Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532098 razy)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #705 dnia: Sierpień 20, 2018, 10:40:42 »
I tadaaam   <niecierpliwy> Widziałam ŚS  w necie też już jesy <brawo>  <buja_w_oblokach> Sylwia pięknie to poskładałaś w logiczną całość   <brawo> najpewniej będzie tak jak piszesz. A to choroba o której piszą to nie powiem że starszna nie jest ale przy kasie i odpowienich lekach można jej postęp spowalniać. Więc może nie będzie tak źle a juz na pewno nie blisko śmierci.
Co do czołówki to na logikę tu bym nie spoglądała. Wraca Marta z synem i podobno w czołówce jej nie ma.
Ale ślub i tak szybko wykombinowali  <zakochany>

Sylwia co masz na myśli pisząc "Lekarz przewija się już w odcinku 1387"???

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #706 dnia: Sierpień 20, 2018, 12:19:26 »
 <jupi> Ja kupiłam SS, jest tam słodkie zdjęcie zapłakanej Basi i tulącego ją ojca <serduszko>. Odnośnie lekarza, Mroczek dał parę miesięvy temu Instastory. Był tam Artur, Marysia...i lekarz na planie. Zastanawialismy się skad się tam wziął. Pewnoe to neurolog Rogosua <mysli>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #707 dnia: Sierpień 20, 2018, 21:20:27 »
Gratki Sylwio, przewidziałaś te kombinacje eMkowych scenobajarek 10/10 <lubieto>
Ale kuzynka Starszczaka mogliby wysłać jednak gdzieś w kosmos. A tak będzie przebierał teraz nogami i czekał w blokach startowych, a nuż Artiemu się pogorszy.. <cwaniak> To pewnie taka ich opcja rezerwowa/wyjście awaryjne na przyszłość..A być może nie chcą pozbywać się z obsady R.Krzyżowskiego. Wg mnie on jakoś w eMce nie pasuje, ale innym oglądaczom może się podoba... <jezyk>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #708 dnia: Sierpień 21, 2018, 19:19:41 »
W ŚWIECIE SERIALI NAPISALI, ŻE MARIA ZAPEWNI ARTURA, ŻE BEZ WZGLEDU NA WSZYSTKO ZAWSZE BEDĄ RODZINĄ. MAM NADZIEJĘ, ŻE TO WYZNANIE, O ILE BĘDZIE, BĘDZIE CIEPLEJSZE OD TEJ SUCHEJ DEKLARACJI....ALBO TO ZNÓW NADINTERPRETACJA DZIENNIKARZY. W SCENIE, W KTÓREJ SIE CAŁOWALI OSTATNIO TEZ miało pasc, ze nigdy mu nie wybaczy zdrady, ale nic takiego nie miało miejsca. Jestem tak ciekawa tej sceny.....i to wszystko już 1381 odcinku, no, albo aż w tym odcinku...i emisja od września, nie od sierpis.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #709 dnia: Sierpień 21, 2018, 20:35:11 »
"Po rozmowie w cztery oczy, Rogowska dojdzie do wniosku, że musi zrezygnować z randek z Kamilek (Radosław Krzyżowski)."
"W „M jak miłość" Rogowski wyzna żonie, że ma objawy chorobowe wskazujące na stwardnienie rozsiane. Marysia zapewni Artura, że zawsze będą rodziną i nigdy nie zostawi go w potrzebie. Poświęci własne szczęście, by on miał w niej oparcie w walce z chorobą"...
https://www.fakt.pl/hobby/seriale/szokujaca-diagnoza-w-m-jak-milosc-artur-jest-ciezko-chory/2rwjbq1

No cóż, wynika z tego, że Mańka jednak zakochała się w Starszczaku, skoro poświęci to swoje "szczęście/"uczucie" do kuzynka, żeby wspierać Artiego w ciężkiej chorobie..Czyli to ich powtórne małżeństwo to ma być odruch przyzwoitości, współczucia i litości z jej strony, a nie miłość do eks męża..  <bezradny> A ekspresowy ślub i wesele, to dowód na to, żeby uwiarygodnić i przekonać Artiego, że znowu go pokochała? A po cichu będzie wzdychała do Starskiego? Jeśli tak rzeczywiście będzie, to mnie się to nie podoba..Byłoby to po prostu nieszczere, a nawet nieuczciwe z jej strony wobec Artusia <flaga> Hm, a może siostra doktorka wpadnie na to i stąd ta decyzja o powrocie na stałe do Polski. Dojdzie do wniosku, że lepiej być na miejscu i mieć "oko" na to, co będzie się działo z chorym bratem..Może nie będzie wierzyć w szczerość intencji i uczuć Maryś do Artiego? Pożyjemy, zobaczymy... <mysli>
OK, to artykulik ze strony Faktu, wiadomo, że tabloidy zawsze coś od "siebie" dołożą, żeby była większa "klilakność" na ich portalach. No ale kto wie, może jakaś "prawda" w tym będzie..Oni też mają swoje "źródła" i dojścia do osób z produkcji..

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #710 dnia: Sierpień 21, 2018, 21:01:07 »
Grandt, a ty widziałas kto jest autorem tekstu? Przypominam Ci, że oni uwierzyli, ze Artur jest ojcem bliźniąt Kingi. Wybacz, ale ten artykuł to stek bzdur. Ty to naprawdę jesteś czarnowidzem 😂.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #711 dnia: Sierpień 21, 2018, 21:07:02 »
Na szczęście to tylko fakt. Skoro nawet nie poświęcili odrobiny uwagi temu, by w artykule nie było literówek i błędu dotyczącego daty emisji 1381, to wybaczcie, ale trudno mi uwierzyć w rzetelność ich informacji.
Jedyne co przykuło moją uwagę w tym artykule to te dwa urocze zdjęcia! <buja_w_oblokach> Marysia ponownie z obrączką... I pierścionkiem zaręczynowym z instagrama Roberta <zakochany>

Jeśli Artur jest naprawdę chory to doskonale zdaje sobie sprawę, że Marysia może chcieć się nim opiekować, tak jak to było tuż po wypadku. Ale wtedy szybko się zreflektował i był pewien, że robi to z litości, choć my wiemy, że prawda była inna (  <serce> ). Myślicie, że Doktorek nie wyczułby, o co chodzi z tak nagłą zmianą frontu? Tak nagle po tym jak się dowiedziała, że jest chory rzuci mu się w ramiona i to ma być normalne? Ja myślę, że ta cała sytuacja ich po prostu do siebie jeszcze bardziej zbliży, bo faktem jest to, że ostatnio ich relacje są cudownie poprawne. Pocieszanie, zapewnianie, że zawsze ma w niej wsparcie jeszcze tę relację zacieśni. Przepraszam bardzo, ale nie wierzę w to, że niby Marysia tak bardzo zafascynowana Kamilem, który jest jej KUZYNEM!!, który knuł przeciwko całej jej rodzinie, zaprzepaści szansę na szczęście przy jego boku robiąc z siebie Matkę Teresę... ::)

Grandt, a ty widziałas kto jest autorem tekstu? Przypominam Ci, że oni uwierzyli, ze Artur jest ojcem bliźniąt Kingi. 
To chyba najlepsze wytłumaczenie tego, jak bardzo niedorzeczne jest to, co tam napisali.  <hahaha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #712 dnia: Sierpień 21, 2018, 22:15:38 »
Patrycjo, to drugie zdjęcie jest boskie  :zawstydzony1: :buzki: I Marysia na nim taka śliczna jak z obrazka. Obrączka jakby specjalnie dla niej stworzona tak pięknie błyszczy na palcu. Chociaż ja z moją kurzą ślepotą pierścionka zaręczynowego nie widzę, ale to już szczegół  <bezradny> <smiech>. Ważne, że ty widzisz oba atrybuty naszych zakochańców. Ja sobie myślę, że aktorzy tak prowadzą swoje postaci, żeby obie podskórnie wiedziały, że miłość między nimi nie wygasła. Wszystkie gesty Marysi o tym świadczą: ukradkowe spojrzenia, niewinne uśmiechy, słodkie słówka i to "nie" wypowiadane tylko na przekór. Inaczej Rogowski już dawno by odpuścił, ale jego postać wie, że ogień nie zgasł. Nigdy też od byłej żony nie usłyszał: "Nie kocham Cię". Stąd też niewinny flirt między nimi ciągle trwa, pomimo przeciwności w postaci kuzyna Kamila. Pamiętam, tylko nie wiem, który to odcinek, ale Maria siedzi przed szpitalem i mówi do mamy: "Myślę, że jakaś część mnie zawsze będzie kochała Artura, ale nie ma powrotu do tego co było". Maria i Artur to osoby związane z medycyną. Rogowska aż do bólu zdaje sobie sprawę, czym jest stwardnienie rozsiane. To nie rok, dwa życia w męce. To lata powolnej destrukcji i okradania z samodzielności. Z litości, nawet harcerz by nie wytrzymał przy boku tak chorej osoby. Współczucie w umieraniu zabija pomagacza szybciej niż schorzenie pacjenta. Masz rację, Grandt, scenariusz jest debilny, aż czasem kłuje w oczy. Ale Gosia Pieńkowska, która sama przeszła przez koszmar choroby, nie zrobi z tej roli kabaretu ani karykatury. Myślę, że zagra ją bardzo prawdziwie. Będzie miała okazję obrócić się w drugą stronę i zobaczyć jak to jest, kiedy jesteś wspierającym. Ja wierzę, że nagrała ten filmik z planu z Robertem nie bez powodu. Chciała nam pokazać, nam w sensie fanom, że "będzie dobrze". I miłość zwycięży. Napisałam jej pod postem komentarz, że jej dziękuję za chwile wzruszenia i będę tęsknić za nimi, a następnego dnia wstawiła ten filmik. Wierzę, że to nie przypadek. Może jestem naiwna, ale wierzę  <jupi>. Już te zdjęcia, które pojawiły się  gazecie świadczą o tym, że dobrze weszli w swoją rolę - oboje. Artur był ogromnie przygnębiony. Jako lekarz nie da się oszukać. Wie, co go czeka. I Maria reaguje też emocjonalnie. Bo nie kosztując jeszcze napoju przyszłości, doskonale wie, że smakuje jak piołun i nie struje tylko najsilniejszych. Tak to widzę. A uwierzcie mi, o chorobach trochę wiem.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #713 dnia: Sierpień 28, 2018, 09:18:10 »
Na vod jest dostepny za darmo odcinek 1378. Jest w nim Marysia. Ja już jestem po. Zachęcam Was do oglądania.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #714 dnia: Sierpień 28, 2018, 16:29:22 »
Widziałam i ja! Ktoś z vod chyba nie ogarnął, że premiera została przesunięta na 3 września, a nie jak obiecywali przed zakończeniem sezonu, tydzień wcześniej. Stąd ten darmowy, odblokowany odcinek.

Ale również polecam. Marysia wraz z nadejściem wiosny jakaś taka pogodniejsza, dużo weselsza... Aż miło się na nią patrzy. Powoli jakby wracała ta dawna, ciepła Marysia. Może to oczywiście tylko wrażenie po pierwszym odcinku, ale oby tak rzeczywiście było.  <szczerzy_sie>

Polecam również https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-rogowskich-polaczy-stwardnienie-rozsiane,nId,2623868
My oczywiście wiemy, że połączy ich COŚ innego, ale warto zerknąć choćby dla zdjęcia.  <serce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #715 dnia: Sierpień 31, 2018, 18:31:50 »
To zdjecie Marysi tulącej Artura jest takie słodkie, że ja się nie mogę na nie napatrzec 😙🏃‍♂️. Już się nie mogę doczekać tego odcinka. Ja też, Patrycjo, odczułam powiew dawnej, słodkiej Marysi. A, opowiadanoe, jakby ktoś pytał, pisze się. Jest mega długie, bo wyjaśniam w nim tajemnicę Zbyszka. Postaram się dodać w ten weekend. Będziecie czytać?

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #716 dnia: Wrzesień 01, 2018, 22:14:21 »
Będziecie czytać?
I to nie raz!! Nie chciałam okazywać zniecierpliwienia, ale prawdę mówiąc już nie mogę się doczekać!!  <jupi>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #717 dnia: Wrzesień 02, 2018, 21:20:22 »

cdn.

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:07:20 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #718 dnia: Wrzesień 03, 2018, 18:27:40 »
Sylwia, z niecierpliwością czekałam na nowe opowiadanie! Świetnie się czytało, czekam na kolejne części 😁 czytała któraś z Was już świat seriali? Czytałam co nieco na stronie swiatseriali.pl ale może w gazecie jest coś więcej? Trochę dziwne że tak ni z tego ni z owego wylądują w łóżku 😂

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #719 dnia: Wrzesień 03, 2018, 19:19:00 »
Dziękuję Ci za ciepłe słowa :), julio37123. Nowe części będą - postaram się, żeby w miarę szybko - skoro czekasz :D. Ale potłukłam sobie rękę, więc pisanie idzie mi wolniej.
Kupiłam "Świat Seriali". Tekstu nie ma więcej niż na stronce, ale jest jedno zdjęcie: Basia i Marysia siedzą w Bistro. Piszą wodę, a Marysia płacze :( - pewnie wtedy mówi mamie o chorobie byłego męża.
Co do wspólnej nocy...hmmm <mysli> <mysli> <mysli>, może im tak jakoś...samo wyjdzie. Wiecie: wspólna potrzeba bliskości, silne emocje, te sprawy <zauroczony>. Zastanawia mnie, co Marysia taka ubrana w tym łożu <o_tak> <o_tak>, czyżby jej było zimno czy jak?  A może to znak, że seks będzie spontaniczny, bo Maria nie będzie miała piżamy, więc leżeć będzie w tym, w czym przyszła <smiech>. Samo zdjęcie w sypialni jest takie namiętne: oni za małżeństwa tak się do siebie nie tulili. Tacy wyposzczeni, że nawet swoje dłonie obejmują <smiech>.
Czekam na inne opinie: Grandt, Patrycjo, Rozez - wypowiedźcie się, kochane. Ciekawa jestem Waszego zdania.