Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 374055 razy)

Offline Meg

• Zaawansowany
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #300 dnia: Grudzień 07, 2016, 16:04:58 »
http://fileshark.pl/pobierz/15516071/2aa2c/odc-1261-wmv

Jest co pooglądać, mistrzyni karciana  <smiech> <smiech>

1261.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #301 dnia: Grudzień 10, 2016, 14:28:20 »
Na profilu fb Śs zamieścili już odpowiedź, z kim Maryśka wyląduje w łóżku...Oczywiście nie jest to dla mnie żadne zaskoczenie, że z bandziorem Bilskim. <hahaha>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #302 dnia: Grudzień 11, 2016, 22:00:28 »
A niech to...  <cwaniak> Przyznam, że gdzieś tam w głowie miałam takie podejrzenie, bo opcja, że z Doktorkiem byłaby zbyt prosta, by tak po prostu się zeszli, ale jednak mimo to "trochę" mnie zaskoczyli... No serio... I co, wyjdzie ze szpitala i oczywiście zamieszka u niej, bo gdzieżby indziej? Co za kosmos. Pewnie znowu rzuci tekstem, że Marysia należy do niego i to oczywiste, że będzie z nim, jeśli nie chce by komuś stała się jakaś krzywda.  <bezradny> Teraz cała rodzina powinna się na nią wypiąć i nalegać by Baśka zamieszkała z Arturem. A najlepiej, aby Artur bez żadnej konsultacji z nią po prostu zaniósł to jej "zabezpieczenie" na policję.
Ło matko jedyna. Poziom absurdu właśnie sięga mojej granicy wyrozumiałości, która jest naprawdę bardzo wysoka.  <flaga>
Ciekawa jestem szczegółów, cóż tam nawymyślali... <slucha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #303 dnia: Grudzień 12, 2016, 11:29:14 »
No cóż, coraz "lepiej" się zapowiada.. <flaga> Mańka odleci totalnie w ramiona bandziora Bilskiego, na początek po kryjomu przed Arturem i Basią, a na dodatek jeszcze Paweł da jej alibi, żeby o jej schadzce z tym kryminalistą doktorek się nie dowiedział.. <flaga>
Z opisu odc 1269 jakoś nie wynika, żeby rodzina na nią "naskoczyła", czy się wypieła, skoro ukochany synuś Mańki kulturalnie ostrzeże Bilskiego przed napatoczeniem się na Artura. No rzeczywiście, już to widzę, jak Arti będzie mógł liczyć na dalsze "wsparcie" ze strony rodziny byłej żony..Widocznie hipokryzję obaj Zduńscy odziedziczyli  tak, jak i ich matka po starej Luckowej.  <hahaha> Rodzinie poza tym pewnie wszystko będzie zwisać, z kim Maryśka będzie dalej żyła. Skoro taka "mądra" życiowo kobieta, autorka książkowego "bestsellera", wybrała życie z bandytą, to widocznie facet zasłużył sobie na jej miłość..No a przede wszystkim nigdy jej nie zdradzi. A te jego drobne przekręty na 11 baniek, pranie brudnej kasy, szantaże, groźby, kłamstwa czy wymuszenia zmiany zeznań świaków to tylko takie nieistotne drobiażdżki.. <hahaha> W końcu nikomu krzywdy nie zrobił..Było nie było, wszystko okaże się wg słów Bilskiego pomyłką prokuratury. <hahaha> Co łatwo można było przewidzieć, jak i to, że ta odiotka we wszystko mu uwierzy. <smiech>
Ło matko, co oni zrobili z tej Maryśki..Nie dość, że kompletną kretynkę, to jeszcze i szmatę ( sorki za to ostatnie określenie), ale tak to wygląda, dla której ważniejszy jest bandzior niż bezpieczeństwo własnego dziecka.
Sądzę, że scenobajarki wykombinowały sobie, że w serialowej przyszłości zwiążą ją na amen z tym Bilskim. <hahaha>
Pewnie da im to większe pole "manewru", do wymyślania kolejnych idiotyzmów i ciągnięcia tego wątku bezmózgej Mańki z tym bandziorem, niż banalny powrót byłych małżonków do siebie. Życie Marychy z mafiosem jest pewnie o wiele ciekawsze do pokazywania, niż byłoby to w przypadku przewidywalnego i dla nich nudnego doktorka Rogowskiego.  <bezradny>
Szczerze wątpię w to, żeby w końcu Arti się nie dowiedział, że Maryśka robi go w bambuko i wybrała życie oraz dalsze dzielenie łoża z mafiosem. Jeśli doktorek sam na to nie wpadnie, to pewnikiem Bilski z satysfakcją sam o tym mu powie. Być może zacznie się wojna
o opiekę nad małą Basią, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, tzn mam nadzieję, że serialowy doktorek nie pogodzi się z tym, żeby jego dziecko mieszkało pod jednym dachem i było wychowywane przez nieodpowiedzialną, zdurniałą mamuśkę i jej kochanka bandziora.
Ale z kolei nie chce mi się wierzyć też w to, że Arti po tych kłamstwach i wyczynach łóżkowych Mańki z kryminalistą Bilskim, będzie chciał nadal wrócić do niej. Naiwna wiara w to, że Mańka go jednak kocha, w końcu Artiemu kiedyś też się wyczerpie. Ile czasu serialowy, poczciwy doktorek może żyć nadzieją, dać się oszukiwać, zwodzić i wykorzystywać przez taką kretynkę? No sorry, wszystko ma w końcu jakieś granice. <flaga>
Aż szkoda mi tego Artura i małej Basi, bo niestety raczej te ich dalsze, serialowe losy nie zapowiadają się dobrze. :zla:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2016, 15:33:05 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #304 dnia: Grudzień 12, 2016, 19:30:55 »
Cóż, jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jej postępowania, które przychodzi mi na myśl jest to, że Bilski musi być po prostu lepszy w łóżku a Marysia, jako wyzwolona bizneswomen, która wyzbyła się na dobre pruderii, ponad wszystko stawia teraz na uciechy cielesne! <hahaha> Inaczej nie jestem w stanie sobie tego wytłumaczyć. Facet narażał ją na niebezpieczeństwo, kręcił, oszukiwał, jawnie groził jej byłemu mężowi, ojcu ich dziecka, które notabene niezbyt za nim przepada i vice versa, ten sam gość przyznał, że świadkowie wycofywali zeznania na jego "prośby", wcześniej zresztą też już dał popis tego, co się dzieje kiedy nie wszystko idzie po jego myśli, a ona nic...  <bezradny> Bo w końcu co z tego?! Przecież tak ją kocha! I nie kogo innego, a właśnie ją wybrał na to, by była jego WŁASNOŚCIĄ!  :ysz: Romantyk. <buja_w_oblokach>
Coś mi się wydaje, że scenarzystki na fali popularności Pitbulla trochę popłynęły, bo Marysia jako dziewczyna gangstera niestety  trochę słabo wypada. <hahaha>

I tak w ogóle to, co to za domek w lesie?!  <mysli>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #305 dnia: Grudzień 12, 2016, 20:27:26 »
Ten "domek w lesie'' to na bank, była już rezydencja emkowej rodziny Adamsów..Inaczej mówiąc, chatynka drewnianej Ali, jej wyłupiastookiej córki Baśki i starszego z Marysinych Chochołów.  <hahaha> Pewnie Paweł wyśle tam po coś matkę, może żeby przy okazji odwiedzin rodziców w Grabinie , przywiozła mu jakąś zapomianą rzecz z tej leśnej chatynki..No to Bilski skorzysta z okazji do romantycznego z nią tete a tete.. <hahaha> A skończy się to na ich wspólnej upojnej nocy w łóżku. Było nie było, chłop będzie fest wyposzczony, tak jak i ona.  >:(
Też tak myślę, że mafioso Bilski musi być o wiele lepszy w te łóżkowe klocki od Artura. Maryśka to od dłuższego już czasu blado wypada nie tylko jako kochanka gangstera. Wg mnie równie kiepsko w roli kochającej swoją nieletnią córkę matkę.  <flaga>
Nie widać między małą Basią, a jej matką żadnego uczucia, te ich serialowe relacje przypominają bardziej poprawne relacje ciotki z siostrzenicą.. <flaga> No cóż, po tych czekających nas zwrotach w akcji tego gniota, które zafundowały nieocenione, "genialne" scenobajarki, jakoś już nie widzę szans na powrót Rogowskich do siebie. Przecież Artur pewnie kiedyś, w końcu o tym jej ciągu dalszym romansu z bandziorem Bilskim się dowie. To, co tym razem on jej wybaczy te kłamstwa? Jakoś śmiem w to wątpić. Fakt, że z doktorka też przy okazji robią naiwnego, poczciwego idiotę. Ale aż takim głupkiem to serialowy doktorek chyba jednak nie będzie. Mam tylko nadzieję, że Atrur będzie walczył o przyznanie prawa do opieki nad córką. Może jakimś argumentem będzie ten pendrive Bilskiego?
Z drugiej strony ta idiotka może zażąda jego zwrotu?
Szczerze mówiąc, jakoś ten nadęty bufon Bilski kompletnie mi nie pasuje w roli ojczyma/"tatusia" dla Basi.  Chociaż czy scenobajarki "pójdą" tą drogą, wcale takie oczywiste nie jest. Mogą przecież wrócić do wcześniejszego pomysłu wysłania Artiego do Wrocławia, tzn pozbycia się R.Moskwy z obsady, bo ze Z.Stryjem jest to mało prawdopodobne. Swoją drogą, to co zrobili z postacią serialowej Maryśki, to naprawdę jest szokujące. Cóż ludzie niby się zmieniają, ale żeby aż tak zidiocieć na punkcie gangstera i to jeszcze na starość.. <bezradny>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #306 dnia: Grudzień 12, 2016, 20:49:30 »
Co do relacji matka-córka zdecydowanie się zgadzam. Maja wydaje się naprawdę sympatyczną dziewczynką, ale mam wrażenie, że między nią a Gosią jest jakiś dystans, którego kompletnie nie wyczuwa się kiedy gra z Robertem. Fajnie dzięki temu widać, że Basia to typowa córunia tatunia, a matkę ni to grzeje ni ziębi, jest to jest... Chyba, że jest to celowy zabieg twórców, ale nie sądzę...  <mysli>
W sumie rzeczywiście fajnie by było gdyby ukazali walkę o dziecko, tym bardziej, że Baśka pewnie wolałaby mieszkać z ojcem niż z wujkiem Robertem.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #307 dnia: Grudzień 12, 2016, 20:57:27 »
A oprócz tego, to z czym się nie zgadzasz?

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #308 dnia: Grudzień 12, 2016, 21:04:41 »
 <hahaha> Masz mnie!
Chociaż może trochę się nie zgadzam z tym, że Doktorka wyślą do Wrocławia, a Marysię zwiążą z Bilskim. :P Wiem, że to tylko Twoje przypuszczenia, ale póki co zbyt prorocze były Twoje słowa odnośnie tego, co obecnie się dzieje, więc wole to wypierać ze świadomości.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #309 dnia: Grudzień 12, 2016, 21:59:05 »
No cóż, od momentu zatrudnienie przez nich Z.Stryja do obsady w emce i powierzenia mu roli kolejnego partnera Maryśki, niestety można było się tego spodziewać, że on zakotwiczy w tym gniocie na dłużej.  <flaga>To jednak jest zbyt znany, popularny i lepszy aktor od R.Moskwy. Niestety, pomimo na razie większej sympatii ze strony fanów tego gniota, do serialowego, poczciwego mimo wszystko doktorka Rogowskiego, niż do czarnego charakteru, jakim obecnie jest mafioso Bilski, nie ma się co łudzić nadzieją, że nastąpi scalenie rodziny Rogowskich. Tak, jak swego czasu z Artiego zrobili zdrajcę i łajdusa, a potem to jakoś stopniowo odwrócili, to również podobnie mogą zrobić z kryminalisty Roberta, czyli kolejnego chodzącego "świętego"..Jedyne, co mi tu jakoś nie pasuje, a nawet bardzo zazgrzytało, to to, że z Maryśki zrobili nie tylko naiwną, bezrozumną postać, a wręcz kobietę "upadłą". Bez zasad, potrafiąca bez mrugnięcia okiem kłamać i oszukiwać Artura i nie tylko jego.  OK, ok on ją zdradzał i porzucił , ale pomimo tego, to jej obecne zachowanie, zupełnie nie pasuje do  dotychczasowego charakteru tej postaci. Owszem, można zgłupieć z miłości do faceta, ale nie w tak dojrzałym wieku, a na dodatek teraz ona głównie ma na uwadze zaspokojenie swoich potrzeb seksualnych z Bilskim, a bezmyślnie brnąc w ten związek, lekkomyślnie tym samym naraża na niebezpieczeństwp córkę.. No i to, że Maryśka była dotąd kobietą mądrą życiowo, rozsądną, pełną ciepła, a przede wszystkim bardzo kochającą swoje dzieci. A ta jej serialowa "metamarfoza" budzi wręcz u mnie irytację, że można tak głupio niszczyć sobie i dziecku życie. Mogę zrozumieć, że Mańka nie chce powrotu Artura, nader rzadko zdarza się to w realu, żeby po rozwodzie ludzie wracali do siebie. Ale pomysł scenarzystek, że Maryśka może wiązać jakąkolwiek nadzieję na udaną, szczęśliwą i spokojną przyszłość z Bilskim, stworzenie z nim rodziny dla małej Basi, to dla mnie jest totalny odlot scenobajerek. Facet zawsze będzie miał doczynienia z niechlubną przeszłością, jak nie z policją, to z kolesiami z mafii. Kryminalista do końca życia zawsze będzie nosił taką "łatkę" i nigdy się jej nie pozbędzie. Tym bardziej, że Bilski te swoje przestępstwa popełniał przez większość swojego życia, całkiem świadomie, a i do młodzieniaszków też się nie zalicza, żeby można było uwierzyć, że gostek potrafi się zmienić.. <hahaha>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #310 dnia: Grudzień 13, 2016, 20:09:35 »
Cześć Wam,
tak czytam Wasze opinie i... ja bym tam nie przekreślała jednak Maryśki.
Oto co znalazłam http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-szok-marysia-znow-przespi-sie-z-bilskim,nId,2320363
Moim skromnym zdaniem Marysia się z nim prześpi "Dla świętego spokoju", aby po prostu się odczepił od Artura. Chce go chronić, bo... :P no właśnie sami sobie odpowiedzmy dlaczego.  <zakochany>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #311 dnia: Grudzień 14, 2016, 13:33:25 »
Hm...Aha, czyli wyląduje w łóżku z tym Bilskim, ze strachu o doktorka, bo go kocha.. <hahaha> No Wiesz Cukiereczku, to dość to karkołomne "wytłumaczenie" zachowania Maryśki..Wg mnie z treści tego artykuliku jakoś to nie wynika. Ona bardziej obawia się reakcji doktorka na to, że woli żyć i być jednak z kryminalistą, niż z Artim. Może odczuje jakieś poczucie wstydu, zażenowanie całą tą sytuacją, że nie potrafi zapanować nad swoją chucią, że Bilski tak ją pociąga. <hahaha> A poza tym ten mafioso potrafi nią manipulować, że przy nim nawet te resztki rozumu całkowicie Maryśce się wyłączają.  <hahaha> Swoją drogą, każdy normalny facet, gdyby dowiedział się, że jego "ukochana" woli wycierać się w łóżku z bandziorem, a jego zwodzi i okłamuje, to z mety dałby sobie z nią spokój. No, ale to są kombinacje i "genialne pomysły" scenobajarek tego gniota, które pewnie pociągną to jeszcze przez jakiś czas, czyli grę Mańki na dwa fronty z doktorkiem. W dalszym ciągu uważam, że serialowi Rogowscy niestety do siebie już nie wrócą.  <flaga>

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #312 dnia: Grudzień 14, 2016, 22:03:57 »
A ja tam wierzę z całego serca że Marysia i Artur będą razem  <serduszko> a teraz ciekawie może być. Już ostatnia scena z tym buziakiem w policzek i mina Artura była fajna. Taka jak kiedyś, kiedy to on próbował się do niej zbliżyć. I liczę że będzie więcej tych uśmiechów spojrzeń a w finale miłość zwycięży

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #313 dnia: Grudzień 15, 2016, 00:11:58 »
Wierzyć oczywiście można, tylko te serialowe "przecieki" tego ich wątku, podstaw do optymizmu raczej nie dają.. <hahaha>
Sądząc z kolei z częstotliwości ostatnio emitowanych odc ze scenami tych ich "uśmiechów spojrzeń", to wielu okazji do ich oglądania raczej też nie będzie . <zniecierpliwiony>  A jeśli już, to między kryminalistą Bilskim a Maryśką.  >:(
Na marginesie, komentarze pod tym artykulikiem na stronie Śs są delikatnie mówiąc, bardzo nieprzychylne pod adresem nie tylko serialowej Marysi, ale niestety również samej aktorki, co akurat bardzo mi się nie podoba. <flaga> Wygląda na to, że Santa Maryi stała się teraz chyba jedną z najbardziej nielubianych postaci w tym gniocie, a sam wątek zaczyna widownię już nudzić. Może P. Małgosia podpadła czymś tym scenobajarkom, że tak napisały jej role, żeby ludziska ją wręcz znienawidzili..Najpierw "obrzydzili" oglądaczom postać Marty, a teraz celowo robią podobnie z Maryśką.. Czyżby Maryśkę też wyeksportują gdzieś za granicę?  <cwaniak>

Zobaczcie, jeśli macie czas, najnowsze Kulisy na stronie tego gniota..Maryśka oczywiście wybierze życie z kryminalistą, bo ten facet ją pociąga i ona do niego coś czuje. <flaga> Oczywiście Artur o tym sam się dowie. No to czekam teraz na kolejną, "cudowną" metamorfozę bandziora Bilskiego w uczciwego i porządnego faceta, który wg scenobajarek widocznie idealnie nadaje się ojczyma dla małej Basi.. <flaga> A w ogóle z żalem zauważam, ale niestety, te moje "proroctwa" się spełniły. Oni już postawili na Z.Stryja, czyli serialowy doktorek zejdzie na jeszcze dalszy plan, pewnie będą go pokazywać bardzo rzadko, albo wcale. Teraz już na dobre w życiu serialowej Maryśki rozpanoszy się Bilski.. Pokażą widzom, jak to z "wielkiej" miłości do Mańki, można stać się innym, lepszym i dobrym facetem..Kurna, idiotyzm scenarzystek, to mało powiedziane. . :( <nielubie>
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2016, 00:22:25 wysłana przez grant1 »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #314 dnia: Grudzień 23, 2016, 21:05:02 »
Nooo widziałam Kulisy .... rynce opadają  <placze> Nie ma tam scen z Arturem i Marysią tylko z Bilskim ..... teraz już mogę sobie dać spokój z serialem na amen. W każdych poprzednich kulisach był zawsze jakiś cień nadziei, który swoimi wypowiedziami dawał przynajmniej Artur. Teraz totalne dno. Ech szkoda gadać ... szkoda ... szkoda ....

Będę tu czasem zaglądać z nadzieją jednak, że może jednak kiedyś będzie połączenie możliwe ....
Może jednak Bilski okaże się nieposkromionym bandziorem .... który nie da rady zerwać z przestępczym światkiem, poza tym jest jeszcze pendrive ... może jednak nie kocha jej tylko ją wykorzystuje ..... może .... może ... może ... Oby ....

Wesołych świąt :-)

A tak na marginesie: kiedyś były kulisy, w których pokazywali naszą parkę razem w pracy. Wycięli ten fragment, ja go przegapiłam, czy może jeszcze nie pokazywali??
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2016, 08:48:08 wysłana przez rozaz07 »