Dziewczyny, spokojnie: muszą namieszać, żeby się Maryśka w końcu odblokowała. Przecież byłoby to idiotyczne, gdyby nagle stanęła przed Arturem i powiedziała: "Kochanie, zmieniłam zdanie. Mężu mój były, chodź do łoża czym prędzej i zapomnijmy o kilku drobiazgach, które nas poróżniły". Ona musi dostać po łapach, ten typ tak ma

. Myślę, że zgodzi się na randkę z tym bucem, bo przekora to jej druga natura, ale właśnie...dowie się, że Rogowski jest chory i przeżyje szok. Pewnie wyniki będą na tyle dramatyczne, że, serio, będzie myślała, że dla niego nie ma nadziei. Pamiętacie ten filmik Małgosi o drapaniu kotki za uszkiem? Zauważcie, że ona jest na nim tak samo ubrana, jak na zdjęciu z okładki nowego Świata Seriali. Z kolei na Instagramie p. Gosia nagrała filmik razem z p. Robertem, jak wróżka im przepowiada seks latem, i że będzie im w łożu padało. O ile po prostu się nie wydurniali, to myślę, że ów deszcz, to będzie "potok łez". Marysia się rozklei...i tak, od płaczu przejdą do konsumpcji tego, co dla doktorka zawsze było subsydiowane

, a ostatnimi czasy zakazane. No, i jak już się z nim prześpi to jej tekst: "to nie ma sensu", straci na wiarygodności

. Lekarz przewija się już w odcinku 1387, myślę, że już wtedy on będą w serialu razem. Zaręczyny to 1393, ślub - 1400. Myślę, że ten 1382 odcinek będzie dla ich relacji przełomowy. Zresztą, Pan Moskwa bardzo schudł, jak znalazł fajna podwalina pod nieuleczalną chorobę. I serio, nie wykopią p. Moskwy, nie bójcie się. Jest w czołówce. Ale nie mogą ich głupio pogodzić. Musi być trzęsienie ziemi. I fajnie, ja się cieszę, że po raz pierwszy to Marysia będzie się starać. I zapewne siostra Artura zjawi się, aby go wspierać, nie tylko duchowo, ale i medycznie, w leczeniu. A potem to już tylko zdarzy się cud miłości, który pokona chorobę

. I cud tego gnojka w postaci zdrowych nóg to nic w porównaniu z cudem, jaki dokona Marysia i Artur.