Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 369240 razy)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #195 dnia: Kwiecień 18, 2016, 20:24:28 »
Napisali, że w dniu wydania książki przeszczęśliwa Marysia zabierze Martę do Grabiny. Tam sobie pogadają. Marysia spotka się później z Budzynem i powie mu że Marta go kocha, Marta wpadnie oczywiście na tak samo genialny pomysł i pogada z Doktorkiem. W wyniku tej rozmowy Artur spędzi z Marysią, jak to napisali, urocze popołudnie i wieczór w jej mieszkaniu, będzie całowanko, ale na tym się skończy, bo Marysia nie będzie gotowa zdradzić Bilskiego. Bilski tego dnia wkręci Marysi, że musi pilnie wyjechać służbowo, a tak naprawdę zaczai się pod blokiem i będzie obserwował jej mieszkanie. I uwaga.... Widząc jak Artur wychodzi od Marysi... odjedzie z piskiem opon! Cóż za dramaturgia! :P

Mam tylko nadzieję, że tym razem będzie to, o czym piszą, a nie tak jak ostatnio, pisali o pocałunku, którego nie było .... noo chyba że ja coś ominęłam <mysli>, bo nie oglądam tylko przeglądam serial  <haha>
Pocałunek widmo, ale jak to mówią, czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.  <haha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #196 dnia: Kwiecień 18, 2016, 22:27:09 »
Dzięki Patrycjaa za ten opis :buzki:
No cóż, oczywiście nadal będą pokazywać te "fascynujące" wahania i rozterki Maryśki i jej obijanie się pomiędzy Artim, a koniec końców standardowym lądowaniem w łóżku z gangsterem Bilskim. Może ten zazdrosny przestępca spróbuje obić doktorka, albo naśle na niego jakiś wynajętych kolesiów, w sumie daawno już w tym gniocie Arti z nikim się nie bił.. <mysli> Może właśnie Bilski ruszy z tym "piskiem" opon, żeby dopaść Artura..A być może ten nabzdyczony palant Bilski będzie śledził Mańkę, albo kogoś do tego wynajmie, a ta się zorientuje, że coś jest nie tak..I stąd ta scena na Deszczowej przy  samochodzie, gdzie Maryśka wyraźnie jest wystraszona? Ale znając "inwencję" naćpanych scenobajerek w dalszym ciągu nie wykluczam, że być może wykombinują Maryśce jeszcze innego absztyfikanta, a Arti będzie dla niej tylko jej dobrym przyjacielem..A w temacie kolejnego podejścia doktorka do "całowanka" Mańki, to wiadomo, że i tak skończy się na niczym, bo nic takiego nie będzie miało miejsca jak zwykle. :D

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #197 dnia: Kwiecień 19, 2016, 10:38:43 »
Pocałunek widmo  <o_tak> dobre  <haha>

Rozmowa sióstr była powalająca, taka dogłębna, szczera ....  <nielubie>

Widocznie Maryś lubi na zakładkę, albo inaczej: gra wstępna z Artim a samo sedno sprawy z gangsterem  <hahaha>

Robercik nadal kręci i kłamie, coś kiepsko mu idzie "dobra zmiana" <bezradny> Artur niby list napisał (czy wysłał nie pokazali) i dalej robi swoje  <zakochany>

Co do zastraszonej Marysi: będzie śledzona przez swego wybranka albo jego kumpli z branży.

Arturowi też może się oberwać, ale słabo widzę powtarzanie wątku z Artim w szpitalu, chyba że Robert&Company go wykończą na amen. Prędzej widzę tu zagrożenie dla sławnej pisarki rodem z Grabiny.

Wczoraj w kulisach było o miłości wraz z pytaniem czy miłość czy przyjaźń jest ważniejsza, była Pieńkowska, były Mroczki i była scena z rozwodu Rogowskich, gdzie któryś Mroczek napomknął, że Rogowscy się rozwiedli ale teraz są dobrymi przyjaciółmi (nie wiem czy dokładnie tak ale przyjaciółmi na pewno, wystąpiły zakłócenia w postaci męża :-) ). Ogólnie z kulis wywnioskować można, że miłość i fajerwerki tylko na początku, później ważniejsza jest przyjaźń. Żadnych nowych scen z Rogowskimi nie zarejestrowałam.

Na oficjalnej stronie teraz za to kulis nie dodają....

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #198 dnia: Kwiecień 21, 2016, 22:22:25 »
Z Doktorkiem przyjaźń trwa nadal, a z Bilskim nawet fajerwerków nie było.  <tancze>

http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-siostry-mostowiaczki-wroca-do-swoich-bylych,nId,2188335

Bardzo rozbawił mnie tekst, że Marysia nie jest jeszcze gotowa by zdradzić Roberta.  <hahaha> Już nie mogę się doczekać, kiedy nabierze tej gotowości. <haha>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #199 dnia: Kwiecień 22, 2016, 12:34:42 »
Przypuszczam, że dłuuugggoo będzie to trwało, a nawet do tej "zdrady" nie dojdzie. <smiech> Arti eks małżonki raczej nie zagotuje, przecież ta chodząca ( co prawda teraz trochę "zbrukana") serialowa "świętość" nie będzie sypiała na zmianę, to z szemranym Bilski, a to byłym mężem. W końcu to jest gniot z "prorodzinną" misją, więc scenobajarki z Maryśki przysłowiowej zdziry nie zrobią.  <haha>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #200 dnia: Kwiecień 22, 2016, 14:59:25 »
Czyli teraz czekamy na 1225?? Nie zauważyłam, aby mieli być gdzieś wcześniej  <bezradny>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #201 dnia: Kwiecień 22, 2016, 22:36:36 »
Zrobią Z. czy nie zrobią, póki co trzeba czekać jakieś 3 tygodnie, bo rzeczywiście nic nie wskazuje na to, by mieli pokazać ich wcześniej. <bezradny> Rozpieszczają nas w tym sezonie, nie ma co...  <histeryk>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 02, 2016, 15:02:08 »
No i kolejny świat seriali. zamiast mjm oglądać w tv trzeba gazety kupować   :o.
Oprócz powtórzenia tego co pisali ostatnio    <bezradny> o Grabinie i wieczornej schadzce dodali nagłówek Bilski zdemaskowany. W 1228 pojawi się scena z karmnikiem Bilskim i małą Basią. Bilski odkryje, że Marysia w książce zamieściła wzmiankę o jego tatuażu -7września- i się ze złości. Dzięki temu zapisowi w bestsellerze łatwo kolesie z dawnych lat będą mogli go odnaleźć. Artur znowu będzie ostrzegał Maryś ze znanym skutkiem ;-) Bilski zaś zadzwoni do ukochanej by natychmiast wyjechała z Basią z miasta.

Opis jak na ŚS mało emocjonujący - strach się bać co pokażą w TV. No może poza tym że Maryś daje i jednemu i drugiemu ... nadzieję na wspólną przyszłość ;-)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 03, 2016, 00:18:29 »
Pomysł scenobajarek z zamieszczeniem szczegółowego opisu tatuażu Bilskiego przez Maryśkę w tym jej bestsellerze jest wręcz "genialny" w swojej głupocie. <smiech> Może jego autorka powinna jeszcze dodać trochę więcej pikantnych szczegółów dot. budowy anatomicznej tego swojego kochanka..Rozmiary organów itp.. <smiech> Taa..już widzę, jak ci kolesie Bilskiego zaczytują się w tym wiekompomnym dziele autorstwa najstarszej córki z klanu Mostowiaków. <smiech> No cóż, faktem jest, że ludziska nie garną się do czytelnictwa, ale żeby światek przestępczy aż tak śledził nowości na rynku wydawniczym, żeby w ten sposób namierzyć swojego byłego kolesia, to kogoś kolejny już raz w tym gniocie rozum opuścił, to są szczyty absurdu. Wydawałoby się, że porwanie Mańki przez Prostamola-Radosza ( tzn magicznego sposobu w jaki przez nikogo nie zauważony przetransportował był w biały dzień Maryśkę do hotelu) było jednym ze szczytów serialowych idiotyzmów, no ale to, co teraz wykombinowały, to już jest żenujące i głupie, tak jak i obecne pozostałe wątki. <smiech>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 03, 2016, 10:30:14 »
Taaak!!! Cały półświatek pilnie wertuje nowości wydawnicze w celu odnalezienia zguby  <smiech> Bilskiego!!!

Wszystko zmierza w stronę porwania Mańki albo jej córki albo ich obu. Chociaż ja stawiam na córkę jeśli A&M mają być razem. Uratowana przez Artura, wyrzuty sumienia Marysi... Ale to, zważając na częstotliwość ich wątku w TV, już po wakacjach.
No chyba że nie lada bohaterstwem wykaże się nasz Bilski były mafioso   <smiech> a ogłupiona przez scenarzystki Marysia będzie mu za to jeszcze wdzięczna  <smiech>
Pani Małgosia wrzuciła na FB fotkę - ostatnio jak zwykle nie z samego planu emki tylko z drogi... Chyba rzeczywiście mają jakiś zakaz.... Albo w ich rzeczywistości trójkącik został już rozwiązany.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 03, 2016, 18:51:53 »
Pewnie ten odc 1228 będzie ostatnim z tym trójkącikiem w obecnym sezonie, a skończy się znowu na tym, że Maryśka powie kolejny raz Artiemu, żeby dał jej spokój, bo ona i tak będzie z tym swoim idealnym Bilskim, co to nawet karmnik dla Basi zbudował <smiech> Doktorka pewnie znowu to dokumentnie zniechęci. No i pokażą tą scenę, jak ktoś Mańkę śledzi. A kolejny sezon, to pokażą byłego ptrzestępcę Bilskiego w pełnej krasie, przy którym Mańka będzie wiernie trwać, no bo przecież ona nie zostawi tego bidaka w potrzebie, który z wielkiej miłości do niej, aż tak się "poświęcił" i całkowicie się zmienił na lepsze.  <smiech> Ktoś musi byłemu przestępcy w końcu pomóc w walce z mafiosami.. <smiech> Maryśce i szemranemu Bilskimiemu pewnie tym razem pomoże ten napakowany mięśniolot Andrzejek do spółki z Marcinem o niezamykających się ustach i kaprawych oczkach. Przecież ten ostatni to teraz cała opoka dla wszystkich "bohaterów" tego gniota. A postać Artiego zapewne będzie całkowicie już zmarginalizowana.  <flaga>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 04, 2016, 10:33:02 »
No niestety (jak dla mnie  ;)) z tym marginalizowaniem Artiego muszę Ci przyznać rację <placze> wydaje mi się, że już się go pozbyli z obsady może nie definitywnie ale w sposób pozostawiający furtkę do co najwyżej spotkań małej Basi z tatusiem.

Po 1228 jeszcze pewnie jeden - dwa odcinki z nimi pokażą, bo zostanie im cały czerwiec.

Poza tym dalej obstawiam jakieś porwanie ze skutkiem w szpitalu, ostatnio co chwilę kogoś tam umieszczają, wynajęli w nim piętro czy co??  <haha> wczoraj były te same kadry co z Artim, korytarz, sala szpitalna, łóżko - tylko zamiast Artura Asia ...

Tak tak Marysi pewnie będzie żal, on tak się zmienił, łatwą kasę dla niej poświęcił ... ech nic tylko kochać :-)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 08, 2016, 12:58:23 »
Proszę, proszę czyli Doktorek jednak nie taki zły i wszystko jednak nie takie bezsensu. Na dobre mu wyszło, to że odpuścił. <tancze>
Tak swoją drogą to ciekawa jestem czy Artur wysłał tego maila czy też nie, bo w sumie nic nie napisali o nim, chyba, że w artykule po prostu nie podali takich szczegółów.  <mysli>

Klik!

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 08, 2016, 14:45:21 »
Pewnie serialowa Maryśka pisze już następną książkę, to nie będzie zawracała sobie głowy czytaniem maili, tym bardziej od byłego męża.. <smiech> Taktyka doktorka do pewnego momentu zadziała, ale i tak, jak zwykle się to skończy, bo wiemy już, że Arti nic nie wskóra. Przypuszczam, że w tym odc 1228 Mańka wkurzy się na eks męża, jak ten znowu zacznie zniechęcać ją do szemranego Bilskiego. A wcześniej ten gangster tak nią zmanipuluje, że ona będzie jeszcze go przepraszać za te spotkania bez jego wiedzy z Artim, no a przede wszystkim za to ujawnienie w tym bestsellerze szczegółów "anatomicznych" kochanka.  <smiech> Bilski tym zbudowaniem karmnika dla Basi, całkowicie zaskarbi sobie jej przychylność, a jej matuś szczerze rozczuli, no przecież to taki "dobry", kochający wszystkich facet.. <smiech>  Oczywiście Maryś targana wyrzutami sumienia, znowu spuści doktorka na drzewo, a przejęta losem "biednego" mafioso, zrobi wszystko, żeby mu pomóc w "walce" z tymi jego mafijnymi kolesiami.. <smiech> Znając "inwencję" scenobajarek, Mańka z Basią schronią się w tym grabińskim siedlisku, pod opiekę tej góry mięśni - Andrzejka. <flaga> Za bardzo nie mam koncepcji, co one jeszcze mogą wykombinować z dalszymi losami Artiego, bo jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć, żeby Mańka szukała pomocy przed mafiosami u byłego męża. <mysli> A w ogóle to zrobili z Maryśki totalną idiotkę, chyba nie ma teraz w tym gniocie innego tak durnego wątku i tak infantylnie postępującej postaci.. <smiech>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 08, 2016, 15:20:06 »
Dobrze nam się wydawało że odpuszczenie przez Artura da taki skutek. Nie na długo to fakt, ale jej do myślenia dało. Czy @ wysłał? Chyba nie, bo wyjaśniał tam, że da jej spokój, a ona niby jest zdziwiona. Chociaż jak na Marysię i jej ostatnie poczynania to wszystko możliwe. Logiką i inteligencją nie grzeszy o konsekwencji nie wspominając...

Czy u doktorka będzie szukać schronienia przed przyjaciółmi kochanka? Jeśli w najbliższym czasie mają być razem to pewnie tak. W końcu sztuki walki nie są mu obce.
A idiotycznie postępujących postaci co powiecie na wątek Tomek i Agnieszka?