednak uparcie nie chce się do tego przyznać. Numer jeden oczywiście odcinek 464 nic dodać nic ująć. Można oglądać bez końca  <zakochany> Z późniejszych odcinków podoba mi się 499 i ich kłótnia, bardzo dobrze to zagrali szczególnie Marysia. Odcinek 524, 526, 533, 534 można tak wymieniać... :) Pojawienie się Doroty która jest na początku mega irytująca, było miłe dla oka plus zazdrość Marysi  :) Szkoda że w dzisiejszych odcinkach Marysia i Artur mają tak mało wspólnych scen  :(

Co do Anny Muchy to od początku serialu jej nie trawię. Strasznie działa mi na nerwy.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1487 dnia: Maj 03, 2020, 18:00:54 »
https://fileshark.pl/pobierz/46097954/c7ce6/odc-271-295-wmv

Ponad 1 gb  do ściągnięcia - pierwsze odcinki gdzie pojawia się  Artur i słynne śpiewanie w przychodni.

Tę piosenkę w oryginale mam od kilkunastu lat na telefonie  <smiech>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1488 dnia: Maj 03, 2020, 18:47:38 »
Skowronek, dzięki za numery  ;) już sobie zaległości nadrobiłam. I powiem Wam, że oglądając te wszystkie scenki śmiać mi się chcę, gdyż z wiekiem... ich życie erotyczne nabiera rozpędu :D po ślubie nie mogliśmy liczyć nawet na tak "odważne" akcje, a tu masz.... chyba Grabina tak na nich działa  :hahaha:

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1489 dnia: Maj 03, 2020, 18:58:03 »
Skowronek, dzięki za numery  ;) już sobie zaległości nadrobiłam. I powiem Wam, że oglądając te wszystkie scenki śmiać mi się chcę, gdyż z wiekiem... ich życie erotyczne nabiera rozpędu :D po ślubie nie mogliśmy liczyć nawet na tak "odważne" akcje, a tu masz.... chyba Grabina tak na nich działa  :hahaha:

Nie ma sprawy  ;) Zdecydowanie masz rację, o wiele więcej mają scen pocałunków  ;) Grabina im służy  :buziak: <haha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1490 dnia: Maj 03, 2020, 19:38:29 »

Nie ma sprawy  ;) Zdecydowanie masz rację, o wiele więcej mają scen pocałunków  ;) Grabina im służy  :buziak: <haha>

Coś mi się wydaje, że ta chętka na amory to także efekt ich tęsknoty za sobą: w końcu Rogowski walczył o swoją Maryś cztery lata, żyjąc skromniej w tej sferze niż zakonnik, z kolei Rogowska zrozumiała, że mogła go stracić (groźba choroby) i już "tych rzeczy" nigdy z nim nie zrobić  <rumieniec>.

Fajnie się na nich patrzy, jak tak kipią szczęściem oraz pewnością samych siebie. Piękna, dojrzała miłość.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1491 dnia: Maj 03, 2020, 20:06:04 »
54) M jak miłość odcinek 488
Maria jest chłodna dla Artura – z banalnie prostego powodu: jest wściekle zazdrosna o niego, bo ten śmie się dobrze bawić w towarzystwie Doroty. Rogowski ciepło wyjaśnia, że z laborantką nic go nie łączy. Zduńska odpowiada mu lodowato, że nie musi się przed nią tłumaczyć: mam na to tylko jeden komentarz: biedny Doktorek.
Dorota przypadkiem słyszy tę szorstką wymianę zdań. Jest rozczarowana postawą Artura, który czuł się w obowiązku zapewnić pielęgniarkę, że nie ma romansu ze Stadnicką. Swoją drogą nic dziwnego, że Dorota jest zła – Rogowski chodził na naprawdę krótkiej smyczy przy Marii.
Rogowski i Dorota wyjaśniają sobie dawne sprawy – bolesne dla obu stron. Okazuje się, że byli dla siebie bardzo bliscy, ale przez ludzkie plotki i brak rozmowy rozstali się, czego konsekwencją była aborcja kobiety za plecami Artura.
Mimo, że Zduńska zachowała się jak niezrównoważona małolata, zauważa zły nastrój internisty, który po rozmowie z laborantką jest smutny, rozbity, wręcz nieobecny. Z trudem ogarnia obowiązki służbowe.
Niestety, nie ma tam ciągu dalszego, ale pewnie pan doktor mógł liczyć na jakieś, nie wiem, chociażby poklepanie po plecach albo inny, równie niewinny gest? Jak sądzicie?
W rozmowie z Dorotą Rogowski pokazuje swoje najlepsze cechy: opiekuńczość, czułość, dobroć – wszystko, co tak bezkarnie odrzuca Zduńska.

55) M jak miłość odcinek 490
Maria myśli, że dostała kwiaty od Artura. Tymczasem przysłał je Radosz. Na nieszczęście internisty, rywal ma takie same inicjały.
Przez nieporozumienie obrywa nie tylko od Zduńskiej, ale również od Doroty.
Rogowski wyprowadza przyjaciółkę z błędu – mówi,  że to niestety nie on jej wysłał kwiaty. Z miną zbolałego, bezbronnego misia stwierdza, że nowy wielbiciel może będzie miał więcej szczęścia.
Kobieta proponuje mu po raz kolejny przyjaźń: jak słowo daje, baba serca nie ma. Facet aż kipi z miłości do niej, a ta mu wyskakuje z koleżeństwem – w wieku przedszkolnym to może by i przeszło, ale teraz?

56) M jak miłość 493

Rogowski rozmawia z Kotowiczem o miłości. Bidulek jest zazdrosny o nowego amanta w życiu Marysi, który uparcie wysyła jej kwiaty. Na razie jest to jednak zazdrość kontrolowana, bo tylko smętnie patrzy, a nie wkurza się.

Renia namawia Marysię na randkę z Radoszem. Ta wzbrania się. Moja sympatia do Rogowskiego rośnie tym bardziej.

Aleksander dzwoni do Zduńskiej i zaprasza na randkę. Kobieta daje mu zdecydowanego kosza.

Swoją drogą, jakoś tych odcinków nie rozumiem: dlaczego Maria tak traktuje Artura – jak namolnego akwizytora, który po okazyjnej cenie oferuje jej całego siebie.

Bidulek: aż by się chciało go przytulić.
Chyba nie ogarniam tej fabuły  <cwaniak>.

57) M jak miłość odcinek 497
Artur zostaje PO Kierownika Przychodni, i od razu woda sodowa uderza mu do głowy. Cóż, ta poczciwina nie jest nawykła do władzy :).

Maria i Renia komentują kąśliwie pyszne zachowanie kolegi, ale w jego obronie staje Dorota: całkiem słusznie, bo obie całkowicie go nie szanują – szczególnie Maria, która bardziej go wykorzystuje, jak pomaga.

Artur planuje się wprowadzić do mieszkania nad przychodnią, czym krzyżuje plany świętej Marysi, która chciała tam zainstalować Krysię: cóż, bardzo dobrze.

Rogowski panoszy się tak jeszcze parę odcinków, ale może sobie je dzisiaj odpuszczę, i przejdę od razu do mojego ulubionego: 505 odcinka :D.

58) M jak miłość odcinek 505

Artur przychodzi do szpitala, gdzie leży Marek po ciężkim urazie głowy. Jest wspierający, czuły oraz rozsądny.

Marysia patrzy na niego takim wzrokiem, jakby go miała połknąć bez popijania :).

Rogowski załatwia konsultację z Antonim, swoim przyjacielem neurochirurgiem. Przyjaciółka kładzie głowę na ramieniu lekarza, jakby chciała, żeby część jej ciężaru spłynęła na niego.

Artur i Aleksander poznają się – obaj w sposób inteligentny i spokojny: dogryzają sobie wzajemnie, ale przed Marią trzymają fason  <niecierpliwy>.

Już za niedługo fajne odcinki, kiedy Rogowski będzie miał kłopoty przez podrabiane recepty i Maryś będzie mu pomagać.

Nie wiem jak wam, ale mnie koszmarnie idą te odcinki, wyskakują mi błędy, po kilka razy ładuje się jeden odcinek - to frustrujące  <boi_sie>.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1492 dnia: Maj 03, 2020, 20:27:12 »
https://fileshark.pl/pobierz/46097954/c7ce6/odc-271-295-wmv

Ponad 1 gb  do ściągnięcia - pierwsze odcinki gdzie pojawia się  Artur i słynne śpiewanie w przychodni.

Tę piosenkę w oryginale mam od kilkunastu lat na telefonie  <smiech>

Dziękuję za scenki, Meg.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1493 dnia: Maj 03, 2020, 20:41:16 »

Nie wiem jak wam, ale mnie koszmarnie idą te odcinki, wyskakują mi błędy, po kilka razy ładuje się jeden odcinek - to frustrujące  <boi_sie>.
Mnie się idealnie ładują bo mam je na płytach nagrane   <smiech> <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1494 dnia: Maj 03, 2020, 20:49:22 »

Mnie się idealnie ładują bo mam je na płytach nagrane   <smiech> <smiech>
No, to wiele wyjaśnia  <skacze>. Ja się muszę troszkę pomęczyć. <skacze>

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1495 dnia: Maj 03, 2020, 20:51:09 »
Ja oglądam na aplikacji tvp vod na telefonie i jest milion razy lepiej. Nie ma reklam (bynajmniej na razie nie zdarzyły mi się) i nie zacina się i latwo przewija  ;D

Baaaardzo dziekuje za te scenki! nie mogę siw doczekać aż mo się ściągną i obejrzę  <serduszko>

A przewidujesz Meg ciąg dalszy takiej uczty z kolejnych odc?  <serduszko>

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1496 dnia: Maj 03, 2020, 20:55:12 »
https://www.youtube.com/watch?v=dNK5iLAr-q8
Polecam sobie to obejrzec i pobrac. Oglądam filmy bez reklam ale tylko to działa od odcinków 802.... do terażniejszych.....
ale zawsze cos :)
Służę pomocą :)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1497 dnia: Maj 04, 2020, 21:42:07 »
https://youtu.be/GE4xQQRc9iQ

Powie mi któraś z Was, z jakiego odcinka są sceny z minuty 3.23 i nieco dalej gdy trzymają swoje dłonie a Maryśka się uśmiecha? Czyżby to najlepsze, wycięte sceny pierwszego razu Marii i Artura?  <mysli>...ja jakoś nie kojarzę tej sceny.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1498 dnia: Maj 04, 2020, 22:00:02 »

Powie mi któraś z Was, z jakiego odcinka są sceny z minuty 3.23 i nieco dalej gdy trzymają swoje dłonie a Maryśka się uśmiecha? Czyżby to najlepsze, wycięte sceny pierwszego razu Marii i Artura?  <mysli>...ja jakoś nie kojarzę tej sceny.

Szczerze?? Jak dla mnie jest to scena wycięta. Mam wszystko obejrzane i nic oprócz odcinka 540 nie kojarzę

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1499 dnia: Maj 04, 2020, 22:01:24 »

Szczerze?? Jak dla mnie jest to scena wycięta. Mam wszystko obejrzane i nic oprócz odcinka 540 nie kojarzę
Montażysta do zwolnienia  <zniecierpliwiony> <haha>. Jak mógł nas, fanów tak skrzywdzić 😝.