Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 369218 razy)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 20, 2015, 21:59:40 »
Spoiler
Ten atak złości podobno po tym jak zauważy, że Basia porysowała mu jakieś dokumenty.
Tak swoją drogą to trochę Marysia się rozszalała. Były mąż, z którym wciąż ma kontakt, nowy facet w domu i jeszcze romans przez internet. No, no... W końcu nadrabia te lata świętości.  <tancze>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 05, 2015, 20:14:35 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 05, 2015, 22:39:41 »
Szaleje i to jak! Jak dobrze, że Basia nie jest jego sprzymierzeńcem. Zresztą... Jaki ojciec taka córka.  ;D

Gołym okiem widać, że Marysia wciąż kocha Artura, odnoszę nawet wrażenie, że coraz bardziej za nim tęskni. Myślę nawet, że już mu wybaczyła tylko trudno jej się do tego przyznać przed samą sobą a co dopiero przed rodziną. Chociaż przecież Artur ma świetny kontakt z bliźniakami a i resztę rodziny raczej też ma po swojej stronie - mimo wszystko. Sprawa więc wydaje się prosta, ale jest jeszcze Bilski... Po jaką chol... Marysia w ogóle z nim jest. Nie kocha go, nie jest z nim szczęśliwa - mimo tych zapewnień ::) - więc po co? Gdyby nawet szukała zastępczego tatuśka dla małej to przecież Basia go nie znosi. W ogóle samo to jak o nim mówi - pan Robert. Dziwna sytuacja facet z nimi mieszka, a dla małej wciąż pozostaje panem Robertem.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 16, 2015, 12:51:16 »
Po wczorajszych "Kulisach" raczej nie powiało optymizmem...
"-Maria czuje, że jej córeczka może mieć kłopot, bo to nie jest jej naturalny tata. Ale myślę też, że chce zbudować nową rodzinę i nie zatrzymuje się nad tym tematem - powiedziała Małgorzata Pieńkowska w ''Kulisach serialu M jak miłość'' ".  <flaga> Jak na kochającą mamuśkę, to taka wypowiedź jest lekko szokująca. Czyli nieważne, że dziecko boi się i nie lubi nowega gacha mamuśki, a ten również za małą Basią nie przepada, to ważniejsze dla Maryśki jest jednak chęć bycia i życia z facetem, na razie jeszcze z Bilskim.
W dalszym ciągu myślę, że czego by bidny Arti nie zrobił, to szans na powrót i posklejanie rodziny jakoś nie ma i ich nie widać. <mysli> Prawdopodobnie zostaną tzw przyjaciółmi, a dla Santa Maryi wykombinują kogoś jeszcze innego.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 18, 2015, 10:09:21 »
Witam :-)

Ja uważam, że mimo wszystko scenarzystki zmierzają do połączenia Artura i Marysi. Oczywiście jeszcze nie w tym sezonie, ale w przyszłym pewnie już tak.
Co do kochającej mamusi - rzeczywiście wygląda to kiepsko ale Żyrafa też za Basią nie przepadała, Artur musiał się Basi pozbywać gdy ona była na horyzoncie, a jednak z nią nadal mieszkał, no w pewnym momencie rzecz jasna miarka się przebrała, tutaj pewnie będzie podobnie ale bardziej drastycznie, stawiam na jakiś wątek przemocy w rodzinie (psychicznej, a może nie tylko), porwania itp. i Arti w roli rycerza ... Maryś będzie mu jeszcze dziękować za ponowne uratowanie życia :-)

Poza tym w poprzednich kulisach wspominała, że Marysia w końcu zobaczy (prędzej czy później), że Artur bardzo  ją kocha ...
Na blogu umieszcza też co jakiś zdjęcia swoje i Artura razem dając nadzieję na pozytywne zakończenie operacji ZDRADA. Zdjęcie z odc. 1204 też wygląda optymistycznie - Artur chodzi i wpatruje się w Maryś A ona w niego, są objęci :-)

W komentarzach na FB gdy pojawił się ich wątek wszyscy komentujący byli za ponownym połączeniem tej pary.

Biedna Basia z Żyrafą tylko pomieszkiwała a Pana Roberta ma na stałe :(

Bilski też wspominał, że jego kombinatorstwa wyjdą na jaw. Marysia na razie o nich nie wie, więc z nim mieszka, ale gdy już się dowie to nie sądzę, by nadal chciała go mieć u swego boku.

A że Maryś kocha Artura .. rzecz jasna i oczywista ... wystarczy posłuchać co mówi Marcie w samochodzie (wolałaby swe życie sprzed 2 lat) i jaka jest szczęśliwa z Bilskim w łóżku (tak, oczywiście, że tak - powiedziane jak z zaświatów, pewnie w marzeniach była wtedy z Artim :-D)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 21, 2015, 10:45:05 »
Hm...Maryśka może porzuci dotychczasową branżę i powiększy grono literatów :D
Spoiler
Fragment opisu streszczenia odc.1190 ze strony "Telemagazynu":
"Maria spotyka się z wydawcą - Pawłem Kowalskim który chce opublikować książkę opartą na jej blogu. Tymczasem Robert ma dla ukochanej kosztowny prezent: broszkę z szafirem. A oprócz tego próbuje utrudnić kontakty Rogowskiej z byłym mężem i kasuje z jej telefonu wiadomość od Artura...".
W dalszym ciągu przypuszczam, że Maryśka będzie miała kolejnego absztyfikanta, być może właśnie tego Kowalskiego. Scenobajarki mogą pójść schemacikiem, gdzie dwóch się bije...itd.. <flaga> A z Artim zostaną li tylko przyjaciółmi, bliskimi przyjaciółmi i nic więcej. <mysli>
Spoiler

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 24, 2015, 18:57:11 »
http://fileshark.pl/pobierz/9784396/d9790/odc-1186-wmv

Maryśka straciła instynkt matczyny, gach od dziecka ważniejszy.   ::)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 27, 2015, 18:44:21 »
Taa..."Basia b.lubi Roberta.." <flaga> Faktycznie instynkt macierzyński u Maryśki "poszedł się gdzieś czesać".
Biedne to dziecko, matka na pierwszym miejscu stawia gacha i co ten jej wmówi, to we wszystko mu bezkrytycznie wierzy. Gorzej, że będzie też ograniczać Artiemu kontakty z dzieckiem, tak jak sobie wykombinował ten cwany, nadęty bufon Bilski. Ciekawe, że Maryśka nie zauważa tego, że traci zaufanie córki do siebie i wcale jej to widocznie nie przeszkadza. A to, że ten cwaniak na każdym kroku nią manipuluje i oczernia Artura, a ona sama nie wierzy córce to rzeczywiście świadczy o tym, że Marycha jest kompletnie zaślepiona z tej miłości do tego gbura Bilskiego.  <flaga>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #98 dnia: Styczeń 06, 2016, 18:50:25 »
http://fileshark.pl/pobierz/9970179/ac7a9/odc-1190-wmv

Gdy zaczynają się " małe tajemnice" w związku, związek zaczyna się sypać jak doświadczenie uczy.  8)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #99 dnia: Styczeń 07, 2016, 14:30:04 »
http://fileshark.pl/pobierz/9970179/ac7a9/odc-1190-wmv

Gdy zaczynają się " małe tajemnice" w związku, związek zaczyna się sypać jak doświadczenie uczy.  8)

Oby tak dalej .... on jako jedyny był przeciwny publikacji .. pewnie boi się zdemaskowania .... a to i tak nastąpi jeśli wierzyć ćwierkającym wróbelkom w sieci .. :-)

Nowa chatka Artura (pożyczona co prawda) jest odlotowa, też bym taką chciała .. no i Marysi się podoba .. i Basi ...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 07, 2016, 20:39:29 »
Nowe lokum Artura to rzeczywiście jest full wypas "chałupinka". Dla jednego, samotnego doktorka nawet "ciut" chyba za duże.. <smiech> Coś mi się wydaje, że przynajmniej ukochana córeczka Artiego chętnie by tam przeniosła się na stałe i to jak najszybciej ;) Tylko Maryśka dalej idzie w "zaparte", to jej:" Przecież ustaliliśmy, że nie ma powrotu..", to jakoś optymistycznie dla planów ponownego połączenia się doktorka z eks małżonką nie zabrzmiało. <flaga> To, że Bilski zostanie wykopany z Marysinej chałupy, to już wiadomo. Ale czy Artiemu uda się skruszyć upór byłej żony, to w dalszym ciągu nie jest takie pewne. No i Bilski pewnie też jeszcze coś tam może namieszać, szczerze wątpię, żeby tak od razu odpuścił sobie Maryśkę.. Arturowi też pewnie może w ramach zemsty jakieś kuku zrobić.  <mysli>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 08, 2016, 12:01:17 »
grant1 - masz rację, mała już chciała zostawić matkę i nowego tatuśka na kilka dni i zostać w nowej chatce, szczególnie że ma tam pokój. A wielkość chatki ... pewnie przyszłościowa :-) A i lokum Marysi do gustu przypadło :-) Ma Arturek plusika :-)

Pewnie szybko do siebie nie wrócą, to prawda, nawet byłoby to dziwne, gdyby tak z jednego łóżeczka do drugiego przeskoczyła :-D

Chociaż zastanawiające są zdjęcia Marysi i Basi w nowym lokum, które to wygląda jak lokum Artura, i bynajmniej pewnie nim jest: kanapa ta sama, luksfery te same, a Marysia leży pod kocykiem (w butach <hahaha>), Basia w szlafroku i kasztanowe ludziki tworzy. Jestem ciekawa pod jakim pretekstem się tam znajdą. dowiemy się o tym pewnie pod koniec stycznia lub w pierwszej połowie lutego ze spoilerów.

Bilski pewnie się łatwo nie odczepi, ciekawe co z Żyrafą, ukryli ją w kiciu czy jak?, może już niedługo urwie się z choinki :-)

A tymczasem czekam na 1195 odc. i wylot Bilskiego. Swoja drogą...  ciekawe czy będzie tak łatwo chciał opuścić mieszkanie Marychy  <mysli> czy ledwo trzymający się na nogach Arti mu pomoże  ;D

Offline Meg

• Zaawansowany
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2016, 22:09:21 wysłana przez Meg »

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 20, 2016, 21:05:53 »
http://fileshark.pl/pobierz/10198254/ef794/odc-1195-wmv

Maryś to jednak infantylna idiotka, ale w końcu pokazała że ma cohones  <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 20, 2016, 21:32:41 »
W końcu się go pozbyła! Cudnie!  <jupi> I jak się uśmiechnęła na widok chodzącego Artura...  Coś tam w niej jednak siedzi cały czas...  <serce>

Podobała mi się rozmowa z Piotrkiem w parku. Chyba pierwszy raz tak naprawdę zdała sobie sprawę czym jest jej związek z Bilskim.

Z niecierpliwością czekam na to, aż wyjdzie na jaw o co tak naprawdę chodzi z tym Bilskim. <mysli>