Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 527840 razy)

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1350 dnia: Kwiecień 11, 2020, 20:52:38 »
Hej! Jestem nowa na forum  :D Witam Wszystkich fanów M&Ar. Mogę się przyłączyć do dyskusji?  :)

Witaj, Skowronku, obyś niosła dobre słowa i dobre wieści, jak skowronek na wiosnę :).

Fajnie, że jesteś.
Witam nową Koleżankę :)
Hej! Sylwia_Kasia_Jot  :) Dzięki za miłe powitanie  :)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1351 dnia: Kwiecień 11, 2020, 20:57:49 »
Zdrowych, Spokojnych Świąt dla Wszystkich  :) :)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1352 dnia: Kwiecień 11, 2020, 21:03:33 »
Tobie również życzę zdrowych, pogodnych świąt, Skowronku.

Co do Renaty, ja miałam wrażenie, że ona była na swój sposób szczerą przyjaciółką, ale miała spory problem z zazdrością i jak to kiedyś jej powiedział Staszek, zachowywała się jak stara zołza :d.

Staszek był dla niej idealnym kandydatem na partnera, bo posiadał cechy, których jej brakowało - czyli dystans.

Moja ulubiona scena, którą zaraz sobie odświeżę - to poród małej Basi. To jak Artur zachował zimną krew: dla mnie bomba :).

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1353 dnia: Kwiecień 11, 2020, 21:21:08 »

Tak, pocałunków ci u nich było jak na lekarstwo, za to teraz, po ślubie, Państwo Rogowscy szaleją  <serduszko>. I może to nie są jakieś długie, namiętne sceny, ale jakieś takie ciepluchne jak dla mnie i niesamowicie urocze. A postać Rogowskiej, to mam wrażenie, że kipi szczęściem, tak, jakby nie mogła uwierzyć, że go odzyskała  <brawo>.

Dokładnie! Dla mnie też sceny jak np. Wieczorna rozmowa w kuchni Artura po tym jak się do niego wprowadzila i pocałunek w dłoń ma większy urok niż niektóre pocałunki.
Ogólnie powiem wam, że brakuje mi tego starego klimatu przychodni w Gródku i Renii.  Wprawdzie teraz też zaczyna być fajnie np. Te rozmowy w mikołajki w gabinecie lub "intymniejsze " sceny , podczas których nakryła ich siostra  <serduszko>

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1354 dnia: Kwiecień 11, 2020, 21:46:08 »
Dla mnie  <zakochany> <zakochany> <zakochany> ostatnie sekundy z sceny z odcinka 1442 :)
M&A

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1355 dnia: Kwiecień 11, 2020, 21:50:21 »

Tak, pocałunków ci u nich było jak na lekarstwo, za to teraz, po ślubie, Państwo Rogowscy szaleją  <serduszko>. I może to nie są jakieś długie, namiętne sceny, ale jakieś takie ciepluchne jak dla mnie i niesamowicie urocze. A postać Rogowskiej, to mam wrażenie, że kipi szczęściem, tak, jakby nie mogła uwierzyć, że go odzyskała  <brawo>.

Dokładnie! Dla mnie też sceny jak np. Wieczorna rozmowa w kuchni Artura po tym jak się do niego wprowadzila i pocałunek w dłoń ma większy urok niż niektóre pocałunki.
Ogólnie powiem wam, że brakuje mi tego starego klimatu przychodni w Gródku i Renii.  Wprawdzie teraz też zaczyna być fajnie np. Te rozmowy w mikołajki w gabinecie lub "intymniejsze " sceny , podczas których nakryła ich siostra  <serduszko>

oooo tak "GRÓDEK" miał cos w sobie. Tyle tam sie działo

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1356 dnia: Kwiecień 11, 2020, 22:00:32 »
Scena: "Drugiego razu moje serce nie wytrzyma" jest magiczna, jakby  chciała mu powiedzieć, że bez niego nie może swobodnie oddychać ani żyć, a kiedy on jej szepcze: "Kocham Cię" w jej oczach pojawiają się łzy - mogę to oglądać bez końca.

Offline adusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1357 dnia: Kwiecień 12, 2020, 11:19:26 »
Wesołych, zdrowych świąt drogie forumowiczki.

Bardzo lubię wracać do scenki  z odc. 640 jak Artur pokazuje Marysi bilet do teatru, do ktorego Marysia dała sie poraz pierwszy zaprosić I mòwi jej, że  nie musi mieć dzieci bo ona mu wystarczy I że wciąż nie może uwierzyć w to że JĄ ma. Tak słodko tam wzdychają. <serduszko>
I poźniej scenka w samochodzie, jak wracają od Piotrka I Kingi po uridzeniu Lenki, Marysia znów wraca do tematu dzieci, Artur zapewnia, że nie chce ich mieć a Marysia mu tak chyba pierwszy raz mówi że go bardzo kocha.  <serduszko>

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1358 dnia: Kwiecień 12, 2020, 13:34:09 »
Ja polecam odc 685 :)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1359 dnia: Kwiecień 12, 2020, 15:43:30 »
Pamiętasz, Miłko20, jaki to odcinek, kiedy przychodzi Artur do Marysi, a ona ma zieloną maseczkę na twarzy?

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1360 dnia: Kwiecień 12, 2020, 16:11:17 »
P.S
Drogie kolezanki, muszę Wam powiedzieć ze ja mam bardzo dobrą pamieć:)
A jesli chodzi o odcinek z maseczką to bardzo dobrze pamiętam odc 513:)

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1361 dnia: Kwiecień 12, 2020, 16:58:42 »
Wesołych, zdrowych świąt drogie forumowiczki.

Bardzo lubię wracać do scenki  z odc. 640 jak Artur pokazuje Marysi bilet do teatru, do ktorego Marysia dała sie poraz pierwszy zaprosić I mòwi jej, że  nie musi mieć dzieci bo ona mu wystarczy I że wciąż nie może uwierzyć w to że JĄ ma. Tak słodko tam wzdychają. <serduszko>
I poźniej scenka w samochodzie, jak wracają od Piotrka I Kingi po uridzeniu Lenki, Marysia znów wraca do tematu dzieci, Artur zapewnia, że nie chce ich mieć a Marysia mu tak chyba pierwszy raz mówi że go bardzo kocha.  <serduszko>

To są też moje ulubione scenki. Marysia mówi wtedy z takim uczuciem do Artura że bardzo go kocha, prawdziwie to zabrzmiało    <serce>

Bardzo lubię też odcinek 524 i scenę gdy Marysia dość wyraźnie daje odczuć Arturowi że jest o niego zazdrosna ( oczywiście nie chciała się do tego przyznać ) ale widać to było jak na dłoni. ("Powtarzasz to nie tylko mnie" Oboje dobrze wiemy o czym  mówię ) jak dla mnie było to świetnie zagrane. Bardzo ładna też była scena z odcinka 520 gdy Dorota chce odejść z przychodni a Artur ją przekonuje żeby nie odchodziła. Gdy Dorota zauważyła podczas rozmowy z Arturem Marysię to dała jej do zrozumienia że łączy ich coś więcej. W późniejszej rozmowie z Renią Marysia mówi że zaczyna się doceniać coś dopiero wtedy gdy się to straci. Renata myślała że mówi o Krzyśku a tu już chodziło o Artura. Już wtedy nie był jej obojętny.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1362 dnia: Kwiecień 12, 2020, 18:16:35 »
Zazdrość Marysi jest urocza  <skacze>, bo jej postać myślała, że Artur nie może spojrzeć na inną kobietę - a ona sobie może z nim tak pogrywać bez końca.

Jednak pojawienie się Doroty dało jej jasny sygnał, że nie jest jedyną gwiazdeczką na niebie, po którą Rogowski mógłby sięgnąć.
Oglądam odcinki, w których Artur został fałszywie pomówiony o pobicie Radosza. One są również fajne, pokazane jest tam, jak bardzo Marysia kocha go i jak ważne dla niej jest jego bezpieczeństwo.

Jej płacz jest dla mnie niesamowicie wiarygodny, ja również bym tak zareagowała, gdyby moja ukochana osoba miała przeze mnie kłopoty.

Jedyne co mnie razi w tych odcinkach to to, jak oni ubierają Marysię - jak starą ciotkę, a przecież to piękna kobieta! Artur również nosił się jak podstarzały wujcio z prowincji, a nie szanowany lekarz.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2020, 20:46:09 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1363 dnia: Kwiecień 12, 2020, 21:05:19 »
 Oooooo tak
Zgadzam sie co do stylizacji naszych bohaterów. Dopiero teraz w tych nowych odcinkach mozemy zobaczyc mode....
Ta garsonka brązowa w kropki Marysi to jakaś wielka pomyłka  < <smiech>smiech>
Ale fajnie ze teraz mamy trampki i lepszy styl

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1364 dnia: Kwiecień 13, 2020, 11:37:13 »
Ale ta garsonki w kropki to towarzyszyła Marysi w ważniejszych chwilach jak zauważyłam 😁
Tak właśnie sobie oglądam te stare odcinki... miło się patrzy i wspomina