Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 528997 razy)

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #930 dnia: Listopad 30, 2018, 20:55:04 »
Meg, dziękuję, dziękuję, dziękuję!  <serduszko> Baaaardzo dziękuję za scenki! :buzki:

Ostatnie sceny są rzeczywiście PIĘKNE  <buja_w_oblokach> Od samego początku wątek M&Ar nie był tak czadowo pokazany. P.Małgosia gra teraz świetnie uśmiechniętą, szczęśliwą i zakochaną kobietę! Oby tak dalej! Może dlatego, że dzięki odejściu serialowego Marka znaleźli na nich pomysł, rozszerzyli wątek, gra główniejszą rolę pewnie za lepsze pieniążki  ;) Nie ważne dlaczego, ważne że jest super i oby jak najdłużej  <serduszko>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #931 dnia: Grudzień 02, 2018, 21:54:29 »
Widziałam 1404.  <szczerzy_sie>

Ha, a pamiętam jak jakiś czas temu pisałam, że marzy mi się, aby to teraz Marysia przejęła inicjatywę, pokazała, że jej na Doktorku zależy. I wiecie, co? Chyba się doczekałam.  <serduszko>

Cudnie się ich ogląda. Naturalnych, zabawnych, szczęśliwych. Zarówno Gosia i Robert, w ostatnich odcinkach są wspaniali. Naprawdę miło popatrzeć na ich grę, myślę, że Marysia z ostatnich odcinków może zyskać wielu sympatyków. A przynajmniej uciszyć tych, którzy tak strasznie nie lubią tej postaci.

Wracając do fabuły, ciekawi mnie bardzo list od Starskiego. Ciekawe czy będzie nam dane dowiedzieć się co tam wypisuje jej ukochany kuzyn. Obstawiam, że to jakiś łzawy list miłosny, w którym pisze jak to ją utracił, jak strasznie za nią tęskni itd... <mysli> Oczywiście bardzo dobrze, że Agata powiedziała o nim Arturowi. Jednak lojalność wobec brata zwyciężyła. ;D Powinna tylko honorowo oddać chociaż jedno winko. <hahaha> Mięliby na wieczór. ;D Tak swoją drogą to widać, że Marysia w Gabinie czuje się jak ryba w wodzie. Jakaś taka pozytywna energia od niej tryska, widać, że czuje się w rodzinnym domu wyśmienicie.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #932 dnia: Grudzień 02, 2018, 22:12:10 »
Nie wiem, Patrycjo, jak Ty, ale ja kiedy pierwszy raz zobaczyłam tę scenę, to się zastanawiałam, czy dobry serial włączyłam  <smiech>.

Nie wiem, co oni jej polali, ważne, że podziałało  <smiech>.

I to spojrzenie po pocałunku..., eh: mistrzostwo świata.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #933 dnia: Grudzień 02, 2018, 22:27:19 »
No tak, szok i niedowierzanie! Ale co tam. Cokolwiek robi/bierze/pije, niech trwa w tym jak najdłużej, bo to działa! <hahaha>

A tak poważnie, może to kwestia scenariusza? Może tak bardzo jej się uprzykrzyło granie smętnej, zgorzkniałej, że teraz kiedy postać Marysi w końcu ma być na nowo szczęśliwa aż chce się ją grać. <tancze> Albo tak w ogóle to co jeśli to wszystko, co działo się do niedawna to też była gra? <hahaha> Co jeśli Marysia właśnie taka miała być? Tego nie braliśmy pod uwagę.  <mysli> :hahaha:

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #934 dnia: Grudzień 02, 2018, 23:27:59 »
No tak, ten Starski jest jak wymiocina ich poprzedniego życia, w sumie jak się znowu pojawi, to będzie straszna nuda.

Swoją drogą, koleś taki światowy i listy pocztą wysyła. Co to w USA zabrakło dostępu do Internetu czy jak?  <smiech>

Co do zmiany samej Marysi w kwestii intymnych, no powiedzmy, scen? Z siostry zakonnej awansowała wręcz na "50 twarzy Grabiny"  <smiech> - biorąc pod uwagę przeszłość serialową i teraźniejszość.

W tym dzbanku pełnym miodu milionera im już nie trzeba. Mało scenarzystom trójkątów?

Swoją drogą, Artur w dniu zaręczyn zamawiał naszyjnik dla Marysi, przyszedł wtedy, kiedy Rogowska odleciała do Grabiny w swojej błękitnej firance, zwanej przez Patkę "motylem błękitkiem", ale później cisza. Zapewne scenę jak zwykle wcięło... <slucha> <slucha> <cwaniak>. Szkoda, a mogło być tak romantycznie.

Podobnie jak choroba Rogosia, bolerioza przecież daje objawy. A ten nagle wyzdrowiał - niepokalany cud medycyny, czy jak?  <smiech>

No i moja ulubiona, zaraz po ich wspólnych scenach - zaproszenie Artura jako 4. do brydża przy grabińskim stole VIP-ów z księdzem na czele. Rogowski może w końcu pograć lekarza, a nie tylko adoratora swojej ukochanej.

Pan Moskwa serio gra.I to jest fajne, że cały czas się stara.

Aha, Meg, wybacz: jeszcze ci nie podziękowałam za scenki.

Jesteś kochana, dziękuję  <serduszko>.

Post Merge: Grudzień 03, 2018, 22:23:16
https://www.youtube.com/watch?v=rfknHCxC4-Y

Patrycjo, motyla stylizacja to nie jednorazowa wpadka..., szkoda, bo lepsza była ta długa kiecka w paski.

A może Gośce się podoba?  <smiech>
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2018, 22:23:16 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #935 dnia: Grudzień 05, 2018, 16:27:28 »
O nie! <flaga> Tylko nie to. <hahaha> Jedyną dopuszczalną wersją wydarzeń w kwestii błękitka jest fakt, iż wszystkie te sceny kręcono tego samego dnia. Jeśli jednak ubrali ją w to po raz drugi....  <olaboga> Przepraszam bardzo, ale tę tunikosukienkę powinni spalić na stosie. Razem z taką beżową wiosenną kurtką Artura.
Żeby nie było, że się czepiam i nie doceniam to ostatnio i tak zmienili im garderobę bardzo na plus. Sukienka z zaręczyn i ta z odcinka, w którym Artur informuję Marysię o tym kiedy się odbędzie ich ślub + jeansowa kurtka- naprawdę super!  <tancze> A Doktorek i tak zawsze jakoś się prezentuje, w tym i poprzednim sezonie to już w ogóle. <ok>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #936 dnia: Grudzień 05, 2018, 23:23:36 »
Patrycjo, ona sama chyba wygląda na umęczoną w tej stylizacji  <haha>. Jakby ukrzyżowali jej poczucie stylu w tej błękitnej firance  <smiech>. Też liczę na to, że to kwestia nagrywania scen w tym samym dniu  <o_tak>.

W scenie z Agatą, kiedy ma białą bluzkę, jest o wiele weselsza  <smiech>.

Ale spoko, lato się kończy, zimą nie będzie z tym paradować  <smiech>.

Post Merge: [time]Grudzień 07, 2018, 12:25:49[/time]
Gosia tłumaczyła, na swoim profilu na fb dlaczego jej bohaterka brała ślub w adidasach. Wyczułam, że jest urażona. Patrycjo, ciekawe co by było, gdyby wiena na działa o błękitnej firance  <smiech>, pewnie byśmy straciły w jej oczach jako fanki  <slucha>...

Gwiazdy czasem serio nie mają dystansu do siebie  <smiech>.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2018, 12:30:38 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #937 dnia: Grudzień 07, 2018, 14:19:41 »
Gosia tłumaczyła, na swoim profilu na fb dlaczego jej bohaterka brała ślub w adidasach. Wyczułam, że jest urażona. Patrycjo, ciekawe co by było, gdyby wiena na działa o błękitnej firance  <smiech>, pewnie byśmy straciły w jej oczach jako fanki  <slucha>...
Myślę, że po prostu dostała sporo wiadomości w tej sprawie, głównie hejtu, zmęczyło ją to więc postanowiła sprawę wyjaśnić oficjalnie. Ale kurczę. Nie trzeba być super detektywem, żeby samemu dojść o co chodziło. Dziwi mnie to, że ŚS i inne portale rozpisują się o tym dopiero teraz, po tym jak ona sama interweniowała. A wystarczyło zajrzeć na Instagram, tam jest wszystko wyjaśnione, nawet można połączyć fakty kojarząc po datach postów. Wystarczy odrobina wysiłku...   <slucha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #938 dnia: Grudzień 07, 2018, 22:31:46 »
Ale te media właśnie tak działają, Patrycjo. Przyznam, że wiadomości o butach Marysi Rogowskiej nie czytałam. Nie sądziłam, że może o tym powstać artykuł. A jednak! Dopiero jak o tym napisałaś, postanowiłam przegrzebać neta.

Jeśli sprawa tak wygląda, cóż  <zniecierpliwiony> nie dziwota, że się kobiecina lekko spięła.

Aczkolwiek, mimo wszystko, ja bym się nie tłumaczyła. To Baranowska jest odpowiedzialna za kontakt z mediami. Nie aktorka. To przecież nie jej wina w co ubrali do ślubu jej postać. A więc jej komentarz uważam za zbędny <slucha>.

Najlepsze było to, jak jej ludzie życzyli szybkiego powrotu do zdrowia  <haha>.

Eh, ten internet. Dla niektórych powinien być zabroniony.

Swoją drogą, Moskwa coś mało nagrywa w Emce, no nie? To nie wróży chyba za dobrze? Pewnie będą musieli namieszać, bo inaczej by nie żyli. Tylko mam nadzieję, że namieszają tylko trochę, na tyle, że będą mieli problemy, ale będą je rozwiązywali razem  <serduszko>.

A tak swoją drogą, to pozostałe forumowiczki mogłyby się uaktywnić. A nie tylko ja i Patrycja robimy sztuczny tłok w wątku. Aż mi głupio, że ze nie taka papla, a wy wszystkie takie powściągliwe. Buziaki i zdrówka dla wszystkich  <zauroczony> <calusek>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #939 dnia: Grudzień 10, 2018, 09:14:27 »
Polecam najnowszy numer Świata Seriali...ujmę to tak, czekają nas sceny rodem z kina akcji. Ale ważne, że będą w nich oboje. Poleje się krew, szkoda tylko, że niebieska stylówka nadal rządzi  <komputer>. A ja, moje czytelniczki już dziś wieczorem zapraszam ba marator odpowiadań: codziennie, późno w nocy, przez 12 dni. Wyparujcie prywatnych wiadomości 😚.

Offline jagut

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #940 dnia: Grudzień 10, 2018, 14:40:53 »
Nigdzie nie ma Świata Seriali :/ bylam już w trzech sklepach albo nie dojechał albo wykupili.

Ooo prezent na święta rozłożony na 12 dni   <serduszko>. Uwielbiam :* będę cały czas pewnie odświeżać ;)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #941 dnia: Grudzień 10, 2018, 19:13:01 »
No, dokładnie, to będzie takie 12 dni do świąt dla fanów moich opowiadań. Postaram się tam zawrzeć to, za czym tęsknicie w realnym serialu i czego pewnie nigdy się nie doczekacie, znając produkcję.

Chociaż, uważam, że Patrycja ma wielkiego nosa do przyszłych losów naszej ulubionej pary i jak do tej pory twoich życzeń spełniło się najwięcej odnośnie Rogowskich :): starająca się Marysia, nowy, lepszy look, może się więc doczekamy jakiejś głębszej refleksji ze strony Marysi/jakiejś rozmowy w stylu - nie jestem taka święta, za jaką się sama uważałam. Ale mam wrażenie, że to ty, Patrycjo, musisz jasno wypowiedzieć życzenie, a jakaś dobra Wróżka z Emki je spełni.

Przypominam Ci, kochana Jagut, że opowiadania nie zamieszczam na forum, tylko w prywatnej wiadomości.

Ja Świat Seriali kupiłam. Jest tam tylko to, co znajdziesz tutaj, pod linkiem:
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-grozba-smierci,nId,2718109

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #942 dnia: Grudzień 11, 2018, 10:41:37 »
Sylwia Kasia Jot ja tez poproszę o Twoje opowiadania na priv! bardzo ich jestem ciekawa <buja_w_oblokach>

Wiecie, w jtorych odcinkach pokaza Naszych? Macue wiecej informacji niz ta powyzej?  :)

Pozdrawiam  ;)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #943 dnia: Grudzień 11, 2018, 15:52:30 »
Hej, będą na pewno w odcinku 1410, i chyba w 1409. Czyli...albo pojawią się odcinki do wykupienia albo dopiero się pojawią po nowym roku.

Opowiadania wyslę ci wieczorem...ale uwaga, jest to 50 części. Masz co nadrabiać 😁. Jestem ciekawa twojej opinii. Pozdr <zakochany>

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #944 dnia: Grudzień 11, 2018, 22:20:15 »
No to będę miała co czytać :) pewnie mi to trochę czasu zajmie ale na pewno przeczytam od deki do deski :) i oczywiście dam znać  :)