Autor Wątek: Sezon VI  (Przeczytany 10789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
Sezon VI
« dnia: Czerwiec 21, 2014, 15:20:38 »
Co prawda V sezon nie tak dawno się zakończył, ale pozwoliłam sobie założyć już wątek.  <jezyk>

Znalazłam dosyć interesujący fragment video Ciąża w "Prawie Agaty" Agata w ciąży? Ale niby z kim? <haha> przecież od momentu odkąd rozstała się z Markiem nie była z nikim i w ogóle, no chyba, że w pierwszych odcinkach VI serii Agata znajdzie się w łóżku z Markiem.  <na_poduszce>

Bardzo się cieszę, że już we wrześniu będziemy mogli oglądać kolejne odcinki, już nie mogę się doczekać  <haha> poprzedni sezon oglądałam z dużym opóźnieniem, ale zdecydowanie jak dla mnie miał za mało odcinków. Nie mogę się doczekać konfrontacji Doroty z Tulińskim podczas jego sprawy rozwodowej, Okońskiej w kancelarii na miejscu Marka też nie mogę się doczekać. :D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
Odp: Sezon VI
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2014, 15:27:39 »
Skoro tego mężczyzny, który stał między nią a Marią (czyli Marka, wiadomo), ma już nie być w życiu jednej ani drugiej...to jakoś nie chce mi się wierzyć w jego ojcostwo. Z drugiej strony głupio by było gdyby na poczekaniu znaleźli jej kogoś nowego i ten krótki związek zakończyłby się ciążą.
Tylko na tym etapie to nie wiadomo w co wierzyć, a w co nie, spoilery z "Prawa Agaty" w wykonaniu Agi to zawsze są takie, że człowiek nie wie - ile w tym prawdy, a ile żartu i chęci nakręcenia oglądalności :D

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2014, 20:39:00 »
Też mnie ta ciąża zaciekawiła i nie chcę oceniać, niewiedząc jak poprowadzą to scenarzyści, ale moje pierwsze wrażenie do przyjemnych nie należało, zresztą póki co nic się nie zmieniło, zwłaszcza, że z wypowiedzi Agnieszki i Małgosi wynikałoby, że Marek nie jest ojcem dziecka, ale kto jesli nie on?!

Jakoś mi dziecko do Agaty nie pasuje, ale może w sumie o to chodziło...ten serial zawsze był nieprzewidywalny i udało się scenarzystom mnie zaskoczyć tą informacją.

Bardzo liczę na przyjaźń między Marią i Agatą i również nie mogę się doczekać Okońskiej w roli adwokata - nie wiem zupełnie jak to się stało, ale Kożuchowska w roli pani prokurator skradła moje serce. Jak nigdy nie darzyłam Kożuchowskiej sympatią, bo dla mnie wiecznie była sztuczna, tak teraz ogromnie mi się podoba jej gra i ogólnie wydaje mi się, że jest ona prywatnie wspaniałą osobą...

Ale wracając do serialu jestem też ciekawa reakcji Marka jak spotka Marie w kancelarii u Agaty i Doroty, a swoją drogą wie ktoś co się znowu stanie z panią Gawron?

No i Bartek..mam nadzieję, że w końcu przejrzy na oczy i zacznie zauważać Aniele, bo to świetna dziewczyna...

Ech, jeszcze tyle czasu do nowego sezonu.... :( :( :(

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 25, 2014, 15:24:11 »
O tak Bartek mógłby zauważyć jaki skarb ma koło siebie. Oby tylko nie wczuł się za bardzo w rolę tatusia, bo jakoś z Justyną nie wróżę mu długiej, wspaniałej przyszłości. :D

Dorota pewnie po pierwsze będzie zajęta swoimi problemami rodzinnymi, a po drugie jeżeli zgodziła się to będzie reprezentować panią Tulińską podczas sprawy rozwodowej. Bardzo mnie ciekawi ten wątek.

Marię czasami lubiłam, czasami nie, momentami była mi też obojętna ale teraz czekam niecierpliwie na jej nową posadę, ciekawi mnie jej praca jako pani adwokat, ciekawią mnie jej relacje z Agatą, w ogóle to już nie mogę doczekać się tego nowego sezonu. <haha>

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 25, 2014, 17:24:44 »
Też nie mogę się doczekać nowego sezonu i nie widzę Bartka przy Justynie, w ogóle nie lubię tej bohaterki ani aktorki - jest taka nijaka, nudna jak flaki z olejem... Aniela to całkowite przeciwieństwo - jest ładna, mądra, żywiołowa, energiczna, uwielbiam ją!

Co do Doroty jestem ciekawa czy wyjdzie na jaw jej romans z Tulińskim podczas rozprawy rozwodowej i w ogóle jaka będzie reakcja Tulińskiego na to jak się dowie, że to Dorota będzie jego żone reprezentować... Tyle jest niewyjaśnionych i nierozwiązanych wątków..
Nudzę się we wtorkowe wieczory bez tego serialu ;p

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Klaudia

• Moderator Globalny
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 26, 2014, 12:55:50 »
Justyna prawie nigdy nie jest szczera i to w niej mnie strasznie denerwuje, okłamuje Bartka na każdym kroku a teraz będzie chciała stworzyć z nim rodzinę? Bo podejrzewam, że jak urodzi dziecko to właśnie będzie chciała jakoś się do Bartka zbliżyć, bo przecież mają razem dziecko. Mam nadzieję, że jakoś Bartek zorientuje się i przejrzy na oczy :D
Aniela jest świetna i to właśnie z nią powinien się związać, może nie ma między nimi jakiegoś mega uczucia, chociaż widać jak ona na niego patrzy  <rumieniec> jest za to przyjaźń, a związek budowany na przyjaźni, na wspólnym zaufaniu jest więcej wart niżeli chwilowe porywy namiętności. ;)

Chciałabym żeby wyszedł romans Doroty na jaw <haha> oczywiście wówczas w jej związku nie było by kolorowo, ale może jakoś z Wojtkiem zaczęłaby walczyć o to uczucie, o rodzinę, może Wojtek wróciłby w końcu i zajął się żoną i córką, żeby nie czuły się samotne. Oczywiście nie usprawiedliwiam Doroty, tylko trochę staram się ją zrozumieć ;) swoją drogą ciekawa będzie reakcja Tulińskiej jak dowie się, iż jej pani mecenas spała z jej mężem. 

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 07, 2014, 14:44:49 »
Wielkie zmiany w 6. sezonie "Prawa Agaty"

Dochodzę do wniosku, że cokolwiek by się w tym serialu nie wydarzyło i jak bardzo rozstanie Agaty i Marka w finale 5 serii mnie zasmuciło oraz rozczarowało - tak znów nie mogę się doczekać kolejnej serii! Im bliżej rozpoczęcia, tym znowu podsycają napięcie. Wydaje mi się, że poziom PA nie spadnie, znów będą emocje i niespodziewane zwroty akcji, ale to lubię najbardziej. I fajnie, że nie komplikują aż tak bardzo i że to Marek będzie ojcem dziecka...już się bałam, że naprędce znajdą jakiegoś nowego adoratora :P A tu uff. Ulga.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 07, 2014, 16:59:20 »
Ach, nie mogę się doczekać kolejnego sezonu! Żaden serial prócz Reginy mi się tak nie podobał. Cudooo!

Jestem bardzo zaskoczona szczególnie ciążą Agaty i pojawieniem się Ewy - koleżanki Marka, boje się, że pojawią się jakieś komplikacje albo wręcz odwrotnie...może dzięki temu Agata w końcu zacznie walczyć o Marka, a nie on o nią jak było do tej pory. Ona też powinna wykazać jakąś inicjatywę.

Dziwnie będzie dalej bez Marka i Doroty w kancelarii, jakoś tak pusto i nieswojo, ale dobrze, że Aniela zostaje, bo uwielbiam tą dziewczynę i licze na to, że Bartek w końcu przejrzy na oczy i da sobie spokój raz na zawsze z tą flegmatyczną na maksa Justyną - postacią najmniej charyzmatyczną jaką kiedykolwiek widziałam. Najlepiej jakby ona gdzieś wyjechała, a nie znowu Dorotę zabierają ;d

Szkoda też, że jednak Maria nie będzie z Agatą pracować, liczyłam na fajną przyjaźń między nimi, ale może jeszcze nic straconego.

W ogóle tyle niedopowiedzeń zostawił ten ostatni sezon, że zżera mnie ciekawość.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 13, 2014, 09:21:59 »
Aga z Lechem mówią, że Agata z Markiem z jednej strony będą razem, a z drugiej jakby...nie :D Czyli jak zwykle w PA, żadna nowość. Chociaż mam przeczucie, że to już ostatni sezon kiedy oni tak wokół siebie krążą, że jednak to domniemane dziecko (bo ja np. nie mam pewności czy Agata donosi ciążę itp.) ich jakoś do siebie zbliży, że Agata w końcu dojrzeje, aby być z Markiem naprawdę - w końcu w poprzednim sezonie była już na dobrej drodze i chyba jej się podobało :)

Szkoda też, że jednak Maria nie będzie z Agatą pracować, liczyłam na fajną przyjaźń między nimi, ale może jeszcze nic straconego.
No właśnie to mnie zaskoczyło i wydaje mi się, że początkowo co innego planowali <mysli> Przecież Małgosia z Agnieszką mówiły o rzekomej więzi, która ma obie panie połączyć, o ich współpracy, o tym jak Agata pokazuje Marii kancelarię, w której razem będą pracowały. A tutaj news: Okońska dostaje propozycje pracy w prokuraturze. I to na początku sezonu.
Pewnie zdecydowali się dać Gosi wolność wyboru, w końcu nie wiadomo ile będzie mogła grać będąc w ciąży...

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 13, 2014, 09:56:14 »
W sumie nawet nie myślalam o tym, że Agata mogłaby poronić, raczej byłam pewna, że urodzi dziecko. Jestem ciekawa jej w roli matki, jakoś w ogóle mi to do niej nie pasuje, ale może być to wątek niezwykle przez to interesujący.

Pewnie chodzi o ciąże Kożuchowskiej i dlatego panie nie będą razem pracować, ale może to  nie będzie stało na przeszkodzie tego, żeby się obie zaprzyjaźniły ze sobą.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 31, 2014, 21:53:43 »
Oglądał ktoś prapremiere na playerze? Czy tylko ja, że tak tutaj cicho?

Powiem szczerze, że się trochę rozczarowałam, ale może dlatego, że się nastawiłam na Bóg wie co, ale jakoś mnie ani ta sprawa nie porwała, ani u Agaty rewolucji nie było, no prócz tego, że się o ciąży dowiedziała, ale ledwie zobaczyła test, a już się napisy końcowe pojawiły.

Cieszy mnie jednak fakt, że spotka się z Markiem na sali sądowej i widać, że im na sobie zależy, ale oczywiście żadne tego nie przyzna.

Szkoda tylko, że Maria nie będzie panią adwokat, bo byłam bardzo ciekawa jak wypadnie, jak sobie poradzi w nowej roli...ech...pewnie to przez ciąże Kożuchowskiej taka zmiana planów.

Natomiast wielkim zdziwieniem była dla mnie Justyna, jakoś tak mi nie przeszkadzała jak zawsze, ale Anieli i tak nie przebije. Dziewczyna jest świetna i mam nadzieje, że Bartek w końcu przejrzy na oczy i pójdzie po rozum do głowy, taka fajna laska się koło niego kręci, a on nic z tym nie robi...jak Marek no ^^

U Doroty też zmiany, ale myślałam, ze ten jej romans wyjdzie na jaw.

Mam nadzieję, że kolejny odcinek jakoś bardziej mnie zaciekawi, bo w tym szału nie było ;/

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 01, 2014, 08:49:45 »
A gdzie tam, ja oczywiście oglądałam, co prawda nie w dzień premiery, ale od razu po powrocie z wakacji. Wśród polskich seriali to była dla mnie najbardziej wyczekiwana premiera :) Co prawda znowu mam wrażenie, że akcja będzie rozwijała się dość powoli i prawdziwie fajne odcinki czekają nas dopiero w połowie, o ile nie pod koniec sezonu, no ale to akurat norma, był czas się przyzwyczaić do takiego zjawiska.

Ja cieszę się głównie z tego powodu, że Agata w końcu będzie miała prawdziwy problem, który w żadnym stopniu nie będzie związany z żadną ze spraw, które prowadzi. Po raz pierwszy właściwie będzie to coś, co może stać się ważniejsze od pracy, kariery. Tylko czy właściwie będzie? To jest pytanie. Bez pomocy Marka na pewno nie da sobie rady, szczególnie że ich kancelaria teraz tak ciężko prosperuje, kiedy Maria zdecydowała się zostać prokuratorem, Dorota sędzią, a Bartek jako ojciec też nie jest tak dyspozycyjny jak kiedyś. Myślę że czeka nas sporo cudownych scen, w których Agata będzie się wahać, będzie cierpieć...oby tylko w końcowej fazie pękła i przyznała się do tego, że nie ze wszystkim może sobie dać radę :)

Justyna jakoś się "wyrobiła", to fakt. Już nie jest taka wiecznie naburmuszona, z pretensjami. Widać, że między nią a Bartkiem zaczyna się trochę układać i o ile na ponowne ich połączenie bym nie liczyła, o tyle widać, że będą w stanie wspólnie wychować dziecko.
Natomiast Aniela trochę przesadnie się angażuje i wydaje mi się, że czkawką się jej to wkrótce odbije. Bartek potrzebuje czasu, aby odnaleźć się w roli ojca, wydaje mi się, że miłosne ekscesy i szukanie "drugiej mamusi" dla syna nie są mu teraz w głowie.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 01, 2014, 09:31:24 »
Na te dramatyczne sceny czekam i myślałam, że pojawi się ich trochę w pierwszym odcinku, ale pewne trzeba będzie chwilkę poczekać.

A dziecko prędzej przy później zbliży do siebie Marka i Agatę, ale ciekawe kiedy ona mu powie, mam nadzieje, że nie na końcu sezonu, bo nie wiem czy ten nie będzie ostatnim...

Ciekawa jestem jak to będzie, gdy Agata urodzi dziecko, i co to będzie, czy chłopiec, czy dziewczynka. Zaskoczyła mnie informacja o ciąży i mimo to, że nie wyobrażałam sobie takiego obrotu sprawy, to jednak wydaje mi się, że Agata będzie dobrą matką. Jest pracoholiczką i do tej pory każdy wolny nawet wieczór spędzała w pracy, ale sądzę, że dziecko to zmieni, a pani mecenas gdzieś w głębi duszy chciała dziecka, ale się tego obawiała. Tak mi się wydaję, że z tym dzieckiem, to jest tak jak z Markiem...Agata go kocha i dziecko też kocha i Marka chce i dziecko też chce, ale tego po sobie nie pokaże i nie da tego po sobie poznać.

Post Merge: Wrzesień 02, 2014, 23:13:15
No i w końcu odcinek, na który warto było czekać. Bardzo mi się podobało. Agata jak zawsze dopieła swego i chyba powoli dociera do niej, że to, co jej się przytrafiło to nie taka znowu wielka tragedia.

Ale kurcze myślałam, że jak ona wyrzuciła te rzeczy z torebki to wypadną też badania USG i Marek je zobaczy i wszystko się wyda, ale to nie byloby w stylu tego serialu, niestety, bo naprawdę nie moge się doczekać reakcj Marka. Myśle, że bedzie zaskoczony, ale i szczęśliwy, bo w końcu będzie miał dziecko z ukochaną kobietą.

Nie mogę też znieść tego, że Maria jednak zrezygnowała z pracy w kancelarii. Bardzo liczyłam na przyjaźń między paniami, bo uwielbiam  jedną i drugą i do byłego trójkącika doszła kolejna kobieta - cieszę się, że w tej roli wystąpuje Magda Walach. Ciekawe jak to się potoczy wszystko. Szkoda, że na kolejny odcinek trzeba aż tydzień czekać ;/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2014, 23:13:15 wysłana przez Nareli »

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 05, 2014, 20:36:48 »
Nie mogę też znieść tego, że Maria jednak zrezygnowała z pracy w kancelarii. Bardzo liczyłam na przyjaźń między paniami, bo uwielbiam  jedną i drugą i do byłego trójkącika doszła kolejna kobieta - cieszę się, że w tej roli wystąpuje Magda Walach. Ciekawe jak to się potoczy wszystko. Szkoda, że na kolejny odcinek trzeba aż tydzień czekać ;/

Rety, jak mnie irytuje, że wprowadzili postać Walachowej. Czy zawsze, ale to zawsze musi być ta trzecia, kiedy na jaw wychodzą takie rzeczy, jak np. ciąża? :P
Swoją drogą... mogłaby Agata z łaski swojej powiedzieć przyszłemu tatusiowi, że będzie dziecko...
Inna sprawa... zupełnie nie gra mi czasowo tydzień ciąży, z ostatnimi wspólnymi chwilami Marka i Agaty i z tym przeskokiem tutaj. Nijak nie umiem sobie tego złożyć. Wydaje mi się, że albo powinna być już w widocznej ciąży (przecież syna Bartka nie było w końcówce tamtej serii, a w tej to już spory chłopak! nie ma 2 tygodni ani 3), albo wszystko powinno być jakoś tak wcześniej... :P Wam też to nie pasuje?
Wielki plus dla męża Doroty za zachowanie... za pogodzenie z wiadomością, za rozmowę z synem na temat zdrady. I z jednej strony wychodzi trochę na 'dupę wołową', bo zdrada to zdrada, z drugiej... oj po prostu mi się podoba. Myślę, że Dorota za swoje i bez rozpadu rodziny dostanie...

W zasadzie to uważam, że to najprzyjemniejszy serial aktualnie w TV. Trzyma równy poziom, ciekawi, trochę bawi, trochę irytuje... Dobrze jest. Tylko niech Marek się dowie, że będzie tatusiem wcześniej niż w finale serii i będzie ok. (W takim tempie akcji i finał wydaje mi się mało prawdopodobny. To akurat straszne jest).

I wciąż czekam na szczerą, babską rozmowę Doroty i Agaty. Mam nadzieję, że w końcu mi się spełni. :P

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 06, 2014, 14:44:58 »
Magda Walach jest aktorką stworzoną wręcz do grania "tej trzeciej" :P I zawsze mnie w takich rolach wkurza, a tutaj to mnie wręcz do szału doprowadza, bo naprawdę lubię Agatę z Dębskim i głęboko wierzę, że w końcu jakoś się zejdą.
Chociaż...
Spoiler
Niestety niewiele na to wskazuje. Dębski wyląduje z Rudą w łóżku, dowie się o ciąży Agaty, ale Przybysz poroni. Zabraknie znów pierwiastka, który mógłby ich połączyć, a pojawi się kolejna rzecz, która może ich poróżnić: Marek wskoczył w ramiona innej, Agata ukrywała przed nim ciążę i nie pozwoliła sobie pomóc, przepracowywała się. Szkoda, niby nie wyobrażałam sobie mecenas Przybysz w roli matki, ale liczyłam na jakiś przełom. Tymczasem się przeliczyłam...

Wam też to nie pasuje?
Tak, to się ewidentnie nie chce zgrać. Wydaje się jakby w życiu każdego bohatera czas płynął (Dorota została sędzią, Maria w bardzo widocznej ciąży, syn Bartka taki duży) tylko u Przybysz wszystko się zatrzymało. Przecież ona przestała się spotykać z Markiem jeszcze przed finałem poprzedniego sezonu, więc juz wtedy musiało trochę czasu minąć, przecież jeden odcinek to nie jest jeden dzień.