Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532257 razy)

SpiretDoom i 7 Gości przegląda ten wątek.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #645 dnia: Lipiec 02, 2018, 16:11:07 »
To musi być to!
Wydarzenie na całą Grabinę, są dosłownie wszyscy! Nawet Marta i Marek. Poza tym to jabłko z czołówki, ślub/wesele w sadzie, a więc element, który ich połączył- symboliczne jabłko. To na pewno "nasz" ślub!
Zresztą tylko spójrzcie... Artur jakby to Lucek powiedział "odstrzelony jak stróż w boże ciało" <hahaha> a i Marysia tak pięknie wygląda. Nawet na jednym z filmików Kwiatkowskiej widać, że ma beżową sukienkę. No i niezaprzeczalny dowód jako to, co udało się zobaczyć szczęśliwcom...

Powiem Wam, że co jak co, ale tego, że to tak pięknie się potoczy to się nie spodziewałam. Te domniemane zaręczyny na Deszczowej, ślub, który nam pokażą... Oj warto było czekać i ubolewać nad tym wszystkim. <buja_w_oblokach>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #646 dnia: Lipiec 02, 2018, 19:57:50 »
No po prostu szok, chociaż trzeba będzie trochę poczekać, bo pewnie pokażą ten ich ślub pod koniec listopada lub w grudniu. No trudno, tyle sezonów czekaliśmy, wątpiąc ( tzn głównie ja) w powrót M&Ar do siebie, to i teraz "wytrzymamy".  <na_poduszce>A od ich rozwodu w eMce (odc 1153) upłynęło przeszło 3 lata i ponad 200 odcinków..Fajnie, że scenobajarki przynajmniej tym razem nie odleciały i pomyślały o obecności na ślubie Mańki jej serialowego rodzeństwa. Ich nieobecność na takiej rodzinnej imprezce byłaby po prostu idiotyczna. Swoją drogą, zdecydowana większość fanów wcale nie skumała, że kręcą sceny ze ślubu Maryś i Artiego. Nie potrafią skojarzyć faktów, a raczej przecieków, które zdradzają aktorzy z obsady na swoich instagramach. No cóż, pewnie myślą, że śluby kościelne są zarezerwowane tylko dla panien i kawalerów.. <hahaha> Ci starsi, dojrzalsi po tzw przejściach to wg nich już tylko mogą liczyć widocznie na kościelny pochówek... <smiech> Są przekonani, że to ślub serialowej Aśki z tym jej nowym sąsiadem, bądź Ulki z kryminalistą, no i przede wszystkim głównego teraz emkowego gieroja, tj Marcina z Izą...Hm...Tej Izy jeszcze nie zdążyli rozwieść z tym psychopatą Arturem, Kurdej-Szatan czyli Aśka ma być z kolei podrywana przez muzyka-bawidamka, w cywilu jej małżonka..Swoją drogą zatrudnienie w obsadzie kolejnego członka rodziny aktorki, na dodatek nie będącego aktorem, jest mało etyczne (znowu nepotyzm)..A ruda Ulka to raczej zbyt krótko się zna z tym kryminalistą, żeby z mety brać z nim ślub..No i rzecz najważniejsza, zestaw weselników byłby wręcz kuriozlany na tych "ślubach", z wyjątkiem oczywiście M&Ar. <smiech> Szczególnie siostry Artiego. <hahaha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #647 dnia: Lipiec 02, 2018, 20:18:38 »
Tak, Grandt1 masz rację, troszkę poczekamy...., ale przed ślubem jeszcze kilka fajnych scen nas czeka: samo pogodzenie, zaręczyny, namiętne tet a tet Marysi i Artura (patrz: filmik Gosi i wróżba Semiry  <haha>), wątpię, aby z "tymi rzeczami" czekali do ślubu <haha> - biorąc pod uwagę, że w ubiegłym sezonie wystąpili wspólnie chyba w ze 7,8 odcinkach może łącznie, gdzie istotnie coś grali? Czeka nas prawdziwa uczta z nimi w roli głównej :). No, i nie zapomnijmy o ich wspólnej pracy, dyżurach nocnych...itp :D. Zagadką pozostaje to jak się pogodzą....:D, ale to mało istotne. No, i co zrobią z zakochanym kuzynem? Wyślą go na amen za granicę?
Po raz drugi zgadzam się z Tobą Grandt1: czuję taki sam niesmak z powodu Rafała Szatana jak i Ty. Jest tam potrzebny jak kołatka w drzwiach obrotowych. Masz też rację - dedukcja instagramowiczów: bezcenna :D. Sama czytałam te wpisy. To już chyba jest nadzieja granicząca z absurdem lub obsesją, a nie brak logiki :). Bo, serio, małolaty sikają po nogach za postacią Marcina, no i samym aktorem. Nawet już jednej odpisałam, że co niby miałby robić Artur Rogowski na ślubie Aśki albo Marcina?  I co najważniejsze, z jakiego powodu ten ślub miałby być w Grabinie?  <zauroczony>.
Tak, to słodkie, że pomyśleli o wszystkim tak szczegółowo: rodzeństwo, dwie siostry, które zawsze były najbliżej będą mogły razem celebrować tę chwilę - ciekawe czy wspomną o Małgosi, chorej za oceanem, do tego sad Lucjana...tak, aby szumie drzew rozpoznali trzepot skrzydeł dziadka Lucjana - pięknie po prostu :). Sama czołówka i to, że dzięki Rogowskim babcia Basia nie jest sama jest moim zdaniem zrobione z klasą i wyczuciem. Skoro to serial o miłości, to pokazali, jak dla mnie, że wdowa seniorka, która miłość do męża nosi w sercu, teraz całym sercem oddaje się swoim dzieciom. A to, że to właśnie jest Marysia, która połączyła tę parę na samym początku: dla mnie mega ukłon w stronę wiernych fanów Emki. Trzeba przyznać, że się Panie postarały :d.

Co do moich opowiadań...jest mi tak miło, że nawet nie wiem, co mam napisać...czuję się zakłopotana Waszym zaangażowaniem   <rumieniec> <rumieniec> <rumieniec> <rumieniec> <rumieniec> <rumieniec> <rumieniec>.

Patrycjo, obiecuję, już Cię nie będę wkurzać :). Na swoją obronę mam tylko to: ja tak bardzo lubię ich godzić...że musiałam to zrobić ponownie, nawet we śnie  <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko> <serduszko>. Poza tym wszystko, co jest w tym śnie, ma znacznie dla dalszej fabuły, teraz musisz mi uwierzyć na słowo :D.  <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce>. Dziękuję Ci za wszystkie Twoje komentarze i  każdą pochwałę....co do talentu: to słodkie, że tak mówisz, ale talent to mają takie pisarki naprawdę wydawane...ze mnie to bardziej jest pasjonat jak pisarka. Ale miło mi, że mnie czytujesz, więc to między innymi dla Ciebie się staram :D.

Post Merge: Lipiec 02, 2018, 21:27:16
https://www.facebook.com/maja.wudkiewicz.m.jak.milosc/photos/pcb.2016656598625537/2016656195292244/?type=3&theater

A oto kolejny element układanki :). Słodziutkie, prawda?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2018, 21:27:16 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #648 dnia: Lipiec 02, 2018, 21:30:18 »
Ło matko, ale ta czeredka chyba raczej gimnazjalna ma pojęcie o prawie kościelnym..Jedna z komentujących to mnie wręcz tak ubawiła, że szczęka mi prawie odpadła, ze śmiechu i zdumienia. <hahaha> Serialowy Artur Rogowski nie może brać ślubu kościelnego, bo jest rozwodnikiem..No cóż, idąc tym "ciekawym" tokiem "rozumowania", Maryś pewnikiem też nie może... <hahaha> Tacy młodzi ludzie też się zdarzają w tym naszym, wesołym kraiku. Niestety chyba jest ich coraz więcej...<hahaha> Z logiką też są na bakier..Co prawda, mnie obecność na ślubie M&Ar tego osiłka Oświecińskiego z Szomańska raczej mocno dziwi, ale można domniemywać, że oboje są tam pewnie z racji "zaangażowania" w organizację cateringu weselnego, no i jako miejscowa "społeczność" grabińska..
W końcu ślub kościelny w Lipnicy najstarszej córki Mostowiaków jest dość ważnym wydarzeniem..
Ps Czy Możecie coś więcej napisać, o co chodzi z tym grabińskim sadem? Czyżby przyjęcie weselne miałoby się tam odbywać?
Na moim laptopie niestety czegoś mi brakuje z oprogramowania, niestety pomimo założenia konta na instagramie, nadal nie mogę oglądać filmików zamieszczanych na instastory..  <flaga>
Coraz fajniejsze fotki "przeciekają" do sieci, rzeczywiście słodziutkie, ciocia z bratanicą jako druhenki Państwa Młodych <buja_w_oblokach
Co zrobią z zakochanym kuzynkiem na inwalidzkim wózku..? Hm, no cóż tylko scenobajarki to wiedzą..Zawsze mogą go reaktywować, było nie było to posiadacz większości grabińskiej ziemi..Jedno jest pewne, że raczej bruździć przed ich ślubem chyba nie będzie, zresztą od dzisiaj już wiemy, że ten ślub w końcu dojdzie do skutku. Obstawiam, że tak jak się znikąd pojawił, to pewnie i zniknie, a raczej wyjedzie "leczyć" się gdzieś za granicę..Poza tym przy takiej hurtowej wręcz ilości postaci, które odchodzą z obsady, a także pojawiących się nowych, zniknięcie kuzynka Starskiego mało kogo bedzie obchodziło..Nas na pewno. <tak> Swoją drogą serialowy doktor Sambor z Ndinz sympatii widzów chyba sobie nie zaskarbił...On tu w eMce jakoś nie pasował..Chyba, że się mylę..

Coś takiego zamieścili dzisiaj w artykuliku o p.Robercie na superseriale.pl....
"Robert Moskwa od 140stu lat wciela się w rolę Artura Rogowskiego w „M jak miłość”, ale fani aktora doskonale wiedzą, jaką ma pasję. Niestety Robert Moskwa musiał z niej zrezygnować, a wszystko dla córeczki Nadii, która pojawiła się na świecie 1,5 roku temu. Poznajcie szczegóły".
https://superseriale.se.pl/m-jak-milosc/m-jak-milosc-robert-moskwa-przez-corke-musial-z-tego-zrezygnowac-aa-xREQ-esdQ-fHLi.html
Hm...Jakoś na te 140 lat grania w MjM, to P.Robert zadziwiająco dobrze wygląda i krzepko się trzyma..Widocznie matuzalem z niego, czy co...?  <mysli>
Swoją drogą to eMka i MTL&TVP pobiłyby rekord istnienia w mediach, które jeszcze nie istniały...Zaczęli ją kręcić w czasach, kiedy nawet film jeszcze w ogóle nie powstłl (1895 r.), a o tv nikt nawet nie pomyślał...Muszę przyznać, że ci z Super Expressu mają rozmach, zakrawa to na jakiś prehistoryczny wyczyn polskiej tv, a właściwie "cud". Hm...no cóż kolejny przykład, że Polacy potrafią...wszystko.. <hahaha> A człowiek każdego dnia dowiaduje się czegoś nowego <hahaha> Ostatnio poprawiają nam historię PL, teraz jeszcze doszło korygowanie historii tv i kultury mediów.. <smiech>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2018, 15:30:16 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #649 dnia: Lipiec 03, 2018, 19:27:43 »
Wiecie, co ostatnio czuję się jak detektyw normalnie. <hahaha> Wszędzie tyle przecieków, a wciąż nic nie jest takie oczywiste. Tzn. przynajmniej dla wszystkich, bo my już swoje wiemy. <serce>
Dziś na instagramie Roberta natknęłam się na takie foto, które za jakiś czas zostało skasowane. Chyba powiedział w nim trochę za dużo, bo przecież wciąż kwestia z siostrą nie jest oficjalnie potwierdzona, a zdjęcie dość sporo zdradza.

PS Marysia chyba ostatnio trochę zmieniła image. Więcej sukienek, tak bardziej młodzieżowo...  8)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #650 dnia: Lipiec 03, 2018, 20:28:43 »
Patrycjaa no rzeczywiście detektyw z Ciebie rewelacyjny bo ja dziś kilkachybanaście 😜 razy byłam na insta i nic takiego nie znalazłam. Wygląda na to że siostra jest pielęgniarką i być może będzie cała trójca pracować w jednym szpitalu <mysli> a może dzięki siostrzyczce dowiemy się co tak naprawę działo się gdy Rogowscy byli na emigracji. Może Maryś jest całemu zamieszaniu choć w jakiejś części winna i stąd te prędkie zaręczyny i ślub???? Bo trzeba przyznać że tempo jest ekspresowe. W ciąży to raczej ona nie będzie <smiech> i tym się nie da tego wytłumaczyć  <haha>

Co do sukienek Marysia jest coraz bardziej atrakcyjna i sexi  <zakochany>. Nie ma porównania z imagem z czasów zaraz po powrocie.

Sylwia dziękuję za kolejną część przyznam że mnie zaskoczyłaś myślałam że w tej części się pogodzą a tu taka niespodzianka <brawo>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #651 dnia: Lipiec 03, 2018, 21:19:04 »
Hm.."śpieszmy się czytać posty, bo tak szybko ..są kasowane".. <hahaha> P.Robert ostatnio bardzo się uaktywnił na swoim instagramie i coraz więcej "zdradza", co będzie w następnym sezonie. No cóż, u nich też widocznie działa prewencyjna cenzura, a serialowy doktorek co i rusz podpada działowi PR MTL, ujawniając za dużo .. <hahaha> Z drugiej strony trudno też im się dziwić, w końcu widzowie wg nich powinni oglądać kolejne odc, a nie dowiadywać się z social mediów aktorów, co się wydarzy i kto pojawi się w następnym sezonie... <smiech> P.Małgosia pod tym względem zrobiła się ostrożniejsza.. <tak> Mnie się wydaje, że siostra Artiego będzie raczej lekarką i to pediatrą, biorąc pod uwagę elementy wystroju gabinetu lekarskiego widoczne na tej fotce. A z treści wpisu P.Roberta może wynikać, że spotkają się dwie silne osobowości, takie z charakterkiem i z własnym zdaniem..A ta chłopina znajdzie się pomiędzy młotem a kowadłem..Z jednej strony żonka, z drugiej siostra, obie przez niego kochane. Coś mi tu pachnie podjazdową wojenką pomiędzy obiema paniami.. <hahaha> Mam nadzieję, że scenobajarki umięjętnie wykorzystają talent p.Kasi Kwiatkowskiej do ról komediowych, że po to też ją dołączyli do obsady, a jej postać rozrusza to ich stadło na tyle, że nie będzie u nich wiało nudą.Tylko, żeby za bardzo też z tym nie przegieły, bo niestety autorki scenariusza nie znają, co to umiar.
Faktycznie P.Małgosia z wiekiem staje się coraz młodsza i taka seksowna z niej zrobiła się kobitka. Dobrze, że im też w końcu zmieniają garderobę, praktycznie grali prawie w tych samych ciuchach. No było nie było, Maryś jako świeżo poślubiona, "młoda" mężatka powinna stale czymś kusić swojego "nowego" meżusia. Nie zapominajny, że stanie się też Panią Ordynatorową, tzn chyba. <tak> Jakoś musi godnie reprezentować siebie i męża przed personelem szpitala. <tak>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #652 dnia: Lipiec 03, 2018, 22:16:45 »
A OTO MOJE FANKI WIERNE...KOLEJNE OPOWIADANKO...OSTRZEGAM: NIE BIJCIE MNIE ZA KOŃCÓWKĘ:MUSIAŁAM

cdn.
   CÓŻ, CO DO PANA MOSKWY: WIDZIAŁAM TEN WPIS, NAWET SIĘ WYPOWIEDZIAŁAM..., A ON TO SKASOWAŁ :p, TRUDNO. SIOSTRA ROGOSIA POWINNA MARYŚ DAĆ POPALIĆ...MOŻE TROSZKĘ TAK JAK ONA ARTURA KOPAŁA MORALNIE CAŁY CZAS...NIECH POCZUJE JAK TO JEST. POWIEM WAM, ŻE BARRDZIEJ MNIE ZASTANAWIA JAK NASZĄ MANIĘ OLŚNI...A NA TYM ZDJĘCIU TO WYGLĄDA JAKBY WŁAŚNIE DOSTAWAŁA OPIERNICZ I NIE BARDZO WIEDZIAŁA, JAK MA SIĘ ODGRYŹĆ.
GRAND, CO DO INSTARGRAMA...NIE WIEM, CZEMU NIE MOŻESZ OGLĄDAĆ FILMKIKÓW, JA SIĘ NA TYM ZNAM JAK WÓŁ NA KARETACH, PRZYKRO MI. TAK NA MARGINESIE - LUBIE CZYTAĆ TWOJE DOWCIPNE PORÓWNANIA.

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:56:03 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #653 dnia: Lipiec 03, 2018, 23:01:52 »
Sylwio... Dziękuję za wieczorną dawkę emocji.  I to jakich... Po raz kolejny sprawiłaś, że sie rozkleiłam. Wnioskuję, że temat hospicjum jest Ci niezwykle bliski i choć to temat trudny, dziękuję Ci, że choć trochę mogę go dzięki Tobie poznać. Sama kiedyś byłam wolontariuszką w domu dziecka i serce krajało mi się za każdym razem kiedy stamtąd wychodziłam... A nie wyobrażam sobie co się czuje opuszczając mury hospicjum dla dzieci... Ludzie, którzy na codzień to robią to moi osobiści bohaterzy. To musi być coś okrutnego. <placze> Naprawdę cieszę się, tak zdaje sobie sprawę z absurdu doboru słownictwa, że dzięki temu co piszesz mogę choć  taki sposób tego doświadczyć.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #654 dnia: Lipiec 03, 2018, 23:29:33 »
Dziękuję Ci, Patrycjo,  <serduszko>. Uznanie Czytelnika są dla "autora" jak kwiaty rzucane do jego stóp.  <serduszko>

Wolontariat w Domu Dziecka? Wow...podziwiam.

Ja jetem wolontariuszka w hospicjum dla dorosłych.

Śpij dobrze  <serduszko>

Pan Moskwa może i ma za długi język, ale przygłupie media typu super seriale jakoś ich nie biorą pod uwagę na kandydatów na małżonków.

Fakt, Marysia jak wino - co raz ładniejsza. Miłość ją odmładza :D.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #655 dnia: Lipiec 04, 2018, 00:40:13 »
Również ode mnie dzięki Sylwio za kolejną część opowiadania.
Podziwiam Was za odwagę, bycie wolontariuszem w obecnych czasach, gdzie coraz rzadziej liczy się bezinteresowana pomoc innym, szczegolnie ciężko chorym ludziom, czy pomoc dzieciom pokrzywdzonym przez dorosłych, bądź ślepy los to rzadkość. W ogóle żyjemy w coraz smutniejszych czasach niestety. Brakuje wzajemnej empatii, poszanowania innych, a wszystko idzie z tzw. "góry". Celowo karmi się ludzi nienawiścią do siebie, napuszcza na siebie, niszczy, opluwa, a przede wszystkim dzieli. Ja chyba nie nadaję się do takich czasów, a nawet nie pasuję. Słowa niegdyś co innego znaczące, tracą swoje znaczenie, albo są jakąś karykaturą...Nawet to nasza polska solidarność została zdeptana, zbrukana, po prostu już jej nie ma pomiędzy nami. Co innego wpoili mi rodzice, a nawet szkoła, tak przyznaję, kończona jeszcze za czasów schyłkowego PRL-u..O tempora, o mores! <flaga>

Ps Chociaż już b.późno, ale na koniec taki filmik znaleziony przez mnie, do obejrzenia...Myślę, że warty obejrzenia... <jupi>
https://www.instagram.com/p/BkW-9KFlKbu/?tagged=mjakmilosc

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #656 dnia: Lipiec 04, 2018, 11:10:09 »
Sylwia, kolejna świetna część 😀 czekam z niecierpliwością na następną 😁 
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-tajemnica-rozwiklana-marysia-i-artur-wezma-drug,nId,2602364
Jesteś ostatnio często cytowana 😊 nareszcie się domyślili o co chodzi 😂

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #657 dnia: Lipiec 04, 2018, 11:55:20 »
Aż dwa razy mnie zacytowali. Czas przerzucić się na like <smiech>. Dzięki za dobre słowo, Julka <tancze>.

Grandt, tych ludzi chcących pomagać jest więcej niż myślisz. Tylko oni nie krzyczą o tym na swoich profilach jak celebryci, tylko naprawdę pomagają. Filmik z tańczącą p. Gosią i p. Robertem widziałam :). Ale minę coś miała wystraszoną, nie wiem czy już nie miała zawrotów głowy od tego bujania  <o_tak> <o_tak> <o_tak> <o_tak>.

Co do ubioru Marysi - tak, bardzo fajnie ubierają jej postać - nareszcie! Od początku miała garderobę Ciotki Klotki. Czas na zmiany. Pan Moskwa schudł, więc musi się przy nim dobrze prezentować :). A poza tym, to niewypowiedziany dowód na to, że Mania jest nareszcie szczęśliwa.  <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony>
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2018, 16:20:21 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #658 dnia: Lipiec 04, 2018, 19:53:07 »
Zastanawiam się, co takiego tym razem wykombinują "pomysłowe" scenobajarki, żeby w miarę racjonalnie przekonać widzów do tego, że Maryś tak radykalnie zmieni zdanie i nie tylko pozwoli Artusiowi na powrót, ale na dodatek zgodzi się wziąć z nim ślub.. <mysli>
Chociaż oczekiwać od nich jakiejkolwiek logiki, czy racjonalności w tworzeniu scenariusza to chyba byłoby za dużo wymagań.. <smiech>.
Może faktycznie coś Mańce będzie musiało spaść na łepetynę, tzn trafi ją coś takiego, że w końcu ją "olśni", że drugiego takiego nawiedzonego na jej punkcie idioty, to już do końca swojego żywota, nigdzie nie znajdzie.. <hahaha>
A może ten ślub kościelny, to będzie jej warunek do spełnienia przez Artura? Lub odwrotnie, Arti tym ją przekona do siebie?
Pewnie Barbara M. też coś doda od siebie, żeby ten jej ulubiony były zięć, stał się na powrót "zięciem bez tego słówka na "b"..<tak>
Jakoś w sprawcze "działania" siostry Artiego, do przekonania Mańki na powrót do brata, to za bardzo nie wierzę. Ona raczej da popalić swojej "nowej"/starej bratowej po ślubie M&Ar. Tylko jak to przeważnie bywa, najwięcej pewnie "oberwie" się przy tym Bogu ducha "winnemu" doktorkowi..No nie wiem, może to dwie kochane przez Artusia "jędzunie" i ich wojenki, skłonią go do przeprowadzki wraz z ukochaną Manią do Grabiny? Na zasadzie, żeby je w jakimś stopniu odseparować od siebie i mieć święty spokój? Grabina to terytorium teściowej i małżonki, tam siostrzyczce doktorka, żadna z nich chyba nie pozwoliłaby na rządzenie ich Panem Dotorkiem..
Bo tak szczerze mówiąc, jeśli faktycznie M&Ar zamieszkają z Barbarą w Grabinie, to dla mnie jakoś jest raczej mało przekonywujące. M&Ar oboje pracują i mieszkają w Warszawce, mała Basia chodzi do szkoły. Synowie Maryś od dawna też tam żyją. Kinga ma jeszcze urodzić bliźnięta, i co, Maryś to wszystko rzuci i dla matki wróci do rodzinnej wsi...? A Arti zrezygnuje ze stanowiska ordynatora w prywatnej klinice? No ok, dobry lekarz bez problemu znajdzie sobie pracę wszędzie, może wróci do szpitalu w Gródku. A co ze szkołą dla małej Basi? Pewnie nie ma co dywagować na temat ich powrotu do Grabiny. I tak scenobajarki coś już tam znowu wykombinowały. Najfajniejsze jest to, że znowu będą razem, a gdzie, to jest już drugorzędne. <lubieto>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #659 dnia: Lipiec 04, 2018, 20:56:21 »
grant1, też mnie to właśnie cholernie zastanawia, co też takiego się wydarzy, że nagle coś w niej pęknie i przestanie tupać nogami w miejscu powtarzając samej sobie "nie kocham Artura, nie kocham Artura". <nie_slucha>
Może kluczowe znaczenie miała rozmowa w samochodzie, która się odbyła w ostatnim odcinku. No wiecie, jak tam mówi, ze myślała, ze wszystko jest już poza nią, ale wciąż nie może zrozumieć jak mógł ją zdradzić. Całkiem możliwe, że rozmowa ta miała jakiś ciąg dalszy tylko została wycięta, co już nie raz się wydarzyło pomimo że scen nakręconych zawsze maja więcej. A skoro emocje Marysi na tyle opadły, że była w stanie tak spokojnie podejść do tej rozmowy, to może był to jeden z ważniejszych kroków ku temu, by zamknąć drzwi za tym, co było i iść ku nowemu.
Dzięki montażystom, jak zwykle musimy snuć domysły. <haha> Ale popatrzcie na to z innej strony, jak to rozwija nasza wyobraźnię. <hahaha>