Autor Wątek: Polska scena polityczna  (Przeczytany 12419 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
Odp: Polska scena polityczna
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 19, 2014, 10:15:36 »
Chociażby po to, żeby uniknąć takiej totalnej kompromitacji, takiego prawdziwego dna - powinni powtórzyć. Dla przyzwoitości.
Poza tym - to nie jest skopany przetarg na chodnik pod monopolowym w Sadurkach Pancernych, na który można machnąć ręką. To są ogólnopolskie wybory samorządowe. Rzecz priorytetowa. I jeśli za końcowe wyniki wyborów odpowiada wadliwy, niezabezpieczony system, jeśli każdy mógł w tym majstrować - to..... dopowiedzcie sobie sami.

"Państwo polskie w praktyce nie istnieje" - kolejny raz się przekonujemy, że to prawda.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 19, 2014, 13:08:32 »
Jest już pierwsza teoria co do wysokiego wyniki PSL-u. Listy w formie książeczki, bez okładki i PSL na liście nr 1 czyli na okładce. Dobre to, wygląda na to, że społeczeństwo rzeczywiście nie umie czytać ze zrozumieniem :)
Albo patentem jest nazewnictwo..."Nazwij kogoś frajerem to na ciebie zagłosuje"  <haha>
Mnie już nic nie oburza, mnie to raczej bawi. Plus skład PKW-u, połowa to oskarżyciele opozycjonistów a druga to obrońcy - dzisiaj siedzą przy jednym stole i razem odpowiadają za wybory :D
A prawdziwe jaja dopiero przed nami - przecież cały niemal przyszły rok jest wyborczy 8) Teraz jak już wiedzą w czym rzecz to będą robić ustawki przy losowaniach numerów list  :D
Jest trochę jak w 1947 roku (wyżynać nawzajem też się zaczną, to kwestia czasu) i nie ma się co martwić bo już wiadomo co było potem;) Najgorsza jest niewiedza.

Offline MJ

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 19, 2014, 14:29:02 »
Już nie siedzi cicho:
http://wpolityce.pl/polityka/222618-mamy-gigantyczna-afere-z-pkw-a-wyborcza-oddaje-swoje-lamy-niesiolowskiemu-nie-damy-podpalic-polski

http://wyborcza.pl/politykaekstra/1,142206,16991054,Nie_damy_podpalic_Polski.html#CukGW

Ponoć każdy mógł zalogować się do tego systemu i liczby pozmieniać w protokołach.
Chyba nigdy jeszcze tak nasze państwo się nie zbłaźniło.
Jak nie powtórzą tych wyborów, to nie zdziwię się jeśli ludzie wyjdą na ulice.

Nie wyjdą z prostej przyczyny.
Ty też jesteś obywatelką tego kraju, czemu zatem "wysyłasz innych"?

W tym kraju nikt się nie ruszy, tylko pyta "kiedy ludzie wyjdą?".
"Oni" nic nie zrobią :P

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 19, 2014, 14:48:37 »
O moje obywatelstwo i działanie poza siecią się nie martw.
Nikogo nie wysyłam nigdzie, chociaż przydałoby się polecieć kilku osobom do Abu - Dabi :D
Mówię tylko, że nie zdziwi mnie jeśli coś w końcu w ludkach się ruszy i zaczną działać po swojemu.
Ale spoko... skoro jesteś taka pewna wszystkiego na 100%. :)

Czasem "oni" są w stanie zrobić więcej niż konkretny ktoś.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 19, 2014, 15:21:43 »
Kim są ci "oni"?  <boi_sie>  Normalnie klimat jak w piosence Perfectu.
Nie wszyscy obywatele będą wychodzić na ulicę. Ja nie będę.
Po pierwsze to zmiana świata należy do młodzieży, która ciągle, przy innych okazjach, się do tego garnie. Po drugie, wiem co czują ci co wyszli na ulicę 30 lat temu. Po trzecie, mieszkam w Ciemnogrodzie więc w zasadzie podoba mi się wszystko ;D
Niemniej, również uważam, że ludzie w końcu zaczną się buntować.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 19, 2014, 15:39:32 »
Jak to kim... Kosmitami.  <smiech>

Ewentualnie "On natchniony i młody był" i "Ich nie policzyłby nikt" :D :D
Co prawda to nie Oni, ale bratankowie :D

Niemniej, również uważam, że ludzie w końcu zaczną się buntować.

Niestety wszystko jest możliwe. I z jednej strony to byłoby dobre, ale z drugiej drugiego Majdanu bym mieć nie chciała.
Dobra wypływam wyobraźnią daleko. Wybaczcie. :P
No i może tak jak w 1946- 48 nie będzie. :P

Będzie wspaniale kolorowo, zielono, arbuziasto. :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 19, 2014, 16:26:11 »
Powiedz jeszcze, że będzie tęczowo :ysz:
Mój homofobizm chyba zaczął mnie przerastać :o

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 04, 2015, 08:08:42 »
Wie ktoś, dlaczego Komorowski wszedl na to japońskie krzesło w japońskim parlamencie? Po mijam, że to faux pas i dlaczego to faux pas (jest jakiś szczególnie japoński powód faux pas?) - ale po co On tam właził? Nutruje mnie to - wszyscy krzyczą o tym, ale nikt właściwie nie wyjaśnia.
Tak więc -po co? Żeby Go widać było? Zapozować do zdjęcia? Jest wyższy od prezciętnego Japończyka więc i tak by Go widać było  <mysli>

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 04, 2015, 10:34:35 »
W ogóle się tam poruszał jak słoń w składzie porcelany. Nie wiem czy coś brał, czy co :P Pal licho to wlezienie na ten fotel spikera... Mógł nie wiedzieć, bo to fragment drewienka, pewnie myślał, że tam się staje a może chciał przepuścić jakiegoś Japończyka.
Mnie to darcie się do tego "szoguna" bardziej zniesmaczyło... Bądź co bądź prezydent tak się zachowywać, na oficjalnej wizycie, nie powinien.
Jeszcze jakby krzyknął "E Wiesiek zrób nam zdjęcie"... ale szogun... Kurcze co to podwórko?

Tak więc wszedł tam niechcący, po nic, nie wiedział, ale wyszło głupio.
Darł się też po nic, zupełnie beznadziejnie i wyszło jeszcze bardziej głupio i prostacko.

Offline Alden

• HaPi
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 04, 2015, 10:39:11 »
Witam Państwa, po bardzo długiej przerwie, spowodowanej rozmaitym nawałem obowiązków, jednak to moje przebudzenie może być krótkotrwałe.

Ostatnio nasz pan prezydent zalicza różne wpadki, poza tą wspomnianą przez Jean, w niedzielę walnął, żeby pamiętać o... ofiarach żołnierzy wyklętych, cytat: "pamięci o ofiarach czasów stalinowskich, o ofiarach, które były ofiarami właśnie tych Żołnierzy Wyklętych". Jest to tym bardziej dla naszego prezydenta kompromitujące, że jest magistrem historii.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 04, 2015, 11:02:03 »
Palnął, ale czy to też był zamierzony błąd? Wątpię. Znaczy chcę wierzyć, że nie miał tam tak napisane, a po prostu mówiąc z pamięci się rypnął. Po przeczytaniu 10 razy tej wypowiedzi, w końcu załapałam co chciał powiedzieć, ale cóż słowa jakie dobrał wyszły niesmacznie.

Wygłaszać mowy z pamięci też trzeba umieć. Bronisław niestety po raz kolejny pokazał, że nie potrafi. I absolutnie nie powinien tego robić. Niech się nauczy czytać ładnie z kartki, zwłaszcza, że prawdopodobnie ma dysleksję, bo błędy ortograficzne i nie umiejętność wysławiania się, robienie takich pomyłek o tym świadczy.

Tiger trochę broniący Bronisława.. No cóż zdarza się.  <smiech>

Chociaż wyobrażam sobie jaka zadyma byłaby, gdyby takie gafy strzelał L. Kaczyński. Wystarczyło, że powiedział "Irasiad", a już go obśmiano.
A tu wszyscy Bronka przedstawiają jako miłego nieszkodliwego starszego pana. Taki słodziak, któremu przecież wszystko trzeba wybaczyć.  <krzykacz>
No cóż...

Wszystko wszystkim, ale głowa państwa powinna być bardziej ogarnięta niż to co robi Bronisław.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 04, 2015, 12:51:05 »
Owszem dziwna obrona,bo kiedyś nie mogłas patrzeć na "nich wszytskich";)
Mniejsza o to -ja już nie mam dla prezydenta żadnego usprawiedliwienia: ma dys coś tam to niech inni piszą za Niego, ma problemy z pamięcią to niech czyta z kartki. I niech przestanie wreszcie powtarzać, że jest prezydentem wszystkich Polaków bo to się faktycznie robi niesmaczne, jakby chciał idiotów z kogoś zrobić albo coś osiągnąć (np.oskarżyć kogos o podpalanie Polski :P). Albo w kampanii coś ugrać <mysli>
Jest prezydentem kraju i z pewnością preydentem Polaków, którzy go wybierali (co szanuję - w końcu decyduje większość), ale nie jestem pewna czy to prezydent wszystkich Polaków...bo moim nie jest. Niech też przestanie mówić, że 90% Polaków jest zadowolona z bycia w Unii (może chodzi o 90% respondentów <mysli> ) i niech mi nie mówi, jak mam świętować 11 listopada :P

Poza tym...no właśnie takie wpadki w wykonaniu Kaczyńskich byłyby przemaglowane z tysiąc razy a o dymisję krzyczeliy wszyscy. (jak widzę Niesiołowskiego to mnie krew zalewa)

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 04, 2015, 13:12:42 »
Wiesz Jean... Jakbym miała napisać co naprawdę myślę na temat Bronisława i reszty szajki to chyba bym nie wyszła z więzienia, bo zaraz by jakieś CBŚ wpadło i zrobiło ze mną porządek :D :D

W ogóle to jego pompatyczne, egzaltowane gadanie... jak je słyszę to mnie trafia. Dlatego nie słucham pipipipi. :P A potem wychodzą kwiatki typu "ofiary żołnierzy wyklętych". Jego sposób układania zdań, budowa, akcentowanie, barwa i wyraz twarzy są okropne.

Chyba w tym roku zagłosuję na estetykę, bo wzrok też jest bardzo ważny, a mam coraz gorszy. :P Tak więc wolę pooglądać przystojniaków aniżeli egzaltowane, niedouczone, olewcze kaszalotki. :D

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 06, 2015, 08:46:24 »
Chyba w tym roku zagłosuję na estetykę, bo wzrok też jest bardzo ważny, a mam coraz gorszy. :P Tak więc wolę pooglądać przystojniaków aniżeli egzaltowane, niedouczone, olewcze kaszalotki. :D

Ja podobnie, zresztą to jedna z ostatnich okazji pooglądać przystojniaków...cokolwiek męskich. W planach jest refundacja zmiany płci. W między czasie umrze trochę ludzi z nowotworami i innymi poważniejszymi schorzeniami gdzie nie wszytskie leki są refundowane. Ja na przykład nie kupuję nowej kiecki, kiedy mam do zapłacenia racunek za energię elektryczną...ale to z pewnością nie to samo...
Ja się już coraz częsciej cieszę, że dobieram do 40-tki <tak>

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 01, 2015, 22:18:48 »
Wybory, tuż, tuż.
Ostatnio widziałem pewien filmik i mam ochotę się z Wami nim podzielić. Daje do myślenia.
https://youtu.be/1NW5rsumauc
"Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania" Aleksander Wielki