Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 529028 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #885 dnia: Listopad 05, 2018, 21:30:56 »
A kuzynek Starski chyba nie zniknie, Mańka pewnie będzie wzdychać po cichu za nim i wyobrażać sobie, co by było.. <cwaniak>
Trochę tak jak było z Grzesiem, który proponował jej kontakt ze swoją firmą kosmetyczną, pamiętacie? <hahaha> Ale wtedy już sama się przyznała, że jest próżna i po prostu zrobiło to na niej wrażenie... Tak Starski teraz nakręca ją tym swoim gadaniem jak to jej zawdzięcza decyzję o podjęciu się operacji. Na szczęście wtedy się opamiętała, nawet chyba Paweł jej nieco przygadał. Teraz mam nadzieję, że na straży będzie stała Barbara. I dobrze, że będzie tak blisko, bo będzie ją miała na oku.  <lornetka>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #886 dnia: Listopad 05, 2018, 22:10:30 »
https://www.facebook.com/mjakmilosc/photos/a.203450543021586/2221796621186958/?type=3&comment_id=2222323484467605&notif_id=1541436224738949&notif_t=feedback_reaction_generic

Cóż: doktorek ma nieszczęście nosić to samo imię co naczelny, Emkowy psychopata. I co drugi komentarz ląduje na poczet Skalskiego, nie Rogowskiego.

Agata ma kiepskie wejście do serialu z takim bratem  <smiech>.

Co do Twoich przewidywań, Patrycjo, jeśli go nie kocha - całym swoim sercem, to po chusteczkę go ciągnie przed ołtarz? Sorry, ale te żałosne podchody mogą się przydarzyć gimbazie, a nie dorosłej babie.

Jeśli tak ma to wyglądać: ja tego nie kupuję. I nie podoba mi się to. Zwyczajnie mam mózg i nie dam z siebie zrobić planktonu, na którym Emka karmi swoją beznadzieję.

To, że są popularni nie oznacza, że mają odpierniczać fuszerkę i robić sobie z widza jaja.

Wątku z firmą farmaceutyczną nie pamiętam, oświeć mnie, Patrycjo, kiedy to było?

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #887 dnia: Listopad 06, 2018, 08:11:15 »
A czy to przypadkiem nie był koleś do którego poszła z Arturem na jakiś mecz czy coś? Później z nim korespondowała via @, aż któregoś razu po rozmowie chyba z którymś z Mroczków ją oświeciło i nie odpisała.
A ten pocałunek z dzisiejszego odcinka - widziałam tylko w urywkach emkowych- to ni przypioł ni wypioł  <cwaniak>.
Mam nadzieję nie ujrzeć więcej takich akcji.
Ale poza tym to powinnyśmy się cieszyć. Przez kilka sezonów mieliśmy ich dozowanych raz na miesiąc a teraz??? Istne szaleństwo prawie w każdym odcinku  <skacze>!!

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #888 dnia: Listopad 06, 2018, 11:04:13 »
Kto ma ochote, niech wpadnie na profil Emki na Insta. Gra tam Gosia i Dominika oraz...dwie najmłodsze członkini ekipy.

Nadal mam dystans do naszych po tym, co odwala Pieńkowska, ale maleństwa to istne cudo  <calus>.

Post Merge: [time]Listopad 06, 2018, 19:20:26[/time]
W 1398 chyba nie będzie Moskwy, tylko sama Gośka i Kasia Kwiatkowska. Tak mi się wydaje przynajmniej <bezradny>.
No i Starski...okropne, że ma więcej scen zdjęciowych przed ślubem ze Starskim jak z własnym narzeczonym "arcy" ciekawa bzdura.  <histeryk>.

A Otar i te jego kwiaty, to moim zdaniem beka  <smiech>, tyle młódek a Mańka ma taki wysyp adoratorów. Niech mi jednego odda  <smiech>.

Post Merge: Listopad 07, 2018, 08:10:01
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-jozef-modry-zostanie-nastepca-lucjana,nId,2654283
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2018, 08:10:01 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #889 dnia: Listopad 07, 2018, 20:36:48 »
Ha! Żadnego lotu do Stanów nie będzie. <tancze> Żeby nie było, życzę serialowe Barbarze duuuużo zdrowia, ale akurat to jej nadciśnienie powiem brzydko "nam sprzyja".
Na vod jest dostępny 1398. Polecam. Co prawda naszych razem jakoś nie ma szczególnie poza dwiema krótkimi scenami, ale jest sporo Marysi. I to takiej, na którą przyjemnie popatrzeć. Wyluzowanej, uśmiechniętej - no może poza jedną sceną z bliźniakami, w której nieźle się wkurzyła  :o (już bardzo dawno jej takiej nie pokazywali <mysli> ).
I pojawił się oficjalnie temat ślubu. <serce> Doktorek zginąłby bez pomocy Barbary - powiem krótko - znowu łączą siły. <haha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #890 dnia: Listopad 07, 2018, 22:34:22 »
Patrycjo, te dwie sceny są urocze: Marysia jakby mogła, objęłaby go swoim uśmiechem. Pieńkowska przynajmniej tej sceny nie sknociła: przekonała mnie, że kocha tego mężczyznę.

W ogóle odebrałam ten odcinek właśnie w ten sposób: "miłość mi wszystko poukładała". Bo nareszcie może robić to, na co ma ochotę, przestała być taka zgryźliwa i nadęta. Ma swojego doktorka obok siebie: i cała reszta układa się sama.

To jak dokończenie sceny ze szpitala: ..."potrzebuję Cię, Artur". Ona go potrzebuje, a jak jest obok - oddycha pełną piersią.

Nie wiem, czy o to tym pisarkom za dychę chodziło, ale ja to tak odebrałam.

Także polecam odcinek. Do Królowej Lodu ewidentnie przyszła wiosna.

Stylizacja:...hmmm od pasa w dół dramat, od pasa w górę - od biedy ujdzie  <haha>. One w Emce mają koszmarnych stylistów. Wystarczy spojrzeć na Ulę  <mysli>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #891 dnia: Listopad 08, 2018, 07:15:27 »
W ogóle odebrałam ten odcinek właśnie w ten sposób: "miłość mi wszystko poukładała". Bo nareszcie może robić to, na co ma ochotę, przestała być taka zgryźliwa i nadęta. Ma swojego doktorka obok siebie: i cała reszta układa się sama.
Dokładnie tak! Odzyskała taki spokój, juz nie musi walczyć sama ze sobą i może w pełni skupić się na tym co ważne, a więc sprawach swoich bliskich.

Jeśli chodzi o ostatnią stylowkę Marysi to akurat ja jestem na TAK! ;D No może poza motylem błękitkiem. <hahaha> Sylwio, jeśli chodzi Ci o buty Marysi to zwróć uwagę, że w scenie pod szpitalem wyraźnie kuleje. Akurat ta jedna cena musiała być nagrywana tuż po tym, jak Gosia miała kontuzję na turnieju tenisa. Widać to zresztą po tym jak schodzi po schodach.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #892 dnia: Listopad 08, 2018, 11:28:37 »
No tak, Patrycjo, masz rację z tą kontuzją. Mogli tylko filmować ją od pasa w górę, a nie robić jej obciach. A niebieska beza...oby poszła na śmietnik. I to raz na zawsze  <smiech>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #893 dnia: Listopad 08, 2018, 13:37:49 »
"Entuzjazm" Mańki i jej reakcja na ślubne plany Artiego powala na kolana..<hahaha> Jeszcze okaże się po wszystkim, za jakiś czas, że została przez doktorka, rodzinę i przede wszystkim matkę zmuszona nie tylko do zaręczyn, ale i ożenku.. <mysli> Nie bardzo podobają mi się też, te jej telefoniczne kontakty z kuzynkiem Starskim, podziękowanie za finansową pomoc Mareczkowi i zapewnienia, że jeszcze się zobaczą..Oby scenobajarki dalej już nie kombinowały z tym całym Kamilem..No ale trójkącik to był i jest ulubiony serialowy schemacik tych idiotek <cwaniak>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #894 dnia: Listopad 08, 2018, 15:57:45 »
Odnośnie kuzynka jeszcze, to czy nie miał się skontaktować z Doktorkiem co by mu nawtykać, że jeśli znów zrani Marysię to go popamięta? <mysli> Jak zwykle. Tyle się nagrali, postarali i ups... Wycięli...  <hahaha>

Są fotki ze ślubu. Nie gadajcie. Widać, że jest szczęśliwa.  <serce>
KLIK!

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #895 dnia: Listopad 08, 2018, 21:33:49 »
Grandt1: ty i ten twój "optymizm"  <smiech>, dobra byś była w pisaniu kina akcji  <smiech>.

Zdjęcia są słodkie i urocze. Myślę, że w scenie Maria, Artur, Barbara chodziło o to, że ta wszędzie wścibiająca nos Marysia, wiedząca wszystko i znająca się na wszystkim nagle została, hmm..."pominięta" w planach i postawiona pod ścianą. Ale nie powiedziała "nie". Raczej to było takie droczenie się, oni sobie lubili dogryzać. Zauważ, że w scenie tej babcia Basia i Artur odchodzą: i w sumie Maria nie ma nic do powiedzenia. Ale zagrane to było z humorem. Gosia jest dobra w takich scenach, podobnie jak jest córka Inka. Nareszcie dali dziewczynie szansę.

Najlepszym dowodem na brak konsekwencji jest postać Otara. Jeszcze na kolacji u Pawła Katia tłumaczyła ich rozmowę....miesiąc minął, i Otar nauczył się polskiego. Zdolna bestia  <smiech>.
I nie zgadzam się, że została zmuszona do ślubu: jak słusznie zauważyła Patrycja, to Marysia "zaczęła" - sama zaciągnęła go do łóżka i spróbowała, czy nadal Arturek smakuje tak samo jak dawniej  <haha>. I jak leżała tam taka rozanielona, nie chcąca mówić o niczym, to nie wyglądało to ani na litość, ani na mus. I nie leżeli metr od siebie, tylko tuliła się do jego gołej klaty. Nie mów mi, że "po koleżeńsku".

Zresztą, współczesna Maria nie da sobą sterować. Przez cztery lata robiła sobie z niego wycieraczkę, jakby chciała, to by mu dała kosza już na zaręczynach. I to bez skrupułów. Rodzina by jej w tym nie przeszkodziła, wbrew zapewnieniom Basi.

Zresztą, Aśka też miała przed ślubem z supergliną Tomkiem pokusę w postaci milionera Jacka, i potem też temat...utopił się, bo ludzie byli za gliną i blondyną. W Emce nie ma konsekwencji, a Alina pewnie sobie myśli, że z niej taka druga J.K. Rowling, która świetnie buduje napięcie...tylko ciągle stosuje to samo "zaklęcie", aż do porzygu.

Trochę byłam zła na Gośkę. Doszłam do wniosku, że zupełnie niepotrzebnie. Gra tak, jak jej na to pozwalają. Nie ja jestem jej pracodawcą. Według ich kryteriów jest ok.

Ale ona naprawdę się stara grać to zakochanie wiarygodnie. Podoba mi się, że to nie jest miłość bliskości, ale miłość zagrana i pokazana w zakamarkach życia - zwłaszcza w jej pięknym uśmiechu, który przecież nie pokazywała od wielu miesięcy w Emce.

Ja to kupuję.

Starskiego - nie.

Ale jak zrobią - to już ich broszka.

Odnośnie rozmowy telefonicznej: te pisarki od siedmiu boleści można posądzić o wszystko, tylko nie o konsekwencje  <smiech>, nie spodziewaj się logiki, Grandt, no błagam, po Emce?

Patrycjo, jeśli chodzi o scenę Starski Rogowski - szkoda, że jej nie było. Doktorek ze swoim spokojem na pewno by mu umiejętnie dogryzł, bo Starski to furiat, byle czego dziób rozdziera jakby mu się wszystko od życia należało.

A Basieńka mała się wyrobiła - w tej scenie z Moskwa była boska  <lece>. Ona nie tylko sobie grała, ale mu też partnerowała. Jak na tak małe dziecko, to cudownie wręcz zagrane  <zez>.
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2018, 22:45:29 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #896 dnia: Listopad 09, 2018, 12:34:18 »
Dodam, że warto obserwować instagram Roberta Moskwy. Ładne foto z całkiem się pojawiło

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #897 dnia: Listopad 09, 2018, 13:29:19 »
Tak, Cukierku, i podobno ma się ono pojawić w serialu. Założyłam się z nim nawet,  że tej sceny nie wytną  <skacze>. Odpisał mi, że przegram 😂. No, zobaczymy...bo w ramach przegranej mam napisać dedykowaną bajkę terapeutyczną p nadziei...Dla mnie to rzaden problem, a nuż skorzysta ktoś na tym  <serduszko>. To będzie zakład, który z radoścìą przegram.

W sumie nie wiem, co mi sie stało wczoraj, że mu tak napisałam...ale cóż: słowo się rzekło  <buja_w_oblokach>.

Z Gośką by to nie przeszło, Robert ma chyba więcej luzu, chociaż może ją krzywdzę...

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #898 dnia: Listopad 09, 2018, 13:40:02 »
To jak już mowa o Insta to zajrzyjcie do Gosi. Są tam jakieś fotki z siłowni z Kisielową. Ciekawe co to za wątek. <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #899 dnia: Listopad 09, 2018, 18:38:08 »
Patrycjo, pozazdrościła Arturowi...i Maryś sama chce schudnąć  <na_poduszce> <na_poduszce>. Może o to chodzi?