Autor Wątek: O mnie się nie martw  (Przeczytany 17942 razy)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: O mnie się nie martw
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 26, 2014, 21:33:37 »
Ostatni odcinek był dla mnie tak dziwny, że aż nie pasował mi do całej reszty.
Po pierwsze, po tej cudownej scenie w parku wszystko się będzie powoli rozwijało, oczywiście ku szczęśliwemu końcowi. Tymczasem...poszło z grubej rury. Od razu niesamowita zażyłość, przytulańce a już propozycja Igi na końcu mnie  zastrzeliła. Ewidentnie jej się powyłączały lampki ostrzegawcze.
Po drugie, w ostatnim odcinku wszystko się dokumentnie waliło. Wszyscy wszystkich ponakrywali, sprawa sądowa się nie udała ana koniec jeszcze Iga dostała kosza. Doprawdy trudno to nazwać komedią...a pod takim szyldem serial się ukazuje :) Nawet bójka Krzyśka i Ostrowskiego była mało śmieszna.
Nieswojo było. Tęsknię za atmosferą z poprzednich odcinków.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 02, 2014, 18:15:17 »
Kolejny mało zabawny odcinek. Marcin jest wkurzający z tym "nic się nie stało" . Iga z pyskówkami przesadza już chwilami. Poród w taksówce :ysz: Nie wiem na ile sposobów jeszcze takie zdarzenia można opowiadać. Ponadto tak szybkie porody pierwiastek ogląda mi się niczym s-f ;D
Ciekawe co tam Curyło z Tomaszkiem uknują, bo coś na pewno :P Zielińską tolerowałam w takiej ilości w jakiej była, nie bardzo chce mi się rozbudowania postaci :P
Za to Zielińskiego uwielbiam. W każdej roli jest dobry i tutaj też tak jest    <tak>  No i Kasię Maciąg jakoś tak lubię...

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 02, 2014, 19:54:54 »
Kasia Maciąg mnie ujęła od czasów Teraz albo nigdy! ;)
Ale do rzeczy... Iga mnie drażni. Zachowuje się jakby wszystko wiedziała najlepiej, ma niewyparzony język i ogólnie jakoś przestaję ją lubić.
Sto razy wolę Asię, niestety jednak wszystko i tak (wbrew pozorom) zmierza do tego by połączyć Igę z Marcinem. A szkoda.

PS Ucieszył mnie widok Marty Żmudy-Trzebiatowskiej. Szkoda, że tylko przez chwilę :(
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 03, 2014, 11:48:52 »
A mnie ujęła dopiero w "Randce w ciemno" :)
No niestety Igę przedstawiają teraz tak, że już się nie chce darzyć jej sympatią. Być bezpośrednim to nie zawsze znaczyć urządzać pyskówki. Obraca się wśród prawników teraz. Wcale nie musi stać się takimi jak oni, ale mogłaby skorzystać i nauczyć się, kiedy kogoś zbesztać a kiedy się powstrzymać, bo wtedy wszyscy lepiej na tym wyjdą.
Ja Joannę lubiłam od początku i jest ona dla mnie całkowicie w porządku. Niemniej, twórcy postawili sobie chyba za cel pokazanie miłości niemożliwej bo skalanej konwenansami i brną do tego. Fajnie..ale dlaczego tak szybko i tak głupio?

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 08, 2014, 21:44:48 »
Wszyscy są już wkurzający  a najbardziej ta sekretarka - to już w ogóle pomyłka jest :P
Moim guru jest od wczoraj Oliwka: ( w ogóle cała ta scena z Krzyśkiem i jego pokaleczonymi dłońmi była genialna)
"Jak mama  znowu będzie niedobra i sie będzie kłócić to we trójkę uciekniemy z domu"
"Oszalałeś?!? Nie wolno uciekać z domu, każde dziecko z zerówki to wie" :D

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 11, 2014, 18:13:49 »
Krzysiek to chyba jedna z nielicznych postaci w tym serialu, która mnie nie wkurza ;) No dobra, uzbierałoby się jeszcze z parę osób - Asia i jej ojciec na przykład.

Szkoda mi Aśki, serio.
Ale patrz na to:
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie-martw-dramatyczny-final-1-sezonu,nId,1550029
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 14, 2014, 18:06:59 »
Nie wiem co mam myśleć o tym finale, zatkało mnie :P Takie to jakieś...dziecinne <olaboga>
Swoją drogą myślałam, że skoro dojdzie do chrztu to w końcu poznamy tajemniczego Piotrka co w Anglii siedzi. No ale nie, to nie jest ważne przecież. Ważni są chrzestni i ich zabawy w pieski ogrodnika ::)
Mnie też jest Aśki szkoda, to naprawdę pozytywna i fajna postać. W dodatku posiada głęboki pokład empatii - już sam stosunek ciepły do Igi i zatrudnienie jej o tym świadczy. Tak więc Marcin powinien od razu wybrać albo ona albo Iga i się tego trzymać. Skoro miał lecieć do Barcelony to nie powinien zahaczać o kamienice. Iga nie z różnych opresji musiała wychodzić sama więc i sprawę zastania/odejścia  z kancelarii mogła przemyśleć sama. Ok, pomógł Ewie, ale do Barcelony mógł chyba jakoś dolecieć? <mysli>
A jak nie to trzeba było wybrać Igę, nie wstawiać jej kawałków typu: "za szybko się dzieje...daj spokój nie zostawiłem cię przecież w ciąży i takie tam". Wybrać Igę i dać spokój Aśce.
Aż się boję co będzie dzisiaj <boi_sie>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 21, 2014, 23:08:09 »
Wkurza mnie Iga - nie pasuje do Marcina. Jest taka jakaś prosta, momentami wydaje mi się chamska (to pewnie przez tkwiące w mojej pamięci role w Sponsoringu czy Szpilkach na Giewoncie). Poza tym - mówią, że o gustach się nie dyskutuje, ale mi wizualnie ona też nie leży.
Stąd dziwię się skąd takie powodzenie u mężczyzn. I to całkiem niezłych partii: Kaszuba - wzięty adwokat czy Świderski (nie pamiętam serialowego imienia i nazwiska) - właściciel jakiejś firmy organizującej wesela (?).
Ap ropo Świderskiego - wychodzi z niego niezły psychol. Ciekawe co mu się uroiło w tej główce, skoro posunął się do próby zapłacenia za wolność Igi czy też wtargnięcia do mieszkania i pobicia jej byłego męża.
Krzysztofa uwielbiam. Za teksty, zachowanie. Naprawdę. Na jego widok pojawia mi się banan na twarzy.

No i na koniec zostawiłam sobie Asię. Uroczą kobietę, pełną właśnie tego kobiecego wdzięku (którego brakuje Idze). Mądra, wrażliwa i bardzo zakochana. I taka widać, że bardzo krucha istotka. Bardzo mi jej będzie żal jak Marcin wywinie jej numer. A wywinie, bo pewnie do tego ślubu nie dojdzie.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 12, 2014, 21:43:06 »
No i na koniec zostawiłam sobie Asię. Uroczą kobietę, pełną właśnie tego kobiecego wdzięku (którego brakuje Idze). Mądra, wrażliwa i bardzo zakochana. I taka widać, że bardzo krucha istotka. Bardzo mi jej będzie żal jak Marcin wywinie jej numer. A wywinie, bo pewnie do tego ślubu nie dojdzie.

Podoba mi się, że nie zrobiono z niej jędzy jak w prawie wszystkich telenowelach, czy komediach romantycznych. Zawsze "konkurentka" głównej bohaterki jest tą gorszą. Zresztą w tym serialu "ta lepsza" wcale nie jest taka kryształowa, jak zauważyła Maleńka. I dobrze, że zastosowano taki zabieg. W końcu coś nowego mamy.

Ja myślę, że jeśliby miano sparować Igę i Marcina, to Aśka pozostanie jako... ich przyjaciółka. Teraz czuje się oszukana, ale może dojdzie do siebie i pogodzi się z sytuacją, a może nawet dadzą jej partnera, w którym zakocha się jak to mówią "prawdziwą miłością" <jezyk>

I jeszcze coś - sama postać Asi jest ok, ciekawie wymyślona, ale aktorka jest beznadziejna. Na tle całej obsady wypada najgorzej, wprost razi sztucznością. Mam wrażenie, że nie wciela się w postać swojej bohaterki tylko recytuje role i to bardzo nieudolnie.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 15, 2014, 16:56:41 »
I jeszcze coś - sama postać Asi jest ok, ciekawie wymyślona, ale aktorka jest beznadziejna. Na tle całej obsady wypada najgorzej, wprost razi sztucznością. Mam wrażenie, że nie wciela się w postać swojej bohaterki tylko recytuje role i to bardzo nieudolnie.
Serio?
Mnie się podoba. Te miny, gesty, sposób w jaki się wysławia. Dzięki aktorce właśnie polubiłam postać Asi.
Tak samo zresztą aktorka wcielająca się w postać Igi, skutecznie mi ją obrzydziła.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 16, 2014, 21:03:08 »
Po stokroć zgadzam się z Maleńką. Dla mnie aktorka grająca Joasię jest idealna i to ona sprawia, że tak się lubi tę postać. Wszystko mi w niej pasuje: uroda, gestykulacja i wymowa...miodzik.  <zakochany>
I chcę dodać, że finał mnie z lekka rozczarował> Igi już znieść nie mogę. To co kiedyś tak przyciągało czyli jje urocza prostolinijność zmieniło się w beznadziejne przestawianie innych ludzi po kątach. Byłam przekonana,że po tym pocałunku ona zacznie się zmieniać (a jeszcze fajniej byłoby, gdyby się z Asią zamieniły "miejscami")..ale niestety. Do Marcina coraz bardziej nie pasuje.
A Krzyśka kocham miłością wielką  <serduszko>

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 23, 2014, 23:02:20 »
Obejrzałam wszystkie odcinki i muszę przyznać, że zakochałam się w tym serialu  <serduszko> Niecodzienna obsada, niebanalna fabuła - super! Zdecydowanie kupiłam go w całości! Nie ma kreowania złej Joasi i na siłę pchania Igi w ręce Marcina - czyli coś co wyróżnia ten serial z pozostałych.
Krzysiek jest fantastyczną postacią, za każdym razem kiedy się pojawia wywołuje u mnie uśmiech. Ewelinka mnie jednocześnie bawi i denerwuje, ta jej wymowa grrr  <olaboga> ale sama postać jest komiczna <haha>

Chociaż zwykle moje serce podbijała główna bohaterka, tak tym razem jest inaczej i wielką miłością pokochałam Joasię. Prosta dziewczyna, zakochana i jednocześnie bardzo zraniona na końcu sezonu. Szkoda mi było, że Marcin nie poleciał z nią do Barcelony, bo liczyłam na ocieplenie ich relacji, ale z drugiej strony jednak poród w taksówce i to w jaki sposób patrzy na Igę - miód!  <rumieniec> Scenarzyści i tak będą zmierzać i to właśnie czynią od pierwszego odcinka, do połączenia Kaszuby z Igą, ale ja to bym chciała, żeby najpierw Joasia znalazła sobie kogoś porządnego, kogoś kto będzie chciał zbudować z nią coś prawdziwego, trwałego, a dopiero potem niech wszystko ułoży się Marcinowi :D Swoją drogą te jego garnitury, ach!  <rumieniec>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 24, 2014, 20:22:25 »
Ależ scenarzyści właśnie pchają Igę w ramiona Marcina. Ok, wiadomo było, ale jednak myślałam, że ood momentu pocałunku inaczej zostanie to pociągnięte. Ale nie...  Iga stała się irytyująca a Marcin to fajtapa i to ju raczej nie uroczy.
A ten wypadek na koniec serii? <zez>
Oloboga...myslałam, że ją będzie ratował i wtedy spowoduje wypadek a nie że wlepi w nią ślepia, tylko dlatego, że stała na drodze  ::) Ta mu jeszcze pomachała :P
Jestem ciekawa co teraz wymyslą na II serię <naukowiec>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 09, 2015, 07:23:35 »
Już chyba nie jestem ciekawa co wymyślili na II serię.
Pierwszy odcinek nic mi nie wyjaśnił - niby Kaszuba z Igą są blisko a właściwie nie są.
Tak więc co dalej?
Scenarzyści będą teraz:
- dążyc jednak do połaczenia Igi i Marcina
- dążyc do poownego połączenia Joanny i Marcina kosztem Igi (dokładnie na odwrót niż w serii I)
- wprowadzać nową panienkę dla Kaszuby, żeby wywołac zazdrość o obu wspomnianych pań (brzmi beznadziejnie, wiem)

A Kaszuba się bawi, pije, szaleje czyli zasadniczo bez zmian
I jeszcze jakieś wkurzające dziecko wprowadzili do serialu, któremu się wydaje, że potrafi wymyśleć ciążę. Po co? Chyba że to jakiś humorystyczny wątek ma być...w połączeniu z Krzyśkiem.On daje radę.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 15, 2017, 16:22:40 »
Wróciłam do oglądania  ;D Serio, ogląda i się całkiem fajnie, może dlatego, że w ostatnim sezonie było mniej Ingi, w ogole scenarzyści się już na nich nie skupiali zbyt uporczywie, a w zamian dostarczyli nowych bohaterów: Sylwię i Pawła (rarytasik). Z połączeniem Marty i Krzyśka też trafili w dychę <serce>  <hahaha> No i, niech się dzieje <skacze>