Fajny temat

Faktycznie, jest masa aplikacji, które ułatwiają codzienne życie. Aż dziwię się czasem, gdy sobie pomyślę, że telefon z Androidem mam dopiero niespełna 1,5 roku. Nie żebym wcześniej nie potrafiła się bez tego obejść, ale teraz odczuwam naprawdę większy komfort życia. Najczęściej korzystam z klasycznych aplikacji typu Gmail, Facebook czy nawigacja od Google. Bardzo lubię też wersję aplikacji
jakdojade.pl na Androida, która pomaga mi ogarnąć komunikację miejską.
Oczywiście korzystam również z
Instagrama. Podoba mi się w nim to, że jednym kliknięciem mogę upiększyć swoje zdjęcie, potem drugim - podzielić się ze znajomymi. Wszystko bardzo przejrzyste i proste w obsłudze. Ludzie często narzekają, że na Instagramie dużo jest zdjęć czyichś posiłków, paznokci i innych głupot, ale mnie to pasuje. Ot, po prostu mam czasem potrzebę podzielenia się ze Światem czymś niekoniecznie ważkim. Jako dodatek do Instagrama służy mi aplikacja
Instasize, która pozwala uniknąć konieczności przycinania zdjęć dodawanych na Instagrama - kto zna, ten wie o czym mowa.
Fajnie też, że niektóre aplikacje dają naszym telefonom takie funkcje, jakich w rzeczywistości nie posiadają. Najlepszym przykładem jest dla mnie aplikacja
Latarka, dzięki której mój telefon może mi - przy wykorzystaniu ekranu lub lampy błyskowej - służyć za latarkę.
No i nie byłaby sobą, gdybym nie napisała o jakichś na pozór absurdalnych aplikacjach, z których miałam okazję korzystać

Absurdalnych dla przeciętnego człowieka, ale dla mnie mimo wszystko potrzebnych. Pierwsza aplikacja służyła do...liczenia przysiadów. Bez sensu, co? Przecież każdy może to robić samodzielnie, żadna sztuka. Mnie jednak podobało się w niej to, że aplikacja nie tylko liczyła, ale również zapisywała wyniki i ustalała treningi składające się z serii przysiadów - wszystko w oparciu o wyniki z poprzednich dni.
Druga aplikacja natomiast ma funkcję skanowania kodów kreskowych produktów służących do spożycia. Nazywa się
Zdrowe Zakupy i dzięki niej możemy dowiedzieć się jakie "E-składniki" znajdują się w danym produkcie oraz jaki jest ich wpływ na nasze zdrowie.