Autor Wątek: Twoja twarz brzmi znajomo  (Przeczytany 26075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
Twoja twarz brzmi znajomo
« dnia: Marzec 08, 2014, 23:54:36 »
Dawno się tak nie uśmiałam.
Zupełnie nowy program emitowany na antenie telewizji Polsat w soboty o 21:50.
Ósemka gwiazd wciela się w zagranicznych i polskich wokalistów. Chodzi nie tylko o sam śpiew, ale też ruchy, charakteryzację.
No program naprawdę ekstra. Fajne jury, zabawni prowadzący i dobrze dobrana ekipa.
Julia Pietrucha była świetna, podobnie jak Kasia Skrzynecka czy Aga Włodarczyk.
Kto nie oglądał - niech się skusi. Warto!  <hahaha>
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Twoja twarz brzmi znajomo
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2014, 11:32:01 »
Kto śpiewał piosenkę Sośnickiej? Pierwszy raz słyszałam o kimś takim jak ta wykonawczyni  <mysli>
Własnie na ten kawałek trafiłam jako na pierwszy. Potem była Pietrucha, ale chyba jednak się nie uśmiałam z niej pomimo charakteryzacji. Chyba jeszcze nie za bardzo kumam o co chodzi w tym programie :(
Podpatrzę jeszcze kiedyś. Będą nowi czy to już tylko eliminiacja z tej ósemki?

Offline KONICZYNKA

• M&Ar-forever!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2014, 19:09:54 »
Będą nowi czy to już tylko eliminiacja z tej ósemki?

Z tego co ja zrozumiałam zasady programu, a nie oglądałam od początku, więc ręki za to nie dam, w każdym programie występują te same osoby. W pierwszym odcinku uczestnicy już losowali wykonawców, których będą mieli przedstawić w następnym odcinku. Występy są oceniane i osoba, która wygra w danym odcinku otrzyma 10tys. zł, które przeznaczy na wybrany cel charytatywny. Dodatkowo, punkty otrzymane w każdym odcinku sumują się i na sam koniec, osoba, która będzie ich miała najwięcej, wygra 100tys. złotych.

Pierwszy odcinek mnie zaciekawił. Nie widziałam wykonania Kasi Skrzyneckiej, tylko tyle co w powtórzeniu, choć w tym fragmencie przekonała mnie do siebie bardziej niż Julia Pietrucha. Z pewnością, jeżeli będę miała taką możliwość, obejrzę sobie kolejne odcinki, chociażby dla rozrywki  <tak>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2014, 19:21:31 »
Ja jestem dla całej ósemki pełna podziwu, że zgodzili się na występ w tym programie. Bo oprócz naśladowania wykonawców - śpiewają. Że tak się wyrażę - swoimi głosami ;)
A dla tych co nie widzieli - jeden z występów ;) Niestety trochę ich już poznikało z YT. Polsat rości sobie prawa autorskie.
Kasia Skrzynecka jako Tina Turner
Ale znalazłam na ipli - http://www.ipla.tv/Twoja-twarz-brzmi-znajomo-odcinek-1/vod-5905823  ;)

PS A piosenkę Sośnickiej śpiewała niejaka Paulla - wykonawczyni utworu - Od dziś :P
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 17, 2014, 14:02:35 »
Kolejny odcinek za nami :)
Urzekła mnie, podobnie jak jurorów - Kasia Skrzynecka jako Luis Armstrong - no była po prostu niesamowita. Byłam w szoku jak ją usłyszałam.

Podobała mi się też Julia Pietrucha jako M.Monroe - wdzięcznie jej to wyszło.
Artur Chamski jako Bieber był zabawny ;)
Aga jako Kora też super.

Paulla wypadła wg mnie gorzej niż w poprzednim odcinku. Aleja gwiazd w jej wykonaniu bardziej mi się podobała niż My heart will go on ;)

Czekam z niecierpliwością na następny odcinek i na Pana Totoszko w roli Mansona :D
I na Julkę jako Britney ;) I Kasia Skrzynecka jako Tatiana Okupnik też może być ciekawa ;)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 17, 2014, 17:53:22 »
Dość fajne show, dobre połączenie zabawy z nutą rywalizacji.
I wcale nie takie banalne, bo tu liczy się kilka rzeczy: jak najbardziej upodobniająca do oryginału charakteryzacja (wychodzi rewelacyjnie zwłaszcza jak panowie muszą "być" paniami i odwrotnie ;D), jak najbardziej podobny do oryginału głos, sposób poruszania się, gestykulacja, mimika.
W poprzednim odcinku podobał mi się niesamowity Totoszko jako Steve Wonder, Skrzynecka jako Tina Turner była rewelacyjna, normalnie idealna kopia prawdziwej Tiny. W sobotnim odcinku znów dała ekstra popis umiejętności Skrzynka jako Armstrong, zwłaszcza pod względem wokalu. Ludzie jak skopiować zachrypnięty, wydobywający się przy dziwnym układzie strun głosowych głos Louisa? I na dodatek jak tego dokonać miała na biała kobieta? Katarzynie udało się to nadzwyczajnie.
Świetnie wypadła jako Kora Agnieszka Włodarczyk - super charakteryzacja, specyficzny głos i "kanciaste" ruchy. Bomba!

A ja podzielam opinię Małgorzaty Walewskiej co do występu Julii Pietruchy w roli Marilyn Monroe. Mało było w Julce gwiazdy "Pół żartem, pół serio". Mało seksapilu. Tych kocich ruchów. Takiego "wdzięczenia się" do widza.

No niestety wcielanie się w jakąś gwiazdę Paulli nie wychodzi. Choć moim zdaniem Celine Dion wyszła jej ciut lepiej niż Zdzisława Sośnicka. Ale to nadal nic specjalnego. Jakoś zbyt sztucznie, "kanciasto".
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2014, 12:38:49 »
W takim razie chyba mnie jedynej program nie przypadł do gustu aż tak bardzo. Niespecjalnie mnie on bawi, szczególnie mężczyźni przebierający się za kobiety zwykle raczej mnie przerażają niż śmieszą (Paweł Tucholski jako Alicja Majewska to był wizualny koszmar dla mnie). To chyba po prostu nie moje poczucie humoru, chociaż rozumiem i doceniam ideę.
Ale w programie są oczywiście pewne bardzo mocne punkty, dla których warto chociażby przeglądać odcinki w wolnej chwili na Ipli. Przykładem jest ostatni występ Agnieszki Włodarczyk. Miałam o niej raczej niezbyt dobre zdanie, ale wcielając się w rolę Kory była mega przekonująca i zachwyciło mnie to wykonanie. Kiedy weszła na scenę miałam autentycznie ciary na ciele :) Świetny wokal i bardzo dobrze zagrane aktorsko, od pierwszego dźwięku czułam się jakby na scenie stała Kora X lat temu. Z przyjemnością będę obserwowała jej kolejne występy, bo ma fajny wokal :)
I oczywiście zachwycająca jest Kasia Skrzynecka! Cieszę się, że pokazuje to, co potrafi najlepiej: jest dobrą aktorką obdarzoną bardzo czystą barwą głosu i bardzo plastyczna jest przy tym, bardzo dobrze wychodzi jej wcielanie się w inne postaci. Szczególnie że dotychczas miała moim zdaniem najtrudniejsze zadanie :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2014, 17:12:30 »
W takim razie chyba mnie jedynej program nie przypadł do gustu aż tak bardzo. Niespecjalnie mnie on bawi, szczególnie mężczyźni przebierający się za kobiety zwykle raczej mnie przerażają niż śmieszą (Paweł Tucholski jako Alicja Majewska to był wizualny koszmar dla mnie). To chyba po prostu nie moje poczucie humoru, chociaż rozumiem i doceniam ideę.

Też nie pękam ze śmiechu, przy tych przebierankach, bo nie o to mi chodziło, mówiąc że są one rewelacyjne.
Raczej miałam na uwadze talent charakteryzatorów do upodobniania postaci męskich do żeńskich. I owszem czasem nie wychodzi to tak idealnie, bo warunki zewnętrzne uniemożliwiają stworzenie dokładnej kopii. Jednak są też punkty trafione. Na przykład Chamski jako Lady Gaga całkiem był w porządku. Jego "Santorka" już nie za bardzo.

Z wyborem zwycięzcy w ostatnim odcinku całkowicie się zgadzam. Totoszko w roli Mansona był fantastyczny. I charakteryzacja idealna i ruch sceniczny odpowiedni no i wokal jak najbardziej. I doceniam to, chociaż gatunek muzyki absolutnie nie mój ;D
Skrzynecka nieco gorzej jako Okupnik - za "wesoła", zbyt "infantylna". Pietrucha - charakteryzacja może być, taniec też, ale zabrakło w nim frywolności. Julka poruszała się jak "w puszczonym w zwolnionym tempie filmie".

A Paulla faktycznie trochę się poprawiła. Rihanna wyszła jej zdecydowanie lepiej, chociaż trochę "kanciasto". Klimat jednak został zachowany ;D.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2014, 22:31:04 wysłana przez El »
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2014, 19:35:26 »
Manson w ostatnim odcinku był przerażający. Miałam ciarki... Ewidentnie. Świetnie mu to wyszło, te ruchy, było w tym coś magnetyzującego.
Agnieszka Włodarczyk zabawna, ale chyba jej trochę zniekształcili głos.
Ogólnie poziom odcinka był wysoki, a Artur Chamski jako Irena Santor... Wg mnie lepiej mu to wyszło niż Lady Gaga. Tu była klasa, wdzięk, gracja, takie to było wszystko ładne :D

No i nie ukrywam, że od wczoraj katuję na YT występ Mariusza ;) Cały czas.

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2014, 16:49:23 »
Jak to człowiek może się pomylić. Jednak program przypadł mi do gustu...bardzo, bardzo :) Ostatnie odcinki oglądałam w telewizji, pomimo zmęczenia czekałam, bo co tu dużo mówić - poziom uczestników z odcinka na odcinek był coraz wyższy. Mam nadzieję, że producenci nie zachłysną się sukcesem i kolejna edycja będzie równie dobra.
Bo co w tym programie jest najlepszego? Brak typowego robienia czegoś pod publikę. Nie ma głosowania, smsów, tych żenujących próśb: "głosujcie na numer 5!" - wypowiadanych takim tonem jakby całe życie tego biednego uczestnika od tego sms'a zależało. W związku z tym nie ma podejrzeń, aby coś było ustawione. Wszystko rozgrywa się na oczach widzów. Jurorzy są sympatyczni, rzeczowi, nie wymądrzają się przesadnie, fajnie że czasem uczestniczą w przygotowaniach piosenek i doradzają. Poza tym nie są to osoby oklepane, pojawiające się wszędzie. To samo uczestnicy - niby znani i lubiani, ale jednak nie tacy co wyskakują w lodówki. Świetni, posiadający przeliczne talenty, z dużym dystansem do tego co robią.
Bardzo ucieszyła mnie oczywiście wygrana Kasi Skrzyneckiej, bo kibicowałam jej od samego początku <serduszko> Cieszę się, że dała się poznać ludziom nie tylko jako ta co po porodzie na łamach szmatławca pokazywała, że odchudza się z mężem, ale przede wszystkim - jako wyjątkowo zdolna bestia, zarówno wokalnie, jak i aktorsko. Potrafiła być każdym, a jak pokazała w finale - nawet dwoma osobami jednocześnie :D Widać, że nie rywalizowała...tak naprawdę jedynie po Agnieszce Włodarczyk było widać, że ma parcie na wygraną. Cała reszta po prostu dobrze się bawiła, odwalając przy tym kawał dobrej roboty, a dodatkową korzyścią było wsparcie ludzi, którym te pieniądze na pewno się przydadzą.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 27, 2014, 18:22:09 »
Mnie od samego początku do gustu przypadł Artur Chamski. Tak naprawdę nie znałam go wcześniej, wiedziałam, że taki ktoś istnieje i tyle. A to był tak miły, sympatyczny, uśmiechnięty facet, że aż przyjemnie mi się na niego patrzyło. Jego Prince to było mistrzostwo ;) Podobno jak Manson Totoszki.
Agnieszka miała parcie na wygraną? Nie zauważyłam. Zauważyłam jednak, że w każdym odcinku była świetna i zawsze ktoś jej zabierał wygraną.

Za to Paulla i Paweł Tucholski jak dla mnie mogliby nie brać udziału w programie. I te ich wzajemne głosowania na siebie z odcinka na odcinek stały się po prostu nudne.

Czekam również na kolejną edycję i mam nadzieję, że grupa uczestników będzie tak fajnie dobrana, jak ta, którą mieliśmy okazję oglądać przez 8 tygodni :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 27, 2014, 19:35:35 »
Mnie się też udało zobaczyć finał, choć sam program śledziłam wyrywkowo. Czapki z głów przed Skrzynecką - naprawdę mnie  zmyliła, do refrenu byłam przekonana, że to będzie  duet...klasyczny. Do tego tak operować głosem...wyżej niżej itd. Szczery podziw. Dlatego cieszy mnie, że wygrała właśnie ona, tym bardziej, że decydował o tym sam finał a nie całokształt  <mysli>

Nie bardzo rozumiem - w finale śpiewały i rywalizowały tylko 4 osoby, bo pozostałe wcześniej odpadały? <mysli>

Nie wiem czy Włodarczyk miała parcie na wygraną, ale nawet Jackson jej wyszedł. Lubię jak śpiewa - nawet kupiłam jej płytę po wygranej w "Jak Oni śpiewają" i nie waham się jej używać.

Ale dzisiaj, naprawdę trudno mi wyjść spod wpływu Skrzyneckiej  <zauroczony>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 27, 2014, 20:34:54 »
Takie jakieś zasady finału ustanowili - że do finału kwalifikują się 4 osoby, które podczas wszystkich odcinków zdobyły najwięcej punktów.
No i fajnie.
Dobrze też, że mogliśmy zobaczyć pozostałych uczestników w duetach bo brakowało mi Julki i Bilguna ;)

Fakt - Kasia występem finałowym zmiotła konkurencję. Świetnie jej to wyszło :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 28, 2014, 19:36:01 »
Skrzynecka wygrała zasłużenie, choć ja na równi z nią postawiłabym Totoszkę. Facet przyłożył się bardzo w swoich kreacjach gwiazd. Jego Manson, Wonder, czy Mercury też rewelacja była.

Zgadzam się z Maleńką - najsympatyczniejszym uczestnikiem był, moim zdaniem, Artur Chamski. No i chyba najbardziej pechowym, bo to ona najczęściej musiał "być kobietą". Ale właśnie dzięki temu pokazał, że jest przy okazji dobrym aktorem.

Agnieszka Włodarczyk była dobra, wkładała dużo pracy w to co robiła. Ale z kolei jakaś taka sztywna była. Pozostali żartowali, bawili się, uśmiechali się - ona jakby z boku, poważna. I może właśnie dlatego sprawiała wrażenie "parcia na szkło".
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 28, 2014, 20:03:44 »
Agnieszka miała parcie na wygraną? Nie zauważyłam. Zauważyłam jednak, że w każdym odcinku była świetna i zawsze ktoś jej zabierał wygraną.
Takie odnosiłam wrażenie przez kilka ostatnich odcinków. Sprawiała wrażenie osoby, która nie pojawiła się w programie po to, aby się po prostu świetnie bawić, tylko aby mimo wszystko pokazać siebie, udowodnić coś ludziom (bo jak wiemy jej opinia została nieźle zszargana). Chociaż nie ukrywam, że nie przepadam za Agnieszką, doceniam jej super występy (szczególnie Kora w jej wykonaniu mnie zachwyciła), ale nigdy nie ceniłam jej charakteru, tego jak funkcjonuje w mediach - więc moja opinia o niej jest subiektywna.

Skrzynecka wygrała zasłużenie, choć ja na równi z nią postawiłabym Totoszkę. Facet przyłożył się bardzo w swoich kreacjach gwiazd. Jego Manson, Wonder, czy Mercury też rewelacja była.
Zdecydowanie! I jak dla mnie to on był częściej niedoceniany w programie, nie Agnieszka. Stworzył kilka świetnych kreacji, nieprawdpodobnie bliskich oryginałów, a jednak jurorzy mówili: "byłeś wspaniały, ale..." - zawsze był ktoś kto się bardziej wyróżnił i był wyżej punktowany.
A jednak Mariusz jest niesamowicie utalentowanym człowiekiem i dobrze, że chociaż w finałowej czwórce się znalazł.