Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 528634 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meg

• Zaawansowany
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1095 dnia: Marzec 29, 2019, 09:12:19 »
No co Wy-Mostowiaczki im starsze tym większe rwanie. Szkoda że nie będzie scen łóżkowych pokazanych między Mańką a niedorostkiem- to dopiero byłby hicior sezonu. Mańka 59 latek i niedorostek jakieś 27latek. Cudne.  <hahaha> <hahaha>  Grabina ma deficyt młodych kobiet  <smiech> <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1096 dnia: Marzec 29, 2019, 09:47:22 »
Kochana Meg, doskonale wiesz, że Gosia scen intymnych grać nie potrafi z kolegami w swoim wieku, więc co dopiero z młodziakami. Ale skoro już tak frywolnie scenarzystki koło niej skaczą, podsuwając pod nos coraz młodszych, to może jednak by napisały Marysi scenę zdrady? To byłby dopiero śmiech na sali: lepszy jak Hanka w kartonach.

Współczuję aktorce...., kiedyś jej postać z przyjemnością się oglądało. Można było uwierzyć w jej rozterki. Dziś oglądanie niektórych wątków z nią po prostu boli. Szkoda, bo jest dobrą aktorką, i z chęcią wracam do tych, w których mi coś pokazała.

Wybrałabym się z miłą chęcią na spektakl z jej udziałem, żeby zobaczyć, jak radzi sobie na deskach teatru.

Gdybym to ja decydowała o tym, jak mają wyglądać jej sceny, to by na pewno nie musiała robić ze swojej bohaterki idiotki. Emce już czas się pożegnać...najwyższy czas, zanim nie pozostawią po sobie tylko gorzkiego posmaku.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1097 dnia: Marzec 29, 2019, 14:00:52 »
Właściwie Mańka żadnego chłopa, z którym była w związku, to jeszcze nie zdradziła, więc dlaczego nie, tego jeszcze w jej wątku nie było.. <hahaha> No dzieci z tego już nie będzie, ale za to większy ubaw w tej serialowej żenadzie. <tak> <smiech> Wcale nie wykluczone, że scenobajarki jeszcze w przyszłości reaktywują Starszczaka, jeden absztyfikant Mańki więcej, co to za różnica. <hahaha>
A mnie się wydaje, że takie "łóżkowe" sceny to najlepiej wychodziły jej ze Z.Stryjem, trochę gorzej z Morawskim, ale z R.Moskwą słabiutko, nawet najsłabiej. Tylko, że tych scen to praktycznie między nimi wszystkimi, to w ogóle nie było.<hahaha>
Pieńkowska uważa siebie za dobrą aktorkę, a intymnych scen grać nie potrafi, nie lubi, nie umie..Hm, nie świadczy to wg mnie raczej
o jej profesjonaliźmie.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1098 dnia: Marzec 29, 2019, 15:23:57 »
Właściwie Mańka żadnego chłopa, z którym była w związku, to jeszcze nie zdradziła, więc dlaczego nie, tego jeszcze w jej wątku nie było.. <hahaha> No dzieci z tego już nie będzie, ale za to większy ubaw w tej serialowej żenadzie. <tak> <smiech> Wcale nie wykluczone, że scenobajarki jeszcze w przyszłości reaktywują Starszczaka, jeden absztyfikant Mańki więcej, co to za różnica. <hahaha>
A mnie się wydaje, że takie "łóżkowe" sceny to najlepiej wychodziły jej ze Z.Stryjem, trochę gorzej z Morawskim, ale z R.Moskwą słabiutko, nawet najsłabiej. Tylko, że tych scen to praktycznie między nimi wszystkimi, to w ogóle nie było.<hahaha>
Pieńkowska uważa siebie za dobrą aktorkę, a intymnych scen grać nie potrafi, nie lubi, nie umie..Hm, nie świadczy to wg mnie raczej
o jej profesjonaliźmie.
Grunt to mieć dobre mniemanie o sobie  <smiech> <smiech> ona chyba blokadę psychiczną ma tylko z Moskwą. Ten słynny szczękościsk  <hahaha> <hahaha> przy zbliżeniu ust korali <smiech> <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1099 dnia: Marzec 29, 2019, 15:36:40 »
 <przytul>Uważam, że lepiej być zbyt pewnym siebie niż niepewnym swego.

Odnośnie "naszego wątku"  najbardziej boli bzdurny scenariusz, i co tu dużo mówić:nudny. Nawet wątek Basi w szponach pedofila wprowadzony jest po macoszemu.

Przykre, że te sceny Majki i Gosi są tak zimne. Nie wiem, może oa jest taka chłodna z natury i jeśli jej nie strofują, to gra byle jak, i bardziej jest sobą jak bohaterją? Sama nie wiem...ale moja opinia może być błędna, w koncu nie znam jej prywatnie.

Ja rozumiem że aktor jej jakoś mógł nie dopasować, chociaż ja tych subtelnych niuansów "bardziej" ognistej intymności z innymi partnerami Gositk ja nie widzę, dla mnie gra tak samo źle z każdym. Przykro mi jedbak kiedy widzę Majkę i totalnà zlewkę na, było nie było, jej partnerkè w scenie. Cóż kej to biedne dziecko zawiniło?

Przecież to Słodziak ♥️. W scenach jest niesamowicie uroxza, wręcz do zjedzenia. Trudno mi yo wszystko zrozumieć. Czuję się zdezorientowana.
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2019, 17:44:34 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1100 dnia: Marzec 29, 2019, 17:57:06 »
W jej wypadku zbytnia pewność siebie skutkowała tym że na kolanach wróciła do emki,bo rachunki trza płacić a ofert pracy gdzie indziej za dużo nie było.Emka zrobiła się gniotem, to co miało być  sednem jest na obrzeżach.Grają bo muszą,zawsze jakaś kasa wpadnie.
Moskwa gdyby nie rola w emce byłby prezenterem odzieży na wybiegach-ról żadnych.
Pieńkowska też po teatrach i filmach nie szaleje- jak już to coś drugoplanowe.Ostałowska też wróciła żeby budżet podreperować.
Nawet Marcin Bosak wrócił jako syn marnotrawny.
Rosati też z niebytu wyciągnięta.Czekam z utęsknieniem na powrót  Mariusza Zalejskiego czyli Radosza i będziemy mieli komplet  <smiech> <smiech> No ale przynajmniej mamy się z czego pośmiać.Moskwa grający na siłę zazdzrość o Mańkę   jest powalający to jest tak sztuczne że aż mdłe.Litości.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1101 dnia: Marzec 29, 2019, 20:48:28 »
Nie uważam, żeby Moskwa był "gwiazdą" aktorstwa, bo nie jest i nie był, ale przecież ten "pomysł" rwania Mańki przez młokosa i "granie zazdrosnego" męża, nota bene co kilka odcinków, to każdemu by się w końcu znudziło. Nie dziwię więc się tej jego sztuczności w scenie w kuchni. A jeśli chodzi o Pieńkowską...No cóż, gdyby w wywiadach nie podkreśłała swojego profesjonalizmu, jak to się stara dobrze grać w tym gniocie...Hm, tylko jakoś średnio to jej wychodzi...
Pomijam już, że eMka poza tytułem, od dawna nie przypomina tego serialu z jego początku, teraz to jakieś popłuczyny.
Pozostał mi już tylko sentyment do postaci M&Ar z jego początków, a na coś więcej w tym wątku nie ma co liczyć, tak jak i na poprawę jakości "gry" obojga aktorów. To co serwują w tym gniocie, to mnie śmieszy, chociaż od dawna niewiele tych odc oglądam.

Sylwio, jeśli chodzi o grę Pieńkowskiej z dziećmi w tym gniocie, to ona przeważnie sceny z nimi traktowała po łebkach, może z wyjątkiem niemowlaków lub tych jeszcze b.małych. Nastolatków tylko od biedy tolerowała na planie, a raczej nie przepadała grać z nimi.
Pamiętam taką scenę w Grabinie, jak potraktowala Lelek wręcz z łokcia. To była scena, kiedy Marta z poprzednim "wcieleniem" serialowego Łukasza weszła do kuchni, gdzie Maryś w towarzystwie prawie wszystkich domowników, siedziała przy mniejszym stole w kuchni. Natalka małolata, bujała się wtedy w przyszywanym kuzynie i wyglądało na to, że z radochy chciała wybiec przed szereg, tzn przed ciotkę i przywitać się z kuzynem..Pieńkowska wstała i prawie na siłę, bezceremonialnie odsunęła Lelek. Może się mylę w ocenie tej sceny..Ale od tamtej pory straciła u mnie dużo z sympatii, nie tylko jako aktorki...A z Mają to już w ogóle słabo wypada, sprawia wrażenie jej krewnej, co najwyżej ciotki, bo na pewno nie matki..Tu już o wiele lepiej wypada na jej tle P.Robert, może dlatego, że z tą b.sympatyczną dziewczynką lubią się, myślę, że również poza planem. Widać, że do Pieńkowskiej Maja podchodzi z rezerwą, dzieci doskonale wyczuwają, czy dorośli je lubią. W ich przypadku wygląda na to, że takiej "chemii" pomiędzy nimi nie ma. Stąd m.in też ten chłód, który aż wieje z ekranu.. :( Na pewno "wina" nie leży po stronie dziewczynki, ona stara się grać córeczkę mamusi, tylko ta serialowa matuś, jakaś taka obojętna dla niej. Może po prostu Pieńkowska nie przepada za dziećmi?
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2019, 00:43:14 wysłana przez grant1 »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1102 dnia: Marzec 30, 2019, 09:50:12 »
grant1  dobrze oceniłaś i zauważyłaś łokieć Pieńkowskiej.Też to zauważyłam to bardzo rzucało się w oczy.Pieńkowska uważa siebie za wielką gwiazdę-problem w tym że tego nie widać na ekranie.Jeżeli chodzi o grę z dziećmi- jest po prostu sztuczna.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1103 dnia: Kwiecień 03, 2019, 21:13:38 »
Spoiler z gazety "Świat Seriali"
Spoiler
W 1439 odcinku odbędzie się Sylwester. Uwaga, Artur nie będzie miał dyżuru  <tak>, i spędzi ten wieczór w towarzystwie: żony, córeczki, teściowej, siostry i..Kisielowej oraz Roberta. Para seniorów zaręczy się po raz trzeci. Mężczyzna wygłosi swoją prośbę po tym, jak zaśpiewa dla gości Siedliska piosenkę. Niestety, nie będzie miał pierścionka. Sytuację uratuje mała Rogowska, która  ściągnie z palca plastikowy pierścionek, wręczy go narzeczonym...będzie pasował jak ulał.  <tak> W 1439 odcinku Basia urwie się na "randkę" z pedofilem....a Marysia i Marta mówią Basi Mostowiak, że Małgosia nie życzy sobie kontaktu z rodziną z Polski.

https://jastrzabpost.pl/tag/malgorzata-pienkowska-2019

Na plotkarskie magazyny nasze "gwiazdeczki" serialowe zawsze mogą liczyć. Jak ich nikt nie chwali, to pisarzyna wypoci ze dwa ciepłe zdania posiłkując się zdjęciami z Instagrama.

Jeśli jest się aktorką, to można powiedzieć: "chwilo, trwaj"  <smiech>

Ostatnio Gosia uaktywniła się na Instagramie, ja jakoś nawet nie mam ochoty dawać jej "like" pod fotkami. Dopóki ona mnie olewa jako widza, dla mnie jest przezroczysta.

PS. Mam pytanie do moich czytelniczek, proszę, odpowiedzcie mi na priv, jaki system opowiadań wolicie: mniej a częściej czy więcej a rzadziej.

Buziaki :*
Mam nadzieję, że u Was też jest tak ciepło, jak u mnie :).
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2019, 20:18:57 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1104 dnia: Kwiecień 05, 2019, 21:44:14 »
https://fileshark.pl/pobierz/28894940/96bc0/1346-wmv

Ja rozumiem że mają sponsorów i muszą"lokować" produkty ale latać  po mieszkaniu ze szklanką kranówy i w ogóle jej nie pić  to już przegięcie na maksa :)

Ogólnie Pieńkowska znośnie,wątek córeczki zaczyna mnie wkurzać,mają pedofila w okolicy a tatuś dzwoni do koleżanki córki żeby prawdomówność potwierdzić gówniary,litości.
Mała urwała się bez pozwolenia w nocy na spacerek-rodzice wiedzą że mała kłamie a tu "telefon do przyjaciela"  <hahaha> <hahaha>  Moskwa bardzo ciepło wychodzi w scenach z Basią.To bardzo rzuca się w oczy.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1105 dnia: Kwiecień 05, 2019, 22:08:25 »
Drga Meg, aby pisać o pedofilii, trzeba mieć bardzo wyczulone pióro. Niestety, scenarzystki Emki to "lotnych piór" nie należą, więc nie oczekuję od nich, że napiszą coś, co będzie miało ręce i nogi. Zabierają się za tematy, które ich przerastają. Nie dziw się więc, że i w tych scenach robią z Rogowskich ludzi ograniczonych umysłowo.

Pan Moskwa gra jak prawdziwy tata, aż mi się ciepło na sercu zrobiło, kiedy oglądałam ich scenę w pizzerii.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1106 dnia: Kwiecień 06, 2019, 14:38:58 »
Doprawdy mamy tym scenobajarkom "uwierzyć", że 10-latka jest w stanie wykombinować taką intrygę i wciągnąć w to jeszcze swoją koleżankę..? A oboje rodzice są tak infantylni i łykną to wszystko bez mrugnięcia okiem? Pewnie tak będzie, że Rogosie córce poluzują
i wystawią na łatwy cel temu mordercy i pedofilowi. Mam nadzieję, że im tego dziecka scenobajarki nie ukatrupią, ani nie skrzywdzą w inny sposób..<flaga> W tym gniocie to dzieci są albo nad wiek przemądrzałe i zajmują się sprawami dorosłych, vide Baśka Pawła i Wojtek Tomusia-super gliny, albo w ogóle ich nie ma, jak przezroczysta Lenka,  czy ten zaadoptowany przez Magdę chłopak. No to teraz przebije ich wszystkich kuta na cztery nogi i przebiegła dziesięcioletnia Baśka Mańki i Artura.. <hahaha> <cwaniak>
No cóż, widocznie "prorocze" były słowa Agaty, a raczej tekst scenariusza, że Basia zgotuje im piekło na ziemi...Aż strach się bać, co te porąbane  scenarzystki jeszcze wykombinują w serialowej przyszłości w wątku rodziny Rogowskich...Może narkotyki, seksualne puszczanie się nastolatki, ucieczki z domu i do tego wszystkiego bezradni, starzejący się rodzice..Stworzą w Grabinie nastoletniego potwora, czy co?

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1107 dnia: Kwiecień 06, 2019, 19:37:54 »
Stworzą w Grabinie nastoletniego potwora, czy co?
<hahaha> <hahaha> <hahaha> <smiech> <smiech> <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1108 dnia: Kwiecień 07, 2019, 00:03:09 »
Stworzą w Grabinie nastoletniego potwora, czy co?
<hahaha> <hahaha> <hahaha> <smiech> <smiech> <smiech>
To może dlatego kombinują romans matki z młodym lekarzem: ktoś się musi zająć wychowaniem Basi, jak Mańce zaczynają parować resztki rozumu?  <smiech>

Dobra, koniec żartów, prawda jest taka, moje drogie, że dla Emki nie jest ważna logika, ani sens wątków, tylko kontrowersja i sensacja: i albo im ona wyjdzie, wtedy ciągną ją do wymiotów, albo i nie, wtedy zostawiają wątek w...miejscu, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę.

Przykład: kolejny romans Olszewskiej z następnym Chodakowskim. Walach to dobra aktorka, a do grania dostaje ochłapy. Ale na FB, Instagramie aż wrze, i tym sposobem cel został osiągnięty, a że sensu to nie ma żadnego, nie ma dla naszych pisarek znaczenia.

Prawniczka tak "kocha" nieboszczka Tomka, że każdy, nawet najbardziej kryształowy facet ma co najmniej jedną rysę - nie jest nieodżałowanym ojcem jej córeczki, ale pewnego dnia po prostu ląduje w łóżku z ortopedą, bo...czemu nie? Skoro danie główne w zaświatach, to chociaż "zakąska" świeża, i od biedy się nada.

Nie oczekujcie więc, że cokolwiek będzie tam miało sens.

Jeśli o mnie chodzi, to tak sobie to interpretuje (bo jakoś muszę): mała Basia czuje się osamotniona w nowym środowisku. Ma dopiero 10 lat, a już 5. raz zmienia miejsce zamieszkania (w tym zmieniała kraj, później skład osobowy rodziny i wreszcie miasto na wieś) - to trochę sporo jak na takiego małego szkraba. Po drodze matula przygruchała sobie gangstera, którego dwa razy przyjmowana pod swoje "hojne" łono, nieustannie upokarzała jej ojca i ot tak sobie - zamknęła przychodnię, która dawała jej źródło dochodów. Miała w ciągu 3 lat nieustannie dwa domy, ale żaden, tak naprawdę nie był jej, bo miała po kawałku rodziny w każdym z nich.

Być może małe dziecko ma szybką zdolność do adaptacji, ale akurat młoda Rogowska już jest w takim wieku, kiedy głowa zaczyna jej pracować i zaczyna zdawać sobie sprawę z tego, co się dzieje w około niej.

To wszystko sprawia, że stała się łatwym łupem dla pedofila, który wykorzystuje dziecko i nim manipuluje - ona zdaje się być do tego idealna. Z Lenką poszłoby mu znacznie trudniej.

Rogowska nieustannie płacze nad losem swoich synów - rozbuchanego seksualnie Pawła i Piotra z całą jego trzódką. Zdaje się nie zauważać przy tym, że to teraz mała Basia potrzebuje najwięcej uwagi, jest tylko dziewczynką, nie dorosłą kobietą, jak jej bracia.

I mimo, że Rogowscy podejmują pozorne działania mające na celu pomoc córce, to nadal Maryś lata jak z piórkiem w wiadomym miejscu do Warszawy, aby wygłaszać swoje standardowe mowy o macierzyństwie bliźniaków, knuje w sprawie chorej psychicznie siostry oraz ma skurcze macicy z powodu młodych adoratorów...i wszelkich innych adoratorów.

To wszystko powoduje, że mała Basia może liczyć tylko na ojca, który dał się wyprowadzić w pole, bo na matkę to już nieszczególnie, bo ta ostatnia grafik ma napięty.

Swoją drogą, niby Maryś kreują na nową Basię, ale baba się do tego kompletnie nie nadaje - z prostej przyczyny, Mostowiak zawsze pytała o radę męża, a ta zdaje się być najmądrzejsza i wszystkowiedząca - a tak naprawdę jest katem własnej córki.

Każda pisarka, która włada jako tako piórem, postawiłaby w epicentrum uczucia i horror dziecka, ja do tej pory dostrzegam tylko skrajną nieodpowiedzialność matki. Przykro mi tylko, że nie doczeka się refleksji z jej strony...są inne, "cenniejsze" wątki w Grabinie....

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1109 dnia: Kwiecień 07, 2019, 19:11:45 »
Między Maryśką a Basią można tylko w jednym postawić jako taki znak równości- troska o potomstwo.Jeżeli Basia za bardzo wchodziła w swe buty to miała obok Lucka,który ją temperował skutecznie.W związku Marysi próbuje to robić Artuś ale różnie mu to wychodzi.
Jak patrzę na różne sceny matczyne Marysi to mam wrażenie że ona ma cały czas dwoje dzieci-bliżniaków.
 Ona niby martwi się o córkę tylko to jakoś dziwnie wygląda.Seniorka rodu robi to w sposób przekonujący,normalny, Marysia jest zwyczajnie sztuczna w tej trosce.Bardzo fajnie wychodzi Artur w relacjach z córką jest normalny,ciepły.
Patrząc na grę Pieńkowskiej zaczynam od dość dawna odnosić wrażenie że ona straszną łaskę robi nam grając w tym serialu.
Jej się chyba wydaje że jest co najmniej jak Andrycz.No nie jest.