Autor Wątek: Twoja twarz brzmi znajomo  (Przeczytany 27965 razy)

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Odp: Twoja twarz brzmi znajomo
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 20, 2014, 13:41:29 »
Nie lubię jej, jej min, sposobu bycia. Może i momentami była zabawna, ale tak czy inaczej - jestem na NIE w stosunku do tej osoby :P

Za to dziś szykuje się fajny odcinek ;) Nie mogę się doczekać.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 20, 2014, 13:53:40 »
Za to dziś szykuje się fajny odcinek ;) Nie mogę się doczekać.
Ja też. Widziałam reklamę i już zacieram rączki w oczekiwaniu. <mruga>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 20, 2014, 23:20:44 »
Jak na razie - Hanka Ordonówna mnie powaliła na kolana. Marek jest świetny :)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 21, 2014, 19:32:19 »
Jak na razie - Hanka Ordonówna mnie powaliła na kolana. Marek jest świetny :)

Zgadzam się - Ordonka wyszła mu super (tylko za dużo urosła przez te niespełna 100 lat <smiech>)
Ale podobała mi się też Steczkowska, choć oryginału jej bohaterki nie znoszę. Po prostu Magda bardzo wiernie ją odtworzyła. Podobnie jak Liszowska jako Shaggy i Przybylski w roli Dawida Bowie.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 21, 2014, 19:37:30 »
Przybylski ma tak niesamowity głos...  <serduszko> Fajny facet, jeden z lepszych uczestników programu ;)
Kuba Molęda też wczoraj fajnie zaśpiewał.
Steczkowska faktycznie super, choć jak dla mnie aż za bardzo emocjonalnie.
Poprzednia edycja była taka bardziej zabawowa, a tu odnoszę wrażenie, że niektórzy zbyt poważnie do tego podchodzą. W końcu to program rozrywkowy jest :P
Kawalec - wg mnie był wręcz zły jak dostawał najgorsze noty.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 21, 2014, 20:20:48 »
Ja również skrzywioną minę Kawalca zauważyłam. Może ma cel na jaki chce koniecznie zdobyć pieniądze i się mu nie udaje i się złości <mysli> Choć bardziej prawdopodobne jest, że nikt go nie docenia...a wydawało mu się, że za Marylę doceniać powinni...Połomski tydzień wcześniej zebrał owacje na stojąco więc....
Mnie jak zwykle najbardziej podobał się Przybylski ;D

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 21, 2014, 20:37:06 »
Magda Steczkowska dała czadu, po raz pierwszy podobała mi się piosenka Miley, naprawdę nie sądziłam, że w tym wszystkim są takie emocje, taki przekaz, to chyba tylko zasługa Magdy. Oryginał mnie tak nie porwał, a tutaj? Byłam zahipnotyzowana :)
Mnie jeszcze podobał się Kuba, jego umiejętności wokalne zadziwiają mnie z odcinka na odcinek. Ciekawe jak sobie poradzi z disco polo za tydzień, bardzo bym chciała, aby dostał (czy wybrał? bo nie wiem na jakiej zasadzie to działa) piosenkę mojego dzieciństwa - "Dziewczyna z klubu disco" ;D
Dużą sympatią darzę również Basię, która mega profesjonalnie podchodzi do zadania, choć Muńka nie trawię, więc współczuję jej, że tak kiepsko trafiła :P

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 21, 2014, 21:31:17 »
  Ciekawe jak sobie poradzi z disco polo za tydzień, bardzo bym chciała, aby dostał (czy wybrał? bo nie wiem na jakiej zasadzie to działa) piosenkę mojego dzieciństwa - "Dziewczyna z klubu disco" ;D

Naprawdę lubiłaś? :-) Piosenki Zenka Martyniuka to klasyki gatunki. Jedyne, obok może jeszcze "szalonej", co się da posłuchać...a poza tym głos Zenona lubię. Jest on dość specyficzny, nie każdy chyba da sobie z nim radę i dlatego jestem ciekawa jak sobie poradzi Kuba.

No właśnie, ja też jestem ciekawa jak to jest. Kto wybiera piosenki, kiedy już uczestnicy wylosują artystę? Czyżby uczestnicy...cóż, wówczas dziwne, bo czasami są to piosenki takie, że powiedziałabym, że wręcz "samobójcze". Może zdjęcie artysty podczas losowania już wskazuje o jaką piosenkę będzie chodziło  <mysli>

Basia Melzer też mogłaby wtedy dobrać sobie inną piosenkę Muńka (Muńką lubię, bo jest niezłym tekściarzem...w ogóle pewnie mi się oberwie za to porównanie, ale on jest dla mnie polskim Stingiem  <boi_sie>).
No i Basia w tym tygodniu może trafiła średnio, ale nie zawsze przecież tak trafia. Tydzień temu miała Kate Bush a za tydzień będzie miała Cyndy Lauperi znowu spore pole do popisu :)

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 21, 2014, 21:50:17 »
Naprawdę lubiłaś? :-)
Naprawdę :) Byłam dzieckiem, które chowało się na disco polo i któremu potańcówki nie były obce, a "Dziewczyna w klubu disco" to tak jak mówisz - klasyka. Jako mała dziewczynka szalałam z tatą na parkiecie do tej piosenki :D "Szalonej" akurat nigdy nie lubiłam, była dla mnie zbyt...wesoła? I generalnie bez sensu, że on jej śpiewał, że jest szalona, że zawsze nią była, żeby przestała śnić. I że nie jest aniołem. Jakby szaleństwo było równoznaczne z czymś złym :P No nie lubię.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 22, 2014, 08:35:26 »
Masz rację. Piosenki Martyniuka są bardziej sensowne i chyba też bardziej refleksyjne, głównie o niespełnionej miłości, ale to chyba się swego czasu bardzo podobało słuchaczom. I ja też lubię do dzisiaj posłuchać, bardziej niż w młodości, bo wtedy mnie interesowało jeszcze mniej :D Ale głos ma ten wokalista charakterystyczny.
I żeby nie przedłużać ani nie schodzić za bardzo z tematu. Disco polo dorobiło się też programu  w stylu "Mam talent w śpiewaniu". Jest sobie komisja i prezentują się ludzie wyłonieniu w castingu. W jury zasiada Miller, Shazza i ten co śpiewa o tej co dla niego tańczy. I kiedyś pojawił się uczestnik, który próbował zaśpiewać piosenkę Zenona i ...raczej mu nie wyszło. I jury mu tłumaczyło, że ie jest łatwo śpiewać piosenek tego pana. Jednakże chodziło tutaj o amatora a w TTBZ   biorą udział ludzie obeznani i ze śpiewaniem i ze sceną i potrafią robić szereg innych rzeczy pod okiem specjalistów. Mimo wszytko ciekawość mnie zżera i chyba najbardziej czekam na ten występ  <ok>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 28, 2014, 10:04:50 »
I wyszedł świetny Martyniuk. Rzec by można, że niemal oryginał. Szacun <ok>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 28, 2014, 17:28:04 »
Fakt! Kubuś wczoraj był świetny :)
Ale w ogóle poziom odcinka był bardzo wysoki.
Kawalec świetnie wykonał Whisky, Kaliszuk był fenomenalny, Basia również.
Nie podobała mi się Maja i Steczkowska. Steczkowskiej nie lubię więc jestem nieobiektywna.
I ciekawi mnie czy Maja oficjalnie wyrywa Kaliszuka czy o co w tym kochaniu chodzi ;)
Chociaż mam wrażenie, że i Steczkowskiej nie jest obojętny.

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 28, 2014, 18:02:29 »
Zgadza się -bardzo wysoki poziom.
Moi faworyci to Liszowska, przy której nawet łezka mi się zakręciła ze wzruszenia. Głos niezwykle podobny do Stana Borysa a wykonanie wywoływało takie same emocje jak w oryginale.
Dalej Cyndi Lauper, czyli Basia Mezler - taka sama żywiołowość jak u tej prawdziwej.
Maja Bohosiewicz - świetna charakteryzacja, baaardzo trudna artykulacja "tekstu", z którą poradziła sobie idealnie .
Jacek Kawalec to była bomba! Niemal identyczny wokal jak u Ryśka, no i do tego świetna gra aktorska - ta postawa naćpanego, ledwo trzymającego się na nogach wokalisty.
Magda Steczkowska na "bdb", dość wiernie odtworzyła swego "bohatera".
I to by było na tyle.

Dla mnie Kuba Molenda jedynie na "dobry", Marcin Przybylski też (plus za rewelacyjne... nogi, niejedna mogłaby mu pozazdrościć ;D), Marek Kaliszuk - tak sobie.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 28, 2014, 18:06:29 »
O tak! Zapomniałam o nogach Marcina. Bardzo zgrabne :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 18, 2014, 23:45:32 »
Krótko, bo już późno. Brawa dla Kaliszuka. Ja uwielbiam ten kawałek,  ten film, tę Arethę i naprawdę siedziałam jak zahipnotyzowana <serduszko>
Uciekam teraz na bis :P