Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532706 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #540 dnia: Kwiecień 22, 2018, 18:43:33 »
Grand: bardzo Ci dziękuję za ciepłe słowa :). Są dla mnie bardzo cenne :). Szybko, niestety, do zdrowia nie wrócę, ale wreszcie po 4 miesiącach postawili diagnozę (wow!), wiem na czym stoję. Aczkolwiek ciepłe życzenia się przydadzą. Dziękuję i za nie :).

Rozaz 07, no ja to żyję nadzieją. Tak bardzo ich lubię, żebym chciała ich już razem. W końcu to już 3 lata. Starczy tej szarpaniny. Ja czekam tylko na te ich sceny buziaczków. A potem zależy jak potoczy się ich historia. Jak Maria będzie ze Starskim. Nie będę patrzeć na tego buca i jego umizgi do mojej ukochanej bohaterki.
GRATULUJĘ DYPLOMU :).
Mam dla Was kolejną część opowiadania. Nie jest tak obszerna, bo ze względu na mój stan zdrowia, nie miała jak pisać. Mam nadzieję, że będziecie zadowolone :).

CDN. 

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:35:28 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #541 dnia: Kwiecień 24, 2018, 15:58:01 »
Piękny rodzinny obrazek na końcu  <buja_w_oblokach>
Skoro już sobie "kochaniują" to teraz niechaj skupią się na małej... Całe szczęście, że ma chociaż jeden "kłopot" z głowy, więc nastrój choć trochę jej się poprawi jak zobaczy rodziców naprawdę razem.

Sylwio, dziękuję za Twój wysiłek włożony w napisanie każdego słowa. Wszystkiego dobrego dla Ciebie, trzymaj się kochana! :buzki:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #542 dnia: Kwiecień 24, 2018, 19:52:40 »
"Rzućcie" okiem na ten filmik P.Małgosi...Seks z Arturem  <hahaha>
https://www.instagram.com/p/Bh81nRsFd6s/?taken-by=malgorzata_pienkowska
i na dzisiejsze nagranie na jej oficjalnym profilu na fb..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #543 dnia: Kwiecień 24, 2018, 21:13:02 »
My tu przeżywamy a oni sobie jaja robią!  <histeryk> <hahaha>
Bardzo się cieszę, że Małgosia zaczęła się bardziej udzielać w "internetach".  <tancze>  Matko to będę mruczał razem z Tobą kooocicooooo" to chyba najbardziej erotyczna ich "scena". :hahaha:

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #544 dnia: Kwiecień 24, 2018, 23:06:59 »
Ha,  chyba się pani Gosia zlitowała nad fanam, którzy jej wiecznie mędzą, kiedy się w końcu pogodzi Marysia i Artur...wróżka Semira to mistrzostwo świata😁😂😂😂😂 <smiech> <smiech> <okularnik> <smiech> <olaboga>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #545 dnia: Kwiecień 26, 2018, 16:57:13 »
Taka ciekawostka.
"Najprawdopodobniej Małgorzata Pieńkowska zaśpiewa w duecie z Andrzej Młynarczykiem, który w najbliższym odcinku zaśpiewa utwór Formacji Nieżywych Schabuff - "Klub wesołego szampana". Do swojego występu miał zaprosić gościa specjalnego (to nowość od poprzedniej edycji, wprowadzona przez producentów). Pieńkowska zaśpiewa najpewniej fragmenty śpiewane przez kobietę - "Chciałabym, chciała, chciałabym, chciała. Chciałabym, chciała, chciałabym, chciała..."
To fragment artykuliku z portalu Plejada.
http://party.pl/tv-show/malgorzata-pienkowska-w-twoja-twarz-brzmi-znajomo-33478-r3/4/

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #546 dnia: Kwiecień 26, 2018, 20:20:29 »
Tak myślałam, że to będzie chodziło właśnie o ten program. Później sama Małgosia wrzucała też tajemnicze zdjęcia ze studia. Ale fajnie ją będzie zobaczyć w czymś zupełnie innym. Ciekawa jestem też jak ją ucharakteryzują, bo jeśli faktycznie na lata 80, zakładając, że rzeczywiście będzie to utwór Formacji..., to przecież w tamtych czasach miała tę piękną burze loków.  <mysli>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #547 dnia: Kwiecień 28, 2018, 12:15:40 »
Sylwio, jesteś fenomenalna...
Powtarzałam to wielokrotnie, ale napisze raz jeszcze: tak pięknie stopniujesz emocje. Twoje opisy sytuacji są tak niesamowite, że niemalże czuję się jak cichy obserwator stojący zaledwie kilka metrów od wydarzeń opowiadania. Widać ile serca wkładasz w napisanie każdego słowa, jak bardzo rozważnie je dobierasz, a jednocześnie jak lekkie jest Twoje pióro. Po każdej części Twojej historii wypełnia mnie takie przyjemne uczucie, którego nie jestem w stanie opisać.  <buja_w_oblokach>
Co za ogromna niespodzianka, że pozwoliłaś nam zagościć w życiu Państwa Rogowskich. I uwaga, taka mała ciekawostka: jeśli faktycznie miałabym się zidentyfikować z bohaterką o moim imieniu, to niemalże trafiłaś idealnie: co prawda do niziutkich nie należę, ale jestem blondynką i pracuję jako pedagog w przedszkolu.  <haha>

PS na vod udostępnili odcinek 1371. <tancze>

Spoiler
Co za kobieta... Na każdym kroku podkreśla jak bardzo jest mu wdzięczna za to, że jest przy niej, że tak naprawdę go potrzebuje jednocześnie dając do zrozumienia, że nigdy go do siebie "nie dopuści". Cholernie się pogubiła i już sama nie wie czego chce. Wszystko jest pięknie do momentu kiedy nie zacznie się robić zbyt poważnie. Rodzinne wyjazdy do Grabiny, spacery, wtedy jest dobrze. Bo to ona jest górą- bierze a od siebie nie daje nic. I wszystko kręci się wokół niej. A tu pach... W scenie w szpitalu chyba w końcu do niej dotarło, że w tej całej chorej sytuacji którą stwarza jest jeszcze Basia i bądź co bądź Artur i np. jego życie zawodowe. Że poza nią tuż obok są jeszcze inni i ich sprawy, z którymi nie bardzo się liczy, jakby w ogóle ich nie dostrzegając.
Na tym szpitalnym korytarzu wyglądała jakby ktoś wylał na nią kubeł zimnej wody. I właściwie to dostała przysłowiowego kosza od Artura. Brawo Doktorku. <soczek> Należało jej się... <ok>
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2018, 14:52:53 wysłana przez Patrycjaa »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #548 dnia: Kwiecień 29, 2018, 06:11:25 »
Patrycjo, wzruszyłam się! Serio :). Aż mi słów zabrakło. Jesteś kochana. Dziękuję :).
Co do spoilera: zgadzam się z Tobą w 100%.

Spoiler
Na cmentarzu była dla niego miła i urocza. Jak się żegnali pod domem Zduńskich tak słodko na siebie patrzyli...i wszystko szlak trafił, kiedy Maria poszła do szpitala. Postawa Artura na maksa mi się spodobała! Niepokojąca jest też jej zażyłość z tym nadzianym bucem. Biednego Rogowskiego punktuje za każde przewinienie, gdzie nawet kochance pierwszego męża pomagała a jemu nie chce wybaczyć, co za bzdura, a Kamil jej mówi, że ją okłamywał parę miesięcy, ale co tam: pewnie jej się podoba bogactwo tego jełopa. Tylko z tym egoistą nie będzie jej tak dobrze jak z poczciwym Rogowskim, który jest na każde jej skinienie. Eh, czuję się rozczarowana. A do tego jeszcze ten odcinek 1373...znowu mu da kosza...każdy facet dałby sobie już spokój. Postać Marii to teraz wstrętne, chimeryczne babsko, które nie widzi nic, poza własnym nosem. Brawa dla Artura, że się jej postawił. Filmik Gosi Pieńkowskiej traktuję z przymrużeniem oka. Już im nie wierzę. Za dużo nas wodzą za nos.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 29, 2018, 09:24:43 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #549 dnia: Kwiecień 29, 2018, 12:29:33 »
No cóż, niestety scenobajarki szykują grunt, a raczej pole do działania na przyszły sezon dla kuzynka Starskiego. <cwaniak>
A te filmiki P.Małgosi to zwykła ściema, jak już to ma miejsce od dawna, tzn od czasu ich serialowego rozwodu. Niby pokazują w eMce sceny, gdzie wydaje się, że Arti jest już blisko celu", a tu buch i Maryśka wyskakuje z tym swoim standardowym tekstem, jak ta zdarta płyta:"Nigdy nie będziemy razem, nie ma już powrotu, do tego co było kiedyś". Eh, niestety nie ma co się łudzić, teraz nadszedł czas na kolejnego faceta Mańki, potencjalnie trzeciego jej męża. Może nie tak od razu, potrwa to może sezon,dwa, ale powtórzę się, po to zatrudnili Krzyżowskiego do obsady.
Spoiler
Czy ona kiedykolwiek liczyła się z potrzebami i uczuciami innych, a już szczególnie Artiego..? Pojechała w Sylwestra do niego, do szpitala niby to z życzeniami i podziękowaniami, a właściwie tylko po to, żeby jeszcze bardziej go zdołować i odebrać nadzieję na cokolwiek z jej strony. No cóż, kolejny raz pokazała "ogromne" wyczucie miejsca i chwili oraz cholerną empatię...A te jej podziękowania to czysta hipokryzja. A jak tylko pojawił się Starski w tej swojej limuzynie, to jak chyżo tam pobiegła. A ta ich rozmowa w samochodzie i bliska zażyłość pokazała, że nie tylko Starski się w niej zabujał, ale i ona w nim. A i ta jej standardowa formułka na koniec, że musi sobie to wszystko poukładać...No to sobie poukłada życie na nowo, ze Starskim. >:( Artiego będzie jeszcze mniej w kolejnym sezonie, no bo co ten biedaczek może zrobić. Zostanie tym ordynatorem i ucieknie w pracę, celowo to tak scenarzystki wykombinowały, żeby Artiego jak to się teraz mówi schować. A to jej zatrudnienie w szpitalu u Artiego, jest nierealne wątpię, żeby po awansie mógł ją tam zatrudnić, potraktowane byłoby to jako nepotyzm.. A Starski krok po kroku będzie ją sobie owijał wokół palca. <cwaniak> Ocieplą jego postać tak, że oglądacze eMki będą się domagać, żeby Mańka związała się na stałe z kuzynkiem. Kolejny raz serialowa Barbara Mostowiak "miała" prorocze przeczucia, inaczej mówiąc, scenobajarki mają taką wizję, co do serialowej przyszłości Maryśki i Starskiego.  <papa>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #550 dnia: Kwiecień 29, 2018, 12:59:24 »
Cóż...Emka idzie równią pochyłą do wielkiego upadku. Szkoda, bo te 50 plus osoby, które są ta od zawsze, będą miały ciężko odnaleźć się na rynku pracy.  Oglądalność spada. Alina Puchała po prostu nie umie pisać. Aż mi szkoda oglądać Gosię w takich porypanych scenach - strasznie się upokarza, tylko żeby jej się kasa zgadzała. Liczę na to, że Mańka dostanie w kość w tym związku ze swoim egocentrycznym kuzynem. Pasują do siebie pod tym względem.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #551 dnia: Maj 02, 2018, 17:55:04 »
Z ciekawostek. P.Robert w "Ojcu Mateuszu", emisja jutro odc 248
https://www.telemagazyn.pl/serial/ojciec-mateusz-544480/odc248/

Sylwio, trafnie oceniłaś Mańkę, ona i Starski oboje myślą tylko o sobie, krzyżyk im na drogę (scenobajarkom tego gniota) i niech tworzą "udany", kolejny związek, jeszcze baardziej rodzinny..Taki powrót do korzeni, źródła...Maria Łagoda Starska, pani na grabińskich włościach .. <smiech> Baśka Mostowiakowa pewnie będzie szczęśliwa z tego powodu, a nieboszczyk Lucjan w grobie się "przewróci".. <hahaha>
No cóż, kompletnie już zidiociałe scenobajarki zapewnią tym sposobem serialowej Maryśce i jej dzieciakom życie w luksusie, bez żadnych trosk do końca serialowego żywota.  <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #552 dnia: Maj 02, 2018, 18:24:24 »
Jest tylko jeden zasadniczy problem: ten wątek jest nudny.  Prędzej pozbędą się z Gosi z serialu, jak im to wyjdzie.  Szkoda.  Postać Marii jak dla mnie umarła. Erócił jakiď chimeryczny klaun. 

Post Merge: [time]Maj 03, 2018, 22:51:53[/time]
MOJE KOCHANE CZYTELNICZKI, COŚ MI PISANIE OSTATNIO NIE IDZIE. TO PEWNIE TA PORAŻKA W REALNYM SERIALU TAK NA MNIE DZIAŁA. PRZYGOTOWAŁAM WAM KOLEJNĄ CZĘŚĆ, MAM NADZIEJĘ, ŻE SIĘ NIE ROZCZARUJECIE... <bezradny>

CDN.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:38:33 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #553 dnia: Maj 04, 2018, 08:32:46 »
Łooo matko co te baby w emce wymyśliły?????  <histeryk> <histeryk> <histeryk> Miałam nadzieję, że wreszcie się pogodzą, a przynajmniej ich relacje znacząco się poprawią, a tymczasem tak jak pisze Grant przez najbliższy sezon lub dwa będzie powtórka z Bilskiego tylko w wersji light  <papa>. Widzów robią w balona pytając co rusz czy M&Ar mają być razem, ile mogą tych pytań widzowie znieść, chyba że celem ich jest obrzydzenie i znudzenie wątkiem tej pary <histeryk>
http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-odcinek-1371-marysia-nigdy-nie-wroci-do-artura-wybierze-kamila-starskiego_1052405.html - tutaj jest zdjęcie ze szpitala, ja jeszcze nie oglądałam, powiedzcie proszę czy macie możliwość obejrzenia odcinków udostępnionych wcześniej za darmo? bo ja miałam kilka takich stronek gdzie było to możliwe, ale zostały polikwidowane, a płacić za TO mi się nie uśmiecha.

Sylwio pięknie dziękuję za Twoje opowiadania, piękne było TATO od syna Marysi, piękne ich pojednanie, wczorajszej części jeszcze nie czytałam, zostawiam na wieczór  <jupi> Różyczka - włosy brązowe, inżynier z wykształcenia, aktualnie nauczyciel z zamiłowania i wykształcenia  <skacze>

Nad jednym się tylko zastanawiam: Mańka jeszcze nigdy Arturowi nie powiedziała, że go nie kocha, do pocałunków się aż nadto garnie  <buziak> ostatnimi czasy, tylko tekst ma ten sam "już nigdy" i coś tam coś tam  ;D . Z tego co pisali w ŚS to w ostatnim naszym odcinku też mu nie powie że go nie kocha, a pocałunki odda. Wygląda na to że odcinek z połowy maja jest naszym ostatnim, na resztę poczekamy bagatela 3 miechy!!!!! <histeryk>
W swej naiwności łudzę się więc, że nawet jeśli wpakują ją w ten romans z niepełnosprawnym milionerem to może na jakieś 2 sezony, a później wreszcie do łask wróci Artur. Podobne rzeczy działy się też zanim stali się małżeństwem, czasami wydawało się, że już, że na pewno będą razem a tu łups jak nie Dorota to znowu Radosz, Marysia musi chyba jeszcze porządnie się sparzyć, aby dać sobie pozwolenie na przeznaczenie  ;D  <na_poduszce> <serduszko> <zakochany>. Przy Radoszu był chyba nawet moment, że grała na dwa fronty, dopiero jak wpakował ją w winę po wypadku to się ocknęła i wylądowała oczywiście gdzie? u swojego koła ratunkowego na kanapie  <smiech>

Ale Sylwio wiesz co, powinni rzeczywiście skorzystać z Twoich pomysłów, bo te ich są całkowicie do bani.

(współczuję Pieńkowskiej tej roli, bo logiki w scenariuszu brak, Artur - Moskwa też nie ma łatwo - cały czas grać podnóżek), ciekawe czy z tym ordynatorem to ściema wymyślona przez niego na poczekaniu czy tylko SE tak napisał??

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #554 dnia: Maj 04, 2018, 17:23:19 »
Nie, z ordynatorem to nie ściema. Tak powie. Scenarzystki mi tym wątkiem pokazują: masz pieniądze - kupisz wszystko. Starski był opryskliwym chamem, do tego oszustem. Ale Mańka poleci za nim jak ćma do ognia. Artur, mimo, że już od dawna na rzęsach spaceruje, to i i tak ona go wiecznie rani. Marzy mi się taka scena, jak jej powie: miłość do ciebie, to najgorsza rzecz, jaka mnie spotkała. I jeszcze mógłby jej wypomnieć Krzyśka. Jemu wybaczyła i do tego niańczyła jego byłą kochankę. Trzeba być platynowym palantem, żeby kontaktować się z młodą dziewczyną, którą się posuwało, i jeszcze się z tym nie kryć przed żoną. A teraz? Ma kochanego człowieka, który by za nią w ogień skończył...i własnym ciałem by płomienie zgasił. Sypiała z Bilskim, więc nie ma prawa mu wypominać, że parę razy przeleciał tę wywłokę z warszawskiej palestry.
Gdybym była Arturem, to byłoby dla mnie najgorsze: wszystkim dała drugą szansę, tylko nie jemu. Ma prawo myśleć, że go nigdy nie kochała. Całą swoją postawą to pokazuje. Podobnie jak to, że jest wyrodną, zimną matką, która zafunduje Basi kolejnego "ojczyma", a ona tak kocha swojego ojca. Pieńkowska potrafi grać z dziećmi. To pewnie jej każą być taką chłodną dla małej. Jak dla mnie Marysia i Artur  nadal są w Norwegii - wróciły tylko jakieś paskudne klony. I o ile Rogowski jest do zniesienia w tym wszystkim, to Marysia...szkoda gadać. Masz rację, Rozaz07, szkoda Gosi do roli tej popierdzielonej chimery.
Ja sobie mogę pisać...jestem biedna, więc moje pióro nie ma głosu. Taka smutna prawda. Ale cieszę się, że Was mam :).   <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <komputer> <tancze>
https://www.youtube.com/watch?v=uo2II_1dTFw
Tu macie Gosię z Andrzejem Młynarczykiem. I komentarze pod spodem pokazują, jak wiele osób ją ceni. Jaka szkoda, że nie ma dla niej żadnej sensownej roli. Wciąż jest piękna, urocza, ciepła a przy tym z dystansem do siebie. Podczas kiedy młode gwiazdy, jakby trzeba było, majtki swojego partnera na Instagramie pokazały, ona o swoim życiu prywatnym nie mówi nic, a o chorobie - rozsądnie i bez patosu.
Ludzie ją lubią, o czym świadczą te wszystkie wypowiedzi. A w Emce tak bardzo jej doceniają....i jej pracy przez tyle lat na sukces serialu. Ta ignorancja i mylne poczucie władzy kiedyś ich zgubi.
A swoją drogą, macie jakiś pomysł gdzie oni kręcą? Bo ta kuchnia taka wypaśna. I albo Artur sobie nową chatynkę sprawił, albo...to u tego buca Starskiego.

https://www.instagram.com/p/Bh81nRsFd6s/?taken-by=malgorzata_pienkowska