Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 531741 razy)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #750 dnia: Wrzesień 20, 2018, 09:18:51 »
Jestem i ja :-)  <skacze>

Niestety praca pochłania mój czas prawie w całości i starcza mi goi tylko na czytanie Was. wrzucę wypowiedź w spoilera, a  <smiech> <skacze> <zakochany>co - chociaż i tak już chyba wszystkie wszystko widziały

Spoiler
Ale tak, widziałam kulisy!!! Aż trudno uwierzyć w taką odmianę Mańki, teraz to ona jest tą połówką która zabiega, stara się, jak dla mnie Artur zupełnie sobie odpuścił w sensie starania się i zabiegania, i aktualnie jest na etapie straty jakiejkolwiek nadziei na swój powrót na łono Mańki  <smiech> za to ona coraz śmielej sobie poczyna, macie rację wrócił jej piękny uśmiech pogoda ducha, wsparcie. Artur tylko nie może uwierzyć, że nie jest to litość. Scena gdzie w szpitalu na odchodnym praktycznie przytula się od niego od tyłu jest piękna, mam odczucie że nie tylko się do niego przytuliła ale też złapała za rękę, byli tak blisko siebie.
Artur natomiast w tym odcinku prawie cały czas ma ochotę płakać, oczy czerwone, taki przygnębiony, zbity pies po prostu. A czemu nie powiedział Marysi że to nie SM? - może sam jeszcze nie jest tego pewien, w końcu doktorek mówił o powtórce jakichś badań, może wtedy będzie 100% pewności.
ADUSIA na to wygląda że Maryś ma chętkę na schrupanie Rogosia, ona zaciągnęła go do pustego bądź co bądź mieszkania swojego, wyznaje mu miłość, wkłada paluszki między guziki  <brawo> no normalnie Maryś nie poznaję!!! chyba przy Bilskim tak znormalniała i się obudziła pod względem ten tego no  <smiech> Artur w tych kulisach w jej mieszkaniu popłakał się i cały czas nie dowierza swojemu szczęściu.
Kwestia bukietu od Starskiego - stawiam na to że Maryś go nie ujrzy  <jupi>Babcia w końcu wie, że Maryś kocha Artura (scena w Bistro, gdzie mówi że Artur się ucieszy jak ją zobaczy, odpowiedź Maryś jest zbędna, mówi całą sobą co do niego czuje) więc nie będzie chciała niepotrzebnie mieszać córce w głowie. Martwi mnie tylko w tej kwestii jedna rzecz: to co Starskiu powiedział w kulisach, że nie lubi porażek a jeśli takie mu się zdarzają to nie zawsze postępuje zdroworozsądkowo czy jakoś tak. No ale jakby nie było my wiemy że ślub będzie.

Czyli teraz czekamy na 1387  <serduszko> <serduszko> <serduszko>

Post Merge: Wrzesień 21, 2018, 21:21:37
Piękne fotki  <serduszko> <zakochany> Ona tak cudnie na Niego patrzy, jest dla Niej całym Światem:

https://www.se.pl/wiadomosci/galeria/cudowna-chwila-rogowskich-w-m-jak-milosc-marysia-wroci-do-artura-i-wyzna-mu-milosc/gg-i4j8-W8rR-pemK/gp-DgXV-vKqp-aaHe
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2018, 21:21:37 wysłana przez rozaz07 »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #751 dnia: Wrzesień 23, 2018, 01:24:06 »
1384.

https://fileshark.pl/pobierz/26531779/38c6c/odc-1384-wmv

Nareszcie normalna gra i normalne sceny między kobietą,której zależy na mężczyżnie a tymże mężczyzną.Pieńkowska przeszła metamorfozę i zaczyna Moskwę traktować jak mężczyznę a nie jak kumpla a.czasami brata. Ciekawe na jak długo starczy tej przemiany? Ogląda się całkiem przyjemnie sceny między nimi w tej chwili. Chciałoby się rzec " chwilo trwaj"  ;D

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #752 dnia: Wrzesień 23, 2018, 09:34:23 »
Meg, wróciłaaaaaaaś!!  <jupi>
Brakowało nam Ciebie tutaj, zaglądaj do nas częściej!! <szczerzy_sie>

Faktycznie coś w tym jest co piszesz. Ostatnio da się wyczuć między nimi troche wiecej chemii niż kiedykolwiek indziej. Może też dlatego, że postać Marysi jest teraz tak rozpisana, że to ona ma wyjść na pierwszy plan, ona ma się starać, w jakiś sposób uwodzić. I trzeba przyznać, że idzie jej to całkiem nieźle. Scena z hydraulikiem była przecież kapitalna.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #753 dnia: Wrzesień 23, 2018, 11:24:45 »
Chemii między nimi nie brakuje. Nawet Pieńkowska zgadza się na normalne pocałunki, a nie to co było np. za czasów podchodów Artura ale już po zdradzie - scena w lesie. Scena z hydraulikiem - oglądałam ją już sama nie wiem ile razy  <zakochany> <zakochany>. Teraz rzeczywiście ona uwodzi jego, a on .. jest zrezygnowany, podłamany i w sumie to nijak nie reaguje na jej bądź co bądź uśmiechniętą mordeczkę  <serduszko> i to uśmiechniętą do niego  <serduszko>
A na jak długo im starczy tych czułości?? oby nie tylko do ślubu. Poza tym oni ich szykują na kolejnych "starych" Mostowiaków, Marysia z tą swoją troską o wszystkich i o wszystko powinna godnie zastąpić swoją mamę, a z Artura też będzie niezły Lucjan  <slucha>. Wg mnie 100 razy bardziej pasują do tej roli niż Marek i jego żonka.
Zastanawia mnie tylko jedno: jak się przeprowadzą do Grabiny to będą musieli zrezygnować z pracy w Wawie i ze szkoły Basi. Ciekawe co będą porabiali  <mysli> <mysli>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #754 dnia: Wrzesień 23, 2018, 12:07:49 »
Spokojnie, Rozez07, na pewno gdzieś ich ulokują zawodowo. Może prywatny gabinet? Jakoś mnie to nie martwi <haha>. Szczerze mówiąc, troszkę szkoda, że nie będą mieszkać w domu Rogowskiego, trzeba przyznać, chatka jest zacna  <zauroczony>. Ale co tam, najważniejsze, że znowu razem <zez>.
Myślę sobie, że wcześniej twórcy serialu traktowali Gosię po macoszemu. Jest, bo jest, ale i bardziej złośliwy scenariusz jej napiszemy, tym szybciej znudzi się widzom i będzie można ją bez skrupułów wywalić - przepraszam, ale jak mam być szczera, to tak właśnie to odbierałam, nie inaczej.
W ogóle scenarzystki Emki postawiły na anty-aktorów, celebrytów, co to ich lubią małe, piszczące na Facebooku dziewczynki, a nie na te postaci, dla których wielu ogląda Emkę, ale w Internecie się nie wypowiada. Stara gwardia Emki albo dostawała skrawki z pańskiego stołu, albo do odegrania tak idiotyczne sceny, że pewnie sami odtwórcy nie wiedzieli, jak się do nich zabrać, aby to jako tako zagrać.
Gdy postała grupa fanów Emki na FB, ludzie zaczęli się wypowiadać w samych superlatywach o naszych Rogosiach, co pewnie zaskoczyło Produkcję i zaczęli ich troszeczkę łaskawiej traktować i dawać im jakieś normalniejsze rzeczy do grania. Chociaż nadal samo niezdecydowanie Marysi było diablo irytujące.
Oni nie zdawali sobie sprawy, że nasza para jest tak popularna. A kiedy Marek i Ewa odeszli, musieli przyśpieszyć nieco ich powrót do siebie oraz zakończyć wszystko ślubem.
Może nawet sama Pani Gosia i Pan Robert nabrali pewności siebie (zwłaszcza on - o czym świadczy jego śmiałość na Instagramie: polecam śledzić  <haha>), dlatego wszystko im tak dobrze wychodzi. Może nawet co nieco sobie poczytali w Internetach, że stworzyli duet, który pokochali miliony i choćby nie wiem co, ludzie ich lubią.
Rozez07 - ja też scenę hydraulika oglądałam..jakieś milion razy  <zauroczony>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #755 dnia: Wrzesień 23, 2018, 12:11:53 »
Bądź co bądź Artur ma niezłą posadkę jako ordynator. A w Grabinie cóż... albo czeka ich powrót do tego co było, czyli praca w przychodni lokalnej albo otworzenie czegoś swojego. Nie zapominajmy jeszcze o siostrze Doktorka, która jak wynika z instagramowych przecieków pracuje w przychodni właśnie w Grabinie albo okolicach. Sama jestem bardzo ciekawa co tam dla nich szykują, bo szczerze mówiąc to tęskno mi do czasów przychodni no a innych perspektyw tam nie mają. Chyba, że otworzą tuż przy Siedlisku ZOO, o którym wspominał Robert na IG. <hahaha>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #756 dnia: Wrzesień 23, 2018, 21:33:50 »

Gdy postała grupa fanów Emki na FB, ludzie zaczęli się wypowiadać w samych superlatywach o naszych Rogosiach, co pewnie zaskoczyło Produkcję i zaczęli ich troszeczkę łaskawiej traktować i dawać im jakieś normalniejsze rzeczy do grania. Chociaż nadal samo niezdecydowanie Marysi było diablo irytujące.
Oni nie zdawali sobie sprawy, że nasza para jest tak popularna.
Zdawali sobie sprawę i to bardzo dobrze. I to co najmniej od 8 lat. Pieńkowska nie jest jakąś łatką w emce jest a przynajmniej była jedną z gwiazd.Ma coś do powiedzenia w serialu i ma też wpływ na to jak była grana i postrzegana rola Marysi. Szczękościsk przy pocałunku to nie jest wyznanie miłości i to jej powiedziałam osobiście.Tak jak mówiłam   że mają razem z Moskwa olbrzymią popularność jako "para"Tylko jak ktoś " pozjadał" wszystkie rozumy to mieliśmy przez długie lata to co mieliśmy.
Sztuczność goniła sztuczność i poganiała żenadą.
Teraz ona GRA zakochaną PRAWDZIWIE kobietę i ogląda się to przyjemnie, bardzo przyjemnie, nie jest tak koszmarnie sztuczna jak była parę sezonów.I oby  to trwało jak najdłużej.Szkoda że tyle pięknych scen było nijakich,bez tego zakończenia np scena z ostatnich odcinków kiedy stoją z Arturem w drzwiach Basi aż się prosiło o pocałunek.Tak jak scena kiedy dzwoni  Kamil a Artur mówi o chorobie.
Nie  wspominając o scenach z poprzednich sezonów kiedy królowało "Artuś smyrnę Cię po policzku w dowód miłości" Masakra. Świeżo po ślubie mąż "nielatek" <smiech> a ta go smyra po policzku,litości.
Mam nadzieję że Pieńkowska nie zapomni po co jest kobietą może brać przykład z Kisielowej  :hahaha: ta wie po co jest kobietą.

Patrycja postaram   się zaglądać częściej.  <tak>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #757 dnia: Wrzesień 24, 2018, 08:26:33 »

"Zdawali sobie sprawę i to bardzo dobrze. I to co najmniej od 8 lat. Pieńkowska nie jest jakąś łatką w emce jest a przynajmniej była jedną z gwiazd.Ma coś do powiedzenia w serialu i ma też wpływ na to jak była grana i postrzegana rola Marysi. Szczękościsk przy pocałunku to nie jest wyznanie miłości i to jej powiedziałam osobiście.Tak jak mówiłam   że mają razem z Moskwa olbrzymią popularność jako "para"Tylko jak ktoś " pozjadał" wszystkie rozumy to mieliśmy przez długie lata to co mieliśmy".

Meg, fajnie, że miałaś okazję widzieć się z Gosią twarzą w twarz, no i że miałaś odwagę być z nią tak szczera  <serduszko>. Jeśli to Ty przyczyniłaś się do zmiany jej zachowania na planie Emki w scenach z Robertem, to jestem Ci wdzięczna <serduszko> <serduszko>.

Domyślam się, że wróciłaś, bo wreszcie, według Ciebie, jest co oglądać, nie chciałaś się zadowalać "byle czym".

Super  <herbatka>, cudownie, że jest nas więcej, bo wtedy dyskusja jest od razu ciekawsza  <tancze>.

Też liczę na to, że Marysia będzie wiedziała czym jest kobiecość oraz jak ją przy mężu wykorzystać  <zauroczony>.

Czekam z niecierpliwością na odcinek 1387 - ze zdjęć zapowiada się romantyczna scena. Idealna pod edukację Emki (chociaż mam wrażenie, że walory nauczania ten serial stracił już dawno) - że ludzie po 50. też uprawiają seks, kochają i są w tym równie dobrzy, a pewnie nawet i lepsi, niż niejeden 20-latek.

Martwi mnie ten Starski, który będzie na podorędziu ich wspólnego życia. To chyba jakaś skaza scenarzystek - wszystkie pary muszą mieć kogoś trzeciego na doczepkę.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #758 dnia: Wrzesień 24, 2018, 20:50:37 »
to ja troszkę podspamuję  <jupi> https://www.telemagazyn.pl/artykuly/m-jak-milosc-odcinek-1387-maria-i-artur-spedza-ze-soba-namietna-noc-ich-milosc-odzyje-streszczenie-odcinka-zdjecia-67016.html

tylko kolejności chyba im się pokręciła, albo Maryś coś zakręciła  <haha>

Sylwia tak jak Ty czekam na 1387 z niecierpliwością, ale to dopiero za ponad tydzień oczywiście w przedpremierze i po zapłacie  <haha>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #759 dnia: Wrzesień 24, 2018, 22:03:24 »
To ja jeszcze polecam zajrzeć do najnowszego Tele Tygodnia.  <serduszko>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #760 dnia: Wrzesień 24, 2018, 22:09:23 »
To ja jeszcze polecam zajrzeć do najnowszego Tele Tygodnia.  <serduszko>
  <boi_sie> <boi_sie> <boi_sie> a co tam jest????  <boi_sie> <boi_sie> <boi_sie> nie  mam, nie kupiłam , nie zajrzałam <placze> <placze> <placze> <placze> <placze>

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #761 dnia: Wrzesień 24, 2018, 23:13:04 »
O taaak 😁 teletydzień przyniósł trochę nowości. Jest napisane to co na stronie w internecie plus: Marysia będzie wycierać łzy Artura wierzchem dłoni 😂😂😂😂Marysia z Basią przeprowadzą się do Artura, córka im powie,, nareszcie zmądrzeliście,, , a babcia Basia się bardzo ucieszy 😁
I ciekawe czy trochę gazetę poniosło i rzeczywiście kolejność akcji im się pomyliła czy jak to w końcu będzie z tą namiętną nocą 😂

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #762 dnia: Wrzesień 24, 2018, 23:47:12 »
Miałam okazję i rozmawiałam.Niestety wpływ na to jak była "grana' Marysia miałam zerowy.Z tego co zauważyłam Pieńkowska nie lubi być krytykowana.Ma z tym problem. Emkę oglądam od samego początku jak tylko się pojawiła. Mam chyba wszystkie scenki  z "Naszą" parą,przez kilkanaście lat uzbierało się tego troszkę  <hahaha> nie pisałam nic na forum ale go czytałam.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #763 dnia: Wrzesień 25, 2018, 12:57:58 »
Hej, Meg, fajnie, że miałaś okazję poznać drugą połowę serialowego Rogowskiego. Cóż, Gosia to artystka, musi mieć wysokie poczucie własnej wartości. Inaczej świat mediów by ją zniszczył. W nagłe oświecenie scenarzystów nie wierzę. Może więc samą aktorkę jednak oświeciło? Nie oszukujmy się, to co jej fundowali gdy była z Bilskim to jakiś sceniczny koszmar: jakby babie odjęło rozum. Jej postępowanie nie miało sensu, do tego grała to nakby od niechcenia. Ludzie mieli z niej bekę lub prosili by ją wywalili z serialu. Do tego pojawiała się na doczepkę w większości odcinków. Rozumiem zadowolenie z siebie, ale nie może to oznaczać samozachwyt lub wręcz zaślepienie. A scenwrzyści, nie oszukujmy się, to totalni partacze, nawet głośny wątek potrafią zepsuć, patrz: Iza, Marcin, Artur. 
Pewnie Gosia musiała pójść na jakiś kompromis, bo nikt jej nie kazał nagrywać filmiku z Wróżką Semirą i wklejać go na Instagrama.
Koniec końców: cieszę się, że jest jak jest, a nasza parka usłyszy marsz Mendelsona po raz drugi.
Kupiłam gazetę...nie mogłam się oprzeć. Całą sytuacje najlepiej opisuje Basia. Ja bym tylko zmieniła: nareszcie zmàdrzalaś, mamo!
Kolejność zdarzeń chyba im się serio pozajączkowała, bo ten ich opis nie ma sensu. To brzmi jak zaproszenie na seks było najważniejsze, a tak mimochodem wtrąci Marysia, że nadal kogha Artura.
I na koniec muszę to powiedzieć: co za kobieta. Prześoi się z nim...ale każe znów na siebie czekać. No, urodzona zołza

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #764 dnia: Wrzesień 25, 2018, 22:43:06 »
Mam chyba wszystkie scenki  z "Naszą" parą,przez kilkanaście lat uzbierało się tego troszkę  <hahaha>
Srerio?? Masz na myśli to, że masz je powycinane i złożone gdzieś na dysku, płycie?? Ojj miałabym na to chrapkę  <zakochany> <zakochany> <zakochany>

Kupiłam gazetę...nie mogłam się oprzeć. 
I na koniec muszę to powiedzieć: co za kobieta. Prześoi się z nim...ale każe znów na siebie czekać. No, urodzona zołza
<skacze> ja też nie dałam rady i kupiłam  <skacze> <zakochany> no bzik totalny, stara baba i taaakie rzeczy  <skacze> <skacze> <skacze>  <smiech> <smiech> A kobieta rzeczywiście z niej pokręcona, po seksie jeszcze się zastanowi czy do niego wróci czy nie. Chyba że to akurat gazeta dodała od siebie, pismaki mają różnie, dialog ze szpitala chyba też się różnił nieznacznie od tego w rzeczywistości emkowej.

Mamma mija jeszcze tydzień i będziemy mieli WAŻNY odcinek  <zakochany> <serce> <serduszko> :buziak: