Autor Wątek: Siatkówka  (Przeczytany 3463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Siatkówka
« dnia: Wrzesień 23, 2014, 16:48:30 »
Kontynuacja poprzedniego wątku :)

Ostatnie posty:
Czy to prawda, że wcześniej "jeździli" po Wlazłym?
Tak, była taka sytuacja. Nie został powołany do kadry narodowej przez Andreę Anastasiego. Generalnie z tego co dobrze pamiętam prezes PZPS Przedpełski zrzucił całą winę na Mariusza, że gwazdorzy i w ogóle (pamiętna historia o skarpetkach..), a później Wlazły się wypowiadał na ten temat to chodziło coś o to, że PZPS nie pomaga mu w czasie kontuzji, tzn. musi sobie sam z nimi radzić i jedynie może liczyć na klub. Generalnie nie wiadomo jak było do końca (sandi, popraw mnie jak było inaczej :D ) dlatego fajnie, że teraz wrócił, odbudował swój wizerunek i tak ładnie zakończył karierę.

Ale szkoda, że Igła odchodzi, Zagumny, Winiarski.. Ale myślę, że młodych chłopaków nie brakuje, także na Rio będziemy zwarci i gotowi :)

O i mam nadzieję, że teraz do kadry wróci Kurek, z którym jest chyba trochę podobna sytuacja jak z Wlazłym, w tamtym czasie. :)

Taaa, Brazylijczycy się tłumaczyli pierwszą porażką z Polską, że hala im nie pasowała, bo wszystkie mecze grali w Spodku, a ten musieli w Łodzi grać. No to wczorajszy był w Spodku, jak chcieli, ale cóż, też nie pykło, haha :D

Jesteśmy MISTRZAMI ŚWIATA! :D :D :D

Jej, oglądałam finał w strefie kibica - ale super było, kocham taką atmosfere!
Piękny finał, piękny sukces naszych siatkarzy! Uwielbiam patrzeć jak się cieszą i na Niemców jak cudownie było patrzeć, tacy szczęśliwi jakby też co najmniej finał wygrali :D

Szkoda tylko, że teraz nagle tylu zawodników odchodzi... i mi tak dodatkowo smutno, bo odchodzi końcówka gwardii, która była jak zaczynałam interesować się siatkówką. Patrzę sobie na plakat z 2007 roku, z 2008 roku jak zakwalifikowali się do Pekinu na Igrzyska i stamtąd już nie będzie teraz nikogo.... Szkoda, mam do nich wszystkich taki sentyment :(

Ale trudno, kiedyś zmiana pokoleniowa musiała przyjść, taka kolej rzeczy. Ale czasem aż mi się wierzyć nie chce, że jak zaczynałam oglądać siatkówkę to taki Winiar miał z 23 - 24 lata :)

A Spridonov podobno znowu coś tam skarży się w mediach i nazywa nas "zgniłym narodem".... Jestem ciekawa co z tego co tam się działo na hali jest prawdą. Apropo jego zachowań i tego co kibice wykrzykiwali do niego itp....

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
Odp: Siatkówka
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2014, 09:18:54 »
Taa... od razu mi się z Agatą Mróz skojarzyło.
I jakoś tak... czarno widzę, ale może jemu się uda. Oby. Młody chłopak.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2014, 11:27:27 »
Wiadomość o raku nie zawsze oznacza śmierć. Gdyby tak było, to by nas nie za dużo już zostało. I choć sama mam dość przykre doświadczenia z tym  związane to staram się nie wszystko widzieć w czarnych barwach. A jak wcześniej wykryte to i zawsze szanse większe.

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2015, 23:22:17 »
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/1413159,Reprezentacja-Polski-siatkarzy-wybrana-na-2015-rok-Powraca-Bartosz-Kurek-i-Grzegorz-Bociek
widzieliście? :) Bociek wyzdrowiał, świetna wiadomość! :)
Jak mnie cieszy widok W. Grzyba i P. Gacka w szerokim składzie, oby im się powiodło! :)
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Łukasz

• Forumowy Informatyk
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 18, 2016, 22:19:54 »
Jak oceniacie grę Polaków na Igrzyskach Olimpijskich?
"Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne do wykonania" Aleksander Wielki

Offline Neling

• Nowy użytkownik
  • *
    • Jak wygląda przeczyszczanie jelit?
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 15, 2018, 13:21:41 »
Bardzo fajnie sie gra plazowa siatkówke z znajomymi 2x2.
Teraz wchodzi bardzo mocny wzrost infrastruktury i dbanie juz o te istniejaca wiec warunki są po prostu cudowne.

A co do Polaków - niestety nie mamy juz takiej paki jak kiedys, ale na pomniejszych turnieach nadal radza sobie wysmienicie, zwłąszcza, ze czesto gra 2 sklad lub duzo rezerwowych i daja rade rownie mocno.

Offline Berga

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2018, 11:11:31 »
Ja czekam na wrzesień i na MŚ :) To już niedługo.