Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532068 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #690 dnia: Sierpień 15, 2018, 17:51:04 »
JA SIĘ JUŻ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ NOWYCH ODCINKÓW...O ŚLUBIE WIEMY WIELE, ALE NIE WIADOMO JAK ONI SIĘ POGODZĄ: JESTEM CIEKAWA JAK TO WYMYŚLILI...ale obawiam się, że tu pojadą klasyką: "pogubiona Mania" i zawsze wszystko rozumiejący doktorek. Na razie nie ma nowych przecieków o naszych...
poniżej opowiadanie: coś ostatnio nie idzie mi pisanie: przepraszam, chyba to wynik leczenia...od pół roku łykam antybiotyki, mam nadzieję, że się nie rozczarujecie: buziaki, moje wierne fanki :).  <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko>

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:04:52 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #691 dnia: Sierpień 16, 2018, 18:34:37 »
Raz z górki raz pod górkę, niby wszystko cudnie się poukladało, a jednak w powietrzu wisi jakaś tajemnica... I to nie tylko w Twoim opowiadaniu Sylwio.
Zajrzyjcie w poniższy link:
KLIK!

Dziękuję za kolejną emocjonującą część!  :buzki:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #692 dnia: Sierpień 16, 2018, 21:23:25 »
No cóż, jeśli ta "nieuleczalna choroba" Artusia ma być główną przyczyną aż takiego przyspieszenia jego ślubu z Mańką, to niech te idiotki scenobajarki walną się porządnie w te swoje zakute łby, najlepiej z rozpędu w jakąś ścianę >:(
A po hucznym weselisku zafundują nam równie szybki pogrzeb i to jeszcze Pana Młodego..? Ło matko i córko, mało im jeszcze tych pogrzebów w rodzinie Mostowiaków, a szczególnie tych zięciów Baśki M. ...I w każdym sezonie muszą koniecznie kogoś ukatrupić, albo rozwieść?

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #693 dnia: Sierpień 16, 2018, 21:46:22 »
Myślę, że do takiego dramatu nie dojdzie. Bez przesady. Nie po to ich połączą znowu, żeby zaraz uśmiercać. ::)  Myślę, że jeżeli faktycznie ma być wątek choroby Doktorka to będzie to albo coś, co kopnie w tyłek Marysię, do której dotrze, że może go naprawdę stracić albo... Kwestia przeprowadzki do Grabiny,  w której rekonwalescencja będzie dużo bardziej skuteczna...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #694 dnia: Sierpień 17, 2018, 00:10:08 »
Kochana Grandt, nie przesadzaj z optymizmem  <smiech>, bo się rozczarujesz. Patrząc na to na chłodno: Artur na tym zdjęciu jest ubrany tak samo, jak w odcinku 1387 (scena z małą Basią pod samochodem - na Instagramie p. Moskwy). Na filmiku u Mroczka był też ktoś w białym kitlu, zastawiałyśmy się, skąd ten lekarz? (cofnij się parę postów wstecz, tam Patrycja wrzucała zdjęcia. Myślę więc, że od tego zacznie się pogodzenie Rogowskich: od jego choroby. Coś w stylu - Mania się odblokuje, pójdą do łożka, powtórzą wyniki, okaże się, że to błąd i z tej radości wezmą ślub  <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak>. Poza tym, na filmiku Gosi o wróżce Semirze, Moskwa mówi, że "myślę, że seks będzie...i będzie deszcz w waszym łożu". Pewnie Mania się rozklei pod groźbą utraty ukochanego i...wylądują w sypialni.  <rumieniec> <rumieniec>.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #695 dnia: Sierpień 17, 2018, 18:24:02 »
Wygląda na to, że zakochany w Mańce kuzynek Starski zacznie chodzić i zaprosi ją na randkę..Tzn na okładce poniedziałkowego Śs jest taki fragmencik z takim anonsem..Czyli postać grabińskiego milionera raczej nie zniknie z serialiku. Może będzie czekał, aż ta schorowana bidula Artuś wyzionie ducha..Bo zapewne informacja o tej nieuleczalnej chorobie doktorka długo w tajemnicy się nie utrzyma..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #696 dnia: Sierpień 17, 2018, 19:29:14 »
grant1, gdzie widziałeś większy fragment okładki najnowszego ŚS? Bo na ich fejsie widać tylko mały fragmencik i faktycznie myślałam, że to może dotyczyć Starskiego... Ale to tylko takie moje domysły. Jest gdzieś w internecie całość tej okładki?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #697 dnia: Sierpień 17, 2018, 21:12:30 »
To również tylko moje domysły, okładkę Śs zawsze publikują w soboty, więc jutro się przekonamy o kogo chodzi...Chociaż na 99% dotyczy to wg mnie kuzynka "Starsczaka".. <mysli>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #698 dnia: Sierpień 17, 2018, 21:59:53 »
Aaaaha... Ten tekst o zaproszeniu na randkę mnie zmylił - myślałam, że masz jakieś lewe źródła a to po prostu Twoja sztuka czarnowidztwa. :P <hahaha> Jeśli faktycznie będzie na tej okładce coś o randce stawam Ci wirtualne piwo!!  <smiech> <piwo>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #699 dnia: Sierpień 17, 2018, 22:35:34 »
Rozczaruję Ciebie Patrycaa, to "zaproszenie na randkę" nie jest mojego "autorstwa", ani tym bardziej nie jest wymysłem mojego czarnowidztwa...To akurat zapowiedź Śs z poprzednego ich numeru, co będzie w kolejnym wydaniu..A czy to akurat znajdzie się na ich okładce, to już niekoniecznie, raczej gdzieś w środku numeru.. No więc piwa nie Musisz mi stawiać.. <tak>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #700 dnia: Sierpień 17, 2018, 22:49:16 »
Uporządkujmy fakty: ss pisze, że Marysua rzucil wszystkie swije plany i polevi di doktorka😍. Może i zaproszenie na randkę będzie, ale hrabua milioner się nie doczeka, bo siostra Maria będzie pocieszać Rofusia. Zaprwne zaalarmowana przez Basię, no Arturnie będzie chcuał litości. Nadal obdtaje przy swoim zdaniu: to wszystko ma za zadanie pogodzenie naszej parki. Grandt, nasza Kasandro, tym razem.teoja czarna kula szwankuje <skacze>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #701 dnia: Sierpień 17, 2018, 23:25:26 »
Aha, aha... Ano widzisz, nie przeglądałam ŚS na tyle skrupulatnie, by dostrzec ten mały szczegół.

Myślę Sylwio,  że Twoja kolejność wydarzeń jest wielce prawdopodobna z tym, że może Marysia niekoniecznie będzie postrzegała spotkanie z kuzynem, jako domniemaną randkę..   <ok>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #702 dnia: Sierpień 18, 2018, 12:18:06 »
Widziałam okładkę: Maria w szoku! Starski będzie chodzić. Kurczę pomijając sam serial, gdzie wszyscy cudownie po operacjach lub bez nich wracaj9do zdrowia musi to buć chyba przygnębiające dla tych chorych w realu którzy tyle szczęścia nie mają.
Co do naszych to mam nadzieję że nie będzie szybkiego ślubu i jeszcze szybszego pogrzebu i nie wykopią doktorka z obsady?? Oby nie!!! Wtedy Starski miałby swój czas. Ale miejmy nadzieję że może zakocha się w Marcie 😀 czekam do poniedziałku i wio po ŚS.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #703 dnia: Sierpień 18, 2018, 14:59:38 »
No właśnie, z tymi "cudownymi ozdrowieniami" to już jest zdecydowanie przegięcie scenobajarek. Tym bardziej, że serial pomimo coraz większej ilości absurdów i coraz głupszych pomysłów scenobajarek ogląda tylu widzów..One nie mają za grosz wyczucia i chociaż odrobiny empatii wobec ludzi, którzy są inwalidami i nie mają żadnych szans na cokolwiek w tym naszym kraju..
Jeśli zamierzają wykopać R.Moskwę z obsady, to wg mnie byłby z ich strony strzał w kolano. Mało im jeszcze tych rezygnacji i odejść aktorów z serialu? Przecież tam coraz więcej zatrudniają ludzi kompletnie bez wykształcenia aktorskiego albo "po rodzinie" i znajomości..vide mężuś Kurdej-Szatan. >:( No chyba, że p.Robert komuś czymś się naraził, co w obecnych czasach zdarza się coraz częściej, szczególnie w kurwizji.. :zla: Jednak z drugiej strony, po co go władowali do nowej czołówki, żeby za jakiś czas ukatrupić jego serialową postać? Gdzie w tym byłby sens i logika..? Chociaż ani jednego, ani drugiego ciężko jest się doszukać u "twórców" tego tasiemca, szczególnie od kilku już sezonów.. <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #704 dnia: Sierpień 19, 2018, 21:05:42 »
Dziewczyny, spokojnie: muszą namieszać, żeby się Maryśka w końcu odblokowała. Przecież byłoby to idiotyczne, gdyby nagle stanęła przed Arturem i powiedziała: "Kochanie, zmieniłam zdanie. Mężu mój były, chodź do łoża czym prędzej i zapomnijmy o kilku drobiazgach, które nas poróżniły". Ona musi dostać po łapach, ten typ tak ma  <lornetka>. Myślę, że zgodzi się na randkę z tym bucem, bo przekora to jej druga natura, ale właśnie...dowie się, że Rogowski jest chory i przeżyje szok. Pewnie wyniki będą na tyle dramatyczne, że, serio, będzie myślała, że dla niego nie ma nadziei. Pamiętacie ten filmik Małgosi o drapaniu kotki za uszkiem? Zauważcie, że ona jest na nim tak samo ubrana, jak na zdjęciu z okładki nowego Świata Seriali. Z kolei na Instagramie p. Gosia nagrała filmik razem z p. Robertem, jak wróżka im przepowiada seks latem, i że będzie im w łożu padało. O ile po prostu się nie wydurniali, to myślę, że ów deszcz, to będzie "potok łez". Marysia się rozklei...i tak, od płaczu przejdą do konsumpcji tego, co dla doktorka zawsze było subsydiowane  <lornetka>, a ostatnimi czasy zakazane. No, i jak już się z nim prześpi to jej tekst: "to nie ma sensu", straci na wiarygodności  <niecierpliwy> <jupi>. Lekarz przewija się już w odcinku 1387, myślę, że już wtedy on będą w serialu razem. Zaręczyny to 1393, ślub - 1400. Myślę, że ten 1382 odcinek będzie dla ich relacji przełomowy. Zresztą, Pan Moskwa bardzo schudł, jak znalazł fajna podwalina pod nieuleczalną chorobę. I serio, nie wykopią p. Moskwy, nie bójcie się. Jest w czołówce. Ale nie mogą ich głupio pogodzić. Musi być trzęsienie ziemi. I fajnie, ja się cieszę, że po raz pierwszy to Marysia będzie się starać. I zapewne siostra Artura zjawi się, aby go wspierać, nie tylko duchowo, ale i medycznie, w leczeniu. A potem to już tylko zdarzy się cud miłości, który pokona chorobę <serduszko>. I cud tego gnojka w postaci zdrowych nóg to nic w porównaniu z cudem, jaki dokona Marysia i Artur.