Autor Wątek: Prawo Agaty  (Przeczytany 53295 razy)

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
Odp: Prawo Agaty
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 01, 2012, 23:48:18 »
Został poruszony świetny temat - filmy, seriale. ;)
Ktoś komuś zakosił scenaraiusz i wydał jako swoje autorstwo. Zapowiada się ciekawie.
Wystąpienie Agaty na negocjacji jak najbardziej udane. Należało im się kilka słów prawdy, szczerości. :P
Rozbrajająca kłótnia z Dębskim oraz trafne stwierdzenie "My chociaż pokazaliśmy, że mamy jaja!" z ust kobiety, brzmi nieźle. ;D

Intrygująca sprawa z mieszkaniem i Właścicielem kamienicy Konopką. :P
Negatywne wrażenie zrobili na mnie mieszkańcy tej kamienicy, coś mi tu śmierdzi...
Egzekucja psa, myślałam, że padnę! hahaha
Oj, mają Panie Mecenas łeb do tych prawniczych spraw! Kolejna wygrana, super!

Scena  - "randka" na dachu warszawskiego budynku Dębskiego, Agaty i butelką wina zawsze spoko. :P
I w pewnym  momecie ten ich wzrok na siebie... Coś nam się kroi kochane, nanana.

Nie mogłabym zapomnieć o zazdrosnej Pani Prokurator, aż mi się chciało śmiać z Jej zachowania. Słodka jest! ;D

Dziewiątko, ahoj! ^^
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2012, 11:02:24 wysłana przez Kompaktowa »

Offline Jagna

• peczu94
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:13:30 »
Halooo! Wczoraj TAKI odcinek i wszyscy cichosza? Aż trudno uwierzyć! Gdzie jesteście, kobiety?! smilie_girl_027

Mi odcinek przysłoniła scena w kancelarii, gdy Dębski z Agatą najpierw sobie nawrzucali od bufonów, a potem...  smilie_girl_308
Cysiu, idź jak najszybciej do tego odcinka, bo ach!  smilie_girl_301

Zaskakujący jest trochę finał, w którym Agata mimo wszystko ląduje u Maćka. Postanawia dać sobie szansę na normalność, odpoczynek i będzie szukać tego właśnie u pana doktora. Jestem ciekawa nowego sezonu i tego, jak Agata zachowuje się w związku. Co prawda, jeszcze nie ten jest moim wymarzonym, ale to zawsze coś- mam nadzieję na zobaczenie jej drugiej twarzy, trochę bardziej wrażliwej i może... namiętnej?  smilie_girl_120
Ten "epizod" (który aż tyle zmienił...) z Hubertem nie odkrył nam całej pani Przybysz.  smilie_girl_356

Ech, czekać aż do... jesieni?  smilie_girl_30
Kolekcjonujesz swój słoik serc
 i rozrywasz miłość...

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 04, 2012, 19:32:21 »
Cysiu, idź jak najszybciej do tego odcinka, bo ach!  smilie_girl_301
Jagna kochana, już dawno jestem po. Tylko nikt nie odpisał na mojego posta, więc się nie wysilałam. :P

Obejrzałam sobie w sobotę 14 odcinków, a 15 już premierowo w tv w niedzielę.
Wspólne wakacje Agaty z Lekarzem też mi sobie i tak będzie z Dębskiem. Czuję, to po kościach. ;D
I Dorota w ciąży, życzę Jej tym razem słodkiej, GRZECZNEJ dziewuszki, o! :D
Ale nie liczyłam, że tym razem Pani Mecenas będzie miała Prezesa "w rękawie", dobrze, że wszystko tak pozytywnie się skończyło, uff. ;)
Do tego kolejna wygrana sprawa tym razem całej trójki! Super! Co jak co, ale nie myślałam, że sprawa szpitala będzie miała taki dobry koniec.
Wszystko słodko, dajcie mi już następną serię, miśki! :D

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 04, 2012, 21:32:37 »
Halooo! Wczoraj TAKI odcinek i wszyscy cichosza? Aż trudno uwierzyć! Gdzie jesteście, kobiety?! smilie_girl_027
Jestem  :th_girl_haha: co prawda dopiero dzisiaj znalazłam chwilkę żeby obejrzeć, ale odcinek MEGA! Z klasą rozpoczęli sezon i z klasą zakończyli, nie wspominając już o wszystkich pozostałych odcinkach, które również były super!

Kłótnia Agaty i Marka  smilie_girl_30 nie sądziłam, że to wszystko zakończy się pocałunkiem, po pierwsza bardzo mnie to zaskoczyło, po drugie bardzo mi się to podobało! Jeszcze PRZED to myślałam, że Agata pobije tego biednego Dębskiego i w sumie gdyby jej nie złapał, jeśli tak to mogę nazwać i nie pocałował, pewnie za chwilę miałby podbite oko.  :laie_67: Ich zachowanie PO pocałunku, jałć super! Niby teraz będą udawać, że nic się nie stało, że to nie miało żadnego znaczenia, ale jednak dla jednego i drugiego miało to OGROMNE znaczenie. Nie podobała mi się końcowa scenka kiedy to Agata poszła do tego lekarza, wiem, że prędzej czy później będzie z Dębskim, ale jednak takie zakończenie nie do końca mi się podobało, ale w sumie co się dziwić, gdyby Okońska nie przyszła świętować to z pewnością ten wieczór Agata spędziła by w towarzystwie Marka!  smilie_girl_231 No ale scenarzyści postanowili inaczej i teraz pozostaje tylko czekać do jesieni, ale kurcze nie wiem jak to zrobię, bo jednak będzie mi brakowało tych cudownych odcinków, chyba w wolnym czasie zrobię sobie maratonik i obejrzę wszystkie odcinki jeszcze raz.  smilie_girl_299

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 05, 2012, 18:11:37 »
Jej smilie_girl_301
Chyba sobie włączę jeszcze raz na tym pocałunku i się trochę pouśmiecham do komputera. :)

W sumie cieszę się, że zakończyli ten sezon z tyloma otwartymi sprawami, nawet ten doktorek niech sobie będzie, bo nie może być za słodko od początku no. :P trzeba czekać aż do września, jejku, a ja już się zdążyłam zakochać w tym serialu, nosz!
Czas nie leczy ran.
To my w swych czynach uzdrawiamy
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Inka

• Art's Souls
  • Rizzoli& Isles, NCIS, CSI:NY, Lekarze ?
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:15:59 »
Jak ja żałuję, że nie zaczęłam od początku oglądać tego serialu. Na początku wydawał mi się nudny, ale kiedy oglądałam dokładnie odcinki w internecie to wkręcałam się bardziej i bardziej.  :th_0girl_dance: A teraz muszę nadrobić ostatnie 4 odcinki, bo obejrzałam tylko finał. Myślałam, że zaczną latać noże, gdyby Marek nie przyciągnął Agaty i jej nie pocałował - mogłoby być źle. A Okońska mnie irytowała od kiedy ją zobaczyłam pierwszy raz. Gdyby nie zrobiła im niespodzianki, może jakoś by się zgadali i może byłby znowu piękny pocałunek.  :th_0girl_dance:
Byłam zdziwiona, że Agata wróciła do Maćka. I nie mogę się doczekać nowych odcinków.  :)

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 05, 2012, 20:52:04 »
No tak sezon z pewnością został zakończony z milionem niewyjaśnionych spraw i teraz scenarzyści mają spore pole do popisu przy kolejnej serii, ale tak jak pisałam nie za bardzo mi się taki obrót sprawy podobał, ja tam zawsze lubię happy endy  :th_girl_haha:

Inka, ja byłam baaardzo sceptycznie nastawiona do tego serialu, ale już po pierwszych dwóch odcinkach zakochałam się w nim po prostu, fabuła, aktorzy, zwłaszcza Marek  smilie_girl_321 ścieżka dźwiękowa i krajobrazy, ach! Cudo.  smilie_girl_301 Moja miłość trwa do teraz i naprawdę nie mogę się doczekać już drugiego sezonu, mam nadzieję, że scenarzyści nie zaniżą poziomu i wszystko nadal będzie tak ładnie ciągnięte i dopięte na ostatni guzik.  smilie_girl_269

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 06, 2012, 10:45:55 »
Inka, wszystko przed Tobą! ;)
Ja w trzy dni nadrobiłam 14 odc. i końcowy widziałam premierowo, więc polecam zagłębić się w serial. :D Warto! :P

No tak sezon z pewnością został zakończony z milionem niewyjaśnionych spraw i teraz scenarzyści mają spore pole do popisu przy kolejnej serii, ale tak jak pisałam nie za bardzo mi się taki obrót sprawy podobał, ja tam zawsze lubię happy endy  :th_girl_haha:
Taaak, w sumie bardzo mnie to cieszy!
Zwiększy to nasz apetyt na kolejny sezon, ot co. :D
Scenarzyści mają teraz wielkie pole do popisu i liczę na ich kreatywność w związku z nie którymi sprawami.  :th_girl_hideface:

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 06, 2012, 10:47:54 »
Ja też nadrabiałam w internecie w pare dni, także nic straconego. ;)

Wiecie co? Już nawet Okońska mnie tak nie irytuje, bardziej mnie bawi ;D
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 06, 2012, 10:52:07 »
Jakoś mnie nie irytowała wcześniej, teraz też mnie nie irytuje, ale momentami jest mi jej szkoda kiedy to Marek nie zwraca na nią takiej uwagi jaką by chciała. No ale cóż z taką kobietą jak ona to nie sposób wytrzymać, wszystko ma być tak jak ona sobie zaplanuje, jak ona sobie wymyśli, nosz zwariować można.  :th_girl_haha: Ale mimo wszystko dobrze, że taka postać jest, dobrze, że stoi na drodze do szczęścia Agaty i Marka i dzięki niej nic aż tak szybko się nie potoczy.  smilie_girl_299

Offline Kompaktowa

• Art's Souls
    • Artistic Souls
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 06, 2012, 10:55:05 »
Dokładnie! ;)
Muszę przyzna, że dotychczas drażniła mnie gra Kożuchowskiej (wszędzie taka sama mi się wydawała :P).
To muszę stwierdzić, że tutaj Jej mimika dużo robi na plus całości.
Scena kiedy Dębski pyta Marii czy jest zazdrosna o Agatę, a ta ze swoją zabójczą miną odpowiada, że nie. :th_girl_haha: love it!

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 07, 2012, 13:40:11 »
Marek trochę "olewa" Okońską, ale Agata też doktorka nie traktuje tak jak on by tego chciał. Znaczy się ja rozumiem, praca i w ogóle, ale musi być nieźle zdesperowany, że taką wyrozumiałością ją obdarzył. ;)

W ogóle ten ostatni odcinek był fajny, bo Mareczek i Agata się tak ładnie do siebie uśmiechali, tyle się ściskali, no cud, miód, orzeszki. ;D
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!

Offline eM

• Kryminalny Zuch
  • Aktywny użytkownik
  • upadły anioł
    • M.O
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:10:57 »
Agnieszka w DDTVN mówiła, że będzie "zawiecha" no i jest  ;D
Najpierw ta akcja z Markiem (Ty wychodzisz, to jest MÓJ gabinet  :th_girl_haha:), a na koniec z doktorkiem (ech).

Agata mistrzowsko rozegrała tę sprawę, mogę być z niej dumna  ;D Z tym nieistniejącym paragrafem dobrze zagrała  smilie_girl_299
Będzie mi brakować tej ścieżki dźwiękowej (końcowe 'Miłość jak ognień' - super! :D) i Agnieszki z takim pazurem  ;D

- A co się stało?
- Ciele oknem wyleciało!

:laie_67:

Hey, little rich girl!

Offline Karo

• Margatoholiczka :D
  • Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 09, 2012, 11:14:31 »

- A co się stało?
- Ciele oknem wyleciało!

:laie_67:

Najj! xDD

Wiedziałam, że w ostatnim odcinku dojdzie do pierwszego pocałunku Agaty i Marka :D
A na ddTVN jest taki materiał (to było dosyć dawno), gdzie ekipa robiła "rodzinne" zdjęcie i były fragmenty kręcenia tej oto kłótni i wyobrażałam sobie wtedy, że będą się kłócić, kłócić, aż tu nagle się pocałują ;p
Jasnowidzem jestem xD

Offline Anuszia

• Pink Cadillac
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 09, 2012, 12:35:04 »
mi się podobało jeszcze jak w tym odcinku, co musieli razem w jednym pokoju spać, Agata odpisywała do doktorka a na co Marek zniecierpliwiony:
-co Ty mu tam, "Krzyżaków" przepisujesz?

:D

Albo jak siedzili razem w restauracji, Agata nawija, a Marek się tylko tak na nią patrzy i już widać, że coś jest na rzeczy. smilie_girl_159
Czas nie leczy ran.
Nasze chore dusze,
Dzieci naszych lęków.
W Tobie tonę i
Zapominam.

music!