Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 531516 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #810 dnia: Październik 14, 2018, 23:46:41 »
Uwaga, opowiadanie smutne...żeby nie było, że nie ostrzegałam...

Kochane moje, 15.10 obchodzony jest Dzień Dziecka Utraconego. Zwyczaj jest taki, że zapalane są świeczki dla dzieci, które nie dożyły dorosłości, aby rozświetlić im drogę do nieba. Jak któraś z was może, to niech zapali tę świeczkę.
Meg, dziękuję Ci za scenki, jesteś wielka.
Grandt, tęskniłam za tym twoim pesymizmem, wpadaj do nas częściej  <tancze>.

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:18:14 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #811 dnia: Październik 15, 2018, 23:20:11 »
Biedna Basieńka... To straszne, że będąc tak młodziutką przyszło jej się zmierzyć z taką tragedią. Teraz jak chyba nigdy dotąd potrzebuje wsparcia rodziców, muszą teraz swoje sprawy strącić na bok i zająć się przede wszystkim małą. Należy jej się to jak mało komu, obydwoje zafundowali jej niezłą huśtawkę emocjonalna w całym jej króciutkim życiu, wiec choć teraz muszą stanąć na wysokości zadania!
Sylwio było boleśnie, ale wspaniale się to czytało. Dziękuję!  :buzki:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #812 dnia: Październik 18, 2018, 19:25:32 »
Dziewczyny, mam dla Was trzy zdjęcia z zaręczyn Rogowskich, w tym dwa całkiem nowe. Niestety, ja nie umiem ich dodawać. Patrycjo, pomożesz?
Zdjęcia są słodkie...i nic więcej nie powiem  <calus>. Podesłała mi je moja zaufana koleżanka, jak twierdzi, można się nimi podzielić, więc się dzielę...znaczy podzielę, jak tylko mi w tym Patrycja dopomoże. Ja teraz po późna będę pracować na komputerze, więc co jakiś czas, w ramach przerywniku będę zaglądała na forum.
 <mis>
PS. Dziękuję za ciepłe słowa: wierny Czytelnik - to marzenie każdego pisarza, który tworzy dla pisania, nie dla kasy. Nawet nie wiesz, jak mi  miło, że komentujesz te moje wypociny, o 100 lat świetlnych za innymi twórcami, ale wiem, że czytasz, i to jest niebywale miłe  <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi> <jupi>.
Kolejna część opowieści się oczywiście tworzy, a ja teraz siedzę i tworzę... w domu hospicyjnym. Nasiąknięta atmosferą mojego kochanego domu, nawet nie wiem, kiedy palce same biegają mi po klawiaturze  <zawstydzony>. Także wyczekujcie kolejnych części,  <herbatka>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #813 dnia: Październik 18, 2018, 20:50:08 »
Sylwio, Masz tu chyba więcej czytelników. <tak>

A tu link do 4 zdjęć z odc 1395... ;), ale opisu jeszcze nie zamieścili.
https://www.telemagazyn.pl/serial/m-jak-milosc-550347/odc1395/

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #814 dnia: Październik 18, 2018, 22:24:32 »
Dziewczyny, mam dla Was trzy zdjęcia z zaręczyn Rogowskich, w tym dwa całkiem nowe. Niestety, ja nie umiem ich dodawać. Patrycjo, pomożesz?
Pewnie! Podeślij na maila. ;)

Te z telemagazynu też są urocze. Widać, ze Marysia jest lekko zszokowana, ale szczęśliwa.  <serce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #815 dnia: Październik 18, 2018, 22:41:47 »
Hej, to akurat są te same zdjęcia, które dała Grandt1 :). Ale dziękuję za dobre chęci, Patrycjo.
Kochana Grandt1, ja to zawsze wiem, jak Cię przyciągnąć na forum :D. Wiem, kochana, że Ty, Adusia, Jagut i Rozes mnie czytacie, ale Patrycja zawsze napisze mi recenzję, więc czuję się nie tyle w obowiązku, co przyjemnie mi się odpowiada na pochwały naszej forumowiczki  <zauroczony>.
Dziękuję Wam wszystkim, że czytacie. Swoją drogą, oglądałam odcinek teraz 1391: postać Aśki raz zaśpiewała, od razu jej piosenka stała się hitem i pewnie zarobi na tym kupę kasy, a ja tu się staram od tylu miesięcy i raptem kilka czytających, co robię nie tak  <smiech> <smiech>?   <bezradny> <mysli> Ok, żarty na bok.
Inka Sobala zagrała w tym odcinku jedną scenę: w stylu lekkich i zabawnych. U niej to chyba rodzinne  <smiech>, podobała mi się. Dziewczyna nie ma lekko. Na razie jest córką swoich rodziców. A to naprawdę fajna kobieta. Okazuje się, że czytamy podobne książki. Nawet z nią pisałam na Instagramie. Odpisała mi. Czuć z tych słów bijące ciepło oraz radość życia.
Patrycjo, masz rację: ona tak wygląda na zaskoczoną. Ale w sumie kto by nie był. On "pierwszej nocy" do zaręczyn upłynęło raptem kilka dni. Cóż, nieważne, że pomylili kolejność zdarzeń  <smiech>, ale i tak tempo jest zabójcze. Z drugiej strony, skoro noc poślubna miała swoją przedpremierę  <smiech>, czas się wyspowiadać i żyć po bożemy  <haha> <haha> .

Post Merge: Październik 18, 2018, 22:58:05
No i Julka ty też mnie czytasz. Jak mogłam cię pominąć, wstyd  <smiech>. Wybacz  <zauroczony>

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #816 dnia: Październik 18, 2018, 23:04:02 »
Sylwia, no właśnie! Już miałam pisać że o mnie zapomniałaś 😂

Zdjęcie rzeczywiście fajne ale obawiam się że znowu tempo zdarzeń w jednym odcinku będzie zabójcze... Bo nagle przyjedzie siostra Artura, mała Basia znajdzie pierścionek, do tego całe zamieszanie z organizacją przyjęcia, posądzenie Artura o zdradę i jeszcze same oświadczyny.... Wg mnie conajmniej trzy odcinki mogliby to pokazywać 😁

No nic, zobaczymy jak się spiszą tym razem

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #817 dnia: Październik 19, 2018, 13:12:10 »
Niestety, nasi Rogowscy są traktowani po macoszemu w Emce. To nic, że są jednà z najpopularniejszych par, do tego z jedną z bardziej romantycznych historii w tle. Mam nadzieję, że po tym miłym mizianiu po policzku Artur.pocałuje narzeczoną, tym razem jakoś tak namiętniej
 Swoją drogą nie wiem, co ta Gosia tska nieśmiała. Przecież jest piękną kobietą, do tego mądrą. I widać, że kolega z planu również docenia jej wdzięk. Chyba tylko ona się nue docenia  <tancze>. I tak, jak dla mnie, najbardziej namiętny buziak to mieli w scenie z hydraulikiem. I do tego tak słodko wyglądali  <lusterko>.
Już się nie łudzę, że będą to sceny "ino migiem", ale oby było chociaż logicznie  <olaboga>. Wyczekujcie opowiadania,Moje Iskiereczki, przy sobocie wypadałoby coś poczytać, nie? <tancze>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #818 dnia: Październik 20, 2018, 19:53:54 »
I tak, jak dla mnie, najbardziej namiętny buziak to mieli w scenie z hydraulikiem. I do tego tak słodko wyglądali  <lusterko>.
Może Gosia wtedy naprawdę rozgrzała się jakąś naleweczką, dlatego taka była wyluzowana i tak naturalnie wyszła im ta scena... <hahaha>

Macie rację dziewczyny, materiału z odcinka 1395 starczyłoby z pewnością na kilka. Na przykład Agata mogłaby przylecieć wcześniej i cała akcja z rzekomym romansem mogłaby się dziać kilak odcinków przed zaręczynami. Dobra okazją byłby odcinek 1393, w którym Marysia ruszy do Grabiny a Doktorek mógłby w tym czasie rzekomo harcować z kochanką. A tak pewnie znowu czekają nas 2 minutowe wycinki z całości, z najistotniejszymi wg produkcji kwestiami.  <bezradny>
Eh... Zakładając, że każdy odcinek trwa około 45 minut mam jednak nadzieję, że w 1395 poświęcą Rogowskim pełną 1/3 czasu..

PS Sylwio... A jak myślisz? <komputer> <zakochany>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #819 dnia: Październik 21, 2018, 12:57:51 »
I tak, jak dla mnie, najbardziej namiętny buziak to mieli w scenie z hydraulikiem. I do tego tak słodko wyglądali  <lusterko>.
Może Gosia wtedy naprawdę rozgrzała się jakąś naleweczką, dlatego taka była wyluzowana i tak naturalnie wyszła im ta scena... <hahaha>

Macie rację dziewczyny, materiału z odcinka 1395 starczyłoby z pewnością na kilka. Na przykład Agata mogłaby przylecieć wcześniej i cała akcja z rzekomym romansem mogłaby się dziać kilak odcinków przed zaręczynami. Dobra okazją byłby odcinek 1393, w którym Marysia ruszy do Grabiny a Doktorek mógłby w tym czasie rzekomo harcować z kochanką. A tak pewnie znowu czekają nas 2 minutowe wycinki z całości, z najistotniejszymi wg produkcji kwestiami.  <bezradny>
Eh... Zakładając, że każdy odcinek trwa około 45 minut mam jednak nadzieję, że w 1395 poświęcą Rogowskim pełną 1/3 czasu..

PS Sylwio... A jak myślisz? <komputer> <zakochany>

Kochana Patrycjo, sama nie wiem, co w głowach tych scenarzystów i reżyserów siedzi  <bezradny> <bezradny> <mysli> <mysli>, chociaż życzyłabym sobie, żeby poświęcili Marysi i Arturowi chociaż jedną trzecią odcinka.

Jeśli jednak będzie w tym odcinku Kurdej-Szatan, to możemy się pożegnać z logiką oraz długością scen - bo, nie oszukujmy się, ta Pani jest dla nich najważniejsza, i to ona jest wręcz wpychana na siłę. Mam wrażenie, że gdyby mogli, to by ją w czopkach to tyłka widzowi wcisnęli.

Za to będzie grał jej mąż na ich zaręczynach - więc pewnie będzie ich gra leciała, a w tle gratulacje całej rodzinki.

Po tym jak zaczęli promować tę piosenkę Szatanów (co na nią niby tak cudownie wpadła w Bistro), przestałam się łudzić - to zarozumiałe babsko rządzi Emką, chociaż jej gra aktorska jest....bardziej niż słaba, odwrotnie niż ego.

Patrycjo, szczerze mówiąc, myślałam, że Artur razem z Marysią pojedzie do tej Grabiny, ale pewnie masz rację, że ona będzie tam sama....szkoda, bo byłoby miło, jakby ją pocałował w ogrodzie: pamiętacie jak w 1258, bodajże odcinku, prawie mu tak uległa?

Eh, znowu marzę o czymś, co nie nastąpi.

Za chwilkę wychodzę do hospicjum, będę późnym wieczorkiem, wtedy też dodam opowiadanie.

Pozdrawiam Was wszystkie.  <o_tak>

Post Merge: [time]Październik 21, 2018, 23:31:09[/time]

Post Merge: [time]Październik 22, 2018, 13:09:29[/time]
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl na stronie pojawił się wywiad z Kasią Kwiatkowską. Coś tam się wyjaśnia.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:19:15 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #820 dnia: Październik 22, 2018, 16:42:47 »
Piękne opowiadanie Sylwia! 😁

Ps. Dziewczyny!! Mamy kulisy! 😁😁😁

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #821 dnia: Październik 22, 2018, 19:07:26 »
I co, laseczki, myślicie o kulisach? Szczególnie czekam na komentarz GRANDT1  <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <smiech>.
Julka, dziękuję za ciepłe słowa: nie jest to wszystko łatwe do napisania, tym bardziej się cieszę, że to doceniłaś i podzieliłaś się ze mną wrażeniami  <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko>.

Właśnie obejrzałam odcinek...290 :), jejciu, aż mnie skręciło w kiszkach z radości (wybaczcie obcesowe porównanie). Jaka ta ich wspólna scena śpiewania piosenki "Na poduszkach" jest piękna. I głos Małgosi: cudowny! Artur się chyba wtedy w niej zakochał, a ona: poczuła do niego niewinną miętkę, jak tak potem leżała w łożu z Krzyśkiem, który jak zwykle strzelał focha, a ona niby marzyła o śpiewaniu i chórze, ale pewnie gdzieś po głowie chodził Rogowski  <zauroczony>, całkiem oczywiście "aseksualnie", ale z ogromną dozą duchowej bliskości. Doktorek tylko wywoływał u niej uśmiech, mężulo - jak nie kochanica, to kolejna plajta interesów  <smiech>.

Biedna Małgosia była wtedy na chemii: to się wie, nawet bez bycia fachowcem. Ona sporo zawdzięcza Robertowi właśnie, więcej niż sama kiedykolwiek powie. Przez nią odszedł z serialu, ale dzięki niej wrócił. I zawsze wypowiadał się o niej ciepło. Taki kolega to prawdziwy skarb.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #822 dnia: Październik 23, 2018, 13:34:24 »
No cóż w eMce takie nastały "czasy", że więcej pokazują w Kulisach, niż potem w samym odcinku...(vide odc 1387,1389)<cwaniak>
Może nadzieją jest osoba reżysera tego odc 1395..Kinga Lewińska to nie były kochanek M.Pieńkowskiej, Mariusz Malec, który reżyserował akurat oba te odcinki..Hm...i wyszło jak wyszło, czyli zrobił w nich dosłownie kaszanę z tego wątku M&Ar, albo raczej miszmasz.. <hahaha>
Sam pomysł ze spotkaniem Artiego z "kochanką" w Bistro może i będzie zabawny, tylko zastanawia mnie, czy naprawdę Arti byłby takim porąbanym idiotą, żeby akurat tam umawiać się na takie tête-à-tête z kolejną, potencjalną kochanką.  <szczerzy_sie> Szczególnie tuż po tym, jak Mania wspaniołomyślnie dała mu druga szansę. Chodzi mi o ten telefon kelnerki z bistro, tzn o ten "donosik" o nagannym zachowaniu byłego teścia, do jego b. synowej, czyli do Kingi. No dobra, scenobajarki od dawna prezentują poziom umysłowy pensjonarek, a współcześniej gimbazy, no to mamy, co mamy.. <zniecierpliwiony> Oczywiście nie omieszkają dalej promować w eMce mężusia Kurdej-Szatan. <smiech> Nie trudno też przewidzieć, jaki "hit" ten gostek tam zagra i zaśpiewa.. <smiech> No cóż, robią to pewnie po to, żeby widzom ta pioseneczka bardziej się utrwaliła.. <smiech>
Ps W najnowszym nr Tele Tygodnia jest wzmianka o odc.1396. Mania pomoże siostrze Artiego znaleźć pracę w nowej przychodni pediatrycznej w Lipnicy. Zarekomenduje ją tam. Będzię też świadkiem jej telefoniczniej kłótni z niewiernym mężem. Agata po tej rozmowie otwarcie zapyta byłą jeszcze bratową, jak zdołała wybaczyć Arturowi zdradę. Maryś na to odpowie, że zrozumiała, że Rogowski jest miłością jej życia... <tak> To chyba będzie ta scena w gabinecie lekarskim, którą uchwycił na fotce P.Robert i umieścił na instagramie..To zrozumienie zajęło Mani deczko czasu...raptem tylko 4 lata.. <mruga> Dobrze chociaż, że powtórne zaręczyny i ich ślub pokażą w trybie zwanym potocznie "ino migiem".. <hahaha>
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2018, 18:47:52 wysłana przez grant1 »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #823 dnia: Październik 23, 2018, 21:58:33 »
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/39388792/zwiastun-1393

Kawał gnoja z tego Starskiego...ciekawe, co mu Marysia na to odpowie, bo widać było, że ją zabolało takie protekcjonalne potraktowanie przez kuzyna. Swoją drogą ma czarno na białym, że tylko Artur nie ma jej za tępą pensjonarkę, co to nie ma prawa mieć swojego zdania, za wyjątkiem chwil, kiedy jest ono zgodne ze zdaniem faceta.  <histeryk>

I Krzysiek taki był, i Bilski, dla którego Rogowska miała łupinę po kokosie w głowie, nie mózg.

Aż jestem ciekawa tego odcinka, chociaż ja bym wolała, żeby jednak Artur w nim był....chociaż w jednej, małej scenie. <papa>

Niestety, Grandt1 masz rację, promocja Szatana jest tak chamska, że aż razi.

Co do postaci Agnieszki: też wątek jej podejrzeń o zdradę jak wyjęty z kiszki stolcowej - dziewczyna jest na dziennikarstwie, a wyciąga wnioski w jednej sceny, jak koleś klepie babę po plecach: zrobili z niej przyszłą gwiazdę Kolumny z Gorącymi Ploteczkami, bo na redaktorkę śledczą to się raczej nie nadaje  <smiech>. Oni to każdemu zrobią obciach: scenarzystki to mają pióro, nic, tylko rozsądku w atramencie zabrakło  <smiech>.

Nie powiem, "córka Gosi Pieńkowskiej", jak się sama nazwała, stara się, i co raz lepiej jej wychodzi to granie, co więcej, mamusia jej nie zamierza promować ani wciskać jej na siłę - a takie psy na niej wieszali, kiedy Inka dostała się do Emki, ale dodanie jej jako pieprzu do zaręczynowej sałatki nieco ośmieszyło całą scenę.

Odcinek 1396 bardzo mnie ciekawi, to piękne stwierdzenie: "jest miłością mojego życia". Stawia go przed Krzyśkiem, moim zdaniem całkiem słusznie. Mam wrażenie, że ona Zduńskiego kochała z obowiązku, a Artura kochała, i kocha naprawdę. Jak ją poraziło, tak już została  <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce>.  Może Starskiemu podobnie się odryzie?

Patrycjo, pisałaś, że przed sceną z hydraulikiem Gosia się serio musiała rozgrzać. Nie wiem, ale jeśli tak: niech to robi jak najczęściej. Przecież oni byli tacy słodcy  <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo> <brawo>.

Nasza "chciałabym, chciałabym" jest kompletnie niedowartościowana. Mimo że Moskwa zachowuje się jak prawdziwy facet i w mediach na każdym kroku komplementuje koleżankę, nie tylko jej warsztat, ale również i urodę, ona zawsze taka "oszczędna" w tych czułościach, a czasem nawet skąpa. A nie czarujmy się, ona go wiele nauczyła, jak jeszcze wszystkim chciało się kręcić ten serialik. A przecież kobiecie niczego nie brakuje! Niech pokaże temu palantowi Malcowi, jak z jej Cukiereczka korzysta inny facet  <histeryk>, nawet tylko jako odgrywający rolę aktor, ale zawsze  <smiech>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #824 dnia: Październik 23, 2018, 23:18:58 »
Starski się przeliczył i tylko jeszcze bardziej się w jej oczach pogrąża. Najpierw zasunął jej tym tekstem, że Mańkę interesują tylko chorzy faceci, a teraz jeszcze dorzucił do pieca. <tak>
Sylwio, żebyś się nie rozczarowała tym odc 1396. Z fotek zamieszczonych na  stronie Tele Magazynie przy streszczeniu tego odc, nie ma ani jednej z M&Ar, Agatą, czy Starskim.. Są tylko z komisariatu policyjnego w Lipnicy.. <cwaniak>
Na stronie Śs zanieścili z kolei taki opis odc 1396 :"Marek coraz bardziej martwi się o rodzinną firmę. W ostateczności prosi o pomoc Starskiego. Biznesmen jednak planuje wyjechać na stałe z Polski. Przed zniknięciem postanawia rozmówić się z Arturem. Mężczyzna jest zrozpaczony, że przez niego stracił Marię".
Hm, a czy on kiedykolwiek ją miał?.. <hahaha> Nieboszczyk Gazela Biznesu i bandzior Bilski traktowali Maryś jak swoją własność. Tylko Arti zawsze przed nią chodził na paluszkach i obchodził się jak z porcelaną, żeby tylko nie urazić. A teraz kuzynek Starski ma jakieś anse do doktorka, jakby ten mu ją zabrał. Gostek ma tupet, a oprócz tego, ma jeszcze grozić Artiemu, że jeśli znowu Manię skrzywdzi, to wróci i go zniszczy. Ło matko, coraz głupsze są te "pomysły" scenobajarek. <hahaha>