Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 478917 razy)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 21, 2016, 09:50:44 »
Taaaak!! Super!!

Aż muszę sobie jeszcze chyba kilka razy obejrzeć :-) Uśmiech delikatny, jednak bez problemu zauważalny. Robert siedzi w zaparte. Bufon jeden, wprowadził się na hurra ale w drugą stronę już mu się nie chce ruszyć.

Oj siedzi w niej siedzi, cały czas o tym mówi innym tylko sama przed sobą się nie chce przyznać :-)

Szkoda tylko że Arturka się pozbyła, ale za to obiecała mu wieczorny telefon :-D

Martwi mnie to, co Stryj powiedział w kulisach: nie jest na zupełnie przegranej pozycji, będzie o nią walczył i tak szybko nie przestanie, bo ją kocha, może nawet coś w tym jest, bo w rozmowie z jakimś kolesiem przed basenem powiedział, że chce już z TYM skończyć.

A co do Bliskiego: wydaje mi się, że napyta sobie z nim biedy, będzie jakieś porwanie, szantaż itp. z Marysią lub Basią w roli głównej, szczególnie że Bilski chce z tym zerwać, a mafia jak to mafia kasy tak łatwo nie odpuszcza .....

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 21, 2016, 14:27:21 »
Meg - trafiłaś jak zwykle w punkt. Idealne podsumowanie zachowań Maryśki. <lubieto> Bilski od dawna manipuluje nią jak chce, wymusza na niej, co sobie zaplanuje, dyryguje nią, a ją kompletnie nic nie dziwi, ani to nie zastanawia. Życ z facetem pod jednym dachem, o którym praktycznie nic nie wie, to widocznie dla Maryśki jest zupełnie normalne.. <smiech> Trochę szkoda, że Bilski Maryśce podczas tej ich "kłótni" nie przylutował, to by wreszcie może oprzytomniała. To w jej wykonaniu jest studium totalnego infantylizmu. Swoją drogą to Bilski bardzo pewnie się poczuł i rozpanoszył, a Maryśka i Basia to prawie już jego własność i oczywiście też rodzina..Dobre sobie.. <smiech> Oczywiście on "idealnie" nadaje się na nowego tatuśka dla małej Basi.. :(
Aż dziwne, że podczas tej jego "kurtuazyjnej" wizyty Arti mu nie przywalił, gostek był wyjątkowo bezczelny i irytujący. A tak na marginesie, mnie naprawdę zadziwia w tym gniocie to, że tam wszyscy tak z mety wymieniają się nr tel. komórkowych, adresami i na dodatek jeszcze wzajemnie się odwiedzają...Szczególnie dotyczy to kochanków głównych postaci, którzy bez żadnych oporów wydzwaniają do siebie, wysyłają sms-y, bądź urządzają sobie "urocze" tête-à-tête  <smiech>
Oczywiście znowu scenobajarki przeprowadzą proces "nawrócenia" się przestępcy Bilskiego na super porządego faceta pod wpływem wielkiej miłości do Maryśki..To już znowu można potraktować jako kolejny przykład z gatunku sf, jakich w tym tasiemcu nigdy nie brakowało. <smiech> Ten wątek trójkącika Maryśka&Artur&Bilski pewnie będą niestety ciągnąć jeszcze długo, przecież po coś tego Z.Stryja w eMce zatrudnili, facet gdzieś musi zarobić, jak już go wykopali z Na Wspólnej. <flaga> Chyba łatwiej było doktorkowi stanąć na nogi, niż przyjdzie skruszyć opór Maryśki... <flaga>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 25, 2016, 09:39:43 »
Kupiłam nowy Świat Seriali. Oprócz krótkiego zdania dot. odc. 1199 nie ma info kiedy pojawi się ktoś z tego trójkącika? A może Wy wiecie?

grant1 - tez żałuję, że było tak lekko i obyło się bez bicia  :(

Proces nawrócenia już był widoczny: w rozmowie tel. tłumaczył komuś że on chce już teraz z tym skończyć, Arturkowi też powiedział, że chce być lepszym człowiekiem, a i u Basi zapunktował kinem, oferowaniem pomocy przy pozbyciu się "łatki".

Szykują pewnie coś na wzór Aleksandra tylko w groźniejszym wydaniu :-)

Swoją drogą ciekawe czy zmienią mu teraz nazwisko czy to jednak jest jego prawdziwe ....

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 27, 2016, 17:40:55 »
Jak na ostatnią częstotliwość pokazywania wątku tego trójkącika, to całkiem sporo ich pokażą w odc 1196, oraz niewiele w 1197. Maryśka nadal jest niewzruszona w stosunku do Artiego, niestety znacznie mniej wobec tego furiata Bilskiego. <flaga> On dalej nią manipuluje, bierze na litość i wcale ten nadęty bufon się nie wyprowadzi, tylko niby wyjedzie na kilka dni..Jeszcze raz się powtórzę, szkoda, że ten Bilski jej jednak chociaż trochę nie przyłożył..A tak pewnie zobaczymy długotrwały proces nawracania się przestępcy na "porządnego" człowieka i okręcania sobie naiwnej Maryśki wokół jego palca .. >:(

Offline Meg

• Zaawansowany

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 29, 2016, 09:17:50 »
grant 1 Z bólem serca, ale muszę Ci przyznać rację w kwestii nawracania się Bilskiego. A uważasz że ona coś do tego Bilskiego czuje?? Bo mnie się wydaje, że tylko tyle co wdzięczność, że chce z nią być  <haha>

Oglądałam już dwa następne odcinki, o których piszesz. I tak się nad tym wszystkim zastanawiam: Widok Artiego zawsze choćby mimowolnie budzi w niej pozytywne uczucie (uśmiech). Ostatnie kwiaty od Bilskiego wzruszyły ją tyle co ogórki kiszone w słoiku :-)

Poza tym gdy Basia powiedziała że chciałaby aby mama i tata byli już zawsze razem uśmiech z jej twarzy nie zniknął, zakłopotania też nie było - przynajmniej moim zdaniem. Sama Artiego po nóżce pogłaskała :-) Nie zabrała jego ręki ze swojej, gdy dzwonił po taksówkę. A prosząc go o kawę była tak promienna jak za dawnych czasów. W poprzednim sezonie postępowała odwrotnie.
 Marcie w samochodzie powiedziała też, że wolałaby swoje dawne życie a Marta tylko dopowiedziała: "Z Arturem?". A uczucie do Bilskiego: "A miłość, no chyba jakaś jest" :-D i sama się zreflektowała i powiedziała: "ale to zabrzmiało"
Co do ponownego zamieszkania z Bilskim, to Pieńkowska w kulisach mówiła, że już nie będą razem mieszkać. Zobaczymy jak długo.

Poza tym jak myślicie: wątek jego nazwisk pociągną dalej i Marysia się o tym dowie czy jak zwykle zakończy się na tym co powiedział Artur do Piotra, że zmieniał tożsamość?

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: Styczeń 29, 2016, 23:16:32 »
Według mnie to ona dalej kocha Artura. I jest tego świadoma (Sama się do tego przyznaje w rozmowie z Martą). I w głębi serca bardzo by chciała wrócić do tego swojego dawnego życia u boku Artura, ale ubzdurała sobie, że jest silna i nie ma powrotu do tego co było, walczy sama ze sobą by nie dać tego po sobie poznać w obecności Artura  <bezradny> ale jego "zabiegi" sprawiają jej ogromną przyjemność i zatapia się w tych momentach co w przedpremierowych odcinkach widać gołym okiem. W jego mieszkaniu czuła się po prostu szczęśliwa, podczas spotkania z Martą gdy dostała sms'a od niego jej wyraz twarzy był bezcenny. Natomiast na "zaloty" Roberta nigdy tak nie reaguje. Ona go nie kocha, po prostu facet daje jej satysfakcję, że kobieta w średnim wieku, z małym dzieckiem, z przeszłością, rozwódka ma jeszcze szanse na to by ktoś o nią zabiegał, jest też "odbiciem piłeczki" w stronę Artura, że po jego zdradzie ułożyła sobie życie, ma do tego pełne prawo, a były mąż może sam sobie podziękować, że teraz jego miejsce zajmuje ktoś inny. Tylko, że Marysia tym swoim samozaparciem sama sobie robi krzywdę, Basi no i Arturowi. Nie kocha go, nie ufa mu, stopniowo nawet zaczyna ją drażnić, więc dlaczego po prostu się mu tego nie powie i go nie zostawi raz a dobrze? W obecnej sytuacji ma poważne powody i może to zrobić bez wyrzutów sumienia, że go zrani, czy że zabawiła się jego uczuciami.
Myślę, że za jakieś 2 sezony po wielu perturbacjach Rogowscy jednak się zejdą, Marysia w porównaniu do poprzedniego sezonu bardzo się "przełamała", a jeśli Artur nie straci motywacji to dopnie swego tak czuję.  <serduszko>
Ps. Marysia od jakiegoś czasu bardzo korzystnie wygląda! Jest zadbana, ładnie się ubiera, ma świetną fryzurę. Nie dziwię się, że mężczyźni "szaleją" na jej punkcie. Tylko martwi mnie, że stała się taka oziębła, zdystansowana. Gdzie to jej dawne ciepło z Gródka, które aż biło..?

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 30, 2016, 01:58:44 »
Aniu, chyba lepiej ująć tego nie można.  <tak>

Odnośnie tego co piszesz o zejściu się Rogowskich, że Twoim zdaniem potrwa to około dwóch sezonów - no cóż właściwie trudno to przewidzieć, ale być może rzeczywiście trochę im to zajmie. Samo zaciągnięcie Marysi do ślubu zajęło Arturowi ponad 3 sezony, więc teraz poszłoby zdecydowanie za szybko, gdyby zejście nastąpiło już po 1. Chociaż, TO zdjęcie jest dość jednoznaczne i być może zapowiada co innego, a przynajmniej duże przełamanie lodów - zdjęcie pochodzi z fb Małgosi i podpisane jest jako odcinek 1204, a to już bardzo niedługo.

Zgadzam się również z Tobą jeśli chodzi o "nowy" wygląd Marysi. Dobrze, że w końcu odświeżyli jej garderobę, pozbywając się tym samym tych bezkształtnych marynarek, w które czasem ją wciskali, zresztą Arturowi też się dostało parę nowych rzeczy. Pomimo upływu czasu wyglądają dużo młodziej niż kilka sezonów temu.
Wiesz, jeśli chodzi o to zdystansowanie i oziębłość, to  myślę, że to świetnie oddaje to jak bardzo odbiła się na niej ta emigracja, o czym wielokrotnie wspominała. Być może ta oziębłość "wychodzi" Małgosi przypadkiem, może to świadoma kreacja "nowej" Marysi, ale w każdym bądź razie według mnie dobrze to wygląda. Choć nie ukrywam, że sama również tęsknię za dawną Marysią... I w sumie oglądając te przedpremierowe odcinki można dostrzec, że powoli to ciepło zaczyna powracać. A szczególnie widoczne jest to w scenach w domu u Artura, kiedy cała trójka jest razem. <serce>

Tak z ciekawości zajrzałam dziś na profil fb Roberta i natknęłam się na coś takiego:

Dość sympatyczne. I ten komentarz Dominiki...  <haha>
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2016, 14:19:18 wysłana przez Patrycjaa »
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 01, 2016, 19:59:31 »
Wspaniale....  <buja_w_oblokach>

Bilski trochę się zdziwi jak wróci.  <hahaha> Pewnie kompletnie nie przewidział tego, że podczas jego nieobecności sprawy mogą zajść tak daleko. Ciekawe co wymyśli. ;D
Chociaż teraz tak mi na myśl przyszło, by zwrócić uwagę na to, że to Marysia, a nie pozostałe Mostowiaczki. Być może "pogubiła się w tym wszystkim".

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 01, 2016, 22:33:52 »
Sorki, ale taki szybki powrót Rogowskich do siebie, znając standardy emkowych scenobajarek, to byłoby zbyt proste i piękne, żeby się skończyło tak szybkim happy endem.. <smiech> A w ten namiętny pocałunek eksmałżonków doprawdy trudno mi uwierzyć, biorąc pod uwagę ich serialową, wieloletnią historię "burzliwej miłości" i okazywania czułości na ekranie, oraz niechęć M.Pieńkowskiej do grania takich scen, <smiech> Oprócz tego, ten Z.Stryj mówił przecież w Kulisach, że długo białej flagi nie wywiesi i się nie podda. A po przewrotności nawiedzonych scenarzystek można spodziewać się również i tego, że Artiemu być może znowu jakaś palma odbije, albo jeszcze reaktywują szurniętą blond Żyrafę..Albo wykombinują kolejną flamę, która zagnie parol na doktorka..W dalszym ciągu nie można też wykluczyć, że Maryśka pozna kiedyś tego trzeciego, zgodnie ze starym przysłowiem, gdzie dwóch się bije...itd.  <flaga> Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby powrót Artiego na stałe do Marysi i stworzenie pełnej rodziny dla małej Basi, tylko to byłoby pewnie zbyt proste rozwiązanie dla scenarzystek.. <mysli>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 01, 2016, 23:29:58 »
Jakiś czas temu ktoś pisał, że pomiędzy wątkami z Mjm, Na Wspólnej czy Barwami Szczęścia jest spore podobieństwo, co prawda na chwilę obecną nie przychodzi mi na myśl nic konkretnego, ale jestem pewna, że rzeczywiście coś było na rzeczy. Jeśli więc choćby trochę powołać się na to, co dzieje się u konkurencji, to prawdopodobieństwo tego, że Rogowscy wrócą do siebie całkiem szybko, jest dość spore (w TVN spiknęli z powrotem Kingę i Michała -bardzo podobna sytuacja).

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #117 dnia: Luty 02, 2016, 15:14:27 »
Tak się ucieszyłam, że aż TeleTydzień kupiłam <skacze> Napisali w nim praktycznie to samo co w linku plus jeden mały szczegół: "... odwzajemni pocałunek  :buziak:, choć chwilę później zda sobie sprawę, że nie powinna tego robić." (A Arti powie jej że ją kocha.)

I tu zostaje otwarta furtka dla Robercika i tego co pisze grant1.

Niestety z Robercikiem się jeszcze pomęczymy, pewnie mafię poznamy a i Artur pewnie przypomni sobie sztuki walki.
Jednak i tak się cieszę choćby tylko z powodu tego 1 pocałunku   <serduszko> ps. w którymś z seriali jest teraz na topie wątek porwania przez mafię ...

Z drugiej strony Radosz też przez kilka sezonów się nie poddawał, nawet dzieciaka chciał im porwać ....

Poza tym jak tak podczytuję komentarze to średnio na 1000 jest tylko ok. 10 przeciw zejściu się Marysi i Artura.

Ostatnio nawet Moskwa wrzucił komentarz  ;D

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #118 dnia: Luty 02, 2016, 18:07:30 »
No tak, to po tym pocałunku można się spodziewać, że Maryśka znowu ograniczy na ileś tam odcinków, bliskie spotkania z Artim, a w poczuciu "urojonej winy", pozwoli znowu zbliżyć się do siebie temu nadętemu furiatowi Bilskiemu. Tym bardziej, że w dalszym ciągu będą pewnie mieszkać razem. I pewnie tak będzie tkwić w tym toksycznym związku do momentu, aż znów coś wypłynie na światło dzienne z mrocznej przeszłości Bilskiego. Oczywiście ten cwaniak tak ją omota, że Maryś w tej swojej naiwności, bez żadnych wątpliwości kolejny raz mu uwierzy. A doktorkowi Maryśka nadal będzie wciskać, że i tak nie da się mu naprawić, tego co sam popsuł. Hm..I mogą tak w tym trójkąciku jeszcze długo się bujać, strzelam ze 2, 3 sezony.. <flaga>

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Luty 03, 2016, 13:16:32 »
http://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-artur-wyzna-milosc-marysi,nId,2138705

Potwierdzone w 100% pocałunek będzie. Marysia będzie mieć nową fryzurę i wpadnie do wody  <niecierpliwy>