Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 478784 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 20, 2015, 21:34:22 »
Chyba jednak przesadziła z tym udziałem w TzG. Czyżby aż tak potrzebuje kasy?  <flaga>
Obstawiam, że odpadnie jako jedna z pierwszych, bo zbyt dużą sympatią u "gimbazy" się nie cieszy, która jest w głównej mierze widownię tego "show". A poza tym te kolejne, polsatowskie edycje tego programu są coraz gorsze, żeby nie napisać, że ta formuła już się "przejadła".

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 23, 2015, 13:50:31 »
M JAK MIŁOŚĆ PO WAKACJACH 2015 - ARTUR NA WÓZKU PO WYPADKU, MARYSIA NIE ZOSTAWI SPARALIŻOWANEGO ARTURA
Really? Czytam i oczom własnym nie wierzę. Co scenarzyści jeszcze wymyślą? Powtórka z Latoszków z Ndinz? A Teresa jest jeszcze większą wariatką niż myślałam. :D

Małgorzata Pieńkowska w Tańcu z Gwiazdami.
Ewa Kasprzyk już była, teraz przyszedł czas na Pieńkowską. Obawiam się, że będzie to taka sama klęska... Pani Małgosia naprawdę ma talent, powinna go spożytkować w zupełnie innym kierunku. AKTORSKIM. ;)
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 28, 2015, 13:59:48 »
Zgadzam się z tym, co napisała Kiki. A tak w ogóle, po przeczytaniu "newsów" dot. wątków byłego już małżeństwa Rogowskich w nowym sezonie serialu, dochodzę do wniosku, że scenarzystkom mózg się już kompletnie zlasował. Naoglądały się widocznie "twórczości" konkurencji i tylko powielają ich pomysły.  <smiech> A efekt to jakiś komiczny melanż pomysłów z "NdiNz", czy "Na wspólnej", można by jeszcze dorzucić "Krew z krwi", tzn chodzi mi o postać Bilskiego, dobrotliwy, ciapowaty facet, który okaże się groźnym przestępcą i przemytnikiem <smiech>  W sumie Maryśka z tej wielkiej miłości do Bilskiego, mogłaby włączyć się w te jego lewe biznesy... <smiech> No chyba, że oszalały na jej punkcie ten facet, oczywiście pod jej przemożnym wpływem i niewątpliwym urokiem, nawróci się na porządną drogę, sam zgłosi się na policję i podda się karze... <smiech>  A Santa Maryś, jak to prawdziwa Samarytanka, eksmęża będzie odwiedzała w szpitalu, a kochanka w więzieniu. Oczywiście, gdzieś po drodze scenarzystki znajdą jej tego trzeciego, bo przecież żadna z sióstr Mostowiak za długo sama być nie może.. <hahaha>

Offline Aniaaa

• Nowy użytkownik
  • *

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 03, 2015, 22:26:46 »
Jak to mówią- Nigdy nie mów Nigdy.
Pecunia non olet.
1152
http://fileshark.pl/pobierz/7070102/a2b77/odc-1152-wmv
1153
http://fileshark.pl/pobierz/7070138/1f90f/odc-1153-wmv
1154
http://fileshark.pl/pobierz/7070213/7baf8/odc-1154-wmv
1155
http://fileshark.pl/pobierz/7070359/c6203/odc-1155-wmv

Blond wamp to taki Radosz w spódnicy- będziemy mieć powtórkę z rozrywki   <smiech>
Ale sezon dość mocnym akcentem otworzony i co mnie trochę żdziwiło- dobrze się ogląda te pierwsze odcinki.
Pieńkowska w scenie pocałunku jakoś tak dziwnie- jakby maskę na twarzy miała <smiech> ona ma na prawdę problem z graniem scen miłosnych  ::)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 05, 2015, 14:07:05 »
No nieźle popłynęły scenarzystki, doktorek za zdradę "świętej" Maryśki dożywotnio został ukarany. <flaga>
Hm..pewnie celowo wyszło to, jak co najmniej jakaś kara boska za ten jego skok w bok i "przestroga" dla widzów. <smiech>
Ze streszczeń następnych odcinków wynika, że Arti będzie próbował ze sobą skończyć. No i ta niby jego "rodzina" łącznie z eksmałżonką odwrócą się od niego. No cóż, widocznie na wdzięczność z ich strony to Arturek nie ma co liczyć..
Tak szczerze mówiąc, to za bardzo nie wierzę, żeby w serialu jeszcze cokolwiek miało ich "połączyć" na nowo. Raczej obstawiam i podtrzymuję opcję, że Maryśce znajdą jeszcze kogoś innego, niż ten "podejrzany" Bilski, ale chyba jeszcze nie w tym sezonie. Nie zdziwi mnie też, jak blond Żyrafa zajmie się opieką nad sparaliżowanym Artim, widocznie dla niej zawsze, co chłop w domu, to chłop, nawet na wózku inwalidzkim.  <smiech>
W porównaniu z Radoszem, to blond wamp jest jednak skuteczniejsza w działaniu, tylko nie bardzo jej tym razem wyszło... ;) Ciekawe, czy jeszcze będzie próbowała dokończyć dzieła, tzn czy jeszcze spróbuje Maryśce coś zrobić?
Luckowa nakłaniająca Maryśkę do powrotu do Artura, to doprawdy szokujące.. <smiech>
A tak przy okazji, ten "rodzinny" tabun w szpitalu na czele z Bachą M., to bardziej przejął się Marychą niż ciężko rannym doktorkiem.. ::)
Faktycznie nieźle te sceny nakręcili, no i w miarę dobrze oboje zagrali, co w przypadku P.Moskwy jest nawet trochę zadziwiające. Tym bardziej, że aktorstwo nie jest jego główną obecnie profesją..
P.M.Pieńkowska jest tak sztuczna w tych niby miłosnych scenach, że ta jej "gra" robi się wtedy wręcz śmieszna. Fakt, nigdy nie była w tym przekonywująca, a i takich scen było niewiele, ale w końcu to zawodowa, dyplomowana aktorka i powinna umieć je zagrać, a o wiele lepiej od niej wypadają w takich scenach nawet amatorzy, których w eMce jest na pęczki .. <flaga>
Ostatnia scena w odc 1155 ciekawie zrealizowana, no i dobrze zagrana przez P.Roberta, dość realistyczna i bardzo przygnębiająca.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 08, 2015, 15:20:15 »
grant1 - przyznaję, kobietki zaszalały :-)

też wydaje mi się że związek A i M to już niestety przeszłość, a tak bardzo liczyłam na happy end. Przyznaję, że liczyłam na coś więcej ze strony Marysi niż tylko rozglądanie się dookoła w scenie zaraz po wypadku. Podobnie w szpitalu, po prostu przy nim siedzi, tak to jakoś drętwo wyszło moim zdaniem. Z wyjątkiem sceny gdy przychodzi uśmiechnięta po kawie, ale wtedy już Arturek wszystko pamięta ... czekam teraz na 1159 :-)

Wygląda też na to że Blondi się nie podda i będzie dalej walczyć o Artiego. A może ona ratuje go przed samounicestwieniem ??

A Marysia i Robercik: no cóż tu pewnie będzie jakieś porwanie (Basia lub Marysia) skoro to mafia :-), a co najmniej chora zazdrość.

A nie wydaje Wam się że Marysia gra jak gra z Robertem (sztuczna, sztywna, zakłopotana) dlatego że nie jest do związku z nim w pełni przekonana?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 09, 2015, 20:26:05 »
W dalszym ciągu sądzę, że powrót Maryśki do Artura jest po prostu nierealny. Scenarzystki spisały już doktorka na straty. Zresztą co kaleka na wózku może zaoferować kobiecie tak "pełnej" życia i potrzebującej sprawnego faceta w łóżku, ale nie szpitalnym.. <smiech>
Teraz nadszedł czas przemytnika/przestępcy Bilskiego, łącznie z zaliczeniem z Maryśką łoża i zamieszkaniem na stałe w jej chałupie oraz zastąpieniem Artiego w roli ojca małej Basi. Takie małe dziecko zresztą da się łatwo mu przekabacić. A żadne jego przestępcze czyny,które wcale nie muszą ujrzeć tak szybko "światła dziennego" w tym tasiemcu, nie skłonią Santa Maryi do zmiany nowego obiektu "miłości" i do powrotu do eksmałżonka. Marycha to kobita, która jak już się zakocha, to tak łatwo nie zrezygnuje, szczególnie w tym wieku, w jakim teraz jest w serialu <flaga>
Jedynie, czego na pewno scenarzystki już nie wykombinują, to zajście Maryśki w kolejną "cudowną" ciążę.
Im to zostaje już tylko in vitro..Takiego wątku w eMce jeszcze nie grali, więc może wszystko jeszcze przed widzami. <smiech>
A nawet jeśli cokolwiek z tych przestępstw jej nowego kochanka scenarzystki ujawnią, to pewnie Marycha zrobi wszystko przy pomocy Martusi, szwagra Budzyńskiego i swojego syna Piotrka, też przecież "gwiazdy" palestry i wyprowadzi nowego gacha na właściwą drogę..Albo sam Bilski pod jej przemożnym wpływem
i zakochany w niej do "szaleństwa", pozamyka te lewe biznesy i zrobi się "kryształowo" czystym facetem... <smiech>i A bidny kaleka Artur będzie przewijał się w serialu np co 20-ty odcinek lub wcale, a pewnie za jakiś czas w ogóle pożegna się z serialem na amen. <smiech>
M.Pieńkowska to z każdym swoim serialowym partnerem grała i gra tak samo, czyli jest sztywna i sztuczna. Tylko widzowie wg scenarzystek, reżyserów no i samej aktorki mają myśleć, że jest inaczej...Ale wychodzi to jej po prostu kiepściutko, a nieliczne sceny "miłosne" w jej wykonaniu są komiczne.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 10, 2015, 14:27:35 »
"grant1: Scenarzystki spisały już doktorka na straty." No to się chłopina wpakował, sam wymyślił wątek zdrady, a teraz go co najmniej okroją z obsady i kasy za występy. Ciekawe co on na to.

Basia Rogowska wrzuciła chyba dziś (może wczoraj) fotkę z planu w ich mieszkaniu z Robertem w szlafroku. Maryśka poszła na całość  <smiech>

Jedno muszę przyznać: Robert ma coś w sobie, ładnie z Marysią razem wyglądają a z Basieńką na pewno sobie poradzi.

Z Budzyńskiego też prawie aniołka zrobili jak się okazało, że ten doktorek ze Stanów nie wróci (tzn. nie wraca na plan emki). Teraz dopiero różki pokazuje. Więc i pewnie Robercika wybielą jak będzie trzeba, chyba że u Moskwy będzie krucho z kasą to może znowu coś podsunie scenarzystkom :-)

Trochę za dużo tych zdrad.

Widziałam już odcinki w next week. Przyznam, że Blondi mnie zaskoczyła :-) No kopara mi opadła :-)

A i tekst Marysi opublikowany przez jej synową na blogu sugeruje, że Artiego nie przestała jeszcze kochać.

Teraz jestem tylko ciekawa, kto odratuje Artiego, chyba że wykończą chłopinę.

Pozdrawiam :-)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 10, 2015, 19:30:30 »
Bez oglądania następnego odcinka, myślę że pewnie szalona Teresa, targana wyrzutami sumienia przyzna się do winy. Oczywiście nic jej nie zrobią, bo dojdą do wniosku, że jest niepoczytalna i wyślą ją na przymusowe leczenie w  zakładzie zamkniętym, tak jak scenarzystki wykombinowały to z tym podpalaczem Rafałem, czy wcześniej z Radoszem... <smiech> To taki już emkowy schemat w scenariuszu w postępowaniu z serialowymi"psycholami", mogą porywać, podpalać, czy nawet próbować zabić.  A i tak nikt z nich praktycznie nie poniesie za to kary. <smiech>
Wcale się nie zdziwię, że za jakiś czas reaktywują tego Rafała, a i Teresę "podleczą" na tyle, że oboje w stosownym momencie znowu pojawią się w tym tasiemcu. Oczywiście oboje przejdą całkowitą transformację i zrobią z nich normalne i przyzwoite, oczywiście mega pozytywne postacie.. <smiech>
Sadzę, że R.Moskwa nie ma żadnego wpływu i nic do gadania, co scenarzystki, a przede wszystkim producenci zrobią z jego postacią. Po coś w końcu zatrudnili tego Z.Stryja, który jest bardziej znanym i dość popularnym aktorem, a na dodatek ma na swoim koncie o wiele więcej ról w znanych serialach w porównaniu z P.Moskwą.
Zresztą Stryj pewnie w emce zagości na dłużej, bo już napisali, że w "Na Wspólnej" mają uśmiercić tego Roztockiego, którego tam grał. Widocznie emkowcy zaoferowali mu większą rolę oraz oczywiście kasę.
A poza tym konkurencja nie bardzo lubi, jak im aktor udziela się w produkcji innej stacji tv. Myślę, że Maryśkę połączą z tym Bilskim na dłużej, niekoniecznie od razu kolejnym węzłem małżeńskim.
Mogą ten wątek ukrywania podwójnego życia przez Bilskiego ciągnąć przez cały ten sezon, albo i dwa następne. A rolę kaleki, doktorka Artiego po prostu powoli będą "wygaszać". Podobnie jak zrobili to z "ukochaną" przez wszystkich Mostowiaków Myszą, o której istnieniu wszyscy z serialowej rodziny już dawno zapomnieli.. <smiech> Co prawda, Koroniewska miała już dość grania Myszy i sama postanowiła odejść.
A to, czym obecnie zajmuje się R.Moskwa niewiele ma wspólnego z aktorstwem, więc można w jakimś stopniu przypuszczać, że on również swojej przyszłości z wyuczonym zawodem nie wiąże.  Zresztą jego dotychczasowa lista zagranych ról jest delikatnie mówiąc ubożuchna..A o propozycji nowych nic nie słychać. Być może sam zdaje sobie z tego sprawę albo nawet już wie, że za długo w emce to już nie pogra..

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 10, 2015, 20:59:01 »
Scenarzystki spisały już doktorka na straty. Zresztą co kaleka na wózku może zaoferować kobiecie tak "pełnej" życia i potrzebującej sprawnego faceta w łóżku, ale nie szpitalnym.. <smiech>
Właśnie teraz Artuś jest tym co nasza lodowa Maryś potrzebuje- zero wymagań <smiech> w jakiejkolwiek sferze.
1156.
http://fileshark.pl/pobierz/7215834/2d894/odc-1156-wmv

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 16, 2015, 11:01:06 »
Hej!

Zwróciliście może uwagę na to, że w tym serialu już prawie każdy chciał popełnić samobójstwo, ale zawsze ktoś w ostatnim momencie delikwenta ratował? może Rogowski będzie pierwszy ... w końcu to lekarz .. powinien wiedzieć co i jak ;-) poza tym nic nie piszą co będzie robił po wyjściu ze szpitala .... no chyba że rzeczywiście jak piszecie wygaszą jego rolę .... czekam na 1159 :-D

Pozdrawiam

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 17, 2015, 20:28:26 »
1159.
http://fileshark.pl/pobierz/7374001/812d4/odc-1159-wmv

Przez malutki moment, w szpitalu był s stary Artuś i stara Marysia- i to było fajne  <skacze> może jeszcze coś z tego będzie.  <buja_w_oblokach>

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 18, 2015, 10:19:50 »
Obejrzałam 1159 :-) MEG masz na myśli może moment w którym Marysia przychodzi z Basia do szpitala? I mówi "My poczekamy" aż tatuś wyzdrowieje, po czym się "opamiętuje" i idzie po kawę?

No mam nadzieję że kiedyś (2 sezony) coś z tego będzie :-)

Poza tym po obejrzeniu końcówki mam nieodparte wrażenie, jakby Artur specjalnie zaprosił Marty męża do szpitala, aby pogadać z nim o spadku po swojej śmierci żeby pocztą pantoflową dowiedziała się o tym Marysia. Nagromadzonych tabsów nie bierze, a jak wchodzi Marysia do sali to wtedy u Artura pojawia się  szelmowski uśmiech; znowu gdy Marysia wychodzi wkurzona Arturek tabsy wyrzuca w geście zwycięstwa. (Czyżby Bilskie miał trochę racji?)

Wiecie może co będzie dalej? Ja nic niestety nie znalazłam, z zdjęć tylko wynika że Maryś zamieszka z Bilskim początkiem roku 16, a Artur będzie się rehabilitował w parku na wózku.

Pozdrawiam :-)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 18, 2015, 13:54:13 »
Myślę, że Meg miała na myśli tą ostatnią scenkę, kiedy Artur trochę przekomarza się z Maryśką i stawia jej warunki wspólnego zamieszkania. Nie uważam też, żeby doktorek specjalnie ściągnął Budzyńskiego po to, żeby była małżonka o tym się dowiedziała. Według mnie Artur chciał popełnić to samobójstwo, po co w końcu m.in napisał ten pożegnalny list, nie wspominając o zgromadzonych tabletkach ? No ale jak znowu pojawiła się ukochana Maryśka, to dała mu odrobinę nadziei, że nie kieruje się wobec niego tylko litością, że jakaś odrobina uczucia do niego w niej pozostała. Bilski w ogóle nie miał racji, on jest cwany i kuty na cztery nogi, mówiąc Maryśce, że Artur nią manipuluje i specjalnie wzbudza w niej litość. Z dotychczasowych odcinków jakoś to nie wynikało, żeby Artur tak się zachowywał. W tej scenie w parku Bilski pokazał po prostu swoje skrywane przed nią oblicze. Tylko Santa Maryś jeszcze tego nie dostrzegła. Jeśli ktoś tu kimś manipuluje, to właśnie Bilski Maryśką. Zarzucał doktorkowi podstępne metody, które zapewne właśnie on od dawna stosuje w swoim życiu i jest w tym mistrzem. Myślę, że on teraz na każdym kroku będzie nadal skutecznie oczerniał Artura, nawet nie musi się zbytnio wysilać i zrobi wszystko, żeby wybić Maryśce z głowy, jakąkolwiek chęć pomocy eksmałżonkowi, a zacznie od tego, że wymusi na niej, żeby przestała go odwiedzać. Przypuszczam, że wykorzysta w tym celu Pawła albo "gwiazdę" palestry Piotrka. I zrobi to tak skutecznie, że Maryśka w ogóle się w tym nie zorientuje, że będzie to robota Bilskiego.