Autor Wątek: Dominika Ostałowska  (Przeczytany 89204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
Odp: Dominika Ostałowska
« Odpowiedź #210 dnia: Grudzień 22, 2012, 16:47:42 »
Trochę odbiegnę od tematu, ale tutaj są same Isiomaniaczki, a ja mam do nich pytanie - Pamiętacie numery jakiś fajnych odcinków z udziałem Marty i Jacka?

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #211 dnia: Grudzień 22, 2012, 20:09:31 »
Nie mam pamięci do odcinków, ale w okolicach 175 był ich ślub.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #212 dnia: Grudzień 23, 2012, 15:09:01 »
Ślub akurat już obejrzałam dokładnie odc. 170 <3

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #213 dnia: Grudzień 23, 2012, 15:16:46 »
Ja tez niewiele pomogę, bo z Martą i Jackiem wszystkie odcinki były fajne, bez wyjątków  <zakochany>

Nie mam pamięci do numerków, conajwyżej kojarzę wydarzenia  <rumieniec>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #214 dnia: Grudzień 24, 2012, 02:26:36 »
Ślub akurat już obejrzałam dokładnie odc. 170 <3
Ślub też uwielbiam! <serduszko> Ubolewam nad tym, że wszystko to się tak bezsensownie skończyło.

Dużo jest z nimi fajnych odcinków, ale jeśli miałabym podać tak na szybko...

10 - Mazury
13 - Norbert wyparł się Łukasza, nie chciał mu oddać krwi, kiedy Łukasz walczył o życie - to się za tym kryje.
28 - wspomniany już wcześniej przeze mnie płacz Marty po zaginięciu Łukasza
51, 52 - Marta postanawia dać Jackowi jeszcze jedną szansę (tutaj mi się podoba to, jak Marta z Jackiem chcą się w samochodzie pocałować i nagle im się przypomina, że obserwują ich ochroniarze sędzi :D), następnego dnia zostaje napadnięta i leży w śpiączce w szpitalu
Swoją drogą - polecam odcinki, w których Marta już się wybudziła, ale jeszcze ma problemy z mową, niewiele pamięta - Dominika świetnie to zagrała. Wbiło mi się w pamięć: Coraz dobrze... Lepiej... Lepiej.
117 - uzależniona od leków Marta przechodzi huśtawkę nastrojów, w końcu jednak udaje jej się odnaleźć spokój przy Jacku
140 - terapeutka uświadamia skarżącej się na samotność i tęsknotę za Jackiem Marcie, że nie nigdy z nikim nie stworzy udanego związku, jeśli nie przestanie nadmiernie kontrolować swoich uczuć
158 - Jacek rozmawia z Łukaszem o wypadku Norberta
Poza tym lubię wszystkie odcinki z Łukaszem i Jackiem, kiedy mieli tak świetne relacje - a było ich naprawdę sporo.
167 - Jacek przeprasza Martę po kłótni o związek Magdy i Norberta (za sprawą Łukasza, który twierdzi, że jego mama zawsze ma rację, nawet wtedy, kiedy mu coś każe, albo czegoś zakazuje)
178 - kłótnia o to, że Jacek nie chce mieć dzieci, później pogodzenie

184 - tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć - zróbcie sobie NIESPODZIANKĘ i obejrzyjcie, naprawdę polecam :D

W razie czego mogę tak wymieniać jeszcze długo. To były tylko takie odcinki, które od razu mi się przypomniały.
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #215 dnia: Grudzień 24, 2012, 16:22:27 »
Kiki, kocham Cię <3 Będę miała co robić przez długi weekend widzę. Ostatnio oglądałam odcinki jak Marta była sama z małą Anią, podczas pobytu Norberta w USA. To jest nie do opisania. Teraz mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że Marta była najlepszą matką w tym okresie. Jej rozmowy z "pyzunią", lub "misiaczkiem", były obłędnie. I jak ona pięknie wyglądała i się uśmiechała. Marcie potrzebny jest taki maluszek, o.
Ja od siebie polecam:
Odcinek 440 - Marta decyduje się nie wracać po macierzyńskim do pracy, a swoją decyzję konsultuję z Anią, miła rozmowa z Ulą, i domniemane karmienie piersią w gabinecie prezesa ;)

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #216 dnia: Grudzień 26, 2012, 09:21:02 »
Kiki prosiła, o jakąś porcję odcinków z dawną Martą, więc dodam tutaj może ktoś jeszcze się skusi na oglądanie.

81 - Wizyta Marty u lekarza, skarżenie się na silne bóle głowy. Lekarz po badaniu nie widzi nic niepokojącego, sugeruje Marcie, że to może coś nie tak z psychiką. I oczyśćcie "Ja muszę żyć, mam małe dziecko. Mój syn ma dopiero 9 lat". W tym samym czasie Magda (Siostra Jacka, ma operację) i w ten sposób Marta wpada na Jacka. Wypomina mu, że nie walczy bodajże o przywrócenie do zawodu.

83 - Była chyba tylko jedna scena. Taka rodzinna miła dla oka. Norbert z Łukaszem zamówili pizzę, Marta trochę marudziła. Zasugerowała też Norbertowi, że powinni zająć się formalnościami związanymi ze ślubem.

84 - Marta wspiera Gośkę przed oddaniem jakiegoś projektu. Norbert przyjeżdża po Martę, mają jechać ustalać datę ślubu, itd. I wtedy informuję ją, że był już żonaty i nie mogą wziąć ślubu kościelnego. Marta gratuluję Gosi wygranej w konkursie, a młodsza siostra czyni jej wymówki. Nie podoba jej się zachowanie Norberta i to, że oszukał Martę. Wątpliwości Marty po rozmowie z siostrą, tuszuje prze szczęśliwy Łukasz. Marta postanawia wrócić do pracy w sądzie.

85 - Łukasz wyrzuca z albumu zdjęcia Jacka. Marta jest zdziwiona, przecież Łukasz lubił Jacka. Norbert dobiera się do przyszłej żony, jednak ta jest bardzo niechętna.. kłócą się. Przeprosiny Gosi, i pogodzenie się sióstr. Marta pojawia się w sądzie już na wejściu widzi przychodzących przestępców, po geście wykonanym przez jednego z nim Marta zamiera. (Swoją drogą to jak Dominika to zagrała nie da się opisać. Na jej twarzy malowały się wszystkie możliwe emocje). I w tym momencie wpada na Jacka, który pomaga obejmuje ją i odprowadza pod gabinet prezesa.

86 - Marta odwiedza rodziców w Gródku. Informuje ich o swoim ślubie. Rodzice wyczuwają jej rozterki. Marta odwiedza też Marię. Prowadzą rozmowę o problemach Krzyśka i rozpadającym się małżeństwie siostry, oraz o przygotowaniach ślubnych. Marta na odchodnym zwierza się Marii, że tak naprawdę nie kocha Norberta i wiąże się z nim tylko dlatego, że szczęście Łukasza jest dla niej najważniejsze. Zapłakana Gosia wraca do domu po oblanym egzaminie u Badeckiego.

87 - Marta podtrzymuję Gośkę na duchu po oblanym egzaminie. Odczuwając ból głowy, wyżywa się na Małgosi potępiając jej romans z wykładowcą. Jednak za chwilę ją przeprasza za swój wybuch. Siostry godzą się i czytają horoskopy. Łukasz przy obiedzie oznajmia matce, że chciałby żeby była najpiękniejszą Panną młodą. Ofiarowuje jej żurnale z modą ślubną. Marta informuje syna, że jego ojciec był już zamężny i nie będzie ślubu kościelnego.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #217 dnia: Grudzień 26, 2012, 14:54:17 »
Ja się skusiłam!  :D Co prawda obejrzałam na razie dwa odcinki, czyli 85 i 86, bo te opisy najbardziej mnie zaciekawiły i najważniejsze jest to, że w ogóle się nie rozczarowałam  <serce>

Dominika w początkowych odcinkach serialu (zresztą w późniejszych też, tylko teraz coś jej gra nie jest zniewalająca, ale Dominika coś nad tym pracuje) była świetną aktorką! Uwielbiam ją. Gra tak dobrze jak w "Reginie". Jej twarz wyraża wszystko - słowa są niepotrzebne  ;) Magiaaaa  <serce>

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #218 dnia: Grudzień 26, 2012, 16:30:21 »
Widzę, że nie jestem pierwsza, ani ostatnia która w święta robi sobie maraton z dawną Martą. Szkoda tylko, że wraz z teraźniejszymi odcinkami trzeba będzie wrócić do szarej rzeczywistości. Chociaż nic nie jest takim jak się wydaję i może po powrocie z wakacji wróci ta Marta z początkowych odcinków. Marzenia <serce>

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #219 dnia: Grudzień 26, 2012, 17:05:41 »
Odcinki, w których Dominika nie ma aparatu są już zdecydowanie lepsze. Nie wiem, jak wy, ale ja od razu widzę, patrząc na grę Dominiki czy ma w tym odcinku aparat na zębach, czy nie...myślę, że nie jestem jedyna. Różnica jest ogromna i bardzo widoczna  :D

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #220 dnia: Grudzień 26, 2012, 20:29:46 »
Ja też tak mam. Nawet nie musi nic mówić od razu wiem, czy ma to cholerstwo na zębach czy nie. Obecnie jest taka huśtawka raz jest trochę lepiej, a raz trochę gorzej. Nurtuję mnie to co się dzieje z jej grą. Może kiedyś Dominika sama da na to odpowiedz. Ja bym w końcu chciała po każdym odcinku pisać tutaj cała w skowronkach, że nie mogę wyjść z zachwytu jak pięknie wyglądała nasza Pani sędzia, a gra aktorska zwaliła mnie z nóg. Pociesza mnie tylko fakt, że nie tylko poziom gry spadł u Dominiki. Wszyscy kiedyś grali o niebo lepiej Wniosek nasuwa się sam jaki serial taka gra.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #221 dnia: Grudzień 27, 2012, 09:46:49 »
Powinni to zakończyć, gdyż większość ludzi ogląda serial z przyzwyczajenia, bądź dlatego, że nic innego w tv nie leci lepszego o tej porze albo po prostu dla konkretnej aktorki/aktora  ;D

Też bym chciała tak się zachwycać po każdym odcinku, bo bardzo mi tego brakuje. Było tak do czasów Szymona, potem jakoś się to wszystko zepsuło   :P

Chociaż, gdy trzeba krzyknąć to głos Dominika ma fajny  ;D

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: Grudzień 27, 2012, 16:46:19 »
Dawno mnie tu nie było  <zawstydzony>

Ale z wiadomościami o Isi jestem na bieżąco  <soczek>

Czasy z Szymonem to ostatnie dobre chwile jakie możemy zobaczyć w MjM. Teraz przed wszystkim brakuje odpowiedniego wątku w serialu, wszystko jest podobne. Nawet związek z Andrzejem wydaje się być ciekawy ale jednak brakuje tego "czegoś". I dokładnie jest tak jak mówi Nareli, ogląda się z przyzwyczajenie albo dla aktora.
Starsze odcinki sama oglądam, uwielbiam wspomniane przez Was, czasy kiedy Marta była uzależniona od tabletek,  i te kiedy rozpaczała po zniknięciu Jacka. Później oczywiście Radomska.... Isia wówczas genialnie potrafiła to zagrać.
Teraz już tak nie jest...

Niestety nie mogę oglądać programu na ID, może ma ktoś z Was nagrane albo zna link strony gdzie można zobaczyć chociaż jeden odcinek? 

"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #223 dnia: Grudzień 27, 2012, 17:58:57 »
Ja jeszcze szaleję za czasami z Rafałem. Był ogień,energia, wigor, piękna, wręcz rozkwitająca Isia - wszystko, czego dusza zapragnie <serduszko> Teraz nie wiem czy jest 1/3 z tego  :(

Agueda, nie wiem nie szukałam nigdzie, bo ja mam czas żeby program obejrzeć, a nie nagrywałam odcinków. Może kolejny, gdybym miała jak, umiała itd. zobaczymy, co z tego wyjdzie  ;D

Program sam w sobie jest ciekawy, tematyka bardzo mi odpowiada, o prowadzącej nawet nie mówię  :D Isia na pewno wygląda cuudnie i wyciąga interesujące wnioski  <mruga>

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #224 dnia: Grudzień 27, 2012, 20:11:13 »
Czasy Szymona ostatnimi ze wspaniałych? Nie, już po czasach Rafała zaczęło się psuć, a po wyjedzie Norberta do USA zepsuło się do końca. Na początku relacji z Szymonem ożywiło się trochę, ale tylko na chwilę, bardziej mi się wtedy podobała pokręcona relacja z Tomkiem. Później Marta znowu stała się żywsza za sprawą młodszego kochanka, ale już od jakiegoś czasu to jest jakaś istna katastrofa. :(