Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 531087 razy)

Offline adusia

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #945 dnia: Grudzień 12, 2018, 09:51:58 »
Cześć dziewczyny,po długiej nieobecości wracam i nadrabiam zaległości w czytaniu, a działo się tu że ohoho, ileż emocji nam  nasza para dostarczyła. Ślub- idelany oglądałam już chyba z 1000 razy, scenka pocałunku już po ślubie koło domu.... noi można? można:):) Super i oby tak dalej. A widzieliście photo pana Moskwy na insta? W Kaloszach i rękawicach, Artur bawi się w gospodarza  <smiech>  ale to dopiero za kilka miesięcy. Pozdrawiam i czekam na opowiadania od Sylwii <mruga>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #946 dnia: Grudzień 12, 2018, 12:27:08 »
No proszę, Mania przejmująca się samopoczuciem Artiego w Grabinie..Ktoś ją nam "podmienił"po tym ślubie...? <tak>
Bo od dawna, a raczej od początku w eMce, to doktorek zawsze przejmował się i robił wszystko, żeby Maryś zapewnić komfort dobrego samopoczucia..Jej zdarzało się to bardzo rzadko..Ciekawe, w którym to będzie odcinku i co z treści tego artykułu okaże się prawdą, tzn czy to pokażą..No tu można mieć sporo wątpliwości.. <cwaniak>

https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-rogowski-nie-jest-szczesliwy-w-grabinie,nId,2727590

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #947 dnia: Grudzień 12, 2018, 19:13:51 »
Cud w Grabinie - grant1, jeśli faktycznie ktoś podmienił Marysię to niech zachowa tę "starą" wersje dla siebie jak najdłużej.  <lece> Masz rację, ona rzadko przejmowała się tym, co czuje Artur. Zawsze to on musiał się troszczyć i domyślać czy coś ją trapi, więc to naprawdę miła zmiana. Widocznie akurat na nią Grabina wpływa cudnie. Ale może w związku z tym powróci temat choroby, bo przecież jakieś symptomy nadal pewnie muszą się pojawiać nawet jeśli Artur został poddany leczeniu. Albo to faktycznie efekt zmian. A w tej sytuacji no cóż... W razie czego Doktorek może przecież dołączyć do tego klubiku brydżowego na plebani. <hahaha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #948 dnia: Grudzień 12, 2018, 19:39:56 »
Hej, dziewczyny, czytałam artykuł, i powiem tak: wróciła Marysia, którą lubiłam a jednocześnie w jej sercu narodziła się kolejna cząstka - taka specjalna, tylko dla Artura  <jupi>. O ile ta scena nie zginie w eterze, jak połowę tych, które wycieli, będzie to miła odmiana. Nareszcie jest pokazane, że doktorek to romantyk i osoba, która też jest osobnym bytem, a nie tylko mężem swojej żony.

Upieram się, że to Twoja zasługa, Patrycjo  <serduszko>.

Dla moich fanek: opowiadanie się pisze: premiera koło 22.00. Później wyślę ci całość, Adusiu, na email, który mi podałaś oraz dokończę maraton dla Ciebie, Niebieskooka  <serduszko>. Wczoraj zaczęły mi się oczy kleić. Dzisiaj ząb mnie boli: ale nie mam dla siebie litości, piszę. Ćwiczę, jak nie przymierzając Pan Moskwa klatę na siłce  <smiech>.

Grandt1, fajnie, że jesteś z powrotem, dzięki za link.

Adusia, dobrze, że jesteś :).

Patrycjo, Ty sama wiesz, że bez Ciebie nasze forum nie istnieje  <rumieniec>.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #949 dnia: Grudzień 12, 2018, 20:36:40 »
Sylwia Kasia Jot zaczęłam czytać i przepadłam! Nie mogę się oderwać a jednak muszę bo praca, dzieci, obowiązki... ale wciągnęło mnie niesamowicie tzn że jest bardzo dobre!Napisane świetnie,, czyta sie hak dobrą ksiązke, trzyma w napięciu i z zapartych tchem czeka sie na ciąg dalszy... ale jeszcze duzo mi zostalo :-)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #950 dnia: Grudzień 12, 2018, 23:04:45 »
Dziękuję Ci, Niebieskooka za ciepłe słowa :).

Ucałowania dla dzieciaczków  <calus>

Offline malinowakawa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #951 dnia: Grudzień 13, 2018, 12:23:23 »
Witajcie <skacze>

Ja również czytałam artykuły i jestem bardzo zadowolona nie tylko z postaci Marysi która przeszła wielką przemiane na PLUS. Niech już nie wraca do poprzedniej Marysi. Uwielbiam ją taką jaką jest teraz. <zakochany> Trochę zaniepokoił mnie artykuł, że Artur może nie być szczęśliwym w Grabinie?!
Jak to możliwe? zobaczymy co scenariusz pokaże.

Jest możliwość żeby któraś z Was wysłała mi fotki Świata Seriali?? Niestety mieszkam poza granicami Naszego kraju, a tutaj nie ma takich rarytasów.

Sylwia_Kasia_Jot  czy mogłabym poprosić o Twoje opowiadania i oczywiście to najnowsze.

Jakoś nie mogę się zebrać żeby coś napisać.... za dużo mam pomysłów w głowie a za mało czasu żeby to poukładać i coś napisać. Mam jednak nadzieję, że przez Święta uda mi się coś "wyskrobać".

Miłego dnia! <czesc>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #952 dnia: Grudzień 13, 2018, 12:59:24 »
Hej, podaj mi proszę email w wiadomości prywatnej. Wyślę ci opowiadania w formie pliku. Tego jest chyba ze 400 stron, kopiowanie pp jeden części to katorga  <szczerzy_sie>.

Chętnie Cię poczytam. Pisanie to frajda. Ale czytanie jeszcze większa.

Co do naszej parki: dopóki ich nie rozdzielają, niech mieszają im. Przynajmniej nie będzie wiało nudą.

Komentarze pod artykułem niewybredne, ależ ich hejterzy mają jad, żmija przy nich wymięka <bezradny>.

Ej, pewnie mają na to wywalone.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #953 dnia: Grudzień 16, 2018, 18:01:50 »
Sylwia Kasia Jot - narobiłam! jestem już na bieżąco! <jupi> i z niecierpliwością czekam na kolejne części  <zakochany> Wciąga i super sie Ciebie czyta!  <na_poduszce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #954 dnia: Grudzień 16, 2018, 22:18:13 »
Niebieskooka, jesteś szybka: wow, jestem pod wrażeniem <serduszko>.

Cóż ja Ci mogę napisać: tylko "dziękuję"  <calusek>.

Pozdrawiam Cię serdecznie  <serduszko>

Post Merge: Grudzień 17, 2018, 14:27:03
https://superseriale.se.pl/m-jak-milosc/m-jak-milosc-odcinek-1410-marysia-i-artur-naraza-sie-policji-beda-kryli-bandyte-bartka-aa-WKqm-TnME-mdjv.html

Nasi Rogosie w pudle?  <smiech> <lornetka> <skacze> Uwielbiam Fakt i ich bzdurne artykuły. Jaka szkoda, że tak późno będą te odcinki...

Co do opowiadania: będzie dzisiaj koło północy. Niestety tak późno, bo cały dzień jestem w drodze  <serduszko>
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2018, 14:27:03 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #955 dnia: Grudzień 17, 2018, 20:53:01 »
Dziewczyny, drogie fanki M&Ar,

Macie gdzieś spisane może numery odcinków z jakimiś fajnymi scenkami z Nasza para ale tymi już po rozstaniu jak Arti o Nią zabiegał? chętnie bym powspominała, pooglądała sobie coś fajnego z nimi  <na_poduszce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #956 dnia: Grudzień 18, 2018, 21:25:34 »
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/40373142/zwiastun-1409

Ta kiecka, wykadrowana z boku wygląda jeszcze gorzej  <bezradny>, kto wpadła na to, żeby ją tak ubrać, we wcześniejszych odcinkach to nie wyglądało aż tak źle  <slucha>.

No cóż, znając Emkę, i ich złośliwość, przedpremierowych odcinków nie wypuszczą. Szkoda...poczeka się....

Niebieskooka, ja tylko jedną scenę lubię z czasów, kiedy kręcił się jeszcze Biski, odcinek 1256 lub 8/musisz zobaczyć dokładnie, ale na pewno te rejony. Rogowska mu wtedy prawie uległa w ogrodzie... i tak fajnie się do niego przytulała...no, i scena jak Artur i Lucek grają w szachy: on jeden wiedział, że szczęście jego najstarszego dziecka może być tylko u boku Artura.

Druga scenka: zabij mnie, numeru odcinka nie kojarzę, ale to ostatnia scena, którą dziadek Lucek zagrał z Marysią. Ona płacze w kuchni i mówi mu, że wolała swoje stare życie, bo w tym obecnym nie wie, jak dalej ma funkcjonować - rozumieli się bez słów. Ta scena była piękna, nienachalna, bez patosu, ani trochę sztuczna - po prostu dwoje dobrych aktorów.

Pozostałe sceny jakoś mi nie przypadły do gustu: obejrzałam raz, i na tym się skończyło. A już najbardziej niestrawna i do tego idiotyczna jest scena, jest jak oni się niby całują...przy czym pokazana jest tylko Basia, jak ich podgląda...i oni od pasa w dół - widać tylko jak Rogowski przesuwa swoją dłoń po jej dłoniach.  <smiech> Tej sceny to Gośka powinna się wstydzić: lepiej jakby jej w ogóle nie było, normalnie groteska. To już lepsza była scena w lesie, kiedy Artur dawała jej buziaka, ale w co <mysli>, trudno określić, na pewno były to okolice ust, ale na pewno nie same usta, a Operator stał od nich chyba ze 100 metrów. Dobrze, że to już przeszłość  <o_tak>

ps. Zasiadam do opowiadań, chociaż padam na twarz. Ale obiecałam to piszę. Mam nadzieję, że wam się nie znudziło.

Wczoraj, muszę przyznać, zaczęłam wam je kopiować...i zasnęłam w połowie swojej listy, budząc się niecałą godzinę później, więc część z Was dostałała po północy  <rumieniec>, wybaczcie.

Pozdr.  <serduszko>

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #957 dnia: Grudzień 18, 2018, 22:43:16 »
Sylwia Kasia Jot, dobrze zrozumialam ze wysylalas czesc 8/12 jakos wczoraj w nocy? bo ja nie dostalam  :(

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #958 dnia: Grudzień 19, 2018, 08:45:51 »
Hej, wybacz, że o Tobie zapomniałam, nie wiem jak to się stało  <bezradny>. To już dość solidne zmęczenie materiału  <haha>. Już wczoraj wysłałam Ci obie części.

Co do odcinków, kiedy Artur się starał, fajne zaczynają się dopiero od 1338, kiedy to babcia Basia i on zawierają sojusz "przeciw" Marysi, aby ta w końcu dała szansę Arturowi.

Sceną, która skradła, myślę, że nie tylko moje serce, jest ta z odcinka 1372, kiedy to lekko wstawiona, no dobra, nie lekko tylko sporo, wstawiona Marysia fantazjuje o hydrauliku: jest tam wszystko - dobra gra aktorska, trochę humoru, szczypta czułości, jest nawet buziak  <zez>.

Meg ją nam dała do ściągnięcia w listopadzie lub pod koniec października, poszukaj na forum, warto  <zauroczony>.

Post Merge: Grudzień 19, 2018, 14:43:27
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/40482479/wiejska-nuda
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2018, 14:43:27 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #959 dnia: Grudzień 25, 2018, 15:24:18 »
Kochani życzę Wam spokojnych, zdrowych i przede wszystkim radosnych Świąt!  :buzki:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...