Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491402 razy)

Offline Meg

• Zaawansowany
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1800 dnia: Październik 28, 2020, 21:10:13 »
https://przeslij.com/4V1

Nawet fajne scenki.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1801 dnia: Październik 30, 2020, 09:49:45 »
Udało mi się ściągnąć  <jupi>
Dziękuję!

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1802 dnia: Listopad 05, 2020, 22:22:52 »
https://przeslij.com/7wZ

1540.

Nie wiem ale po obejrzeniu tego odcinka mam wrażenie że Pieńkowska grała na siłę, masakra jakaś, rozwala się małżeństwo syna a ta jakaś bezpłciowa. Bez wyrazu to granie.

Offline Skowronek

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1803 dnia: Listopad 06, 2020, 18:13:22 »
Oglądał może ktoś live na instagramie u Aśki Koroniewskiej w środę?? Ja oglądałam i naprawdę fajna, przyjemna do oglądania rozmowa. Była właśnie Małgosia Pieńkowska i rozmowa z nią.

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1804 dnia: Listopad 06, 2020, 18:58:33 »
Oglądał może ktoś live na instagramie u Aśki Koroniewskiej w środę?? Ja oglądałam i naprawdę fajna, przyjemna do oglądania rozmowa. Była właśnie Małgosia Pieńkowska i rozmowa z nią.
Właśnie muszę nadrobić zaległości.  Też słyszałam, że fajna rozmowa.  Jak obejrzę to podzielę się odczuciami  :)

Oglądałam za to transmisje recitalu z R. Moskwą z biblioteki z Goleniowa.  Było niby na fb ba żywo. Ja oglądałam później,  A teraz  widzę, że tego na ich fanpage nie ma ,bo chciałam Wam link wrzucić  :(

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1805 dnia: Listopad 07, 2020, 08:05:23 »
Oglądałam do połowy. Całej nie byłam w stanie.Koroniewska była tak ekspresyjna, że trudno było skupić się na rozmowie. Małgorzata zaś wydaje się być lekko zadufana w sobie i bezkrytyczna. Nie byłabym w stanie jej polubić, odniosłam wrażenie, że jest niedostępna. Ale to tylko moje odczucia. Każdy może mieć inne.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1806 dnia: Listopad 07, 2020, 18:50:53 »

Nawet fajne scenki.

Meg a czy jest możliwość kontynuowania poprzednich wspomnień?? Z tego co pamiętam to zakończyliśmy na odcinkach 1363-1400 :)

Offline adusia

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1807 dnia: Listopad 07, 2020, 20:55:33 »
Wlaśnie oglądnęłam Pieńkowską i Koroniewską. Widząc, że relacja trwa ponad godzine, nie sadzilam, że oglądnę całość,  ale jednak. Obie co prawda slodzily sobie wzajemnie, momentami bylo aż za slodko ale... fajnie sie ich sluchalo. śmiac mi sie chcialo jak mowily o piszacej pani Puchale, że tak musi wymyslać i że tyle lat juz pisze, że musi uważac żeby sie wątki nie powtarzaly. Mam wrażenie, że u naszej dwójki bohaterów, to czasem dialogi byly momentami takie same no ale... Ogolnie w całej rozmowie, do wielu rzeczy można by sie było doczepić ale mimo wszystko  odnioslam takie miłe wrażenie.

Co myślicie o zbliżającym się wątku dawnej ,,kolejnej" miłości Marysi? Pociagną to dlużej, czy tylko chwilę? Macie jakieś info?

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1808 dnia: Listopad 08, 2020, 06:50:08 »
Wlaśnie oglądnęłam Pieńkowską i Koroniewską. Widząc, że relacja trwa ponad godzine, nie sadzilam, że oglądnę całość,  ale jednak. Obie co prawda slodzily sobie wzajemnie, momentami bylo aż za slodko ale... fajnie sie ich sluchalo. śmiac mi sie chcialo jak mowily o piszacej pani Puchale, że tak musi wymyslać i że tyle lat juz pisze, że musi uważac żeby sie wątki nie powtarzaly. Mam wrażenie, że u naszej dwójki bohaterów, to czasem dialogi byly momentami takie same no ale... Ogolnie w całej rozmowie, do wielu rzeczy można by sie było doczepić ale mimo wszystko  odnioslam takie miłe wrażenie.

Co myślicie o zbliżającym się wątku dawnej ,,kolejnej" miłości Marysi? Pociagną to dlużej, czy tylko chwilę? Macie jakieś info?

Zbliżający się wątek to kolejny, odgrzewany kotlet. W relacji Rogowskich oznacza nudę i jeszcze raz nudę. Zabawnie to brzmi w kontekście słów Pieńkowskiej, że Alina Puchała wymyśla wciąż coś nowego 🤯. Nie wiem po co to robią: kobieta 60-letnia, która ma dorastającą córkę, ma czas na jakieś sentymentalne podróże 50 lat wstecz? Zresztą już kiedyś Grzegor
z był jej pierwszą miłością. A teraz okazuje się, że jednak nie? A w wykonaniu Gośki do tego te sceny będą żenujące, bo ona grać miłości nie potrafi. Ja tej kobiety serio nie rozumiem. Mają kryzys w branży, propozycji nie ma żadnych nowych, a ta strzela focha, bo musi być w M jak miłość. To da się odczuć, jak patrzy się na jej grę. Kiedyś miałam o tej aktorce lepsze zdanie.

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1809 dnia: Listopad 08, 2020, 15:46:02 »

Nawet fajne scenki.

Meg a czy jest możliwość kontynuowania poprzednich wspomnień?? Z tego co pamiętam to zakończyliśmy na odcinkach 1363-1400 :)

Postaram się. ;D

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1810 dnia: Listopad 08, 2020, 19:59:33 »
https://rapidu.net/9583410560/Odc-1541.avi

Fascynująca scena kiedy wchodzą do kuchni Marysia i Basia i z rozmowy wynika że bliżniaczki same sobie mąkę i dżem wzieły  do zabawy.
Normalnie padłam, ledwo chodzą a tu ściągneły dżem i w dodatku otworzyły  żeby bawić się i jeść. W dodatku takie kumate że wiedziały o tym że łyżeczki są potrzebne do jedzenia
No cudo po prostu.  <smiech> <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1811 dnia: Listopad 08, 2020, 21:37:50 »
Cokolwiek by to nie było cieszę się, że będzie się coś u nich działo. Bo to oznacza dla nas sceny z nimi, a nie nimi jako tło do pozostałych wątków.  :D
Niemniej myślę, podobnie jak i Wy,  że pani Puchała ma zaniki pamięci.   <okularnik> A na myśli mam kilka spraw:

1. Wątek szkolnej miłości, choć tu jasno dają do zrozumienia, że to z czasów podstawówki a nie szkoły średniej- trąca odgrzewanym kotletem. Tyle, że teraz powierniczką Marysi będzie Agata a nie, jak dawniej Kasia, która namówiła ją na zwierzenia, które zresztą spisała.

2. Czy tylko ja mam wrażenie, że Baśkę kreują na starszą od Lenki? A przecież to Lenka jest ta starsza, i to o jakiś rok. Niby t nie dużo, ale jak się patrzy na obie dziewczynki - różnice widać gołym okiem. I to nie tylko w sposobie ubierania dziewczyn, ale i w zachowaniu.

3. Dlaczego do jasnej cholery Misiek mówi do Artura "WUJEK"? <hahaha> Kogoś tu już totalnie zaćmiło... Przecież nawet Lenka nazywa go dziadkiem, co jest oczywiście naturalne i da się wyłapać w jednym z odcinków jeszcze sporo przed drugim ślubem M&Ar.
https://rapidu.net/9583410560/Odc-1541.avi

Fascynująca scena kiedy wchodzą do kuchni Marysia i Basia i z rozmowy wynika że bliżniaczki same sobie mąkę i dżem wzieły  do zabawy.
Normalnie padłam, ledwo chodzą a tu ściągneły dżem i w dodatku otworzyły  żeby bawić się i jeść. W dodatku takie kumate że wiedziały o tym że łyżeczki są potrzebne do jedzenia
No cudo po prostu.  <smiech> <smiech>
Jeszcze trochę by tak w ciszy posiedziały i ciasto by upiekły. :hahaha:
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1812 dnia: Listopad 08, 2020, 22:27:02 »

Nawet fajne scenki.

Wedle życzenia.

https://rapidu.net/6183411600/Odc-1401-1423..avi

Patrycja-swoją drogą zostawić na tyle długo dwie okolo 2 letnie szkraby że zdążyły wziaść mąkę,rozsypać , pobawić się  mąką tak żeby się nią nie ubrudzić to jest dopiero sztuka gdy ja będąc ciut starszą z moim bratem bliżniakiem bawiliśmy się tym samym to wszystko było do prania a te idealnie czyściutkie. No cuda  <smiech> <smiech>  odpowiedzialne babcia i prababcia zostawiają na co najmniej 10 minut tak małe dzieci w dodatku chodzące samopas po kuchni gdzie mnóstwo jest rzeczy,które mogą krzywdę zrobić.
No jaja jak berety  :hahaha: :hahaha:

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1813 dnia: Listopad 09, 2020, 18:22:36 »
Meg!!! Wielkie dzięki dla Ciebie jak zwykle. Jesteś nieoceniona!!! <serduszko>

Na temat scenobajarek i ich wymysłów to szkoda czasu, że cokolwiek pisać. Może tylko to, że powielają w kółko dawne "pomysły" z lekkimi modyfikacjami, dotyczy to nie tylko wątku M*Ar. Przynajmniej można się z eMki i z nich pośmiać. <haha>
Ale, że reżyser tego odcinka i jego realizatorzy nie ogarniają nawet realiów życia maluchów, to co tu mówić i pisać więcej. <smiech> <smiech> <smiech>

Po obejrzeniu najnowszych "Kulis" Mjm, przedstawię Wam własny wniosek, co można z nich się dowiedzieć...  <hahaha>

Spoiler
Wg mnie, kolejna "pierwsza" miłość Maryś okaże się biologicznym tatuśkiem Lilki Mostowaiak, de domo Banach. <smiech>
Mamy więć powtórzenie/"nawiązanie" do postaci Zenona Łagody. Powracający zza Wielkiej Wody do ojczyzny gostek, który "niespodziewanie" dowie się, że ma córkę. <smiech>

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1814 dnia: Listopad 09, 2020, 19:23:53 »
Spoiler
Jak to mówią, w rodzinie nic nie ginie...  <hahaha> Cóż, Doktorek nie będzie raczej zadowolony, że Pan Jacek będzie w związku z tym zapewne ich częstym gościem. Oby spiknęli go szybko z jakąś babeczką, to może chłopina odetchnie z ulgą. A tak coś czuję, że może to być Agata. Biedny. Były jego żony, możliwe, że będzie kręcił z jego siostrą. No nie dają mu żyć spokojnie. <hahaha> Bo z jednej strony chciałby, aby siostra ułożyła sobie życie, ale z drugiej... sentyment żonki do eksa kręcącego się dość blisko. Bosko! <zez> <hahaha>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...