Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 528903 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1080 dnia: Marzec 20, 2019, 22:26:20 »
Patrycjo, są dwa wyjścia: albo obie mamy bardzo zły dzień (chociaż nie powiem, manna dobra to mi się z nieba dzisiaj nie sypała....raczej czekałam na głaz, bo cegły raz po raz już spadały  <bezradny>), albo to był bardzo nijaki odcinek. Odpowiedź nasuwa się, chyba sama, prawda?

Patrycjo, wiem, kochana, że czekasz, dlatego właśnie jesteś prawdziwą, Dobrą Wróżką mojej pasji. Ty mi się nigdy nie pozwolisz poddać.  <zauroczony>  Gdyby mi siły pozwolily, opowiadanie było by wcześniej...., ale dobra ma tylko 24 h, a spać też kiedyś trzeba  <smiech>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1081 dnia: Marzec 20, 2019, 22:54:27 »
No cóż, coraz więcej jest bylejakości w tym gniocie. Niezła wtopa po tylu latach. <hahaha> <tak>Wyczyny scenobajarek to od dawna tylko można "podziwiać"..<hahaha> Ale, że nikt tego nie wyłapał z aktorów w trakcie kręcenia tej sceny, ani nikt z obsługi na planie. <olaboga> A gdzie był "reżyser" tego odcinka, czy później montażysta/ści...? Widocznie wszyscy tam spali. <smiech> Wniosek nasuwa się taki, że nikt z produkcji tej ich "twórczości" nie ogląda, nawet po zmontowaniu wszystko im zwisa. <hahaha> ...Grunt, że odc nakręcony, a raczej odwalony, odfajkowany, a kasa wypłacona, a publika i tak obejrzy... :hahaha:
Beznadziejne to było, tzn całość odcinka, a te pląsy w knajpie..Co to miało być? Sztuczne takie, że zęby bolą to oglądać. To już mogli sobie te podrygi darować, oglądacze będą mieli z czego się pośmiać. <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1082 dnia: Marzec 21, 2019, 19:31:37 »
https://www.facebook.com/groups/mjakmilosc.official/

Fani nie śpią  <smiech>.

Tańce w knajpie dowodzą, że Gośka wymazała z pamięci etap Tańca z Gwiazdami  <smiech>. Biedny Stefcio, mam nadzieję, że tego nie zobaczył  <smiech>.

I wiecie co? Uważam, że im mniej logicznych argumentów pada z naszych ust, tym lepiej - Produkcja i tak zawsze interpretuje je dokładnie odwrotnie.

Przykro mi tylko oglądać dobrą aktorkę i jej chałturę, nie grę.

Pani Lipowska za to: klasa sama w sobie: ciepła babuleńka oraz troskliwa mama. W tym odcinku Szanowna Pani Pieńkowska pokazała, że nie pasuje na następczynie Nestorki.  A czemu?

Dalszą część wyślę Wam na priv. Emce i tak jest wszystko jedno.

Buziaki wszystkim  <serduszko>.

Chociaż padam pysk, siadam do pisania. Wiem, że moje pisanie nie jest doskonałe. Więc za każdą wpadkę Was przepraszam. Naprawdę się staram....a im częściej będę miała od Was informacje zwrotną, tym będzie mi lepiej się poprawiać.

Ps Gra Majki mi się podobała. Fajnie sobie dziewczynka radzi. Za to Gośka w roli "troskliwej mamy".... <mysli>, nie przekonała mnie, że tak powiem.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1083 dnia: Marzec 22, 2019, 16:27:27 »
https://fileshark.pl/pobierz/28673573/70fbc/odc-1431-d-wmv

Gdzie się podziała ta sławna Maryś,która zawsze i wciąż wtrącała się w sprawy bliżniaków,nawet wtedy kiedy zaczeli już dorosłe życie  <smiech> wiedząc co przechodziła Natalka, leciuteńko podchodzi do tego pisania Basi,niby się martwi a sprawdza telefon od niechcenia.Co rachunki nie przychodzą i nie widać ile esemesow córka wysłała i do kogo?
Zastanawia mnie z jakim to Robertem Maryś rozmawiała <hahaha> <hahaha> rzeczywistość jej się pomerdała z fikcją i reszcie ekipy chyba też  <smiech>
Jak widzę znów się sprawdziły moje słowa dotyczące "widzenia" miłości Marysi i Arturka. Rozpieścili nas koszmarnie tymi chyba 3 scenkami na 6 sezonów co najmniej.  <hahaha>

Ja rozumiem ze w filmach jest od lat modne-lokowanie produktu.Ale chyba jest drobną przesadą że mama będąca pielęgniarką i to ze sporawym stażem,leje kranówę córce do buteleczki i daje do picia.Jakieś nowe standardy mamy ??   <smiech> Maryś ta nadopiekuńcza Maryś  <smiech>
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2019, 17:38:36 wysłana przez Meg »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1084 dnia: Marzec 23, 2019, 18:13:27 »
http://www.plotek.pl/plotek/7,111485,24577099,m-jak-milosc-najwieksza-wpadka-w-historii-marysia-pomyli.html

Media nie próżnują, mają "temat tygodnia".

Co do billingów- mała Basia może mieć telefon na kartę <szczerzy_sie>, więc wtedy, jeśli nie masz aplikacji, to nie wiesz, ile dziecko zużywa SMS-ów i na jaki numer wykonuje połączenia.

Dziękuję za Twoją pracę, Meg, ale ja z tych scenek nie skorzystam.

Pozdrawiam.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1085 dnia: Marzec 23, 2019, 19:44:34 »
Nie musisz mieć żadnej aplikacji w telefonie,wystarczy jak założysz konto na stronie operatora.Wtedy masz wszystkie operacje na telefonie widoczne,ja tak nie mając abonamentu w Orange sprawdzałam stan konta. ;D

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1086 dnia: Marzec 23, 2019, 19:51:22 »
Wiem, Meg, tak się składa pracuję w jednej z Sieci Komórkowych, w Dziale Reklamacji  <usmiech>. Ludzie częściej wybierają aplikację, ale, tak, masz rację, na Portalu znajdziesz dokładnie te same dane. Aczkolwiek zakładanie konta nie jest konieczne, i nie każda osoba musi mieć wiedzę, że taka możliwość istnieje.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1087 dnia: Marzec 27, 2019, 00:10:56 »
Hej, mam pytanie, być może któraś z Was będzie kojarzyć. Czy w serialowej rzeczywistości Kalisiak (księgowy z Przetwórni, który defraudował pieniądze dla chorej córki, ale jak to prezes Maria odkryła, to mu wybaczyła i na niego nie doniosła) żyje czy pojawiła się informacja o jego śmierci? Wiem, że Maria, już Rogowska, chodziła do niego jako pielęgniarka środowiskowa.

Potrzebuję tych informacji do moich opowieści.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich  <serduszko>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1088 dnia: Marzec 27, 2019, 11:09:49 »
Wg mnie tego Kalisiaka scenobajarki nie raczej nie "ukatrupiły. Z tego co pamiętam, on się pojawił po latach, w którymś z odc, kiedy Mańka chyba była już w ciąży z Artim. Poszła na zastępstwo za koleżankę jako pielęgniarka środowiskowa. Po wizycie u tego Kalisiaka podjęła decyzję, że zrobi badania prenatalne, ze względu na jej "zaawansowany" wiek, istniało potencjalne ryzyko urodzenia przez nią dziecka z wadami genetycznymi..

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1089 dnia: Marzec 27, 2019, 14:26:08 »
Dziękuję Ci, Grant1, bardzo mi pomogłaś. Buziaki  <buziak>.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1090 dnia: Marzec 28, 2019, 16:32:36 »
https://fileshark.pl/pobierz/28761901/efd3c/odc-1434-wmv

Nowy lekarz w przychodni i od razu startuje do Mańki z bukietem czerwonych róż. <smiech> <smiech> <smiech> rany to już nawet nie jest mega śmieszne ale mega źałosne. Facet koło 30 ładniejszy od diabła  <hahaha> startuje do podstarzałej pielęgniarki,która w dodatku jest mężatką a mąż pracuje w gabinecie obok. <hahaha> <hahaha>
Emka jest  coraz fajniejsza  <smiech> zastanawiam się czy Pieńkowskiej te absurdy nie przeszkadzają,ta sytuacja jest tak naturalna <hahaha> <hahaha> ale przy stole w kuchni wyglądała nawet całkiem fajnie  ;D

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1091 dnia: Marzec 28, 2019, 16:41:23 »
Scena Majki i Roberta bardzo mi się podobała. Zagrali wiarygodnie. On ją tak mocno przytulìł.Pozostałe wątki mnie rozbawiły. Mam nawet wrażenie, że nowy aktor był bardziej przestraszony jak zauroczony nową koleżanką z pracy  <hahaha>. Biedny, ledwo co wszedł do serialu, a już mu szykują konskie zaloty do babci  <haha>. To była już taka granica absurdu, po której mozna się tylko śmiać.

Trudno orzec co sama Pani Gosia myśli o swoich scenach, ale uważam, że jej młody partner był nawet lekko zażenowany...że musi zaglądać w dekold starszej Pani i udawać namiętnośc. On ma mleko pod nosem, więc ona go może swoim biustem nakarmić, a nie wodzić na pokuszenie  <hahaha>, coś jak wątek pedofilii bis...przecież ten chłopczyk jest młodszy ob bliźniaków.. <slucha>.Zauważyłam, że Robert był już tak zmęczony powtarzalnością wątku, że jego zazdrość była wymuszona, to już nawet on w realnym życiu nie ma tylu konkurentów do jego młodej żony co Artur u Maryś. <jezyk>

Serio, zrobili mi dzień tymi scenami. <jezyk>
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2019, 18:09:48 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1092 dnia: Marzec 28, 2019, 18:44:52 »
Ło matko, co to znowu jest za "odlotowy pomysł" scenobajarek z tym rwaniem babci Mańki przez tego młodego kardiologa... <smiech> <smiech> <smiech> Co za "zioło" one biorą..? <hahaha> Doprawdy, oglądacze mają uwierzyć, że do zaawansowanej wiekowo pielęgniarki, co i rusz masowo w konkury startuje tabun absztyfikantów.. <hahaha> Gdzie się ta kobita nie ruszy, to bum, zaraz kolejny starający się...<hahaha>Tylko, że z jego wiekiem, to zdrowo przesadziły, gostek mógłby być jej synem. <smiech> Pomijam już tzw aspekt, podpadnięcia swojemu szefowi tego wiejskiego przybytku służby zdrowia..Rwać żonę panu kierownikowi i to jeszcze na jego oczach.. <hahaha> A tak poza tym, młody facet jako powiernik zwierzeń z codziennych problemów matki nieletniej córki i babki 5 wnucząt.   <hahaha> Gdyby ten młodzian startował do siostry Artiego, to jeszcze można by uwierzyć. Jak "pojawił" się w tej przychodni, to raczej można było sądzić, że to on będzie "rywalizował" o Agatę z dzielnym strażakiem, który gdzieś się im zawieruszył, a szkoda. A tu pan kardiolog "wystartował" do dwukrotnie starszej od siebie żony szefa. <smiech> Doprawdy, ileż można w kółko powtarzać, a raczej tłuc ten sam "pomysł" zazdrosnego o Mańkę Artura. <mysli> No cóż, to teraz czekajmy, aż wykombinują jakąś laskę dla Artiego, tak dla równowagi i większego obciachu...<hahaha>
W scenie z córką, jak zwykle lepiej wypadł P.Robert. Od dawna uważam, że on ma lepszy kontakt z Mają niż Pieńkowska. Szkoda,
że teraz tak mało scen mają ze sobą.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2019, 20:16:28 wysłana przez grant1 »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1093 dnia: Marzec 28, 2019, 20:07:15 »
Kochana Grandt1, bardziej obciachowe sceny przerastają moją wyobraźnię. Ale obym tego nie powiedziała w złej godzinie  <jezyk>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1094 dnia: Marzec 28, 2019, 20:27:00 »
Widocznie "wyobraźnia" scenobajarek to nie jest studnia bez dna...Od dawna lecą tymi samymi schematami i ulubionymi trójkącikami, od czasu do czasu czworokątami..<hahaha> Tylko w tym przypadku mocno przesadziły z wiekiem "starającego" się o Mańkę, bo to już nie tylko żenada, ale obciach <smiech>