Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 374105 razy)

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #330 dnia: Styczeń 23, 2017, 19:01:40 »
Też sobie Maryśka znalazła powiernika i obrońcę.. <hahaha> W ten sposób ewidentnie wystawiła na cel Artura swojemu "ukochanemu" bandziorowi. On już będzie wiedział, jak ten "uciążliwy" problem rozwiązać albo uciszyć na amen.. <flaga> W tym Śs napisali jeszcze, że bandzior Bilski zleci komuś zdobycie informacji o doktorku..Coś czuję, że to kolejny, "genialny" pomysł tych głupich scenobajarek. Widocznie Bilski będzię próbował wrobić w coś Artura, żeby go skompromitować, zniszczyć i pognębić, nawet nie w oczach samej Mańki. Nie wiem, moźe będzie to jakaś aferka dot. wystawiania przez Artiego lewych L-4, albo znowu przypomniało im się i wrócą do "pomysłu" z podprowadzeniem recept doktorkowi i wypisywaniem ich na środki np."odurzające". <zniecierpliwiony> Przecież mogą go też wrobić w handelek narkotykami, np morfiną. No chyba, że  Bilski i jego kumple z branży podstawią Arturowi, jakąś panienkę z agencji towarzyskiej, żeby Maryś i jej rodzina przekonała się, jakie to jest "ziółko" z doktorka . A może naiwnego doktorka zwabią do pokoju, w jakimś hoteliku i wpadnie on tam w ramiona panienki trudniącej się najstarszym zawodem świata, a eks żona przypadkiem to odkryje. <hahaha>
Mnie też wcale by nie zdziwiło, gdyby Maryśka przyłączyła się do tej "akcji" Bilskiego, zapewne jak zwykle nieświadoma kolejnej jego manipulacji, tzn w co tak naprawdę "gra" ten jej "kochany łobuz".<hahaha> Przecież nie dość, że ona jest od dawna kompletną idiotką, to na dodatek całkiem jeszcze ślepą. <smiech>
Ta jej wizyta w kancelarii u Budzyna może będzie miała związek z tym "wędrującym" i zagubionym przez Artiego pendrive'm. Maryśka poprosi prawie byłego już swojego szwagra, żeby ten znalazł sposób i nakłonił lub zmusił Artura do jego zwrotu.. <hahaha> Oczywiście nie będąc świadomą, że szwagier wie o wszystkim..Jakoś nie wydaje mi się, żeby Mańka z Budzyńskim konferowała o jego rozwodzie z Martą, no może mimochodem.. <hahaha>
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2017, 20:34:54 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #331 dnia: Styczeń 23, 2017, 19:37:21 »
O właśnie, właśnie zapomniałam o tym. Ech... <bezradny>
Najpierw wycieknie sprawa z Pawłem, bo nie sądzę, że przejdzie to tak bez echa i żadnych kłopotów dla młodego w konsekwencji za pobicie tego złodziejaszka, potem być może weźmie się za Doktorka... Cóż, Bilski powoli wykańcza jej bliskich i to cholera w końcu musi się jakoś odbić na niej samej...
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #332 dnia: Styczeń 23, 2017, 20:55:57 »
Patrycjaa, właśnie przypuszczam, że ta akcja z obiciem facjaty tego złodziejaszka przez kolesiów Bilskiego, jak zwykle rozejdzie się po kościach. <hahaha> Nikomu z zainteresowanych po prostu nie przyjdzie do łba, tzn ani Pawełkowi, ani tym bardziej jego oczadziałej mamuśce, że za tą akcją stoi jej kochanek. <hahaha> Poza tym Bilski przecież żadnej krzywdy nie wyrządził starszemu z Chochołów. Wręcz przeciwnie, wykrył i wymierzył sprawiedliwość złodziejowi. Nie sądzę, żeby po tej akcji, Bilski pochwalił się tym kochance, bądź jej synusiowi. Jemu bardziej zależało, żeby jego Maryś i potencjalny pasierb nie musieli się tym zamartwiać.. <hahaha> Czy kiedyś ta sprawa wyjdzie na jaw w tym gniocie, no niekoniecznie. <cwaniak> Jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że Paweł przejął się losem tego pobitego cwaniaczka i zastanawiał się, bądź szukał sprawców. A tym bardziej, żeby tej oszalałej z miłości do Bilskiego Mańce, przemknęła jakakolwiek myśl, że może w tym wszystkim to właśnie on maczał swoje paluchy..   <hahaha>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #333 dnia: Luty 03, 2017, 17:55:02 »
http://fileshark.pl/pobierz/16315434/d1e0b/odc-1276-wmv

Maryś zakochana aż strach.Bosz najpierw 7letni celibat Artusiowy a tu szaleństwo podstarzałej mam.

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #334 dnia: Luty 03, 2017, 21:56:29 »
Hm..Wygląda to coraz gorzej, z tej "mąki" to chyba już żadnego chleba nie będzie..<zniecierpliwiony> Maryśka jest nie tylko totalnie głupia, ale przede wszystkim zaślepiona w tej swojej miłości do tego siwego gacha. Bilski zrobił z niej całkowicie bezwolną, bezmyślną kretynkę i nawet kolejne zapuszkowanie tego bandziora do pudła, oczywiście jeśli kiedyś takowe zaplanowały te przygłupie scenobajarki, raczej nic nie zmieni pomiędzy Mańką a Artim. <flaga> Doktorek jest jej całkiem już obojętny, a wg mnie to nawet zaczyna go wręcz nienawidzić. Widać to wyraźnie, jak "ciepło" potraktowała go w tej rozmowie telefonicznej na koniec odcinka. A po takim Mańkowym zachowaniu wobec Artura, to nawet świętemu skończyłaby się nie tylko cierpliwość, ale przede wszystkim nadzieja i chęci na odzyskanie u niej nawet odrobiny miłości. Oczywiście wiemy, że doktorek będzie próbował nieudolnie śledzić tego drania. Ale myślę, że to tylko  z obawy o bezpieczeństwo małej Basi. Z tych opisów z ostatniego numeru Śs wynika, że będzie jeszcze gorzej, no i ten bandzior wysłucha użalania się kochanki na ex małża, no to weźmie się za wykończenie na amen Artiego. Tzn nie sądzę, żeby kolesie Bilskiego sprawili łomot doktorkowi, to byłoby chyba zbyt proste i łatwe do przewidzenia. <hahaha> Nadal obstawiam wrobienie Artura w jakąś aferę z łapówką w tle. Najłatwiej można w PL "umoczyć" lekarza w coś takiego. Próba wręczenia kopertki z kasą i nagranie ukrytą kamerką, to żaden problem w dzisiejszych czasach.. <hahaha> Nawet by mnie nie zdziwiło, gdyby Bilski wplątał w to zdurniałą Maryskę, z jej "umiejętnością" myślenia na poziomie napalonej na niego nastolatki, może zrobić wszystko. <hahaha> Jakoś jej nie raziło, jak ten ukochany łobuz użył zwrotu typowego dla bandziorów, o tym skradzionym dowodzie Pawła, że "ktoś chodzi na jego papierach"..Faktycznie, porządny obywatel raczej powiedziałby, że ktoś posługuje się tym jego dowodem..Nie wspominając już o tej "charytatywnej" działalności Bilskiego..Ciekawe skąd ona się o tym dowiedziała? <hahaha> Od strażników w anzlu, prokuratora, czy policjantów, którzy pilnowali tego bandziora w szpitalu?  <hahaha> No chyba, że sam jej o tym powiedział.. <cwaniak>
Na okładce poniedziałkowego Śs jest focia Mańki z Bilskim.."Rogowska sprzeda przychodnię i rzuci Bilskiego, Co dalej?". Wg mnie potwierdza się to, co Pieńkowska powiedziała w Kulisach, że szczerze życzy serialowej Mańce, żeby została sama i zaczęła wszystko od nowa. No więc wyglada na to, że scenarzystki spełnią te życzenia swojej serialowej "gwiazdy".. <cwaniak> Stąd pewnie ta likwidacja przychodni, bo z Artim po tych awanturach Maryśka nie będzie chciała już dalej pracować, a zapewne siwemu bandziorowi w końcu "nóżka" się powinie i policaje przyskrzynią tego szemranego gangstera, ale tym razem już skutecznie na dłużej. Może to właśnie oni okażą się szczęśliwymi znalazcami marynarki Artiego, w której był ten pendrive'a Bilskiego.. <hahaha> No cóż, znając z kolei dotychczasowe wyczyny/kombinacje scenobajarek, z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że taki "atrakcyjny" towar, jak najstarsza z córek Mostowiaków, to długo nie będzie się tułała i obijała samopas w tej serialowej czasoprzestrzeni tego gniota <hahaha> Czyli wcześniej, bądź później "znajdą" jej następnego gacha..Być może doktorkowi wykombinuja również kogoś bardziej normalnego i sensowniejszego od byłej małżonki..Chyba Arti do końca swojego serialowego bytu nie będzie żył w celibacie. <hahaha> Niestety wg mnie serialowych Rogowskich definitywnie już spisali już na "straty". <flaga>
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2017, 15:39:17 wysłana przez grant1 »

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #335 dnia: Luty 04, 2017, 15:34:36 »
Rzućcie okiem na najnowszą okładkę Świata Seriali!  <pompony>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #336 dnia: Luty 04, 2017, 15:44:32 »
Patrycjaa...Rzuć okiem na mój zmodyfikowany dzisiaj post powyżej.. ;)

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #337 dnia: Luty 04, 2017, 23:20:41 »
Oj, grant1... Ty i Twój optymizm! Zawsze podcinasz nam skrzydła!  :P Najważniejsze, że "pozbyliśmy" się Bilskiego. ;)

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #338 dnia: Luty 05, 2017, 09:03:48 »
Nie mogę się doczekać jutrzejszego wydania  <pompony> Bilski na aucie to dobra wiadomość  <jupi> pytanie na jak długo  <smiech> ta inteligentka dość często zmienia zdanie w tej kwestii  <haha>

Ja obstawiam że wyjedzie do Marci używać życia z jakimś zagranicznym kolesiem. Pytanie tylko czy zabierze ze sobą swoją jedyną córcię czy zostawi ją tatusiowi...

Pozostanę optymistką - M&Ar będą kiedyś razem. Byle tylko Bilski zniknął na dobre!!! Kiedy go nie było była całkiem blisko ulegnięcia mu ... ta scena w ogrodzie u rodziców  ...  <buja_w_oblokach>

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #339 dnia: Luty 05, 2017, 15:00:15 »
Mnie zastanawia ten kolejny pomysł "genialnych" scenobajarek z tą sprzedażą przychodni przez Mańkę..Jeśli jedynym tego powodem będzie zakończenie wspólnej pracy z Artim, będzie to skrajny idiotyzm z jej strony (tzn oczywiście scenarzystek). <hahaha>
Nikt o zdrowych zmysłach nie pozbywa się swojego miejsca pracy, którego na dodatek jest właścicielem, tylko dlatego, że współpracownik mu nie odpowiada..<hahaha> O wiele prościej i łatwiej jest zerwać z nim umowę, niż z tego powodu likwidować ten gabinet. Tym bardziej, że z tego co pokazują, jakoś na brak pacjentów nie mogą narzekać, w przeciwieństwie do tych "tłumów", które "przewalały" się przez gabinet ortopedyczno-rehabilitacyjny.. <hahaha> Chyba, że ten jej gangster będzie chciał jeszcze bardziej uzależnić Maryśkę od siebie, również i finansowo. Nie wiem, może ta idiotka postanowi wspomóc kochanka kasą, na wykończenie tego jego nowego apartamentu, żeby jak najszybciej mogli zamieszkać w nim razem? Z drugiej strony w takim przypadku łatwiej byłoby spylić w tym celu mieszkanie Maryśki, ale może ona tego nie będzie mogła zrobić ze względu na małą Basię i sprzeciw Artura. W końcu nie wiadomo, kto jest właścicielem tego jej mieszkanka..A poza tym, co Maryśka zamierza robić po tej sprzedaży przychodni, z czego się utrzymywać..Do emerytury to trochę latek jeszcze jej brakuje. No chyba, że da się omatać i zaufa bandziorowi, że ten będzie ją i Basię utrzymywał. <hahaha> Oczywiście Artur zapewnia środki na utrzymanie corki, ale nie musi robić tego samego w przypadku Maryśki, skoro ta żyje w związku z innym facetem.
No cóż, może w tym jutrzejszym Śs coś o tym też napiszą.

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #340 dnia: Luty 05, 2017, 19:03:11 »
Grant napisali również że ona rzuci Bilskiego więc jego temat chyba można uznać za zamknięty. Nie powinien mieć nic wspólnego ze sprzedażą przychodni.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #341 dnia: Luty 06, 2017, 18:30:47 »
Grant napisali również że ona rzuci Bilskiego więc jego temat chyba można uznać za zamknięty. Nie powinien mieć nic wspólnego ze sprzedażą przychodni.
I nie ma. Ani on ani Artur. Napisali, że sprzedaje przychodnie, by odpocząć zarówno od Artura jak i od Bilskiego. Ciekawa jestem co dalej, co zamierza i kto w ogóle kupi tę przychodnię. Nawet jeśli uda się ją sprzedać, byłoby nierozsądnie nie zainwestować w coś nowego. <mysli> Bo niby co będzie robić? Wnukami nagle się zajmie, a może córką?  <jupi> Oby została w tej Warszawie albo wyjechała ewentualnie do Grabiny. Tam zawsze kartą przetargową jest Lucek i ustawianie nowego leczenia.  <haha>

Powiem Wam, że takiego obrotu spraw to się nie spodziewałam, duży plus dla scenarzystek za zaskoczenie.  <okularnik>

KULISY:
https://mjakmilosc.tvp.pl/28954402/1010-maria-rozprawia-sie-z-adoratorami
W sumie nic nowego, warto jednak zobaczyć końcówkę. Chyba zbliżają się kłopoty...
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2017, 21:34:47 wysłana przez Patrycjaa »

Offline rozaz07

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #342 dnia: Luty 08, 2017, 00:25:11 »
A może mi ktoś powiedzieć, dlaczego Maryś w dzisiejszym odcinku na końcu podczas rozmowy z Arturem się rozpłakała?????

Który odcinek będzie teraz nasz????  <serduszko>

Uwolnić to ona się od niego nie uwolni - mam na myśli Bilskiego, on się łatwo nie poddaje, a już myślałam, że Bilskiego się pozbędziemy. Artur pewnie odpuści.

Patrycjaa  Jakie kłopoty przewidujesz? Maryś została wezwana na jakieś przesłuchanie, ciekawe czy w związku z pendrivem, który zgubił Artur??, bo te zdjęcia, które pokazywali rozrzucone na biurku to już były gdzieś pokazywane.

Pytasz komu sprzeda przychodnię?? Stawiam na Artura  <smiech>, w końcu będzie musiała kiedyś gdzieś pracować, a on już kiedyś jej szefem był. A były mężunio zawsze będzie miał coś, co należało do jego byłej żonki  <smiech>

Wydaje mi się że teraz akcja rozgrywać się będzie głównie między panami, a Artur może zacząć się bać. Jakby nie było będą ciągnąć wątek jeszcze dłuuuugo .... Mam nadzieję, że w ostatecznej rozgrywce wygra prawdziwa miłość i Marysia i Artur będą razem.

Grant - tak jakoś średnio chcą Bilskiego wybielić, nadal macza palce w nieczystych interesach, myślę, że umoczy się w końcu w krwi Artura lub jego rodzinki, gość raczej cierpliwy nie jest.

Offline zawalex

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: Luty 08, 2017, 10:10:08 »
Marysia nie uwolni się od Bilskiego, a on chce ją mieć "na własność" niestety. Myślałem, że Artur szybko załatwi sprawę :D Jestem ciekawe następnych odcinków.

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #344 dnia: Luty 08, 2017, 18:22:36 »
Patrycjaa  Jakie kłopoty przewidujesz? Maryś została wezwana na jakieś przesłuchanie, ciekawe czy w związku z pendrivem, który zgubił Artur??, bo te zdjęcia, które pokazywali rozrzucone na biurku to już były gdzieś pokazywane.

Pytasz komu sprzeda przychodnię?? Stawiam na Artura  <smiech>, w końcu będzie musiała kiedyś gdzieś pracować, a on już kiedyś jej szefem był. A były mężunio zawsze będzie miał coś, co należało do jego byłej żonki  <smiech>

Wydaje mi się że teraz akcja rozgrywać się będzie głównie między panami, a Artur może zacząć się bać. Jakby nie było będą ciągnąć wątek jeszcze dłuuuugo .... Mam nadzieję, że w ostatecznej rozgrywce wygra prawdziwa miłość i Marysia i Artur będą razem.

Z tego co udało mi się dostrzec to na tych zdjęciach była również i Marysia (sceny ze spotkania w parku). Obstawiam więc, że Bilski był cały czas pod obserwacją policji albo kogoś komu kiedyś podpadł i teraz ten ktoś znalazł na niego haka. W 1280 za sprawą  gościa, który "chodził" na dowodzie Pawła ma wyjść jakaś afera w związku z rzekomymi powiązaniami Pawła z mafią. Myślę więc, że na jednym przesłuchaniu się nie skończy, skoro może wyjść na jaw dodatkowo ta sprawa z pobiciem, tym bardziej że panowie policjanci nie wyglądali na zbyt przyjaźnie nastawionych do Maryśki. A i chyba to byli ci sami, którzy przeszukiwali jej mieszkanie. Wiążąc obie sprawy, Marysia jako dziewczyna gangstera, która czekała na niego aż wyjście z aresztu i ponownie z nim jest, plus zlecenie pobicia przez syna...  No nie wygląda to najlepiej.

Jeśli to Artur kupi przychodnie będziemy w "domu"! <buja_w_oblokach> <hahaha>

Tak pomijając wszystko, Stryj w kulisach w tej bluzie i bransoletce wyglądał tak inaczej, że aż trudno łączyć te dwie postacie ze sobą. Strasznie mi się to gryzie, prywatnie taki wyluzowany facet a w emce praktycznie zawsze w garniaku. <haha>

zawalex, witamy! Fajnie, że dołączył do nas ktoś nowy. Czuj się jak wśród swoich!  <komputer>