Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491391 razy)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #360 dnia: Wrzesień 09, 2017, 00:05:43 »
Okoliczności smutne ale rodzinka Rogowskich w komplecie. Artur jak zwykle pomocny, Marysia niewylewna. Szkoda że powstrzymał się przed pogłaskaniem jej na końcu. Marysia nie potwierdziła mu też że bez względu na wszystko są nadal rodziną. Różowo to to nie wygląda ale może po śmierci Lucka coś drgnie w Marysi??? Mam nadzieję że nie bez przyczyny na fb zadali pytanie czy widzowie chcą ich widzieć razem..

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #361 dnia: Wrzesień 10, 2017, 22:45:15 »
Dzięki Meg ;)
Zważywszy na to, że ostatnio razem pokazali ich jakieś 20 ?? odcinków temu, a ich stosunki były dosyć "oziębłe", to jest to niesamowity progres jeśli chodzi o ich relacje tak w ogóle. Rozumiem, że tragedia i okoliczności niezbyt romantyczne więc myślę, że należy docenić sam fakt, że siedzieli przy jednym stole[!], że dała się odwieźć do domu i nie wygoniła go od razu[!!], a przecież miał dać jej spokój, bo chce być SAMA.  <o_tak> Z tej mąki jeszcze będzie chleb, zobaczycie. <tancze> <serduszka>
PS Widziałam na Instagramie jednego z Mroczków jak coś kręcili na Deszczowej i byli tam obydwoje. 8)
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #362 dnia: Wrzesień 11, 2017, 08:24:43 »
Hej, jestem tutaj nowa, ale fanką Państwa Rogowskich jestem od dawna. Szczerze mówiąc mnie rozczarował ten odcinek....głównie Maria nie poszalała z temperaturą uczuć. Zastanawiam się, czy ona dlatego tak się zachowuje, ponieważ boi się, że Bilski zrobi Arturowi coś złego, gdy ten drugi wprowadzi się do byłej żony...albo jest taka..."bo tak".

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #363 dnia: Wrzesień 12, 2017, 08:24:01 »
Patrycjaa a mogłabym poprosić o link do tej fotki? Wczoraj przejrzałam instagram obydwu i nic nie zauważyłam:-(. Też mi się wydaje że oni będą razem szczególnie po śmierci Lucka będą mieli okazję do zbliżenia:-)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #366 dnia: Wrzesień 13, 2017, 17:02:19 »
Dziękuję  <jupi>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #367 dnia: Wrzesień 14, 2017, 13:11:13 »
To napisała I.Łepkowska na swoim profilu fb, w odpowiedzi na jeden z postów dot.tego, co dzieje się teraz w eMce...(wpis z 24.08.17).
"No cóż... Mogę napisać tylko tyle, że trudno jest pisać scenariusze serialu tyle lat i robić to w tym samym stylu i na tym samym poziomie. Trudno mi krytykować koleżanki i kolegów, którzy pracują przy "MjM" teraz, wiem, że chyba dostają takie wytyczne, by wprowadzać więcej wątków sensacyjnych, więcej młodych bohaterów, minimalizować starszych i Grabinę. Może rzeczywicie starsze postacie już wyczerpały swój potencjał? Trudno mi powiedzieć".
Wniosek nasuwa się taki, że za bardzo to się nie naoglądamy w tym nowym sezonie wątku M&Ar.. <flaga>
Poza tym zwróćcie uwagę na użyte przez nią sformułowanie, że dostają takie wytyczne... <hahaha> Co to ma być? Za PRL-u była wszechobecna cenzura, a teraz mamy wytyczne...Chyba nieźle tu kogoś w tym TVP porąbało. <zniecierpliwiony>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #368 dnia: Wrzesień 14, 2017, 16:09:56 »
To dziwne te wytyczne, skoro, na pytanie, czy Rogowscy powinni wrócić do siebie, pojawiło się na FB 30 tys polubień. Żaden post tylu nie miał. A Łepkowska musi tak pisać, bo jej nie wypada mieszać z błotem swoich kolegów i koleżanek.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #369 dnia: Wrzesień 14, 2017, 19:07:35 »
Szefuńcio z tvp czuwa nad wszystkim więc i serialu nie omija. Emka w wydaniu sensacyjno- gangstersko- mafijnym ze śmiercią czyhającą za każdym rogiem nie jest tym co chciałabym oglądać więc zaglądam tylko wtedy gdy występują Rogowscy. Magda i Andrzej zapowiadają się jeszcze ciekawie, choć byłam przeciwna rozstaniu Marty i Andrzeja. Może powinni skończyć już emkę i wyprodukować inny serial skoro od korzeni i tak są już daleko ..?

Post Merge: Wrzesień 14, 2017, 19:10:19
Sylwia miejmy nadzieję że te odpowiedzi wezmą pod uwagę skoro sami zadali takie pytanie ...

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #370 dnia: Wrzesień 14, 2017, 19:59:33 »
Szefuńcio z tvp czuwa nad wszystkim więc i serialu nie omija. Emka w wydaniu sensacyjno- gangstersko- mafijnym ze śmiercią czyhającą za każdym rogiem nie jest tym co chciałabym oglądać [...].
Ano właśnie... Kiedyś był boom na seriale obyczajowe ukazujące spokojne życie, a wręcz utopijny jego obraz. Teraz mam wrażenie, że gdzieś to się przejadło i widz potrzebuje mocniejszych wrażeń. Co trochę mnie dziwi ze względu na to, co fundują nam politycy i ogólnie jak żyje większość społeczeństwa, która napędza liczniki oglądalności. Zresztą wystarczy zwrócić uwagę choćby na polskie kino ostatnich lat, co/kto w nim króluje? Smarzowski, Pasikowski, Vega, którzy prezentują raczej ostre kino, a mimo to jak duże osiągają wyniki oglądalności. Nic więc dziwnego, że producenci podchwycili te upodobania i próbują przenieść je na mały ekran. Szkoda tylko, że tak mocno ingerują w dobre formaty, które mają stałą publiczność, a która niekoniecznie chce razem z nimi w kierunku tych zmian podążać. Mimo że podobno należą one do tych "dobrych". <flaga> I tak sobie myślę, że choćby ze względu na szacunek do aktorów, dzięki którym eMka zdobyła serca tak ogromnej liczby widzów, nie powinni spychać ich na bok, bo jakby nie było eMka, to nie tylko sukces Łepkowskiej, ale i właśnie "Mostowiaków". <slucha>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #371 dnia: Wrzesień 19, 2017, 23:56:35 »
Teraz nawet jeden z synów Marka zostanie wplątany w poważną aferę kryminalną...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #372 dnia: Wrzesień 22, 2017, 20:26:55 »
Czyżby scenobajarki szykowały kolejnego absztyfikanta i następny romans Mańce? No i docelowo powrót do Grabiny lub okolic? <cwaniak> No i znając eMkowe realia, można się spodziewać, że ta wykwalifikowana, dyplomowana pielęgniarka tak oczaruje swoim urokiem tego bogatego, poszkodowanego w wypadku klienta, że ten czym prędzej nie tylko ozdrowieje, ale i szybciorem stanie na nogi i uderzy w konkury do Maryśki.  <hahaha> Biedny Arti, z bogatym i na dodatek pewnie tym razym praworządnym gostkiem może nie mieć szans na powrót do rodziny... No ile czasu ta chłopina będzie czekał, aż w końcu Mańce wróci rozum.  <zniecierpliwiony>
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-gigantyczna-stawka,nId,2444058

A może to znowu jakiś kolejny psychol? Fragment streszczenia odc 1320 http://www.telemagazyn.pl/serial/m-jak-milosc-550347/odc1320/:
Spoiler
Kisielowa znów umawia się z Robertem i ostrzega Marię przed jej nowym szefem Starskim - o którym w okolicy krążą już niezliczone plotki. Rogowska, mimo wszystko, decyduje się pacjenta odwiedzić. A w posiadłości Starskiego spotyka ją niemiła niespodzianka...
Chyba nie reaktywują Radosza... <smiech>
A ta sonda na profilu fb tego tasiemca to była jakaś podpucha/zmyła ze strony tych cwaniaków z produkcji?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2017, 23:25:00 wysłana przez grant1 »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #373 dnia: Wrzesień 23, 2017, 12:32:00 »
Jeśli ta sonda to jakaś bajda, tym razem większość fanów serialu może stracić cierpliwość, a oni oglądalność....

Post Merge: Wrzesień 23, 2017, 12:42:04
A jak czeka ją niemiła niespodzianka, to na bank poprosi Artura na ratunek....

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #374 dnia: Wrzesień 24, 2017, 22:57:48 »
Czyżby scenobajarki szykowały kolejnego absztyfikanta i następny romans Mańce? No i docelowo powrót do Grabiny lub okolic? <cwaniak>
Nie miałabym nic przeciwko wyprowadzce z Warszawy. Tęskno mi do czasów Gródka... <buja_w_oblokach> Nawet do chwil kiedy nie byli razem, po prostu przychodnia miała swój klimat... <serduszko> I Renię oczywiście.  <haha> Fajnie jakby rzeczywiście dążyli do powrotu Marysi w rodzinne strony. Tylko jakimś cudem muszą też ściągnąć tam doktorka, więc może to już po tym jak się zejdą.  ;D