Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491385 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #825 dnia: Październik 24, 2018, 14:23:59 »
https://superseriale.se.pl/m-jak-milosc/m-jak-milosc-odcinek-1395-intryga-kingi-i-artura-marysia-zmuszona-do-slubu-z-rogowskim-aa-scEi-gSRw-426m.html   No cóż...nasza Maryś jakby nie chciała to  by jej nikt nie zmusił żeby go dotknęła, a co dopiero wysżła  <smiech>.Uwielbiam te media. <serduszko>

Oglądałam odcinek 1393. Moja dobra rada: można go sobie spokojnie opuścić....
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2018, 21:06:15 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #826 dnia: Październik 25, 2018, 18:53:56 »
Sylwio, dziękuję za kolejną część opowiadania. :buzki:

Też właśnie oglądałam 1393 i czy tylko ja odnoszę wrażenie, że  Gosia zupełnie inaczej gra w scenach, w których potencjalnie jej postać nie występuję z bohaterem, z którym "coś jest na rzeczy"? Wiecie o co mi chodzi...  <mysli> W scenach z Arturem/Bilskim/Starskim Marysia była/jest tak pospinana, że łojezusku. To zagubione spojrzenie, wykrzywianie ust jakby w zakłopotaniu, splecione ręce... Aż tu nagle sceny z Markiem czy Pawłem i Barbarą jakby to była zupełnie inna postać. :o Wyluzowana, z błyskiem w oku, ciepła, z poczuciem humoru - mam na myśli moment, w którym popchnęła na bok synka dowiedziawszy się, że ten zaprowadził dziewczynę do lasu. <hahaha> Niechże jej już tak zostanie! <brawo>

https://www.telemagazyn.pl/serial/m-jak-milosc-550347/odc1398/
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #827 dnia: Październik 25, 2018, 19:45:16 »
Patrycjo, ja mam nadzieję, że Artur kiedyś ją tak zaciągnie do lasu  <smiech>. Co do scen Gosi: ta, kiedy leży w łóżku z Robertem, i gdy oboje wcielają się w swoje postaci jest spoko - jest tam bardzo wyluzowana  <smiech>. Nie odczułam, żeby zesztywniała, czy coś. Ale w tym 1393 ona ogólnie była jakaś taka nijaka, nawet w scenach z bratem - kiedyś to by się do siebie przytuli, a ja miałam wrażenie, że oni tam nie grają rodzeństwa, tylko jakiś dalekich sąsiadów.  <mysli>

Co do opowiadań: od dzisiaj każdy, kto chce je otrzymywać - proszę o informację na priv, albo wyślę w wiadomości prywatnej, ewentualnie email: jak Wam wygodniej. Anonimowych czytelników zapraszam do założenia konta, jeśli takowi są, oraz ujawnienia się w dyskusji.

Oczywiście, ja każdemu odpiszę: nie mam wysokiego mniemania o sobie, jak osoby, nie przymierzajac, z Produkcji Emki. Więc śmiało, zachęcam do wysyłania wiadomości: nie gryzę :D.

Każdej z osobna, chętnej do dalszego czytania, odpowiem w wiadomości prywatnej, skąd taka moja decyzja. Wy, jako: Czytelniczki/Czytelnicy nie będziecie poszkodowane/ni, a...(dalszą część dowiecie się w bezpośredniej korespondencji ze mną).

<zauroczony> Dziękuję, że mnie czytacie.  <serduszko
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2018, 21:02:23 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #828 dnia: Październik 25, 2018, 21:16:25 »
To właśnie jest zadziwiające, że P.Małgosia w tych scenach z P.Robertem gra i wypada raczej sztucznie. Jakąś ma barierę przed tymi, niby z założenia "intymnymi" scenami z P. Moskwą? Uważam jednak, że ona właśnie nie miała z tym większych oporów w scenach z serialowym Bilskim, chociaż z Gazelą Biznesu też była widać u niej spory dystans i wiało chłodem. A ze Starskim to trudno cokolwiek powiedzieć, było tylko położenie dłoni na kolanku tymczasowego inwalidy i wcześniejsza próba dotyku jego ręki... <hahaha> I to były chyba tylko dwie sceny, które by można od biedy zaliczyć jako "intymne"... <hahaha> No chyba, że coś jeszcze między tymi kuzynami nam zafundują w tym odc 1396 ... 

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #829 dnia: Październik 25, 2018, 21:26:43 »
A ze Starskim to trudno cokolwiek powiedzieć, było tylko położenie dłoni na kolanku tymczasowego inwalidy i wcześniejsza próba dotyku jego ręki... <hahaha> I to były chyba tylko dwie sceny, które by można od biedy zaliczyć jako "intymne"... <hahaha> No chyba, że coś jeszcze między tymi kuzynami nam zafundują w tym odc 1396 ... 
Chwileczkę... Jak na standardy tego serialu to istny erotyk! <hahaha> Chociaż przepraszam. Standardy naszego wątku. Bo niedawne sceny Magdy z Budzynem to było coś!  <okularnik>

Akurat z Krzyśkiem wydaje mi się, że wypadało najnaturalniej. Z Bilskim może faktycznie też nie było aż tak źle...  <mysli> Na pewno nie tak jak jest z Arturem. Zupełnie jakby nie chciała, aby zrodziły się jakieś spekulacje, że nie daj boże między nimi prywatnie jest jakaś chemia. 

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #830 dnia: Październik 25, 2018, 21:32:23 »
Ja nigdy nie obierałam scen ze Starskim jako "intymne" w sensie damsko-męskim. Ona go traktowała zawsze jak, hmm...wyzwanie?  <bezradny> Czuła się wtedy bardzo samotna, bo z jednej strony nadal kochała Artura, ale odpychała go jak tylko mogła. Znalazła sobie więc zastępczy obiekt troski w postaci tego inwalidy.

Sceny z Bilskim nigdy mi się nie podobały, od zawsze gościa nie trawiłam. Cóż, jako fanka Artura, pozostałam mu "wierna"  <smiech>.

Zresztą, niby jak Gosia ma grać coś logicznie, skoro jedna scena przeczy drugiej, albo jest wycięta w połowie?  <herbatka>.

Scena z hydraulikiem była ZAJEBISTA, i będę jej broniła do ostatniej kropli krwi  <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech>.

Ona jak chce, to potrafi, tylko w Emce jest może "nazbyt rodzinnie" albo "zbyt intymnie", jak kto woli, to się potem profesjonalizm rozjeżdża.

Mimo wszystko: ich historia skradła moje serce. I mam nadzieję, że Pani Kasia Kwiatkowska rozrusza naszą Maryś jeszcze bardziej  <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko>, sceny z nią to będzie ogień, więc i Pieńkowska się czegoś nauczy: nawet, jeśli nie znosi krytyki, <slucha> to niech jej to przyjdzie tak przy okazji, ten luz. Niech ona wreszcie zrozumie, że swoją ciężką pracą spowodowała, że ludzie ją pokochali...no, a przez długie lata teraz pracuje, aby ją znielubili - ją i jej postać. A nie jest w wieku, w którym powinna kłaść się do zawodowej trumny - ma jeszcze wiele do przekazania młodemu pokoleniu.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #831 dnia: Październik 25, 2018, 21:35:40 »
Patrycjaa, a Myślisz że jest takowa między nimi, tzn ta chemia...? <mysli> Z wywiadów, zamieszczanych postów, a najczęściej chyba z Kulis, to wygląda to tak, że to właśnie R.Moskwa traktuje Pienkowską z dużą atencją. W drugą stronę to chyba tak nie działa i nie jest..

Post Merge: Październik 25, 2018, 21:57:45
Sylwio, oczywiście że scena z hydraulikiem to jedyna, która była najbardziej jakby to powiedzieć, zagrana naturalnie. I to było to. <tak> I tylko potwierdza tezę, że gdyby M.Pieńkowska chciała, to ta serialowa "miłość" między M&Ar nie wyglądałaby mimo wszystko tak sztucznie, że czasami aż zęby bolą.. <flaga> Nie chodzi mi o to, żeby oni mieli w eMce za przeproszeniem lizać się na okrągło, ale ta nienaturalna sztuczność gry P.Małgosi w takich nawet nielicznych scenach, odbiera się jako mało wiarygodne. No po prostu mogłaby lepiej udawać to uczucie miłości do Artiego..W końcu dobre aktorstwo to sztuka udawania..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #832 dnia: Październik 25, 2018, 22:02:57 »
Patrycjaa, a Myślisz że jest takowa między nimi, tzn ta chemia...? <mysli> Z wywiadów, zamieszczanych postów, a najczęściej chyba z Kulis, to wygląda to tak, że to właśnie R.Moskwa traktuje Pienkowską z dużą atencją. W drugą stronę to chyba tak nie działa i nie jest..
Nie do końca, ale właśnie zgadzam się z tym co piszesz odnośnie Roberta. Może ona to wyczuwa i dlatego do scen właśnie z nim podchodzi z taką wielką rezerwą? <bezradny>

Jasne, że hydraulik jest jedną z lepszych scen! Dlatego zażartowałam wcześniej, że wzięła przykład z Marysi i naprawdę sobie coś "chlapnęła". <hahaha> A tak swoją drogą to chyba B. Tyszkiewicz w jednym z wywiadów wspominała, że na planie miewała swoją piersióweczkę... Może to jest jakiś sposób na naszą Marysię.  <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #833 dnia: Październik 27, 2018, 08:43:11 »
Robert, mam wrażenie, ma taki styl bycia. On wszystkich chwali, na zasadzie: "lojalność przede wszystkim". Poza tym, pozwolę sobie zacytować jednego Internautę, kiedy to pisali latem o rzekomym romansie tych dwojga: "dziadki się bzyknęli, no i wielkie mi halo"...hmmm...nie chcę być tutaj niedelikatna, ale oni są akurat w takim wieku, że ich ewentualne życie intymne jest dla mediów i otoczenia mało atrakcyjne, albo wręcz nieprawdopodobne. Poza tym, Gośka powinna umieć oddzielić co sobie myśli prywatnie, od tego, co jej dają do zagrania. Bo przecież, do cholery jest aktorką. I nie brzydką, mimo mijającego czasu. Mam jednak wrażenie, że jest po prostu niedowartościowana.

Nie zgodzę się z Wami, że ma do Roberta dystans jako taki, bo wszelkie zdjęcia z mediów/oficjalnych imprez pokazują, że ma ten luz przy nim i po prostu go lubi.

Zauważcie jak ona się wypowiada w wywiadach: jest ostrożna i powściągliwa,  tak jakby ogólnie, mimo starań z dystansem do świata. Jest typem samotnika. Coś jak Włóczykij z Muminków. Niby z całą resztą, ale jednak z boku.

Ona mi się ogólnie nie podobała w tym odcinku. Poza Pawłem, była sztywna do wszystkich. W scenach z Markiem nie przypominała kochającej siostry, tylko sąsiadkę...z wioski obok. Ze Starskim natomiast wyszła jak mała dziewczynka, z której ten pierwszy zrobił idiotkę bez własnego zdania, jeszcze na nią nawrzeszczał...romantyk  <smiech>.

W tej ich scenie łóżkowej w odcinku 1387 odcinku też mi się Gosia podobała w roli Marysi - miała ciepłe, zakochane spojrzenie i ładnie się przytulała do swojego ukochanego.

Pytanie tylko zasadniczo brzmi: po co ma Gosia się starać, skoro w Emce traktowali ją ostatnie 4 lata jak zło konieczne? Przypomnijcie sobie wszystkie jej sceny - grała zimną, chimeryczną babę, która ma dystans do wszystkich: łącznie z własną córką. Tylko sceny z Lucjanem wychodziły jej naturalnie, ale wiadomo, jeśli partneruje taki aktor jak Witold Pyrkosz, to nie może wyjść źle.

Myślę, że gdyby jej napisano logiczną, fajną scenę, jak w przypadku hydraulika, czy chociażby scenę pod domem Zduńskich, gdzie Artur ją wręcz agresywnie i z bólem całuje, to by to zagrała. Obydwie sceny uważam za udane.

Ale oni mają tam na wszystko wywalone: bo i tak kasa się kręci, a "tępy" widz, z najniższą krajową to ogląda.

Mają dużo fanów wątku Izy i Marcina, a jak potraktowali finał tego wątku? Nijak, chociaż oni czekali na to, jakieś  3 lata.

Wątek jej mimozy Aśki z Tomkiem, macie to samo - zaręczyny pod okiem byłem kochanki i jej dziecka (byłoby co opowiadać wnukom?), i śmierć po 4 miesiącach małżeństwa!

Przykładów można mnożyć, Wniosek jest jeden - mają nas za nic, przynajmniej ci, co piszą scenariusz...albo nie potrafią tego robić. Wybierzcie sobie, która wersja bardziej Wam odpowiada.

Dla zainteresowanych: wszystkie opowiadania usunęłam. Całość mogę przesłać jedynie w wiadomości prywatnej. Kolejne części też tam będą wysyłane.

Bez wyraźnego sygnału z Waszej strony, nie będę się narzucać, i kolejnych części nie wyślę.

Niestety, moja decyzja jest nieodwołalna. Ale szanuję Czytelników, nie zostawię ich bez kolejnych części. Problem polega na tym, że...odpowiedź uzyskacie w wiadomości prywatnej.

Dla tych, którzy już do mnie napisali: kolejna część opowiadania  ten weekend. Kiedy dokładnie? Tego jeszcze nie wiem, zależy jak mi się dzisiaj sprawy ułożą.

Offline malinowakawa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #834 dnia: Październik 27, 2018, 14:59:39 »
Witam kochani !☺
Postanowiłam wrócić na "stare śmieci". Nie wiem czy ktoś nadal pamięta mnie i mojego bloga o M&Ar.
Pozdrawiam Was wszystkich i cieszę się że nadal jest Was tutaj tak wielu.
Pozdrawiam
Malinowakawa ☺

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #835 dnia: Październik 27, 2018, 21:42:47 »
Na profilu fb Dwutygodnik "Świat Seriali", zamieścili fotkę pierwszej strony ich poniedziałkowego wydania. Jest na niej info o M jak miłość pt. Marysia i Artur znowu powiedzą sobie "tak". s.6-7 <tak> Czyli można spodziewaź się, że będą fotki z ich ślubu i przyjęcia weselnego. <ok>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #836 dnia: Październik 27, 2018, 21:57:38 »
Zobaczcie sobie na to cudo: https://www.facebook.com/dwojkatvp/photos/a.473821902683798/2052516261481013/?type=3&theater

Biedny Moskwa: chyba mu krawat za ciasno zapięli :D  <zakochany> <zakochany> <zakochany> <zakochany>.

Malinowakawo, witaj wśród nas :).

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #837 dnia: Październik 28, 2018, 00:13:31 »
Milutko mi powitać nowych w naszych progach! malinowakawo, mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej!  <komputer>

Aaaa jakie piękne to zdjęcie, a właściwie jacy piękni "nasi". <serce> Wyglądają jak naprawdę szczęśliwi nowożeńcy, tzn. Artur mina w stylu "co ja zrobiłem, że się ożeniłem" <hahaha> ale Marysia...  <buja_w_oblokach>
To będzie bardzo dobry numer ŚS! Ostatnio nas naprawdę zpieszczają :D

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #838 dnia: Październik 28, 2018, 15:47:01 »
No, Małgosia jest naprawdę piękną kobietą i wygląda ślicznie  <serduszko>. Oby tylko tego nam nie zepsuli... <zauroczony>

Offline malinowakawa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #839 dnia: Październik 29, 2018, 11:31:30 »
Ślicznie razem wyglądają ! <serduszko> Z tego co pisze w ŚS ma to być ślub kościelny z czego bardzo się cieszę i mocno trzymam za nich kciuki by tym razem Arturkowi nie zachciało się robić jakiś głupot no chyba że nasza Marysia znajdzie sobie kogoś na boku tym razem. 😂 chociaż chyba mam już dość tych zdrad i adoratorów Marysi. Życzę im Miłości i jeszcze raz Miłości i aby tą Miłość nam pokazywali jak najczęściej. <na_poduszce>