Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 532730 razy)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #510 dnia: Kwiecień 09, 2018, 22:42:42 »
Swoją drogą, też cholerny Starski mnie wkurza. Portale plotkarskie się wypowiadają, że dojdzie do kazirodczej relacji. Ale ten bogaty bufon wie, że Marysia jest jego siostrą. Sam jej powiedział: "Proszę traktować mnie jak kogoś z rodziny". Trzeba być nieźle zrypanych, żeby taki wątek wykombinować. Facet zatrudnił sobie przyrodnią siostrę i zapomniał jej o tym powiedzieć. Lubi budować napięcie czy jak? Jeśli mnie by ktoś tak potraktował, byłoby mi co najmniej przykro, mówiąc delikatnie.
A ja pamiętam wywiad z Krzyżowskim, czyli serialowym Starskim, w którym mówił, że początkowo razem z Gosią myśleli o tym, że ich wątek zmierza ku romansowi, ale scenarzyści mają bardziej skomplikowane zamiary. Także myślę, że scenarzyści dobrze to wykombinowali, bo widzowie faktycznie myślą, że połączy ich romans. Biorąc pod uwagę ostatnią kochliwość Marysi w czarnych charakterach, tym bardziej. A tu klops. Myślę, że wyjazd do Szwajcarii wiele nam wyjaśni.

Tylko nie mogę pojąć jednego... Jeśli Marysia zamierza zostać ze Starskim do końca roku, jak scenarzyści mogli się do czegoś takiego posunąć... Zostawiła na święta owdowiałą przed kilkoma miesiącami matkę, o malutkiej córce i synu w fatalnej kondycji psychicznej, jak i zdrowotnej po wypadku, nie wspomnę. <olaboga> To wszystko jeszcze bardziej podsyci ploteczki o tym rzekomym kazirodztwie, ale to już byłaby po prostu patologia! <zez>
I wiecie czego mi żal? Myślałam, że święta w serialu dostarczą nam kilku fajnych scen. W końcu teraz nie miałaby wyjścia musiałaby je spędzić z Arturem, bez żadnych wymówek i wykrętów, bo duża Basia by jej tego nie wybaczyła. Mała zresztą też.

Sylwio, będę najwierniejszą fanką do końca świata i o jeden dzień dłużej!  :buzki:
Trzymam za Ciebie mocno kciuki, aby Ci się udało dotrzeć do większego grona czytelników. Nie poddawaj się!  <tak>

Post Merge: Kwiecień 09, 2018, 22:50:59
Ciekawa też jestem, jak to się między nimi ułoży...jeśli jednak ich pogodzą. Marysia tak po prostu powie: "A wiesz co, ja jednak Cię kocham, zdziwiony"?
Stwierdzi, że "pogubiła się w tym wszystkim" albo "widzisz, to wszystko jest takie trudne". Potem doda "daj mi trochę czasu" i jakoś to będzie. Stałe teksty Marysi. <hahaha> Któryś wykorzysta na pewno, oby tylko nie zapomniała o "kocham Cię" albo "nigdy nie przestałam Cię kochać". Doktorek zrozumie. <ok>
Marzy mi się taka scena jak się przyznaje do tego, że tak naprawdę cały czas go kocha.  <buja_w_oblokach>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #511 dnia: Kwiecień 10, 2018, 00:37:33 »
Oj, mi też się marzy taka scena, gdzie Marysia mówi: nigdy nie przestałam cię kochać, mimo że próbowałam...za każdym razem, gdy kładłam się spać, pos powiekami miałam twoją spokojną twarz...eh...marzenia... Miałam też taką wizję, ze to tym tazem Maria wysyła Rogowskiemu bukiet kwiatów z liścikiem: dobrze wiem, że nasz rozwód to fikcja, czekam w kawiarni x o tej i o tej godzinie. To by nawet było coś na ich modłę, bo kiedyś oboje lubili sobie docinać....marzenia ściętej głowy, że tak będzie. Ale kto mi zabroni marzyć  <wyszywa>....Patrycjo, w tym odcinku 1365 nikt do Marii nie dzwonił. Więc może jak ja powiadomią, to jednak wroci. Poza tym Gosia dawała zdjecia na fb, Kasia i Mroczkowie też z Sylwestra. Na tym zdjeciu jest jeszcze jedna osoba: trzyma szampaba, jest to męsķa dłoń i wydaje mi się, że należy do Artura bo jest tak pulchna, a on ma takie dłonie jak niedzwiadek. Dużo madrych pytań ppostawiłaś, Patrycjo, z tą wigilią. I albo scenarzyści nie myśą albo zostaniemy...w końcu mile zaskoczone.
Dziękuję Ci za słowa otuchy 🤗. Z tymi milionami fanów tak sobie zażartowałam. Ważne że ty czytasz, a to znak, że historia stała się żywa. Ty tchnelaś w nia ducha. Ty, j każdy kto ją czyta.

Offline julia37123

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #512 dnia: Kwiecień 10, 2018, 23:14:20 »
Marysia jednak nie okaże się wyrodną matką i wróci po wypadku Pawła 😉 http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/36690750/odcinek-1366

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #513 dnia: Kwiecień 10, 2018, 23:35:15 »
Ufff... Bardzo mnie to cieszy. Kto jak kto, ale Marysia, ta dawna Marysia, przecież w ogień by wskoczyła za bliźniakami... Błagam, niech na nowo pokażą ją jako troskliwą, kochaną mamę.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #514 dnia: Kwiecień 11, 2018, 06:49:30 »
Ciekawe czy spotka się z Arturem. Przecież konsultacje z lekarzem rodzinym jak najbardziej w takiej sytuacji powinny być wskazane, prawda? Chociaż może być tak, że Artur i Basia są na zimowisku. Fajnie, że jednak nie zrobili z niej ostatniej jędzy. Nie mogę się  doczekać co się wydarzy.

Post Merge: Kwiecień 11, 2018, 20:50:28
Odcinek 1366 spokojnie można pominąć. Marysia wróciła, od razu, nawet z walizką przyjechała do Pawła. Ten ją spławił po minucie, dodając, że Basia się za nią pewnie stęskniła i powinna sobie iść. Widać mocno ją zranił tymi słowami, ale przyznała mu rację. I tyle.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2018, 20:50:28 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #515 dnia: Kwiecień 13, 2018, 10:19:53 »
Sylwia_Kasia_Jot, pięknie pięknie, Zbyniu trzepie humorkiem z rękawa jak nikt inny :-) Oby tak dalej  <smiech> Brakuje takiej lub podobnej osobistości w serialu, kiedyś to Maryś  mogła chociaż z Martą pogadać a teraz ....
Szkoda, że Maryś dała się tak łatwo zbyć synalkowi, czyżby szykowali nam kolejną deprechę, tym razem u juniora???
Na troskliwą mamusię to jej chyba nie zamierzają kreować, tyle ma kontaktu z własną córką co sąsiadka z drugiego końca ulicy  <histeryk>

Jeszcze kilka dni tzn. do poniedziałku i będzie artykuł w ŚS, chyba że uchylą rąbka tajemnicy w niedzielę na swoim profilu na FB.

Czekam na dalszą część opowiadania  <buja_w_oblokach>

Ps. Któraś z Was miała mi przesłać opowiadania ze swojego archiwum M  :buzki: wydaje mi się że wysłałam jej prywatną wiadomość na forum z moim adresem @, ale nic nie dostałam  <mysli>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #516 dnia: Kwiecień 13, 2018, 20:09:02 »
rozaz07, ja wspominałam o wygrzebanych opowiadaniach, ale akurat od Ciebie nie dostałam żadnej wiadomości.  W razie czego nadal służę swoim zbiorem, więc podeślij adres.

Post Merge: Kwiecień 13, 2018, 22:42:47
UWAGA, UWAGA!
<pompony> <buja_w_oblokach> <pompony>
Spoiler
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2018, 22:42:47 wysłana przez Patrycjaa »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #517 dnia: Kwiecień 14, 2018, 10:04:07 »
PS. PATRYCJO, DZIĘKI ZA SPOILER :), PRZEJRZAŁAM GO CHYBA ZE STO RAZY. SPECJALNIE DLA MOICH CZYTELNICZEK KOLEJNA CZĘŚĆ PRZYGÓD ROGOWSKICH

Cdn.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:31:19 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #518 dnia: Kwiecień 14, 2018, 10:48:51 »
Patrycjaa ok, spróbuję jeszcze raz przesłać PW, zobaczymy czy mi się uda :-)

Jeszcze jedno pytanie: skąd masz to foto, tzn. domyślam się że ze ŚS, ale nie mogłam go znaleźć  :'( a ukrycie go pod spoilerem tym bardziej zachęciło mnie do jego odkrycia  <na_poduszce> Nie mogę doczekać się poniedziałku  <jupi>

Sylwia_Kasia_Jot Dziękuję za kolejną porcję emocji, na którą wybiorę się późnym wieczorem :-)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #519 dnia: Kwiecień 14, 2018, 11:49:23 »
Nie ma za co :).
Czekam na Twoje wrażenia :). Na profilu na FB jest to zdjęcie, które Patrycja nam wysłała. Wklep sobie na FB "Dwutygodnik Świat Seriali". Tam jest ukryta ta właściwa fotka.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #520 dnia: Kwiecień 14, 2018, 13:29:58 »
Taa...A powyżej info, że grabiński milioner wyzna jej miłość <nielubie>, a były mąż pocałuje...  No cóż, widocznie Starski prawdopodobnie okaże się dość daleko spokrewniony albo spowinowacony z Mańką, co w zupełności wystarczy, żeby te scenobajarki mogły wykombinować kolejny romans Maryśce, czego niestety można było się spodziewać, a nie "kazirodczy" związek, jak to sugerowali w SE.
A te jej zapewnienia wypowiedziane do matki, że ona tylko współczuje Starskiemu, a nie, że się w nim zakochała, to znowu między bajki będzie można włożyć. Czyli to, co po rozmowie z córką, powiedziała do siebie stara Mostowiakowa, widocznie okaże się prorocze.. <zniecierpliwiony>
A i tak do końca tego sezonu pewnie za dużo się nie dowiemy, jak zwykle będą to ciągnąć ile się da, do usr.... śmierci. A tak bardziej na poważnie, to R.Krzyżowski był dość mocno zaangażowany w nową premierę sztuki w Teatrze Starym w Krakowie, więc siłą rzeczy za dużo nie mógł "pograć" w tym badziewiastym tasiemcu. Oczywiście nie wspominając już o tym, że wątek starań Artiego o "względy" i powrót do tej kretynki, to jest od dawna w tym gniocie na marginesie marginesów. <nielubie>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #521 dnia: Kwiecień 14, 2018, 18:02:55 »
Grant ten tekst jest rzeczywiście powyżej czy to Twoje proroctwa??? Bo ja na tym foto nic takiego nie widziałam tak to wykadrowali.

Patrycjaa dostałaś moją wiadomość??

Post Merge: Kwiecień 14, 2018, 18:10:13
No rzeczywiście  <wsciekly> to scenobajarki są nieźle po......  <wsciekly> czyli na happy end się nie doczekamy!!!! Rrrrrratunku!!!!
Teraz Marysia znowu będzie sie wahać, mieć rozterki... Poza tym widać że operacja pomogła bo Starski jest bez wózka!!!!

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #522 dnia: Kwiecień 14, 2018, 18:36:18 »
Sorki, ale po takiej "zajawce" na okładce ŚS, to "wyznanie" Starskiego trudno potraktować jako wyznanie/okazanie Mańce uczuć braterskich, oczywiście jest to również możliwe, tylko nie w tym gniocie i przy takich zidiociałych scenobajarkach. A to, że milioner stanie na nogi, to było pewne od początku, tu już nie takie cuda miały wcześniej miejsce.. <cwaniak> Wiadomo, że każdy sparaliżowany, emkowy "bohater", wcześniej czy później "ozdrowieje" i zacznie chodzić.. <hahaha> A jeśli chodzi o te usilne starania doktorka powrotu do rodziny, to raczej spełzną chyba na niczym. Scenobajarki mają niezły ubaw z wyników tych sond zamieszczanych na oficjalnej stronie tego gniota, na fb. Co z tego, że zdecydowana większość zawsze opowiada się za powrotem Artiego do tej mimozy, one i tak zrobią na odwrót.
A z tego co piszą, to jeszcze niejeden cud szykują w przyszłym sezonie, mam na myśli te ZAPOWIADANE "retrospekcje" z udziałem A.Młynarczyka, czyli Tomusia nieboszczyka-supergliny..  <smiech>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #523 dnia: Kwiecień 14, 2018, 18:42:35 »
Spokojnie, laseczki. Tekst jest tylko zajawka. Poza tym Marysia nie ma zadowolonej miny ze Starskim. A Rogowskiemu sama buzi daje. I są w domowej sytuacji ewidentnie. Nie wróżcie z fusów. Już im raz zapowiadali inne związki, i nic z tego nie wyszło. Ja poczekam do lektury Świata Seriali.
https://www.facebook.com/teletydzien/posts/1702836563104774
Tutaj na przykład jest tylko o nich, nie ma nic o Starskim.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #524 dnia: Kwiecień 14, 2018, 18:50:25 »
Sylwia obyś miała rację!!!! <buja_w_oblokach> A buzi rzeczywiście mu daje sama, przynajmniej ja też tak to odebrałam.

Miałabym tylko do Was prośbę, ja w poniedziałek będę miała ograniczoną możliwość od rana kupienia i jednego i drugiego magazynu, gdybyście mogły wrzucić foto, tekst jako spoiler oczywiście (jakby jednak która nie chciała wiedzieć ;-) ) byłabym wdzięczna  <serduszko>