Hm..Wygląda to coraz gorzej, z tej "mąki" to chyba już żadnego chleba nie będzie..

Maryśka jest nie tylko totalnie głupia, ale przede wszystkim zaślepiona w tej swojej miłości do tego siwego gacha. Bilski zrobił z niej całkowicie bezwolną, bezmyślną kretynkę i nawet kolejne zapuszkowanie tego bandziora do pudła, oczywiście jeśli kiedyś takowe zaplanowały te przygłupie scenobajarki, raczej nic nie zmieni pomiędzy Mańką a Artim.

Doktorek jest jej całkiem już obojętny, a wg mnie to nawet zaczyna go wręcz nienawidzić. Widać to wyraźnie, jak "ciepło" potraktowała go w tej rozmowie telefonicznej na koniec odcinka. A po takim Mańkowym zachowaniu wobec Artura, to nawet świętemu skończyłaby się nie tylko cierpliwość, ale przede wszystkim nadzieja i chęci na odzyskanie u niej nawet odrobiny miłości. Oczywiście wiemy, że doktorek będzie próbował nieudolnie śledzić tego drania. Ale myślę, że to tylko z obawy o bezpieczeństwo małej Basi. Z tych opisów z ostatniego numeru Śs wynika, że będzie jeszcze gorzej, no i ten bandzior wysłucha użalania się kochanki na ex małża, no to weźmie się za wykończenie na amen Artiego. Tzn nie sądzę, żeby kolesie Bilskiego sprawili łomot doktorkowi, to byłoby chyba zbyt proste i łatwe do przewidzenia.

Nadal obstawiam wrobienie Artura w jakąś aferę z łapówką w tle. Najłatwiej można w PL "umoczyć" lekarza w coś takiego. Próba wręczenia kopertki z kasą i nagranie ukrytą kamerką, to żaden problem w dzisiejszych czasach..

Nawet by mnie nie zdziwiło, gdyby Bilski wplątał w to zdurniałą Maryskę, z jej "umiejętnością" myślenia na poziomie napalonej na niego nastolatki, może zrobić wszystko.

Jakoś jej nie raziło, jak ten ukochany łobuz użył zwrotu typowego dla bandziorów, o tym skradzionym dowodzie Pawła, że "ktoś chodzi na jego papierach"..Faktycznie, porządny obywatel raczej powiedziałby, że ktoś posługuje się tym jego dowodem..Nie wspominając już o tej "charytatywnej" działalności Bilskiego..Ciekawe skąd ona się o tym dowiedziała?

Od strażników w anzlu, prokuratora, czy policjantów, którzy pilnowali tego bandziora w szpitalu?

No chyba, że sam jej o tym powiedział..

Na okładce poniedziałkowego Śs jest focia Mańki z Bilskim.."Rogowska sprzeda przychodnię i rzuci Bilskiego, Co dalej?". Wg mnie potwierdza się to, co Pieńkowska powiedziała w Kulisach, że szczerze życzy serialowej Mańce, żeby została sama i zaczęła wszystko od nowa. No więc wyglada na to, że scenarzystki spełnią te życzenia swojej serialowej "gwiazdy"..

Stąd pewnie ta likwidacja przychodni, bo z Artim po tych awanturach Maryśka nie będzie chciała już dalej pracować, a zapewne siwemu bandziorowi w końcu "nóżka" się powinie i policaje przyskrzynią tego szemranego gangstera, ale tym razem już skutecznie na dłużej. Może to właśnie oni okażą się szczęśliwymi znalazcami marynarki Artiego, w której był ten pendrive'a Bilskiego..

No cóż, znając z kolei dotychczasowe wyczyny/kombinacje scenobajarek, z dużą dozą prawdopodobieństwa można założyć, że taki "atrakcyjny" towar, jak najstarsza z córek Mostowiaków, to długo nie będzie się tułała i obijała samopas w tej serialowej czasoprzestrzeni tego gniota

Czyli wcześniej, bądź później "znajdą" jej następnego gacha..Być może doktorkowi wykombinuja również kogoś bardziej normalnego i sensowniejszego od byłej małżonki..Chyba Arti do końca swojego serialowego bytu nie będzie żył w celibacie.

Niestety wg mnie serialowych Rogowskich definitywnie już spisali już na "straty".