Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 528935 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #990 dnia: Styczeń 23, 2019, 21:24:20 »
Polecam Wam odcinek 1416: jest uroczy, a Marysia nie obniża lotów  <zauroczony>.

PS. Pani Pieńkowska mi zaimponowała. Aktorka i artystka z ambicjami. Mam nadzieję, że napisze świetną pracę. Dzieliłam szkolną ławę z kolegą, który ma 71 lat. A więc można  <ciacho>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #991 dnia: Styczeń 23, 2019, 22:32:50 »
Uuuu, gratulacje dla Gosi, że podjęła się takiego wyzwania. Szczerze trzymam kciuki, oby wszystko udało jej się realizować zgodnie z jej planami, marzeniami...  <pompony>

Również oglądałam 1316...  <tancze> Sporo każą nam na nich czekać pomiędzy odcinkami, w których się pojawiają razem, ale jak już są to nadal miło mnie zaskakują.  <serduszko> Naprawdę dobrze się ich ogląda. 
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #992 dnia: Styczeń 24, 2019, 17:58:11 »
Czy ktoś z Was może mi wytłumaczyć, w jaki sposób siostra Artiego znalazła się w tym Ulczynym Siedlisku...? <cwaniak> Znowu "cudowna" teleportacja jakaś? Czy coś mi umknęło? <szczerzy_sie>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #993 dnia: Styczeń 24, 2019, 18:56:16 »
Grandt1 o tym samym pomyślałam.... <haha>, ktoś chyba zapomniał, że przecież ona mieszka u Mostowiaków. Emka ma wieczny kłopot z montażem <haha>.

Przynajmniej wątek boreliozy wrócił, scenarzyści zachowali resztki honoru.

Ale odcinek jest słodziakowy.

Będę to powtarzać: miłość do Artura to szczęście Marysi we wszystkich dziedzinach jej życia. Promienieje uczuciem do niego. I bardzo przyjemnie się to ogląda.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #994 dnia: Styczeń 24, 2019, 19:37:42 »
 Jeśli byłaby jakas szansa na wrzucenie scenek byłabym zobowiązana :-) baaaardzo prosze bo jak juz tak zachwalacie to doczekać się nie mogę! <na_poduszce> <serduszko>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #995 dnia: Styczeń 24, 2019, 21:13:33 »
Czasem montaż tego serialu to istna farsa. Widać to najlepiej po tej sytuacji z Agatą, ale i chociażby po długości włosów Marysi. Gosia z tego co widać na Instagramie w ogóle ich nie skraca, a zdarza się, że w jednym odcinku ma różną ich długość. O kolorze paznokci nie wspomnę. <hahaha>

Zajrzyjcie w ten artykuł --> KLIK
Coś ostatnio dużo się pojawia w wątku rozmów na temat tego czy Doktorek żałuje. Ciekawe czy jednak się przełamie...  <mysli>

Masz rację Sylwio, Marysia całą sobą, każdym gestem pokazuje, jak bardzo jest szczęśliwa. W ogóle odkąd mieszkają w Grabinie to Marysia stała się taką Dobrą Wróżką. Każdemu służy radą, jak tylko przyłapie Barbarę na tym, że ma gorsze chwile pocieszą ją w tak cudny sposób emanując spokojem i radością życia, że aż człowiekowi od razu robi się lepiej, pomogła tak bardzo Uli, teraz ta sytuacja z Agatą... Dobrze, że ją tam mają.  <wyszywa>

Tak swoją drogą cieszę się, że przypomnieli sobie nie tylko o boreliozie, ale i o istnieniu Basi. ;D Ta nocna przygoda w lesie, którą ktoś tutaj wrzucił, chyba grant1, zakończy się prawdopodobnie w szpitalu. Ciekawe czy to będzie jakiś bunt młodej Rogowskiej i próba ucieczki z domu czy co... <mysli>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #996 dnia: Styczeń 24, 2019, 21:43:48 »
https://www.youtube.com/watch?v=NaTFFlFMG0w

Tutaj masz link, Niebieskooka.

A skąd wiesz, Patrycjo, że ta przygoda Basi skończy się w szpitalu? Natrafiłaś na jakieś źródła, czy to tylko Twoje przypuszczenia?

Co do Artura: myślę, że będą chcieli pokazać, że miłość ważniejsza jest dla niego jak wszystko inne. Poza tym, jest przewlekle chory, ma boreliozę, sama miałam zapalenie stawów - ból jest nieprzeciętny, a trzeba normalnie funkcjonować. W pewnym momencie to wykańcza - człowiekowi siada psychika. I o ile o to chodziło scenarzystom, to czapki z głów za realizm, a jeśli nie - to mają więcej szczęścia niż rozumu, bo oto stworzyły jeden wątek, który nie jest tylko o krok od kosmosu  <haha> <haha>.

Widać, że Mała Maja ma dobre relacje z Robertem. Ich sceny są takie naturalne. Lubię ich duet. I też się cieszę, że postać Basi wróciła. Jak wiecie, ja jej poświęcam w opowiadaniu odpowiednio dużo miejsca  <mysli>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #997 dnia: Styczeń 24, 2019, 21:53:03 »
Na IG pojawiło się zdjęcie, a zaraz po tym artykuł...
KLIK

Wiążąc fakty, może mieć to związek z tymi nocnymi scenami w lesie.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #998 dnia: Styczeń 24, 2019, 22:12:14 »
Z tym szpitalem, w którym to Basia ma niby wylądować, to pewnie chodzi o "artykulik" zamieszczony na stronie superseriale.pl. autorstwa mało rozgarniętej autorki lub autora..Zamieścili w nim zdjęcie Basi na szpitalnym łóżku, z b. dawno temu emitowanego odcinka, a samo info z tą fotką podprowadzili z kolei z instagrama, ale im się pomyliły profile....To było akurat z jakiegoś konta "podróby" MjM... <hahaha>
Trochę może nie na temat, ale utwierdzam się coraz bardziej w przekonaniu, że od dość dawna scenariusz eMki piszą kompletni idioci,
albo za takich mają widzów, chociaż obu wariantów łącznie też nie można wykluczyć... <mysli> <bezradny>

Patrycjaa, chodzi mi o to, że eMka ma w nazwie swojego profilu słówko official...(mjakmilosc.official)...
Przypuszczam, że Basia chyba raczej zabłądzi, niż zbuntowana ucieknie z domu...Tam były jeszcze sanki na tym filmiku. Z sankami chyba się nie ucieka z domu.. <szczerzy_sie> Oczywiście mogę też się mylić..Pożyjemy, zobaczymy, co te scenobajarki wykombinowały.. <zniecierpliwiony>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #999 dnia: Styczeń 24, 2019, 23:56:17 »
W sumie jak się tak przyjrzałam się Basi to faktycznie wygląda na młodszą. <hahaha> I to jest chyba z tego odcinka, co przyszły obie z Marysią do szpitala do Artura i padło "To my też poczekamy, aż tatuś wyzdrowieje". To chyba wtedy Artur chciał łyknąć te tabletki, a Marysia chciała, żeby po wyjściu ze szpitala z nimi zamieszkał...<mysli>

Ajjj... Już myślałam, że wywęszyłam jakiś dramat a tu nici z tego. :hahaha: :hahaha:

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1000 dnia: Styczeń 25, 2019, 15:26:45 »
Sylwia Kasia Jot - dzieeeekujeeee!  <na_poduszce> <serduszko>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1001 dnia: Styczeń 25, 2019, 18:11:18 »
Niebieskooka, właśnie wysłałaś 1000 odpowiedź w naszym wątku :). Piękny wynik. A jak Ci się podobał odcinek?

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1002 dnia: Styczeń 25, 2019, 21:39:15 »
Ale się wstrzeliłam z tym tysiaczkiem  <jupi>

Odcinek REWELACJA!  <zakochany> Taki pogodny, radosny, sielankowy i zabawny  <serduszko> Baaardzo mi się podobał!  <na_poduszce> Raz jeszcze dziękuję, że już dziś mogłam go obejrzeć  <skacze>

Buziaki  :buzki:

Offline adusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1003 dnia: Styczeń 26, 2019, 18:28:37 »
Odcinek rewelacja. I tak wlasnie powinno sie zachowywac malzenstwo, szczesliwe malzenstwo. Marysia, urocza, ta milosc az z niej tryska .Tyle buziakow ostatnio nam dostarczaja,oby tak dalej,  niech wynagrodza nam te lata posuchy.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1004 dnia: Styczeń 27, 2019, 20:08:07 »
Wybaczcie mi, jeśli się czepiam, ale jak dla mnie, w tym odcinku zabrakło mi dokończenia historii z Bartkiem. Przecież Marysia srogo narozrabiała - ale wątek, jak zwykle, zapadł się pod ziemię  <bezradny>. I nie podobało mi się też jedno - to, jak Maria mówi do męża: "myślałam, że masz już boreliozę za sobą" - jakim cudem małżonkowie nie rozmawiają ze sobą o tak ważnej rzeczy jak choroba i leczenie?  <zawstydzony> Podobał mi się odcinek, nie mogę narzekać, bo jest naprawdę dobrze, ale czasem dołują mnie te jawne dziury w fabule. Masz rację Grandt1, scenarzyści mają nas, widzów za idiotów.
Aczkolwiek aktorzy dają z siebie wszystko. A Marysia jest urocza, zalotna i szczęśliwa - miło się ogląda p. Gosię bez pretensji w całej postawie - jakby jej ktoś za karę kazał tam grać. Jej córka robiła relację na żywo na Instagramie. Mówiła mi, że jej mama lubi czytać. Ciekawe jak musi się czuć, kiedy zapoznaje się ze scenariuszem...przecież to jawna kpina...no, ale tak czy inaczej dochodowa.
A jaka jest Wasza opinia na ten temat?