Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 496896 razy)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwiec 05, 2016, 12:09:19 »
Miło się ogląda miło. Marysia na pożegnalnego  <calusek> odpowiedziała uśmiechem, romantyczne wyznania też wytrzymała prawie cały czas wpatrzona w niego. Arti próbuje starych sprawdzonych sztuczek  <serduszko> Mógłby tylko nie starać się na siłę jej udowodnić że Robert to drań, bo to ją najbardziej denerwuje.

W samochodzie pod blokiem był Robert?? Mnie się wydaje że tak...

Jak się Wam podoba zapowiedź przyszłego sezonu? Maryś znowu z miną skwaszoną, krzyczy na Artura by się nie wtrącał w jej życie ale on nie pozostaje jej dłużny... A Robercik jak zawsze wyznaje miłość...

Coś mi się nie wydaje że długo posiedzi w kiciu... Pójdzie na współpracę a prawniki słynne zrobią swoje. <smiech>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwiec 05, 2016, 14:38:35 »
Maryśka i Martusia to obecnie jedne z najbardziej irytujących "bohaterek" w tym gniocie, oczywiście razem z serialowym bandytą Bilskim. Widocznie Pieńkowska i Ostałowska musiały czymś podpaść scenobajarkom, że te z taką lubością robią z nich aż takie naiwne idiotki/kretynki. Z tego co już wiemy, w przyszłym sezonie Mańka nadal będzie pogrążać się w tej swojej głupocie, oczywiście zasuwać do pudła w odwiedziny do tej swojej "wielkiej miłości" i robić wszystko, żeby tego bandytę jak najszybciej stamtąd wyciągnąć. Oczywiście równie naiwny Arti jeszcze będzie ją w tym wspierał, co też mnie już nie zdziwi. <hahaha> Wątpię też w to, żeby ktokolwiek z rodziny Mostowaików próbował Maryśce przemówić do rozumu, że może wiązanie się z bandytą i stworzenie z nim rodziny, to delikatnie mówiąc skrajny idiotyzm.. <hahaha> Pewnie będzie jeszcze na odwrót, zrobią wszystko, żeby tego bidakę Bilskiego sprowadzić na ścieżkę uczciwości i praworządności  <hahaha>
Szurnięty Arti będzie nadal odbijał się od Mańki, jak od ściany, aż w końcu albo ześlą go w końcu do tego Wrocka i/lub znowu zrobią z niego jakąś podłotę. A i tak wg mnie wszystko zmierza do kolejnego Mańkowego zamążpójścia tym razem z Bilskim. To, że jest to kompletnie absurdalne, nie ma większego znaczenia dla scenobajarek. <zniecierpliwiony> Grunt, że mogą dalej ciągnąć tego bzdurnego gniota, a widać , że inwencji w wymyślaniu coraz większych kretynizmów jeszcze im nie brakuje. <smiech>.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwiec 06, 2016, 11:36:20 »
 <smiech>
http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-po-wakacjach-2016-marysia-zazada-od-artura-dal-spokoj-jej-i-bilskiemu_847728.html  <smiech>

no strzał w dziesiątkę!!!!!!!! Wyrzuty sumienia  <smiech> I pytanie czy Marysia może być jeszcze bardziej głupia??? Każda normalna baba wzięłaby nogi za pas i uciekła gdzie pieprz rośnie, ale nie nasza Marysia  <smiech> Ona to chyba już robi na złość sobie i całemu światu, przekorna jest nie ma co  <histeryk>

Pewnie będzie jeszcze na odwrót, zrobią wszystko, żeby tego bidakę Bilskiego sprowadzić na ścieżkę uczciwości i praworządności  <hahaha>

Szurnięty Arti będzie nadal odbijał się od Mańki, jak od ściany, aż w końcu albo ześlą go w końcu do tego Wrocka i/lub znowu zrobią z niego jakąś podłotę. A i tak wg mnie wszystko zmierza do kolejnego Mańkowego zamążpójścia tym razem z Bilskim.
Skoro Bilski ma już być tym ideałem to Arti nie ma szans na powrót na łono rodzinki, bo niby z jakiego teraz powodu Maryś miałaby zostawić Bilskiego?? Tewraz mieli na to dobra okazję, ale wrrrr... scenobajarki wrrrr. ją zmarnowały ... <wsciekly>

grant1 a co do Martusi to w zapowiedzi przyszłego sezonu obleje tego swego jeszcze mężusia kubłem zimnej wody, mówiąc że to już nie ma sensu - na myśli pewnie ma ich związek ...  I będzie kolejny rozwód .... I argument dla Kurskiego żeby emkę zdjęli z anteny, w końcu to niemoralne jest  <jezyk>

No i kolejny artykuł:

http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-po-wakacjach-marysia-odprawi-artura-z-kwitkiem,nId,2214018
Pewnie gdyby wcześniej wiedziała o jego przemytniczej działalności dałaby mu jeszcze alibi  <smiech> <smiech> <smiech>
Teraz Maryś będzie odpychać Arturka a jednocześnie nie mając innego wyjścia oczekiwać od niego pomocy, której on nie będzie chciał jej odmawiać  <skacze> <skacze> Logika logika logika ..........

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwiec 06, 2016, 22:46:52 »
Marysia od początku serialu była kreowana na najmądrzejszą, najrozsądniejszą i najbardziej odpowiedzialną i rodzinną ze swojego rodzeństwa, więc jak to się stało, że po 50 zrobiła się z niej naiwna, nieodpowiedzialna, pochopna wiecznie zamyślona, oderwana od rzeczywistości baba, która żyję chwilą i kompletnie nie myśli przyszłościowo a przecież ma małe dziecko, któremu w imię przekory funduje huśtawkę, a nawet naraża na niebezpieczeństwo. Marysia zawsze wiedziała czego chce, i wysyłała jasne i proste komunikaty, a teraz są sprzeczne.
Ona i Marta żalą się sobie nawzajem i pouczają.. Jedno myślą, drugie mówią, a trzecie robią. Marta ubzdurała sobie, że przestali się kochać z Andrzejem i się nie uda i przynajmniej się tego kurczowo trzyma, a Marysia robi krok na przód w stronę Artura, a zaraz po tym cofa się kilometr.
Życzyłabym sobie, żeby Artur wreszcie oprzytomniał i "wylał jej kubeł zimnej wody na głowę", żeby się jasno określiła. Bo kolejnego sezonu tego skakania wybujałej wyobraźni Marysi nie zniosę.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwiec 07, 2016, 23:41:18 »
Hm..Wątpliwe jest to, że w przyszłym sezonie Arti oprzytomnieje, jak również i to, że Maryśka kiedykolwiek się ocknie i zmądrzeje. Jej żaden kubeł zimnej, a nawet lodowatej wody wylany na łeb też już nie pomoże <smiech>, bo kto miałby to zrobić? <hahaha> Z resztą, czego by doktorek dla tej kretynki nie zrobił, to zawsze zaraz od niej oberwie. Przecież Maryśce kompletnie nie przeszkadza kryminalna przeszłość Bilskiego, ani doznane upokorzenie podczas tej rewizji jej chałupy przez policję, a nawet zwykły, ludzki wstyd przed sąsiadami z bloku, po wyprowadzeniu jej kochanka w kajdankach, nie wspominając o wstydzie przed dziećmi, czy pozostałą rodziną.
Naiwny doktorek na każde jej skinienie leci i we wszystkim pomaga, tylko po cholerę? A niech Mańka buja się dalej z tym bandytą i kryminalistą Bilskim, skoro z tej miłości do niego całkiem mózg się jej rozlasował.  <hahaha>
Arti powinien za to zrobić wszystko, żeby odebrać Maryśce małą Basię i wyjechać z nią do tego Wrocławia.
Ale szczerze wątpię w to , żeby coś takiego te scenobajarki wykombinowały.. <flaga> Po prostu Arti jest już spisany przez nie na straty, a wszystko zmierza do tego, że wcześniej, czy później Marycha wyjdzie za tego bandytę. No cóż, klan Mostowiaków jeszcze z wielką radochą powita i zaakceptuje tego wyjątkowo "wartościowego" zięcia, ojczyma i dziadka.. <hahaha> Wcale mnie to nie zdziwi. <smiech>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwiec 23, 2016, 10:22:36 »
Hej!! Ale cisza :-D Widać, że sezon się skończył :-)

Podrzucam tylko fotkę z imprezy rodzinnej :-D

może nic wielkiego, ale sprawia, iż nadal nadzieja się tli  <zakochany>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #261 dnia: Czerwiec 25, 2016, 12:09:05 »
Czyli Doktorek nie odpuści i nadal będzie w ich życiu. <jupi> I w ogóle jak Marysia fajnie wygląda.  <tak>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #262 dnia: Lipiec 01, 2016, 14:14:55 »
Taa..już to widzę..Owszem, ale tylko jako ojciec Basi. Wątpię, żeby ich na nowo połączyli . <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #263 dnia: Lipiec 26, 2016, 23:25:01 »
http://superseriale.se.pl/newsy/m-jak-milosc-malgorzata-pienkowska-odchodzi-z-m-jak-milosc-do-serialu-tvn_870571.html

Oczywiście rzetelny portal "Super Seriale" jak zwykle wszystkiemu dodaje dramaturgii, ale informacja ogólnie intryguje. Ciekawa jestem jak Małgosia wypadnie w tej roli.  :D

edit:
Tutaj dodatkowo są zdjęcia. :D
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/druga-szansa-1185/news-druga-szansa-malgorzata-pienkowska-dolaczyla-do-obsady-seria,nId,2241732
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2016, 22:25:03 wysłana przez Patrycjaa »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpień 08, 2016, 17:35:17 »
Witam:-) koniec wakacji coraz bliżej:-)
Wrzucam spoiler nt. naszej pary:

http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-upokarzajaca-rewizja,nId,2246979

Ciekawe jak długo będą nas karmić tekstami typu: Moja wina moja bardzo wielka wina:-/

Pocieszający jest brak wspólnych zdjęć ze Stryjem, jak na razie w obiegu są tylko zdjęcia M&Ar nie licząc oczywiście romantycznego ujęcia z kicia :-D

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #265 dnia: Sierpień 29, 2016, 15:01:58 »
Taa...Cd idiotyzmów w wykonaniu scenobajarek trwa dalej i pewnie trwać będzie jeszcze  dłuuugooo. <zniecierpliwiony>
Można być na bank pewnym, że wcześniej, czy później bandytę Bilskiego z tego anzla "wyciągną" szybciorem, te dwie serialowe kretynki (Maryśka i Marta). W nowym sezonie jakoś za dużo scen z Maryśką i Artim pewnie nie będzie, a jeśli już, to pokazywać będą pielgrzymki naiwnej idiotki Marychy do "ukochanego", siedzącego w areszcie za "niewinność", tego bidulki gangstera. <hahaha> No i zobaczymy "wysiłki" rodzinnych prawników ( Marty i Budzyna), żeby tego faceta wypuścili z jak najmniejszym wyrokiem, który pewnie będzie w "zawiasach".
Nie wierzę w to, żeby M&Ar w tym serialu kiedykolwiek wrócili do siebie. Po prostu producenci i scenoidiotki postawili na tego Z.Stryja, jako przyszłego, trzeciego mężusia Mańki. A R.Moskwa pójdzie w odstawkę, ograniczą jego rolę tylko do sporadycznego pokazywania go w roli ojca małej Basi i tyle. A poniżej przykład z odc. 1235 pogrążającej się w swojej głupocie serialowej Marychy i scenobajarek..
Spoiler
"Maria (Małgorzata Pieńkowska) również spotka się z ukochanym mężczyzną. Pojedzie odwiedzić Roberta (Zbigniew Stryj) w więzieniu. Bilski pierwszy zacznie rozmowę: - Wiele razy chciałem ci powiedzieć prawdę, ale nie mogłem się na to zdobyć. Za bardzo się bałem, że cię stracę - zadeklaruje, po czym doda: - Widzisz, człowiek zakochany zachowuje się nieracjonalnie. Ubzdurałem sobie, że mogę zerwać z przeszłością. Nigdy nikogo nie kochałem tak, jak ciebie.
Rogowska przez dłuższy czas będzie milczeć, po czym odpowie: - Chcę wierzyć, że tym razem mówisz prawdę.
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-musze-to-wyznac,nId,2257856#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Wcale mnie też nie zdziwi, jak wszyscy z klanu Mostowiaków, na czele z ogłupiałą Maryśką zrobią zrzutkę na kaucję, żeby mafioso Bilski mógł wyjść na wolność i odpowiadać przed sądem z tzw. wolnej stopy. W końcu autorka takiego literackiego hiciora jakąś kasę za niego zgarnęła.. <smiech>
Chociaż może jeszcze się okaże, że Bilski padł "ofiarą" pomyłki policji... :D

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #266 dnia: Wrzesień 03, 2016, 12:09:54 »
Heh nie wytrzymałam obejrzałam odc z Maryś w kiciu  <szczerzy_sie>. Odniosłam wrażenie że Robert był dla niej plastrem - co prawda dość skutecznym ale raczej tylko plastrem- na cios od męża, którego nadal kocha i który w jej mniemaniu jako jedyny facet ją zna rozumie i wie czego potrzebuje w danej chwili. Chociaż jej zachowanie podczas spotkania z Robertem trochę mnie zdziwiło - intensywność z jaką to wszystko przeżywa.

W swej nadziei nie chcę się tu jednak zgodzić z tym co pisze grant, że Arturka odstawią od Maryś na zawsze. W tym co pokazują w kwestii tej pary zawsze pozostaje nutka nadziei czasem garść optymizmu a czasem niestety też okruch beznadziei. Zawsze są jakieś gesty czułe spojrzenia zamyślenie o nim z uśmiechem w kąciku ust, szczere wyznania które Marysia wytrzymuje ( co najwyżej później przez jakiś czas z nim nie gada żeby znowu tego nie usłyszeć a w sercu nie poczuć) no i są też kłótnie z pełnym zaangażowaniem ze strony Marysi co też oznacza że to co się stało nie jest dla niej nadal obojętne, że nadal coś do niego czuje i bynajmniej nie jest to nienawiść.

Zresztą dialogi i gesty Marysi są praktycznie zawsze tak ustawione że w przynajmniej co drugim odcinku niosą nadzieję że to jest tylko etap przejściowy do ich ponownego wspólnego życia.

Zgodzę się natomiast z tym że pewnie będą dużo rzadziej występować w tym sezonie.

A poza tym nadal mam nadzieję na coś mocniejszego Robciu w kiciu pewnie przejdzie na współpracę ale na wolności pozostają jego przyjaciele, mogliby porwać Maryś albo Basię albo obie :-)

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #267 dnia: Wrzesień 03, 2016, 20:35:04 »
Witam powakacyjnie trochę  spóżniona.   ;D
1232

http://fileshark.pl/pobierz/14438833/348f3/odc-1232-wmv

1235.

http://fileshark.pl/pobierz/14438854/6d7a9/odc-1235-wmv

Rozczuliła mnie Maryś wołająca na rozkosznie taplające się kaczuszki- kici kici  <hahaha>
Coś nasz Maryś ma wyjątkowego pecha do facetów swego życia- najpierw Krzyś niewierny, póżniej Arturo  wierny inaczej i  nr 3 Roberto ten to wierny aż do bólu, tylko uczciwy inaczej. Jak nie zdrajca to złodziej. Ma ewidentnego pecha ta santa Maryja.

Offline Jednorożec

• Nowy użytkownik
  • *
  • "... na przekór myśliwym, co napinają cięciwę..."
« Odpowiedź #268 dnia: Wrzesień 07, 2016, 00:41:04 »
Zupa ma moc :)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #269 dnia: Wrzesień 07, 2016, 19:58:25 »
Och i ach! Znowu malutki krok do przodu!  <buja_w_oblokach>

A podobno Marysia jako jedyna z sióstr wyśmienicie gotowała, aż tu proszę, taka wpadka.  ;D I tak swoją drogą to Bilski na pewno zrobiłby scenę o tę zbyt mocno doprawioną zupę, a Doktorek.. Ach! On to wie jak zrobić na niej wrażenie.  <hahaha>

PS Dlaczego zawsze do gazet muszą wybierać tak... Nieatrakcyjne screeny?  <haha>