Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491346 razy)

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #405 dnia: Grudzień 03, 2017, 00:01:57 »
Może oni i chcieli wrobić Manię w kolejny romans, ale widzowie wylali na nich wiadro pomyj, więc musieli zmienić front. W wywiadzie zamieszczonym na stronie swiatseriali.interia.pl odtwórca roli Kamila Starskiego powiedział, że razem z Gosią Pieńkowską myśleli, że ich relacja przerodzi się powoli w uczucie, ale sami scenarzyści ich zaskoczyli. Równie prześmiewczo potraktowali Artura i jego związek z młodą Kamilą. Swoją drogą dziewczyna sobie długo nie pograła. Wystąpiła aż w jednej scenie, trwającej może 30 sekund. No, ale wpis do CV jest :P<i_love_you> Mam nadzieję, znaczy tak sobie marzę, zobaczyć taką scenę, w której Artur porywa gdzieś Maryśkę, najlepiej do jakiejś głuszy....a potem niech robi z nią co chce :D, i ile razy chce. Niech tej lód w końcu stopnieje w jej sercu, czas najwyższy.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #406 dnia: Grudzień 13, 2017, 17:30:34 »
W 1338 miała być nasza parka a w zwiastunie i opisie odcinka nie ma wzmianki nt. ich pojawienia q <mysli>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #407 dnia: Grudzień 13, 2017, 20:27:32 »
Nie ma się co dziwić...Mają "ciekawsze" pomysły i inne wątki, szczególnie te kryminalno-sensacyjne.  <hahaha>
Któraś z tych bajkopisarek znowu wpadła widocznie w jakąś fazę i odlatuje. <hahaha>
Na stronie tego tasiemca, w "dziale" Foto odc 1338  są aż cztery focie..W tym dwie z Maryśką..  <haha>
Pewnie pokażą ich znowu w trybie "ino migiem" jako dodatek do innych lub/i przerywnik ... <hahaha> <zniecierpliwiony>
R.Moskwa to gra tam już jakieś epizodyczne ogony. Faceta prawie już zakwalifikowali do kategorii "i inni" w napisach końcowych.. <tak>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #408 dnia: Grudzień 16, 2017, 20:54:06 »
Czyli jednak będą  <serduszko> będę więc oglądać. W Śs pisali że w następnym wydaniu 27 grudnia czyli po świętach będzie o tym jak Atur będzie się starał o Marysię  <serce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #409 dnia: Grudzień 18, 2017, 17:06:20 »
Tylko oby biedakowi tym razem szybciej poszło :). A my, jak to fani, będziemy mu kibicować :).

Post Merge: Grudzień 18, 2017, 22:09:00
I jak tam wrażenia po odcinku? Ja niestety nie obejrzałam w całości: przyjaciółka potrzebowała pilnie się wygadać, więc..., ale nie o tym: widziałam samą końcówkę, jak babcia Basia bawi się w swatkę. Powiem Wam, że bardzo mi się to podobało. Znów p. Pieńkowska gra, a nie tylko przesuwa się przez ekran jak kukła bez życia. Spisek Mostowiakowej wywołaj błysk w jej oku. Widać, że jej się to spodobało: bo pewnie jej to imponowało jak Artur się kiedyś o nią starał. Mam nadzieję, że scenarzyści nie robią nam znów takiego samego numeru w stylu: za dwa odcinki znów się eks małżonkom znudzi flirt i wrócą na wojenną ścieżkę. Nawet p. Moskwa dobrze sobie poradził w tej scenie. Eh,  <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> <na_poduszce> piękny duet sceniczny, i oby tak zostało. Czekam na Wasze wrażenia.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2017, 22:09:00 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #410 dnia: Grudzień 22, 2017, 20:22:40 »
Cześć! Właśnie obejrzałam odcinek z naszą parą. Wreszcie się doczekaliśmy! Podoba mi się powrót do tych fajnych scen jak kiedyś co dopiero ze sobą zaczynali. Chęć oglądania serialu ponownie wróciła! Czekam na rozwinięcie.... Zwłaszcza że Basia bawi się w swatke.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #411 dnia: Grudzień 28, 2017, 22:38:24 »
Czy ktoś z Was sprawdzał ŚS? Niestety nie mam teraz dostępu do punktów z prasą a ciekawość mimo wszystko jest.  <cwaniak> Napisali coś interesującego o tych staraniach Doktorka?  <okularnik>

Odnośnie poprzedniego odcinka... Zwróciliście uwagę, jak ciężko przez gardło jej przeszło "były" mąż?  <serduszko> Zrobiło się naprawdę... fajnie. Te ich spojrzenia, sposób rozmowy- zupełnie jak dawniej. Oby nic już nie spaprali, ale sądząc po kulisach to dzięki Starskiemu będzie ich więcej, bo chyba Artur zajmie się leczeniem Kamila.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #412 dnia: Grudzień 29, 2017, 14:35:52 »
Patrycjaa tu Masz wszystko, słowo w słowo co zamieścili w Śs na temat starań Artiego o względy Mańki.. <cwaniak>
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-milosc-na-zawsze,nId,2483159
Zastanawia mnie stwierdzenie Artura: "Zawsze będę wracał do ciebie"..Zakładają, że doktorek w serialowej przyszłości znowu będzie skakał z kwiatka na kwiatek, czy co? <gafa>
No i zapowiadają w następnym numerze coś na ten temat: "Starski ma na drugie nazwisko ŁAGODA!"..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #413 dnia: Grudzień 29, 2017, 15:05:11 »
Oo wczoraj jeszcze nic nie było. Dzięki za link.  <mruga>
grant1, a może bardziej chodziło im z tym stwierdzeniem, że choćby Artur próbował ułożyć sobie życie bez niej to i tak zawsze skończy się to tak samo- będzie chciał wrócić, bo tylko ją kocha. Myślę w sumie, że nie ma co przywiązywać wagi do konkretnych słów. Bardziej zastanawia mnie kwestia nowego mieszkania. Aż tak batdzo chciała odciąć się od życia z Bilskim?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #414 dnia: Grudzień 29, 2017, 19:33:25 »
Z tego, co Mańka powiedziała w Grabinie matce, to wynajęła mieszkanie bliżej parku, bo powietrze tam ma być czystsze.. <haha>.
Hm...Gdyby ludzie w PL tym się kierowali, to zabrakłoby miejsc do zamieszkania ze względu na wszechobecny smog.. <hahaha>
A tak w ogóle, to znowu scenobajarki popłynęły. Masz swoje własnościowe mieszkanie, a wynajmujesz gdzieś inne... <hahaha>
Być może szykują nową miejscówkę czasowemu serialowemu pijaczynie Pawełkowi.. <cwaniak>
Przy okazji może też to nowe mieszkanie Maryśki, to będzie miejsce na nowe "otwarcie" dla M&Ar? Jakoś to obecne szczęśliwe dla obojga od początku nie było.. <flaga>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #415 dnia: Grudzień 29, 2017, 22:23:48 »
Chyba będzie w obecnym mieszkaniu Marii mieszkać Agnieszka. W kulisach Emki Inga Sobala mówiła, że właśnie siedzi w mieszkaniu Rogowskiej, czyli jej - w życiu prywatnym mamy. I macie racje: ich spojrzenia są takie słodkie :). To znacznie lepsze niż oglądanie wiecznie migdalących się par. Podobało mi się to, że Marię cała ta sytuacja bawi <slucha> i to, w jaki sposób życzyła mu powodzenia, daje nadzieję  <lece>.

Post Merge: Grudzień 29, 2017, 22:32:53
Ostatnio zrobiłam sobie maraton starych odcinków Emki - przywilej osoby, która wraca z pracy z drugiej zmiany :D, nie ma jak zasnąć, mimo dobrych chęci. Ta ostatnia ich wspólna scena do złudzenia przypomina ich grę sprzed paru lat: jeszcze wtedy Artur miał taki charakterystyczny cięty dowcip, pewność siebie oraz błysk w oku. Fajnie, jakby tak pozostało. Nie wiem, może się ze mną nie zgodzicie, ale ja uważam, że p. Pieńkowska po prostu lubi p. Moskwę tak zwyczajnie, prywatnie i partnerowanie mu nie sprawia jej trudności, a wręcz przeciwnie. Bo z nikim tak fajnie nie gra, jak z nim. Nawet te jej sceny ostatnio z bliźniakami były jakieś takie...nijakie, a odcinek 1338: zwrot o 180 stopni.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #416 dnia: Grudzień 29, 2017, 23:14:22 »
A tak w ogóle, to znowu scenobajarki popłynęły. Masz swoje własnościowe mieszkanie, a wynajmujesz gdzieś inne...
Właśnie dlatego mnie to zastanowiło. Przecież taki problem mieli z kredytem, potem spłynęła im kasa od Michała i byłam pewna, że problem się rozwiązał.
Ale może faktycznie to taki symbol ich nowego, tego co nadejdzie. I tak swoją drogą, ciekawa jestem tych scen, w których to doktorek będzie udzielał Marysi pomocy fizjoterapeutycznej.  <tancze>
Kasiu, myślę, że rzeczywiście darzą siebie jakaś sympatią. Szumnie o tym nie mówią, ale obydwoje wspierali się podczas występów w jakichś show. I widać tę ich sympatię do siebie w takich luźnych scenach, kiedy to za bardzo nie muszą grać, tak jak właśnie w tych ostatnich scenach w Grabibie.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #417 dnia: Grudzień 31, 2017, 20:38:50 »
Zawsze jestem pełna nadziei, jeśli chodzi o ich sceny intymne, ale nie oszukujmy się - tam nigdy szału nie było. Raczej nie za wiele pokażą tej pomocy fizjoterapeutycznej. Żałuję, że Artur się nie dowiedział, i pewnie się nigdy nie dowie, że Maria chciała chronić go, kiedy Bilski jej groził. Jakoś ten temat nagle umarł pomiędzy nimi. Zawsze potrafili ze sobą rozmawiać, a teraz zachowują się jak para smarkaczy. No, ale cóż ja wymagam od współczesnej Emki - tam każdy wątek zostaje postawiony na głowie. W każdym razie cieszę się i z tego, co nam dali w naszym wątku.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #418 dnia: Styczeń 08, 2018, 10:53:06 »
Zgadzam się w pełni z Wami, iż również prywatnie Pieńkowska i Moskwa czują się ze sobą bardzo dobrze, z resztą można gdzieś na fb Pieńkowskiej znaleźć ich za starych czasów emki jak czekają na scenę i się "całują" w przyczepie kempingowej z dopiskiem Peińkowskiej "Robert wyznaje mi miłość"- foto wysłane z kom. Pieńkowskiej.

Sylwia_Kasia_Jot niekoniecznie jest tak jak piszesz "Żałuję, że Artur się nie dowiedział, i pewnie się nigdy nie dowie, że Maria chciała chronić go, kiedy Bilski jej groził." Ostatnio tez oglądałam stare odcinki, te sprzed wakacji, jest tam odcinek gdzie Artur przeskakuje przez płot u młodych Zduńskich i mówi Marysi, że wie dlaczego znowu między nimi się psuje, domyślił się, że Robert groził, że któremuś z nich zrobi krzywdę jeśli ona zacznie się znów spotykać z byłym mężem, Marysia nie zaprzeczyła.
Ale zgadzam się z Twoim stwierdzeniem nt. ich spojrzeń, po tysiąckroć wolę je i przytulanie nawet bez pocałunków niż namiętne seksy młodych  <zakochany> szczególnie że nasza parka potrafi to pięknie ująć  <serduszko>
Spoiler
Dziś znów w Śs jest ich ramka, Artur namawia Marysię do wspólnej pracy w prywatnej klinice, Marysia się zgadza, ale gdy przychodzi do Starskiego z wymówieniem ten jest w kiepskiej formie i Maryś się rozmyśla. Ramka Starskiego - z niej może wynikać, że Marysia jest jego przyrodnią siostrą, Starski ma też zrobione jej zdjęcia z ukrycia, z dokumentów wyniknie, że Starski to Łagoda - Starski

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #419 dnia: Styczeń 11, 2018, 22:39:22 »
Tak, masz rację, zapomniałam o tej scenie, w której Artur przeskakuje przez płot, żeby się spotkać z Marią, która nagle zaczęła go unikać <okularnik>. Ale jak się tak zaczęłam zastanawiać nad kolejnymi wydarzeniami, to Rogowska później jeszcze była z Bilskim. I co? Nagle się odkochała? Jeśli tak, to nie może mieć w kółko pretensji do biednego Artura, że ją zdradził, bo sama jest nie lepsza, a jeśli sypiała z Bilskim tylko po to, aby "chronić" byłego męża, to może by wypadało, żeby o tym porozmawiali. Ale nie...później nie pokazywali ich razem 20 odcinków, i nagle Rogowski zjawia się w dniu śmierci Tomka, jako domowy i Marysiny Anioł Stróż. A ona go jak zwykle traktuje jak parkometr - wrzuca bilecik, odbiera usługę, później idzie w swoją stronę...eh!

Widziałam też odcinek 1342. Bardzo fajny. Niestety, nie było żadnej pomocy fizjoterapeutycznej - najwidoczniej scena z zastrzykiem nie weszła do odcinka. Szkoda. Marysia dowiaduje się, że Rogowski nie jest z Kamilą mówi: "bardzo mi przykro" w taki sposób, jakby mówiła, że żałuje, iż właśnie minęło jej rozwolnienie :). Scena jest boska. Niby nic się nie dzieje fizycznego między nimi, ale bardzo fajnie się to ogląda. Rogowski wrócił do formy - Marysia próbowała go zbyć, ale tym razem Artur się nie dał wygonić. Sama mu zaproponowała wizytę na Deszczowej :). Na koniec powiedział twardo byłej żonie, że Paweł to ich syn. A ona natychmiast zaczęła wierzyć, że uda im się pomóc początkującemu pijaczynie na zakręcie. <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony> <zauroczony>.