Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491399 razy)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #480 dnia: Marzec 22, 2018, 08:03:01 »
Strona eMki często nieaktualizuje na czas informacji o dostępności odcinków i trzeba sprawdzać na vod.  Tam już jest od wczoraj... Tyle, że nic dla nas.
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #481 dnia: Marzec 22, 2018, 08:11:50 »
A wszędzie jest napisane, że oni będą...co za oszuści!!!!

Post Merge: [time]Marzec 22, 2018, 09:08:35[/time]
Niestety ale na prawdę ich nie ma w tym odcinku <bezradny> musieli chyba coś pomieszać z opisami....
No, szkoda....mam tylko nadzieję, że ta scena się jednak pojawi, tylko że w odcinku 1363. Sama już nie wiem. Ale ja mam dość oglądania Chodakowskich i Aśki miauczącej jak kot za Tomkiem. Chcę więcej Mostowiaków. Co gorsza, musimy czekać aż do kwietnia na ten odcinek, bo za tydzień we wtorek nie ma Emki...
A tak w ogóle, to witaj wśród nas :).

Post Merge: [time]Marzec 22, 2018, 09:58:28[/time]
HEJ, SKORO NAS PRODUKCJA WYROLOWAŁA, SAME SOBIE MUSIMY OSŁODZIĆ CZAS OCZEKIWANIA. ZAPRASZAM WAS NA KOLEJNĄ CZĘŚĆ OPOWIADANIA :). CIEKAWA JESTEM, ROZOZ7, CZY TRAFIŁAŚ ZE SWOIMI PRZEWIDYWANIAMI, CZY JEDNAK CIĘ ZASKOCZYŁAM. JESTEM CIEKAWA TWOJEJ OPINII. POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO.

<lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece> <lece>

Post Merge: [time]Marzec 22, 2018, 17:02:25[/time]
https://www.instagram.com/p/BglXBaeBZLN/?taken-by=malgorzata_pienkowska
DO TWARZY PANI GOSI W BIELI, PRAWDA?
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:22:47 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #482 dnia: Marzec 22, 2018, 22:39:30 »
Czyli Jadzia istnieje naprawdę. Przez chwilę myślałam, że może Basia stworzyła całą tę historię, coś jakby wymyślony przyjaciel. A tu proszę, jest smutniej niż by się mogło wydawać...
Długo kazałaś nam Sylwo czekać, ale warto było. Marysia już coraz bliżej Artura, coraz mniej w niej uporu, cudnie. <jupi> Dziękuję za tą kolejną, niezwykle emocjonalna część.  :buzki:

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #483 dnia: Marzec 22, 2018, 22:46:05 »
No...tak sobie pomyślałam, że jak ktoś nie wstrząśnie porządnie Manią, to będzie się do śmierci zastanawiać, co powinna zrobić...a tak - dałam jej zajęcie, i Rogowskiego na podorędziu :).
Tak, Jadzia istnieje naprawdę. I poznacie ją już w następnej części. Nie będzie tylko smutno...chociaż łezki popłyną.
Zdradzać nic więcej nie będę. Jest mi przeogromnie miło, że ktoś mnie czyta. Szkoda, że serialowa rzeczywistość jest taka odległa od naszych wyobrażeń...Dobrej nocy wszystkim.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #484 dnia: Marzec 23, 2018, 17:35:50 »
Sylwia przyznam że mnie zaskoczyłaś, stawiałam na białaczkę  <mysli>rewelacyjnie oddajesz ich myśli i budujesz napięcie  <brawo>

Co do serialowej rzeczywistości to czytałam dzisiaj teletydzień. Nasza parka będzie w 1363! Wraz z tą sceną z kwiatami  <jupi>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #485 dnia: Marzec 23, 2018, 18:58:25 »
No to super! Szkoda, że w internecie nie ma ani jednego zdjęcia tej sceny. Dziękuję Ci, Patrycjo, za miłe słowa :). Teraz jestem na L4, więc możecie częściej liczyć na jakieś opowiadanie. Bo w domu wariuję z nudów.

Post Merge: [time]Marzec 25, 2018, 09:05:31[/time]

CDN.

<krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz> <krzykacz>

<naukowiec> <naukowiec> <naukowiec> <naukowiec> <naukowiec> <naukowiec> <naukowiec>

<tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze> <tancze>

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:23:56 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #486 dnia: Marzec 25, 2018, 13:45:37 »
Jak strasznie mi żal Basi... <placze> Jest taka malutka, a tak wiele trudnych spraw na nią spadło. Choroba przyjaciółki, problemy z rówieśnikami i poczucie, że jest z tym sama. Mam nadzieję, że Marysia weźmie się w garść i pokaże kochanej córeczce, że może ona na niej polegać i udowodni, że Basia jest dla niej naprawdę WAŻNA.
Na szczęście choć jedno zmartwienie Basia ma już głowy, bo mama chyba już tak intensywnie nie będzie myślała, o tym jakby tu uniknąć tatusia. A wręcz przeciwnie. <serce>

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #487 dnia: Marzec 25, 2018, 21:23:56 »
Nie bój się, Patrycjo, nie dam małej Basi zrobić krzywdy :). A te trudne chwile? Cóż...dziewczynka już niedługo poczuje, jak bardzo jest kochana i chciana, a ja was zaproszę na małą wycieczkę w serialową przeszłość, ale opowiedzianą moimi słowami - perspektywa stęsknionego za miłością Rogowskich widza. Tyle w "kulisach" powstawania kolejnych części :D. Buziaczki dla wszystkich.

Post Merge: Marzec 26, 2018, 13:37:31
Wiecie co, zaczynam się obawiac, że naszych w ogóle nie będzie w tym odcinku. Są zdjęcia u Aśki w domu, zdjęcia Narcina jak rozmawia z Iza, nawet fotki Anety, a o naszych cisza.....
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2018, 13:37:31 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #488 dnia: Marzec 26, 2018, 19:46:54 »
W tym 1363 jednak chyba będą, o ile stronie eMki można ufać- Marysia na pewno (pamiętam jak kiedyś to rozpisywali się o romantycznych wspomnieniach Marysi i Artura, a w rezultacie scena nie weszła do odcinka <histeryk>)
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/36299030/nowe-zagrozenie-i-nowy-dom

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #489 dnia: Marzec 26, 2018, 21:02:56 »
 <gafa>no Naria jest.  Ale mi chodzi o nia i Artura razem.

Post Merge: [time]Marzec 26, 2018, 21:35:21[/time]

CDN.

Post Merge: [time]Marzec 26, 2018, 21:52:41[/time]
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/36458851/odcinek-1363 no dobra, jednak są...ale minę biedny Artuś ma taką, jakby sam sobie strzelił samobója :). Za to Marysia ma lekki uśmiech na twarzy.
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2018, 18:24:53 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #490 dnia: Marzec 26, 2018, 22:36:12 »
Po takiej lekturze mogę iść spać. <buja_w_oblokach>
Cudownie rodzinny dzień, powinni w serialowej rzeczywistości taki podarować Basi, bo ukochana córeczka tatusia, podobnie jak w Twojej historii Sylwio, nie może liczyć zbytnio na wylewność swojej mamy. <papa>

Wracając do serialu, widziałyście zwiastun?  <mysli> Na końcu Marysia mówi, że jest jej naprawdę bardzo przykro... Więc pewnie z wyjazdu nici.  <bezradny> Boooże, ileż razy to ona już go wystawiała do wiatru. Najpierw go zwodzi, kręci nosem, potem się zgadza, a w rezultacie i tak zawsze coś staje na przeszkodzie...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #491 dnia: Marzec 26, 2018, 23:10:01 »
Tak. A Artur ma łzy w oczach. Chyva chłopak ma dość. Marysi w tej wersji nie sposob kochać. Niestety, jak dla mnie to zmarnowany potencjał. Dobrej nocy wszystkim. Wiedziałam, że oni nam to zepsuja. Nie wiedziałam tylko ze aż tak.

Post Merge: Marzec 27, 2018, 09:29:46
Jest też druga opcja: Maria przeprasza Rogowskiego za swój wcześniejszy foch, tuż po tym jak mamusua weźmie ją w obroty. Na tym jednym zdjęciu babcia Basia ma taką minę, jakby mówiła: jak ja ją wychowałam  <haha>. Zobaczy się jaka będzie prawda.
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2018, 09:29:46 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #492 dnia: Marzec 27, 2018, 15:22:09 »
No cóż, wcale mnie to nie dziwi, że te scenobajarki tak traktuja serialowego Artiego, czyli nijak..Nie dość, że ten ich wątek jest od dość dawna całkiem marginalny, to obawiam się, że teraz mogą całkiem to zakończyć.. <zniecierpliwiony> Skoro Mańka oświadczy eksmałżonkowi, że woli wyjechać do Szwajcarii, żeby trzymać za rączkę milionera Starskiego, niż wyjechać na wspólny, rodzinny wyjazd w góry..To trudno przypuszczać, żeby Artiemu całkiem już nie przeszła chęć walki o jej względy. W końcu ile można tak się przed taką idiotką płaszczyć? Co ten chłopina ma jeszcze wykombinować? A swoją drogą, Mańka ma problem i to nie mały z Pawłem, jej matka ma depresję, Kinga i Piotrek swoje problemy z dzieciorami narzucają matce i na dodatek sędziwej babce, małą Basią zajmuje się głównie ojciec, a ta kretynka przejmuje się losem tego bogola..I oczywiście Marycha rzuci wszystko i pojedzie do tej Szwajcarii. Większego idiotyzmu te scenobajarki nie mogły już wykombinować. <flaga> Jeszcze się okaże, że to pokrewieństwo między Maryśką a Starskim wcale nie jest takie bliskie, nie będzie to żadną przeszkodą, żeby w kolejnym sezonie tego gniota, wykombinować kolejne zamążpójście Maryśki za tego milionera z Grabiny, który oczywiście po tej operacji znowu cudownie ozdrowieje i zacznie chodzić.. <flaga>
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2018, 16:47:10 wysłana przez grant1 »

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #493 dnia: Marzec 27, 2018, 16:05:05 »
Może nie będzie tak zle. Obecnie każdy Modtowiak jest na szarym końcu. Przodują Chodakowscy odmieniani przez wszystkie przypadki. Antek ostatni raz wystąpił chyba w listopadowym odcinku. Myślę, że ta rodzina ciąży obecnej scenarzystce, najchętnien by ich się wdzystkich pozbyła. Jest dumna ze seoich pomysłów, a te odziedziczone po p. Łepkowskiej traktuje po macoszemu. Nie uprzedzajmy faktów, bo scena jest wyrwana z kontekstu.

Post Merge: Marzec 27, 2018, 18:07:06
Scena przedpremierowa: mama i córka :). Nawet miło się ogląda. Szkoda, że z Marii taki wół nieprzejednany.
http://mjakmilosc.vod.tvp.pl/36558891/zwolnij-nieco

Mamuśka wymiata :D.
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2018, 18:07:06 wysłana przez Sylwia_Kasia_Jot »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #494 dnia: Marzec 27, 2018, 21:30:07 »
Ależ ona jest uparta! <nie_slucha> Sama twierdzi, że nie ma żalu do Artura i odnoszę wrażenie, że to co zrobił rzeczywiście już nie ma absolutnie żadnego znaczenia a ona sama już nie wie dlaczego z nim walczy! Tak bardzo się upiera przy tym, by go do siebie nie dopuścić, że już to staje się komiczne. Jak dziecko, NIE, BO NIE! Gdyby tylko mogła zobaczyć swoją minę kiedy dumnie kroczyła z tym bukietem. Każde wspomnienie związane z Arturem wywołuje w niej tak silne emocje, że nie jest już dłużej w stanie ukrywać tego, że no bądźmy szczerzy- wciąż go kocha. Pytanie tylko jak długo jeszcze będzie odbudowywać swoją urażoną dumę. <slucha>
Całe szczęście, że Artur ma wsparcie Basi i w sumie całej rodziny, choć to chyba tylko dodatkowo irytuje Marysię. Zupełnie jak w Twoim opowiadaniu Sylwio, nikt już poza nią nie pamięta o tym co zrobił, ale jakim jest człowiekiem.