Autor Wątek: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu  (Przeczytany 26670 razy)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
Odp: Newsy i ciekawostki dotyczące serialu
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 26, 2014, 18:32:54 »
A ja od siebie dorzucę jeszcze:
Poczynania naszego niezastąpionego fotografa od siedmiu boleści <hahaha>
No bo przecież to chyba jedyny "fotograf" w Warszawie ;)

A jak nie jedyny, to jakże uznany w branżowym świecie. Normalnie mistrz. Wszystkie agencję się o niego biją ::)

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 01, 2014, 22:07:39 »
Ale przecież Lucjan już wychował jedną Łagodę <mysli> A dziecko nie jest niczemu winne...Gdyby tak trafiło do normalnych ludzi mogliby oni go wychować lepiej niż Lucjan swoją "Myszkę" :P Rozwalił mnie ten news :P

Offline mindreader

• Aktywny użytkownik
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 02, 2014, 17:00:47 »
Ponadto Gośka żąda pełnej opieki nad Wojtusiem i...Zosią. Tak, tą samą Zosią co ją teraz olewa. Zastanawia mnie czy jej głupota ma jakieś granice, ale chyba nieee :P
Mnie bardziej zastanawia głupota Tomka, który twierdzi, że nie ma z Gosią żadnych szans... :P Jasne, sąd przyzna jej chętnie prawo do wyłącznej opieki nad dziećmi... W końcu tylko porzuciła rodzinę, uciekła z synem ograniczając ojcu kontakt, wpadła w romans, zaciążyła z innym i ma w nosie porzucone w Polsce dziecię. Myślę, że prawo do wyłącznej opieki ma w kieszeni. Tomek niech nawet nie próbuje zawalczyć :P
W wypadku Zosi nawet odpada argument, że matka to matka, bo matką Zosi nie jest - ani biologiczną, ani adopcyjną. Matka nie porzuca dziecka.

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 03, 2014, 06:49:13 »
Poczynania naszego niezastąpionego fotografa od siedmiu boleści <hahaha>
No bo przecież to chyba jedyny "fotograf" w Warszawie ;)
Jedyny fotograf, w dodatku prowadzi jedyną knajpę w mieście, a jego brat jest najlepszym z prawników jakiego kiedykolwiek święta ziemia nosiła... Bez Zduńskich nie byłoby Warszawy chyba ;)

Co zaś do żądań Gośki - powiem tak - w świecie rzeczywistym (nie mówiąc o serialach) nie takie rzeczy przechodziły. Sądy niestety wciąż są stronnicze wobec kobiet. Z własnego "podwórka" znam przypadek, ze sąd przyznał wyłączne prawa do opieki nad dziećmi "matce", która jest regularną pijaczką w dodatku "niezbyt ciężkiego prowadzenia się" (co tydzień inny fagas), bez dochodów i z fatalnymi warunkami mieszkaniowymi (rudera-slums). Dlaczego? "Bo to matka". Kurtyna, oklaski.
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2014, 09:13:28 wysłana przez Mintek »
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 20, 2014, 17:23:37 »
Kolejny kamyczek do ogródka Martusi.

http://aleseriale.pl/gid,13865,img,381733,fototemat.html

Babka jest beznadziejna.
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 20, 2014, 19:00:42 »
Budzyński jest dla niej za dobry. Mimo tego, jaki kiedyś był, strasznie się zmienił. Ona na niego zwyczajnie nie zasługuje.
Głupia baba.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 20, 2014, 19:55:16 »
Co oni się uparli żeby z tych Mostowiaczek idiotki robić? Jeszcze niech teraz Marta idzie do sądu i zeznaje przeciwko Tomkowi, aby mu Gośka dzieci zabrała i najlepiej praw rodzicielskich pozbawiła :P

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 21, 2014, 07:06:42 »
Złośliwie to się mówi "solidarność jajników" :)
Zdawałoby się - mądra, rozsądna, dojrzała kobieta, która też już sporo przeżyła - jeśli faktycznie ma za Gośką skakać w ogień to co to ma być - kolejny przypadek zdebilenia bohaterki? Bo Gośka to jest głupia sama z siebie, była, jest i będzie.

Ciekawe - jak Jędrusia pijana Ruda do łóżka wciągnęła to wielki foch przez 20 odcinków. A tu co - ta zdrada już jest OK? Może jeszcze będzie argumentować, że "Gosia też miała prawo do przeżycia przygody"? Żałosne.
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 21, 2014, 20:25:05 »
News ostro wyolbrzymiony moim zdaniem. :)

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 23, 2014, 16:44:49 »
Zdaję sobie sprawę, że aż takiej ostrej Marty to my nie zobaczymy. Nie w tym serialu. Jednak coś na rzeczy będzie, skoro sprawy rodzinne będą odbijać się na zawodowych. Martusia ponoć ma nie zgodzić się na przyjęcie sprawy Chodakowskiego przez kancelarię. A kto jej karze ją brać to ja nie wiem. Przecież Andrzej proponował Adama <zniecierpliwiony> No ale ma być tak jak chce Królowa Matka Wiecznie Z Nosem Na Kwintę ::)

Spoiler
Jak wynika z którychś kulisów Marta ma stanowić obstawę dla Michała, gdy ten przyjedzie do Grabiny z jakże radosną nowiną o poczęciu kolejnego Łagody.
Także "zapomniał wół jak cielęciem był". Zapomniała jakie fochy odstawiała, gdy ją dotknęła zdrada? Tylko, że w jej przypadku Andrzej szczerze żałował tego co zrobił. A Małgośka nie tylko że nie żałuje, ale jeszcze dzieci chce odebrać ojcu. I ten chociażby ostatni argument nie robi wrażenia na tej pożal się Boże ostoi sprawiedliwości? ::)

A Tomek na dodatek przyłożył się do uniewinnienia Łukasza <zniecierpliwiony>
No to Martusia mu pięknie podziękuje.
Andrzej Sapkowski

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 26, 2014, 17:25:37 »
Blondnka z reklamy już u Mostowiaków

Yyyy...to to jednak nie jest pewne, że Basia będzie nową Gośką w serialu? Nie rozumiem tego newsa :P Przecież albo mnie się zdawało, albo w którymś z odcinków jak Tomek rozmawiał przez telefon z Gośką to w słuchawce słychać było głos Basi Kurdej-Szatan. Po co więc teraz robią z tego tajemnicę i snują insynuacje jakoby to miała być jakaś inna postać. Szczerze mówiąc nawet ja po przeczytaniu tego zaczęłam się wahać...  <zniecierpliwiony>

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 26, 2014, 21:40:15 »
Po co w takim razie wstawialiby Basię Kurdej-Szatan w czołówce serialu w miejsce Agnieszki?
To tak jakby Gosia się wymieniła z Agą miejscami u boku Tomka.
Nic z tego nie rozumiem.
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 27, 2014, 23:13:04 »
Myślę że zwyczajnie próbują podgrzać atmosferę, tyle. Głos w telefonie należał z pewnością do Kurdej-Szatan. A naciąganie/zmyślanie plot przez ŚS nie jest rzeczą nową. Skoro 'nowa Gośka' się jeszcze nie pojawiła, to można namieszać, ogólny szum wokół odejścia Koroniewskiej już przeminął, a publikę trzeba przecież przyciągnąć.  ;)

EDIT:
Widzieliście już news, że Marko ma kupić sex shop?  :hahaha: Pewnie nie będzie wiedział, do czego służy połowa rzeczy, które sprzedaje...
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2014, 18:00:22 wysłana przez china doll »

Offline El

• Ekspert
  • zagubiona w czasie...
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 28, 2014, 22:26:08 »
A ja sobie kojarzę, co prawda mgliście, ale coś mi tam po głowie lata, że był kiedyś taki nius, iż Mostowiakowie dostaną tragiczną wiadomość z Ameryki. No i sobie myślę w kontekście ostatnich informacji z Emki oraz powyższych rewelacji, że Gośka może umrzeć przy porodzie (coś z tym ciśnieniem, bo może nie na darmo Michał o tym pobrzękuje). I ta nowa wraca z dziećmi do Polski "w zastępstwie matki". Nie wiem skąd się wzięła, kto ona jest, ale scenarzyści już tam coś wymyślą. Zwłaszcza, że w czołówce pokazano, że widok Tomka z Agą ani ją grzeje ani ziębi. Wzrusza ramionami i nawet się uśmiecha.

Zobaczymy co z tego wyniknie ;D
Andrzej Sapkowski

Offline Maleńka

• Moderator Lokalny
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 06, 2014, 12:06:53 »
http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-malgosia-i-michal-w-stanie-krytycznym-mieli-wyp,nId,1420655
Przeżyje tylko Gośka i wróci do Polski? Czy może Basia Kurdej-Szatan wcieli się w postać młodej niani z Polski?

http://www.swiatseriali.pl/seriale/m-jak-milosc-383/news-m-jak-milosc-romantyczne-zareczyny-pawla-i-ali,nId,1419648
Pawełkowi znowu śpieszno do ożenku... Czyli mała Barbara zagości na stałe w naszych domach :/ lub do rozwodu ;)