Autor Wątek: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)  (Przeczytany 491403 razy)

Offline Cukierek

• Czy te oczy mogą kłamać?
  • M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
Odp: Małgorzata Pieńkowska/Robert Moskwa (M&Ar Forever)
« Odpowiedź #1755 dnia: Wrzesień 07, 2020, 20:16:39 »
Meg wielkie dzięki (mam nadzieję, że nie usuwasz ich bo ja jeszcze ściągam 882-941  :)

Co do info grant1... a może będzie ciekawię  ;D takie spotkania z przeszłością mogą przecież fajne sceny i rozmowy w małżeństwie wywołać (o ile nasze scenopisarki znowu tego nie spieprzą)

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1756 dnia: Wrzesień 09, 2020, 11:40:39 »
Cd wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/52247905/f56b7/odc-1108-1153-avi

Nie usuwam,jak coś to będziecie wołać  <smiech>

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1757 dnia: Wrzesień 09, 2020, 11:43:49 »
Meg, wielkie dzięki  <tak>

To kim był w końcu dla Mańki ten Grzesio w kraciastym kaszkieciku.. <smiech>.
Grześ to miłość zdaje się że z przedszkola  <smiech> swoją drogą kto widział przedszkole na wsi w latach 70tych ?? ;D

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1758 dnia: Wrzesień 09, 2020, 13:57:06 »
Jaki Grześ? Kurczaki... nie pamiętam tego wątku  <smiech> <smiech>
Mógłby ktoś mi streścić?

Offline grant1

• M&Ar-forever!
  • Carpe diem
« Odpowiedź #1759 dnia: Wrzesień 09, 2020, 17:04:55 »
A był taki taki koleś Mańki, Grzegorz Kryzar, rezydujący na stałe w kraju Żabojadów. Grał go Piotr Siwkiewicz. Odcinek, w którym się pojawił, to 895. Nieboszczka Kaśka , ta od "cudownego" Marcina Chodakowskiego, którą "ukatrupili" zaraz po narodzinach jego pierworodnego syna, oczywiście odpowiedno wcześniej przed swoim "zgonem", popełniła o tej miłości Maryś, artykuł do jakiegoś kolorowego pisemka dla kobitek.. <szczerzy_sie> Kaśka rezydując jakiś czas w Grabinie u Mostowiaków, szukała "inspiracji/pomysłu" do opisania historii z życia wziętej, właśnie o wielkich, minionych uczuciach..No to Mania opowiedziała jej wspominki o sobie i tym Grzesiu.. <slucha> Na ówczesnym etapie scenariusza, to właśnie ten Grześ miał być jej pierwszą miłością.. <smiech>
No cóż, ale w świetle opisów nowego sezonu, wynika, że to jednak nie była aż taka wielka miłość Mańki..<smiech> Ten, który ma się teraz "objawić" na zlocie absolwentów lokalnej szkoły, ma właśnie nią być... <smiech>

Meg, przedszkola na wsi w latach 60-tych, czy 70-tych to była raczej wielka rzadkość. Wydaje mi się, że one może i były, ale chyba tylko tam, gdzie funkcjonowały wielkie PGR-y... <mysli> A tak na marginesie, serialowa Maryś to chyba rocznik 1960 lub 61.. Czyli "stuknęła" jej 60-tka lub do niej dobija..Nie wspominając ostatniej wpadki scenobajarek, że zapomniało im się, że Maryś urodziła się 24 grudnia...

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1760 dnia: Wrzesień 10, 2020, 07:44:30 »
:(
Dalszy ciąg wspomnień.

https://fileshark.pl/pobierz/52181476/f694a/odc-1079-1106-avi

Czy konus udało się to ściągnąć w całości? ja próbowałam ze 3 razy i scuaga mi lekko ponad 1gb i zrywa :-(

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1761 dnia: Wrzesień 10, 2020, 08:15:20 »
Wszystko w porządku.
Mam ściągnięte.

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
  • Broni Ci ktoś walczyć o marzenia?
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1762 dnia: Wrzesień 10, 2020, 09:39:43 »
A był taki taki koleś Mańki, Grzegorz Kryzar, rezydujący na stałe w kraju Żabojadów. Grał go Piotr Siwkiewicz. Odcinek, w którym się pojawił, to 895. Nieboszczka Kaśka , ta od "cudownego" Marcina Chodakowskiego, którą "ukatrupili" zaraz po narodzinach jego pierworodnego syna, oczywiście odpowiedno wcześniej przed swoim "zgonem", popełniła o tej miłości Maryś, artykuł do jakiegoś kolorowego pisemka dla kobitek.. <szczerzy_sie> Kaśka rezydując jakiś czas w Grabinie u Mostowiaków, szukała "inspiracji/pomysłu" do opisania historii z życia wziętej, właśnie o wielkich, minionych uczuciach..No to Mania opowiedziała jej wspominki o sobie i tym Grzesiu.. <slucha> Na ówczesnym etapie scenariusza, to właśnie ten Grześ miał być jej pierwszą miłością.. <smiech>
No cóż, ale w świetle opisów nowego sezonu, wynika, że to jednak nie była aż taka wielka miłość Mańki..<smiech> Ten, który ma się teraz "objawić" na zlocie absolwentów lokalnej szkoły, ma właśnie nią być... <smiech>

Meg, przedszkola na wsi w latach 60-tych, czy 70-tych to była raczej wielka rzadkość. Wydaje mi się, że one może i były, ale chyba tylko tam, gdzie funkcjonowały wielkie PGR-y... <mysli> A tak na marginesie, serialowa Maryś to chyba rocznik 1960 lub 61.. Czyli "stuknęła" jej 60-tka lub do niej dobija..Nie wspominając ostatniej wpadki scenobajarek, że zapomniało im się, że Maryś urodziła się 24 grudnia...

Grześ to była sympatia Maryś ze szkoły podstawowej

Offline Meg

• Zaawansowany
« Odpowiedź #1763 dnia: Wrzesień 11, 2020, 11:56:23 »
Cd Wspomnień-kolos  ;D

https://fileshark.pl/pobierz/52315815/745e9/odc-1154-1201-avi

Niebieskooka jak Ci zerwie spróbuj wznowić.
Jeżeli ściągasz na Chrome-wejdż w pobrane na pasku i daj wznów-czasami się udaje.

Offline Niebieskooka

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1764 dnia: Wrzesień 11, 2020, 12:25:14 »
Cd Wspomnień-kolos  ;D

https://fileshark.pl/pobierz/52315815/745e9/odc-1154-1201-avi

Niebieskooka jak Ci zerwie spróbuj wznowić.
Jeżeli ściągasz na Chrome-wejdż w pobrane na pasku i daj wznów-czasami się udaje.

Dzis w nocy sie w koncu udalo  <jupi>
dziekuje!

Offline Patrycjaa

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1765 dnia: Wrzesień 13, 2020, 21:37:52 »
Meg, serdeczne dzięki za te pliki. <serduszko> Miałam kilka braków w pojedynczych, a tak fajnie wszystko połączone w jedno. Super. <buja_w_oblokach>

Przyznam, że odcinki rozwodowe to jedne z moich ulubionych. Obydwoje naprawdę wiarygodnie w nich wypadają, lubię też zresztą doszukiwać się w nich takich drobiazgów, zarówno ze strony Marysi, jak i Artura- drobnych gestów, tęsknych spojrzeń...

Odnośnie nowego "Grzesia" i odgrzewania po raz kolejny wątku dawnej miłości, to fakt nie postarali się, bo przecież już to przerabialiśmy, ale przynajmniej zacznie się coś u nich dziać. Bo póki co, tylko są tłem czyichś wątków, a tak sprawy skupią się tylko na nich.  <usmiech>
Dobrze mi tutaj, dobrze mi tutaj z Tobą...

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
    • https://www.facebook.com/Bardzo-lubię-pisać-szukam-Czytelników-1280838065307799/?eid=ARAyXA_cBKooQ7s8JaJGA--ZBEwwE0Wcs6spINFY-tJlSTTk9SKGlNIdnDLJlf5G-fzUNGu4_WRYGwdM
« Odpowiedź #1766 dnia: Wrzesień 14, 2020, 08:19:19 »
Meg, serdeczne dzięki za te pliki. <serduszko> Miałam kilka braków w pojedynczych, a tak fajnie wszystko połączone w jedno. Super. <buja_w_oblokach>

Przyznam, że odcinki rozwodowe to jedne z moich ulubionych. Obydwoje naprawdę wiarygodnie w nich wypadają, lubię też zresztą doszukiwać się w nich takich drobiazgów, zarówno ze strony Marysi, jak i Artura- drobnych gestów, tęsknych spojrzeń...

Odnośnie nowego "Grzesia" i odgrzewania po raz kolejny wątku dawnej miłości, to fakt nie postarali się, bo przecież już to przerabialiśmy, ale przynajmniej zacznie się coś u nich dziać. Bo póki co, tylko są tłem czyichś wątków, a tak sprawy skupią się tylko na nich.  <usmiech>
Serio, Patrycjo, lubisz te odcinki? Mnie było przykro oglądać śmierc takiego pięknego związku, a potem jeszcze ten Bilski: misiowatu gbur, swego czasu był ważniejszy od małej Basi.
Podobały mi się tylko odcinki po wypadku Artura.

Offline Cukierek

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #1767 dnia: Wrzesień 14, 2020, 10:39:11 »
Mam podobnie jak Patrycjaa. Lubię się doszukiwać tych szczegółów.  Ogólnie to też nadrabiam zaległości.  Nie wszystkie odcinki widziałam.  Naprawdę fajny film z tego wychodzi.

Ps. Wiecie, w którym nowym odc znow pojawi sie nasza para?

Ps2.  Wątek drugiego Grzesia może być ciekawy,  chociaż wolałabym, aby skupili się na tej szkole rodzenia w przychodni.  Mogłoby być kilka zabawnych scen, wszak Artur przyjmował poród małej Basi.

Offline Miłka20

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1768 dnia: Wrzesień 14, 2020, 12:18:30 »
Ja tak samo jak Sylwia, nie są to moje ulubione odcinki jak tak piękne uczucie zgasło na jakis czas.
Wolę ich oglądać, zakochanych i z czułościami.

A co do nowych odcinkow, no to sytuacja się powtarza...
Sielanka, potem pojawia sie "Grzes", mam tylko nadzieję ze scenarzyści nie upadną tak nisko po raz kolejny i nie zaoferują nam kolejnej zdrady, rozstania.....

Offline Sylwia_Kasia_Jot

• M&Ar-forever!
« Odpowiedź #1769 dnia: Wrzesień 14, 2020, 23:18:07 »
W pewnym wieku te rozliczne romanse wydają się po prostu nudne. Kolejnej zazdrości w wydaniu Artura nie zniosę  <papa>. Wolę już tę szkołę rodzenia. Przynajmniej będzie się coś działo.