Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491385 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #660 dnia: Lipiec 04, 2018, 22:14:37 »
Patrycjaa 10/10, zgadzam się z Tobą, trafione w punkt! <lubieto>
Faktem jest, że wiele razy można się było przekonać, że oni dużo wycinają i to nawet tych kluczowych scen. Co innego było zamieszczane nawet na ich oficjalnej stronie eMki w opisach scen lub odcinków, czy w artykulikach w "Świecie seriali", a potem w samym serialu w ogóle nie miało miejsca.. <zniecierpliwiony> Tak sobie myślę, że może ten niespodziewany wyjazd Marka z rodziną do Dublina, też da Maryś sporo do myślenia. W końcu zostanie sama w PL z całego rodzeństwa. Owszem z matką w dobrej kondycji, ale dość zaawansowaną w latach. Oczywiście są jej dorośli synowie, ale żyjący własnym życie i swoimi sprawami. Poza tym, ona doskonale wie, że w każdej sytuacji, z każdym problem może zwrócić się do Artura po pomoc. Bo ten zakochany w niej na zawsze doktorek, nigdy niczego nie potrafi jej odmówić..Może w związku z tym "wyjazdem" Marka, Maryś będzie chciała znowu wcielić się w rolę bizneswomen i zająć się tymi chłodniami brata? Tzn oczywiście scenobajarki mogą coś takiego dla roli Mańki wykombinować..Jakoś nie wierzę, żeby tymi interesami biznesowymi miałby zajmować się Arti..Bardziej do tego nadwałby się chyba Paweł, tyle tylko, że jego "autorki scenariusza" wręcz osaczyły w Warszawce tym licznym babińcem, nie tylko "dorzucając" w spadku po byłej żonie stuknięta pasierbicę, ale jeszcze obdarzając powracającą zza serialowych zaświatów W.Rosati, tą międzynarodową "gwiazdą" aktorstwa.. <hahaha> Trudno z kolei przypuszczać, że Marek sceduje te swoje biznesy nieodpowiedzialnej córci, porąbanej Ulce, która czyści konto z kasy Siedliska na życie z tym kryminalistą, bratem nasterydowanego osiłka Andrzejka..W ogóle co oni wykombinują z tym mega "zyskownym" Siedliskiem, gdzie więcej pałęta się znajomków, pociotków itp. niż przyjeżdżających na wypoczynek gości...<hahaha> No i jeszcze z tym niby to zabawnym "super duo", czyli Marzenką i Andrzejkiem..Wygląda na to, że cioteczka Anka, tzn T.Arciuch prawdopodobnie pożegna się chyba w ogóle z serialem. Scenobajarki chyba nie za bardzo mają dla niej jakieś pomysły..Pewnie za jakiś czas pojedzie do tego żabojada we Francji.. <hahaha>
Zostaje też jeszcze kwestia "dożywotniej" już chyba, grabińskiej "rezydentki" Kisielowej..Jakoś dla Artusia perspektywa znoszenia stałej obecności, delikatnie mówiąc dość ekscentrycznej Zochy, byłaby raczej mało atrakcyjna.. hahah No chyba, że dla doktorka nieważne będzie, kto garażuje w rodzinnym gnieździe małżonki..Ważniejsze, że będą znowu razem żyć z Mańką i córką pod jednym
dachem.. <smiech>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2018, 23:52:01 wysłana przez grant1 »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #661 dnia: Lipiec 05, 2018, 15:39:43 »
Hmm...a mnie znów zacytowano....czas naprawdę zamilknąć  <smiech>
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-marysia-i-artur-nowymi-barbara-i-lucjanem,nId,2602890

Zastanawiam się nad Waszymi spekulacjami...i sama nie wiem jak oni się pogodzą...w sumie można by oczekiwać, że to teraz Marysina wina zostanie wyłuszczona i ona co nieco powinna zrozumieć. Logika by tak kazała oczekiwać. Ale czy tak będzie? Wątpię...

Ale jakoś pogodzić ich muszą...piszą na niektórych portalach o kuzynce. Może Marysia będzie zazdrosna o nią dopóki nie dowie się, że to rodzina? Albo jeśli ta kuzyneczka jest pediatrą, to kłopoty zdrowotne będzie miała mała Basia i to ich zbliży do siebie? Wspólne łóżko dziecka? - taki banał bywa częstym finałem Emkowych zawirowań.

Z drugiej strony nie ma piękniejszego dowodu miłości niż rezygnacja z niej. Może Artur sam ją odda w ramiona kuzyna a ona, jak przystało na przekorną kobiecinę, zrozumie, kogo naprawdę kocha.

Jedno jest pewne: chłopak zasługuje na to, aby ona również przyznała, że święta nie jest. Przykładem skrajnej niekonsekwencji fabularnej było to, jak najpierw zrezygnowała w niego, bo Bilski jej groził, a później zaraz się z nim przespała.  <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> <papa> Zachowała się jak rasowa jędza i zraniła go tym przeokrutnie.
Nigdy mu też nie podziękowała, że uratował jej życie oraz na Piotrka stracił 100 tys zł, gdy ten walczył o swoją córkę.
Jeśli scenarzyści chociaż troszkę szanują widzów, powinni te wątki pozamykać.

A propos: jeśli chcecie wiedzieć jak ja to widzę: zapraszam na opowiadanie: tradycyjnie późnym wieczorkiem.

Tymczasem buziaki  <haha> <haha> <haha> <haha> <haha>.

Ps Po 6 miesiącach odzyskałam głos....jeszcze długa droga przede mną, ale idzie ku dobremu.  <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #662 dnia: Lipiec 05, 2018, 20:50:35 »
Dobrze Sylwio, że wracasz do zdrowia. <lubieto>

Z tej usuniętej fotki z instagrama P.Roberta wiemy, że to nię będzie kuzynka Artura, ale jego rodzona siostra. Skoro on tak napisał, to myślę, że to aktorowi można bardziej wierzyć, niż plotkarskim tabloidom. Jeśli to siostra, to obie z Manią znają się z wcześniejszych pobytów M&Ar w Norwegii. Pewnie wszycy to pamiętają, pierwszy raz poznały się, kiedy siostra Artiego, chyba o imieniu Agata, przyjechała do Gródka na ślub brata, który się nie odbył. To wtedy Radosz odurzył Mańkę środkami psychotropowymi dosypanymi do szampana, a potem ją porwał. Arti niedługo później pojechał z Marysią do Norwegii, żeby po tym wszystkim doszła do siebie i tam w Oslo wzięli ślub w polskiej ambasadzie. Drugi raz pojechali do Norwegii w celach m.in zarobkowych, ale też i dlatego, że siostra Ariego poważnie zachorowała, chyba miała jakiś nowotwór, coś mi się kojarzy, że rozwiodła się też z mężem. Więc chyba motyw "zazdrości" o kuzynkę raczej odpada. Tym bardziej wcześniejszej nieznajomości...Może zafundują nam, jakieś wzajemne pretensje obu pań, dotyczącego rozstania i rozwodu Rogowskich..? Coś muszą wykombinować dla tego wątku, skoro P.Kasia w roli siostry doktorka wraca do PL, nie tylko na ślub brata, ale zaczyna pracę jako lekarka. Z fotek P.Kasi wynika, że chyba również będzie pracowała w szpitalu, może w tym samym, gdzie oni.
Coś z zakochanym w Maryś kuzynkiem może zrobią, ale w eMce tyle już przemknęło postaci, które pojawiały się i znikały jak jakieś meteoryty...Nawet za bardzo tego nie pokazywali. Ewentualnie ktoś, coś tam wspomniał mimochodem o nich, z reguły o nagłym wyjeżdzie za granicę... Trudno mówić, że ktoś w eMce przejmuje się wyjaśnianiem, czy zamykaniem wątków..Im chodzi przede wszystkim o oglądalność, stąd ta ostatnio mnogość idiotycznych wątków "sensacyjno-kryminalnych", o odczucia widzów...to też niekoniecznie. <smiech>.
Hm...Trudno mi sobie jakoś wyobrazić Artiego w roli gospodarza w Grabinie.. <hahaha> Przecież tam będzie otoczony przez niezły babiniec..To raczej Mania będzie tam grała pierwsze skrzypce, jeśli już..Oczywiście, jako druga w kolejności po matce..Kisielowa pewnie też będzie wtrącała się im we wszystko..Na kogoś w roli nowych "właścicieli" domu rodzinnego Mostowiaków musiało wypaść, tylko wyboru nie było żadnego. Zostali im już tylko Rogowscy. Tylko co Arti będzie tam robił..??? Zostanie sadownikiem, czy co? <hahaha> No chyba nie otworzą tam kolejnej przychodni lekarza rodzinnego.. <smiech> No chyba, że Artuś będzie nadal pracował w Warszawce, a wracał do Grabiny na weekendy, tylko byłoby to raczej kuriozalne. Nie po to chyba się powtórnie ożeni, żeby więcej czasu spędzał samotnie..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #663 dnia: Lipiec 05, 2018, 21:35:57 »
Sylwio, bardzo mnie cieszy, że Twoje zdrowie ma się coraz lepiej!  :buzki:

Spekulacji na temat roli jaką odegra siostra Artura może być milion. Bądź co bądź wygląda na to, że zagości w serialu na dłużej. I super. Bo przez tyle lat na temat rodziny doktorka wiemy jedynie to, że miał siostrę a na święta bożego narodzenia piekło się u nich w domu pasztet z królika, na którym Artur złamał sobie ząb (konkretnie na śrucie- dla zainteresowanych scena "świąteczny narzeczony"). <hahaha>
Może tak jak faktycznie Sylwia piszesz, będzie chodziło o małą Basię... Pamiętacie takie screeny z instagrama gdzie obydwoje siedzieli jakby w jakiejś przychodni? <mysli> Tak czy siak fajnie jakby na nowo wprowadzili wątek przychodniowo-szpitalny.
 grant1, Artur sadownik...  :hahaha: ale dlaczego by nie prywatny gabinet. <hahaha> jak wieś długa i szeroka wieść słynie jakim to świetnym lekarzem jest doktorek, więc może. Poza tym Kisielowa zrobi mu taki pijar, że pacjenci będą się z całej Polski zjeżdżać. <lece>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #664 dnia: Lipiec 05, 2018, 22:04:24 »
Dobrze, że Marek już dawno temu zlikwidował hodowlę owiec... <hahaha> Jeszcze Artuś miałby do obskoczenia owczarnię z zawartością.. <smiech>
Swoją drogą brakuje mi tych scen z tego ich domu i przychodni w Gródku. Renia była mistrzynią ciętego języka. <tak>
A przede wszystkim, to szkoda, że te ich dialogi nie są już tak fajnie pisane, dowcipnie jak dawniej. Brak tego z lekka ironicznego humorku doktorka, tego wzajemnego "dogryzania" sobie, przekomarzania się. Chyba taki dowcipny dialog ostatni raz pokazali i zagrali w scenie, kiedy Arti chciał popełnić samobójstwo w szpitalu po tym, jak był sparaliżowany, po wypadku celowo spowodowanym przez szurniętą Teresa. Jak Maryś wpadła niespodziewanie do niego, bo miała przeczucie, że dzieje się z doktorkiem coś złego. Wtedy mu  zaproponowała, żeby zamieszkał z nimi, do czasu kiedy zacznie sam sobie radzić..To była taka urocza scena w ich wykonaniu. <tak> No jeszcze ten lekko ironiczny uśmieszek Artura. A Maryś, która nieco na niego wnerwiona, rzuca mu na odchodne, że jest naprawdę stuknięty. <szczerzy_sie>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #665 dnia: Lipiec 05, 2018, 22:16:08 »
No ciężko mi wyobrazić sobie Artura w gumowcach z grabiami w ręce. <hahaha> To troche nie jego stylówka, więc powinien być wdzięczny szwagrowi.
Taaak, pamiętam te scenę!  <zakochany>
Artur od zawsze wiedział jak ją podejść, tak, żeby nie mogła się odegrać ripostą. Moją chyba ulubioną jest jedna ze scen za czasów ciąży, w której rozmawiają o małżeństwie Michała i Grażyny i o tym, ze jako młode małżeństwo muszą się dotrzeć.
A: my jakoś nie musieliśmy się docierać.
M: bo nie byliśmy tak młodzi.
A: mów za siebie...
M: ha. ha. ha.
Wzrok i mina Marysi bezcenne. <hahaha>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #666 dnia: Lipiec 05, 2018, 22:26:57 »
Takich dialogów i scenek między nimi, takich perełek było kiedyś multum. Ech, gdzie te czasy, wielka szkoda, że nie ma tego teraz w eMce...<flaga> Tak mi się wydaje, że ich to też bawiło, tzn P.Małgosię i P.Roberta. W każdym razie ładnie potrafili to zagrać. <tak>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #667 dnia: Lipiec 05, 2018, 22:30:30 »

Cdn.

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:57:28 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #668 dnia: Lipiec 06, 2018, 10:01:09 »
No i tak to ma właśnie wyglądać! <buja_w_oblokach> Oj żeby Marysia w końcu obudziła w sobie kokietkę, tę dawną uroczą, z lekkim pazurem.
Sylwio, mam nadzieję, że mimo iż się pogodzili Twoje opowiadanie nie zbliża się ku końcowi...  <olaboga>

PS tak mi się jeszcze teraz przypomniała scena z odcinka, w którym Antek z Panią Łucją byli w Grabinie...
A: Jak zwykle... okrutna. Fałszywa. I zła. Co ja w Tobie widzę?
M: Może to na Ciebie działa?
A: Prowokujesz mnie?
M: Może...
doktorek napalony na małe co nieco, zbliża się i zbliża... Aż tu nagle...
M: tata się obudził.  <hahaha>
To było takie urocze w ich wykonaniu.   <serduszka>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #669 dnia: Lipiec 06, 2018, 23:55:38 »
Patrycjo, to też moja ulubiona scena :D. Sama jako widz miałam nadzieję, na jakieś niewinne buzi :), a tu klops :D. Ale cały ten przekaz jest tak nacechowany erotyzmem, że mam wrażenie, jakby oni się jednak pocałowali. Marysia naprawdę go wtedy kokietowała  <zauroczony>.

Druga scena, "the best", dla mnie, gdy Artur myśli, że Marysia dostała zawału, a potem tak ją długo przytula. Tyle seksu...bez seksu: tylko ta para to potrafi <haha>.

Patrycjo, bądź spokojna, następnych 20 części opowiadania mam zaplanowane :D, mam nadzieję, że taka odpowiedź Cię zadowala :)<zez>

Post Merge: [time]Lipiec 07, 2018, 18:21:21[/time]
No i tak to ma właśnie wyglądać! <buja_w_oblokach> Oj żeby Marysia w końcu obudziła w sobie kokietkę, tę dawną uroczą, z lekkim pazurem.
Sylwio, mam nadzieję, że mimo iż się pogodzili Twoje opowiadanie nie zbliża się ku końcowi...  <olaboga>

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:58:55 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #670 dnia: Lipiec 10, 2018, 23:01:53 »
Co za uczta! dwie części na raz! O maaaamo!
Artur biedny, po tych wszystkich jej fochach zatracił trochę poczucie własnej wartości- ciągłe ciągnięcie na dół dało się we znaki. Ale po tym jak usłyszał te tak bardzo wyczekiwane słowa chyba będzie lepiej... ;)
Dziękuję Sylwio, jak zwykle umilasz mi chwile swoim pisaniem. <i_love_you>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #671 dnia: Lipiec 15, 2018, 08:41:00 »
HEJ....OSTATNIO NAPISAŁAM CAŁE OPOWIADANIE...I PRZEZ BŁĄD KOMPA MI ZNIKŁO... <wsciekly>. MUSIAŁAM JE STWORZYĆ OD NOWA. DLATEGO TA CZĘŚĆ NIE BĘDZIE TAKA DŁUGA, ALE MAM NADZIEJĘ, ŻE BĘDZIECIE MIAŁY PRZYJEMNOŚĆ Z CZYTANIA NIE MNIEJSZĄ, JAK WCZEŚNIEJ.
POZDRAWIAM  <na_poduszce>

cdn.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:59:55 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #672 dnia: Lipiec 15, 2018, 21:11:08 »
O rany, tak mi przykro, że tyle Twojej pracy poszło na marne...  <olaboga> Mam nadzieję, że uda Ci się odtworzyć, to nad czym pracowałaś... Jak to mówią złośliwośc rzeczy martwych, ale takie coś może człowieka skutecznie zniechęcić.  <wsciekly>

Tak więc tym bardziej jestem wdzięczna za kolejną część.  :buzki: Pomimo przeciwności udało Ci się Sylwio stworzyć, jak zawsze zresztą mistrzowski rozdział!

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #673 dnia: Lipiec 16, 2018, 20:06:41 »
Piękne te Twoje opowiadania Sylwio! <lubieto>
Gdyby chociaż odrobinka, taki 0.01% czułości i wyznań uczuć pomiędzy M&Ar miała miejsce w eMce...No cóż, za wiele jak zwykle nie pokażą..Znowu będzie z kilka "miśków", parę namiętnych "cmoków" Artiego po licach Mani, która łaskawie mu na to pozwoli i nastawi do ucałowania.. <smiech> Bo już na jakieś pokazanie romantyczych scen seksu, to nie liczę. Takie "ekstrawaganckie wyskoki" ludziom w takim wieku widocznie nie przystoją... <cwaniak> <smiech> No nie uchodzą...Jeszcze gimbaza się zgorszy... <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #674 dnia: Lipiec 17, 2018, 22:23:56 »
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-kasia-cichopek-o-odejsciu-z-serialu,nId,2607560

Ale ludzie są wredni...i nawet w komentarzach naszej Gosi się dostało..., pewnie ten "krytyk" jeden i drugi o teatrze to może i słyszeli, ale chyba nigdy nie byli...przykro się czyta takie wypowiedzi. Pewnie sama zainteresowana ma to gdzieś, ale jako że ma dyplom, swój dorobek, to zasługuje przynajmniej na milczenie, jeśli komuś się nie podoba, a nie na takie wiadro pomyj... <histeryk> <histeryk>

Co do opowiadania: dziękuję za ciepłe słowa, Grandt1 :).

Patrycjo, opowiadaniem się nie przejmuj, tak bywa...piszę je teraz od nowa...to tylko rzecz: popsuła się, i już  <haha>. Nie ma co drążyć tematu  <okularnik>. Bardziej mi jest szkoda was, bo musicie czekać...., bo ja wiem, co będzie dalej  <tancze>.

Co do scen intymnych naszych Rogosiów: nie trać, Grandt1 nadziei, może Cię jeszcze zaskoczą. Bo tak jak przewidywałaś wcześniej ślub Marysi....coś ci się sprawdziło, ale pan młody zgoła odmienny  <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak>. Jak bym ich jeszcze nie przekreślała. Scena pocałunku...pod kanapą była naprawdę w porządku: namiętna, ale jednocześnie słodka, ponadto z humorem <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze>. Wierzę, że będą chcieli pokazać co potrafią - w końcu rozbudowali im mocno okrojony do tej pory wątek.
Aczkolwiek: cokolwiek nam dadzą, będzie to o niebo lepsze od Marysi w kosmosie zagubienia, zwątpienia oraz bezdennie głupich decyzji.
Mnie to się marzy jedna scena: z małą Basią - aby była dla niej taką cieplusią mamą, jak była dla bliźniaków.
Gosia na swoim Instastory nagrywała z dziećmi: ona jest urodzoną opiekunką: urocza, serdeczna, romantyczna...szkoda, że tak mało miała wątku z Majką. Liczę , że to się zmieni. <zauroczony>

A oto i kolejny fragment opowiadania, miłego czytania, moje kochane :).

Cdn.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 19:00:39 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »