Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532580 razy)

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #765 dnia: Wrzesień 26, 2018, 18:55:03 »
Jest tak dobrze,że nawet ja się zdecydowałam napisać 😁
Cudowne odcinki się zapowiadają. W końcu ponownie zaczęłam oglądać eMke.
Prośba do koleżanek - możecie wrzucić skany?

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #766 dnia: Wrzesień 26, 2018, 21:30:20 »
Przepraszam....ale ja nie wiem jak siè dodaje załączniki do wiadomości. Jak któraś z was, która potrafi, wyśle mi swój adres email w wiadomości prywatnej to chętnie jej wyślę wszystko na email...Ps Fajnie, że nas więcej, kolejne osoby wracają <zauroczony>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #767 dnia: Wrzesień 26, 2018, 22:19:13 »
Sylwio zajrzyj w wiadomości, podesłałam Ci maila i mogę wrzucić co trzeba. ;)

Udało się, ;D

Dziękujemy Sylwio! ;)

Spoiler

Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #768 dnia: Wrzesień 27, 2018, 08:54:08 »
Patrzcie, proroctwo Patrycji zaczyna się spełniać: ludzie zaczynają lubić Marysię :).

Justyna Masztalerz Najlepsza to była Marysia i Paweł dali radę trzymali fason hahaha odcinek the best. 😝👌👌
33
Zarządzaj
Lubię to! · Odpowiedz · 1 d · Edytowany
Dominika Ruczyńska
Dominika Ruczyńska Justyna Masztalerz oj tak! Śmiałam sie w nieboglosy jak Marysia strzelala miny 😂
6
Zarządzaj
Lubię to! · Odpowiedz · 1 d
Anna Kowalewska
Anna Kowalewska Nikt by lepiej tego nie odegrał od Marysi i Pawła😝; choć "za kulisami" Pawłowi może się oberwać od Mamy🤭
1
Zarządzaj
Super · Odpowiedz · 1 d

Ta dystkusja powyżej pochodzi z FB

<na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce>

Super, że przestają tę postać krytykować lub wysyłać do apteki po Positivum  <smiech>.

PS. Dla czekających: opowiadanie będzie w weekend. Wasza "pisząca" miała mały kryzys twórczy, ale już minął <smiech>.

Buziaczki  <herbatka>. Trzymajcie się ciepło, o tej porze roku to już trzeba  <serduszko> <serduszko>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #769 dnia: Wrzesień 27, 2018, 22:58:50 »
Prawda jest taka, że Małgosia to aktorka teatralna. Dobrze sobie radzi w sytuacjach, w których musi zagrać coś aż za bardzo, gdzie może trochę przyszarżować mimiką, głosem czy gestem. Serial to trochę inna rzeczywistość niż deski teatru, przed kamerą trzeba schować maskę teatralną do kieszeni i całkowicie się obnażyć. I tu tkwi problem. Kamera jest bezlitosna, widać dzięki niej o wiele więcej, ale paradoksalnie- pokazać trzeba mniej. Zwróćcie uwagę, że Gosia często kończy scenę długim spojrzeniem, czasem takim jakby totalnie bez emocji. Mam wtedy wrażenie właśnie, że "zapomina", że nie zgasną zaraz reflektory na scenie, a odbiorca nie siedzi kilka metrów dalej w fotelu na widowni patrząc na jej całą sylwetkę, ale przed telewizorem i skupia się przede wszystkim na jej mimice, spojrzeniu.
Wydaje mi się, że ludzie właśnie dlatego odbierają postać Marysi jako taką bezpłciową. I kiedy ostatnio pokazała coś więcej, miała przede wszystkim w końcu ku temu okazję, ludzie fajnie zareagowali. Zarówno w odcinku z fantazjami o hydrauliku jak i tym ostatnim, w którym poznała swojego "swata". A pamiętacie scenę z 1381 w Grabinie jak Kisielowa opowiada o liścikach miłosnych, które dostaje z więzienia od tego oszusta? Tam też Marysia nie siedziała bezwiednie na tym krześle...  <tancze>
Super, że przestają tę postać krytykować lub wysyłać do apteki po Positivum  <smiech>.
:hahaha: :hahaha: O B Y jak najdłużej tak było!

PS. Dla czekających: opowiadanie będzie w weekend. Wasza "pisząca" miała mały kryzys twórczy, ale już minął <smiech>.
Kryzysy dopadają nawet najlepszych!  :buzki: Ważne, że mijają...!  <jupi> Sylwio czekam z niecierpliwością, zupełnie tak, jak na odcinek 1387! <serduszko> <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #770 dnia: Wrzesień 30, 2018, 15:49:43 »

Hej, mam nadzieję, że wam się chociaż troszkę spodoba...eh, ja to ostatnio tylko sama siebie się czepiam i nic mi się nie podoba, co napiszę.
Mam trochę tak, że nie ufam komplementom, tylko cały czas sama siebie krytykuję. Świetna w tym jestem  <smiech>.

Co do naszej pary: myślicie, że Marysia naprawdę będzie Arturowi ocierać łzy wierchem dłoni? Obawiam się, że to może być szeroka nadinterpretacja autora artykułu  <rumieniec>, podobnie jak to, że zrzucą z siebie ubrania i pobiegną do sypialni: no w to, w ogóle nie wierzę  <soczek>. 

Tę ostatnią scenę pewnie będziemy musiały sobie wyobrazić, jeśli już  <slucha>.
 <niecierpliwy>

Cdn.

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:15:21 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #771 dnia: Wrzesień 30, 2018, 22:25:03 »
Co do naszej pary: myślicie, że Marysia naprawdę będzie Arturowi ocierać łzy wierchem dłoni? Obawiam się, że to może być szeroka nadinterpretacja autora artykułu  <rumieniec>, podobnie jak to, że zrzucą z siebie ubrania i pobiegną do sypialni: no w to, w ogóle nie wierzę  <soczek>. 

Tę ostatnią scenę pewnie będziemy musiały sobie wyobrazić, jeśli już  <slucha>.
 <niecierpliwy>
Na szczęście Sylwio mamy Twoje opowiadanie, więc co nieco nam to zrekompensuje jeśli faktycznie nawalą na całej linii. <buja_w_oblokach>
Powiem tylko tyle - w końcu się Doktorek doczekał! <hahaha>

Co do ocieranie łez wierzchem dłoni... Cóż. Brzmi to poetycko, wręcz na miarę TeleTygodnia, ale chyba trochę ich poniosło. A jeśli to prawda, to ludzie... Kto ociera łzy wierzchem dłoni?  :hahaha: Tak to podkreślili w tym artykule jakby to było to, na co czeka Doktorek od kilku lat. Litości. I już po tym co tam powypisywali widać z jakim zakłopotaniem przedstawiana jest w polskich serialach miłość pomiędzy ludźmi po 50-tce. Napisali to tak, jakby to był szczyt namiętności.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #772 dnia: Wrzesień 30, 2018, 23:36:34 »
Myślę, Patrycjo, że chcieli podkreślić bliskość między nimi. Sama scena ocierania łez brzmi bardzo romantycznie. Pytanie tylko jak by to miało zostać zagrane. Coś na zasadzie: "nie płacz już, wybaczenie moje masz już, a buzi i coś więcej...tusz, tusz <rumieniec>".
Obawiam się, że w wykonaniu Emki wyjdzie z tego trochę kicz...ale mogę się mylić. Bo scena z hydraulikiem była tak cudowna, że aż się jej nie spodziewałam. Co więcej, wtedy też została opisana inaczej niż była w rzeczywistości zagrana - w serialu była i namiętna, i zabawna, w opisie trąciło dramatem Rogosia, a on wcale traumy nie przeszedł - zdawszy sobie sprawę, że Marysieńka już Królową Lodu nie jest....i ma przed sobą bardzo ciepłe, i lekko wstawione - Przedwiośnie  <smiech> <smiech> <smiech> <smiech> <jezyk> <slucha>. Dlatego nadzieję mam do końca  <piwo>.

A, i jesteś kochana, że tak wszystkie opowiadania moje ci się podobają: nawet jak żadne z nich nie jest idealnie i do każdego się można przyczepić  <smiech>. Dodajesz mi skrzydeł  <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko>.

Cóż, taki ze mnie kibic, jak z wiertła śrubokręt  <jezyk>, nie wiedziałam, że dzisiaj są mistrzostwa Polski w siatce. No cóż: facebook nie zawiódł, a znajomi właśnie spamują mi pocztę , massenger i tablicę

Ale cieszę się razem ze wszystkimi...aż z tej radości zasnąć nie umiem, a jutro do roboty  <wsciekly>.

Buziaki dla wszystkich i do poklikania we wtorek wieczorem najpewniej: bo wtedy nasze forum rozgrzeje się do czerwoności  <tancze>. 

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #773 dnia: Październik 02, 2018, 10:44:42 »
Jeśli tak to ma wyglądać, to jestem na TAK!! <buja_w_oblokach>
KLIK!

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #774 dnia: Październik 02, 2018, 11:04:31 »
Patrycjo, czytamy sobie w myślach😊. Też to czytałam. Tylko...nic z tego nie rozumiem już co i jak ma się dziać. Chyba tylko to, że wyladują w łóżku jest jasne <rumieniec>...ale na tych zdjęciach Gosia ma bialą koszulę, na nagraniach...niebieską <cwaniak> <cwaniak>....ale zaskoczyli mnie <skacze> <skacze> <skacze> Gosia się postarała.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #775 dnia: Październik 02, 2018, 11:21:36 »
Po prostu pomylili zdjęcia. Te z artykułu są z 1389. Widać na nich, że rzecz dzieje się u Artura... A akcja z sypialni z niebieską koszulą Marysi jest w 1387.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #776 dnia: Październik 02, 2018, 11:26:32 »
No proszę...rozpieszczają nas tymi scenami <skacze>. Już się nie mogę doczekać <tancze>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #777 dnia: Październik 02, 2018, 12:14:49 »
Oby tylko nie wyczerpali limitu tych czułości na najbliższych kilka sezonów  <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #778 dnia: Październik 02, 2018, 13:47:31 »
Miejmy nadzieję, że nasz Rogoś długo będzie nadrabiał zaległości <smiech>. I tak już dwa razy w ciagu dwòch nocy skorzysta....to już coś  <haha>.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #779 dnia: Październik 02, 2018, 14:07:18 »
No tak...Dwa odcinki pod rząd  - to jak narazie najlepszy wynik w całej historii ich znajomości! <hahaha>