Autor Wątek: Dominika Ostałowska  (Przeczytany 89213 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
Odp: Dominika Ostałowska
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 23, 2012, 12:20:28 »

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
  • "Nie potrzebuje marzeń, jestem spełniona" D.O.
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 23, 2012, 12:38:40 »
Wooow!!!!!!  smilie_girl_027 Nie sądziłam, że Dominika jest wstanie mnie jeszcze tak zaskoczyć. Kompletnie się nie spodziewałam takiej informacji! Dominika jako prowadząca programu?  :th_0girl_cleanglasses1: Cieszę się, że będę mogła ją zobaczyć w jakiejś nowej, innej, nie znanej mi jak do tej pory odsłonie. Jestem też przekonana, że poradzi sobie znakomicie.

Mam tylko nadzieję, że posiadam taki kanał  ;D

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline Ann

• Aktywny użytkownik
  • I w?nn? be somebody.
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 23, 2012, 13:40:03 »
Ja też byłam totalnie zaskoczona! Sprawdzając wiadomości po przeczytaniu "Gwiazda "M jak miłość" pierwszej skojarzenie miałam z Koroniewską. A tutaj taka niespodzianka. To może to jest ta niespodzianka, o której pisali na stronie oficjalnej Dominiki? Pozytywne zaskoczenie, nowe wyzwanie dla Dominiki, na pewno też wiąże się z większymi pieniądzmi. Jedyne co mnie martwi to to, że nie mam takiego kanału, mam nadzieję że odcinki będzie można oglądać w internecie.

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 23, 2012, 16:23:00 »
To jest niespodzianka?  smilie_girl_149 jak fajnie, mam nadzieje że Isia potwierdzi to na swojej stronie  smilie_girl_124

Mam taki kanał nr 108, ale nie ukrywam wolę na kompie :) Bo znając moje szczęście będę w pracy  smilie_girl_349

hmm to że sobie poradzi to pewne, uwielbiam jej wypowiedzi :)
Isia to ma pomysły  smilie_girl_253

"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 23, 2012, 19:00:24 »
Nie jestem przekonana, co do tego, że to aby na pewno ta niespodzianka. Myślę, że najpierw, gdyby to było to, taka informacja powinna się pojawić na oficjalnej stronie aktorki, a później w jakiś innych źródłach. Zresztą w zakładce kalendarium kiedyś było napisane, że osoba prowadząca stronę na niespodzianke zaprasza do zakładki wywiady, więc już sama nie wiem. Sprawdzałam, wywiadu raczej nowego nie ma, ani nic jeszcze na stronie apropoś tego programu.

Cieszę się, bo mam ten kanał. Tylko ciekawe jeszcze, o której to będzie godzinie i w jakim dniu.

Myślę, że nie ma się co martwić, bo na internecie na pewno też program da się zobaczyć  smilie_girl_020

"Zostałam aktorką, żeby zrozumieć, dlaczego ludzie robią i mówią pewne rzeczy." D.O.

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 24, 2012, 09:44:29 »
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 24, 2012, 12:56:59 »
Fajnie, strasznie mi się ten pomysł podoba, bo uwielbiam tego rodzaju tematykę, a połączenie tego wszystkiego z najukochąńszą osobą ze świata show bisnesu jest idealne. O niczym innym bardziej nie marzyłam   smilie_girl_307 Jak dla mnie Dominika już może odejść z MjM. Jest bowiem program, w którym będę mogła ja oglądać, więc zrzedząca sędzia Wojciechowska nie jest mi już taka "potrzebna". Ważne, że będę mogła Dominikę w telewizji oglądać. Myślę, że w zdecydowanie bardziej interesującej odsłonie  smilie_girl_159

Offline Agueda

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 24, 2012, 16:22:41 »
Nareli, tylko że strona Isi ma jeden problem, aktualizacja wiadomości jest trochę opóźniona.

Tematyka programu podoba mi się, jak dobrze że to nie jest z cyklu: "zaśpiewaj i zatańcz". Coś innego :)

Isia wygląda cudownie, nowa fryzura, piękny uśmiech. Zaskakuje bardzo pozytywnie.
Tylko (hmm) może zmieniłaby strój, nie wiem czemu szerokie spodnie? Przesadza z tym, nie wiem dlaczego ona ma tyle kompleksów z tego powodu.

Mi zawsze mało :) może być jej pełno wszędzie, a ja ciągle i tak czuję że to tylko mały ułamek umiejętności.

Co z zlotem Isiomaniaków?
"Wychodzę z założenia, że lepiej nie mieć założeń, bo przecież i tak wszystko może się wywrócić do góry nogami" D.O.

Offline qwerty500410

• You can kiss my decision as it's walking out the door
  • Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 24, 2012, 17:53:22 »
Wszystko super. Nowy program, nowy sezon Emki itp., strona też się rozwija, ale jedno mnie załamuje... Wygląd Isi. Naprawdę, chociaż raz chciałabym obejrzeć jakieś zdjęcia i powiedzieć "jak ona pięknie wygląda!" a nie "kur** co ona ma na sobie?!" ... Te spodnie ala zasłona... KOSZMAR! Ja mogę zostać jej stylistką, nawet za darmo!
You can kiss my decision as it's walking out the door

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 24, 2012, 20:45:50 »
Tak, zgadzam się, qwerty! Czasem naprawdę Dominika potrafi ubrać się ładnie, zaskoczyć, ale te spodnie to masakra..
Za grę aktorską nie potrafię jej skrytykować, nie mam podstaw, ale za stroje... Ech.

Faktycznie, Isia nie posiada zgrabnych nóg, ale nie są też one takie złe. Nogi jak nogi, zwyczajne. Nie rozumiem po co robić z tego taką tajemnice. Wystarczyłoby załozyć zwykle spodnie i t-shirt - z pewnością byłoby lepiej  ;)

Chcąc nie chcąc i tak ją kocham, więc i to nie ma znaczenia  smilie_girl_301

W końcu nie szata zdobi człowieka, ale człowiek szatę  ;D

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 25, 2012, 17:17:56 »
Uważam, że Dominika generalnie jest świetną aktorką, choć w MjM gra fatalnie. Naprawdę fatalnie i tym zraża swoich potencjalnych przyszłych fanów. Kilka osób, które za nią delikatnie mówiąc nie przepadały w MJM, zmieniły zdanie, gdy obejrzały z nią coś ambitniejszego. Lubię ją jako osobę, ma niesamowicie ciepły głos, ta nieśmiałość, z którą walczy, mądrość, cudowna osoba. Tylko szkoda, że czasami się tak fatalnie ubiera. :( Mogłaby ogólnie zadbać o swój wygląd bardziej, jest piękną kobietą, powinna to podkreślać, a nie ukrywać. Jestem ciekawa jej nowego programu i bardzo tym zaskoczona, ale wierzę, że sobie poradzi. Co ze zlotem?

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 25, 2012, 21:22:52 »
Naprawdę fatalnie i tym zraża swoich potencjalnych przyszłych fanów.

I to jest smutne. Serial dał jej wielką popularność, ale uważam, że przy okazji "zaszufladkował" Dominikę, przez co większość osób kojarzy ją właśnie z roli Marty Mostowiak- Wojciechowskiej. A Dominika wykreowała tyle różnych postaci, zagrała ponad setki ról w filmie, telewizji, teatrze. To, co Isia prezentuje w MjM, szczególnie w tych odcinkach teraźniejszych, to nic, w porównaniu do tego, co ona potrafi. Nie da się tego opisać, gdy ma się okazję zobaczyć ją na żywo, gdy robi to z taką pasją, zamiłowaniem, uwielbieniem... coś zupełnie innego niż pokazuje w MjM. Teatr, a serial to twa inne światy  <jezyk> Nie da się siedząc przed telewizorem, wpatrując się w ekran przeżyć tego, co człowiek przeżywa, gdy Isia stoi na scenie i gra - całą sobą - niepotrzebne są żadne rekwizyty, dodatki.. To aktor tworzy tło, nadaje sztuce odpowiedni klimat i porusza serca widzów <serce> Dominika robi to wspaniale, szkoda tylko, że oglądając MjM tak ciężko to nie raz dostrzeć  :'(

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpień 25, 2012, 22:11:26 »
A moim zdaniem to nie wynika tylko z tego, że to serial (coraz słabszy zresztą) tylko po prostu pani Dominika kiepsko gra. To fakt, który trudno jest wyjaśnić. Jak się na nią tam patrzy, to aż się człowiek dziwi, że ją nadal lubi, bo gra fatalnie. Niejedna młodsza i mniej wprawiona w fach aktorka prezentuje się lepiej i chętniej się na nią patrzy, niż na panią Ostałowską, którą- choć serialu już nie oglądam, tylko czasem na ipli zerknę- ma się ochotę "przewijać" non stop.

Już nie mówiąc o jej, że tak powiem, powierzchowności, która jest nietypowa i z roku na rok coraz fatalniejsza. Ona lustra nie ma w domu, czy jak? Nie jest brzydką kobietą (a na żywo nawet uroczą i taką drobniutką, że powinna to eksponować), ale kurde...te jej żółto-pomarańczowe włosy to jakiś dramat. Myślałam że to faza przejściowa, ale obejrzałam scenę z nowego sezonu MjM (tę z Andrzejem) i ten koszmar dalej trwa...i zdaje się nigdy nie skończyć. Ja nie wiem jak kobieta, której wygląd jest też poniekąd narzędziem pracy może aż tak o siebie nie dbać  <olaboga>

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 26, 2012, 03:37:30 »
Tego niedbania o siebie też nie rozumiem, ale jeszcze bardziej nie rozumiem dlaczego jej nikt na planie nie ulepszy? Wręcz przeciwnie. Często mam wrażenie, że prywatnie o wiele lepiej się prezentuje niż w serialu. Nie lubią jej tam czy jak? Złej gry nie można tłumaczyć tym, że to tylko serial. Dobry aktor, skoro przyjął jakąś role według mnie powinien ją grać dobrze cały czas. Niezależnie od rodzaju produkcji. Dobry aktor z każdej roli, w każdej produkcji może stworzyć arcydzieło. Gdy piszę o tym od razu przychodzi mi na myśl Maria Pakulnis, która zagrała w dużej ilości seriali, nie zawsze ambitnych, czasami wręcz telenowel zawsze potrafiła mnie zainteresować, miała w sobie magnes, widać, że pani Maria szanuje każdy typ widza i każdemu chce dać wszystko, co ma najlepsze. Z kolei Dominika Ostałowska ostatnimi czasy traktuje serial po macoszemu, co mnie osobiście się bardzo nie podoba, tym bardziej, że w ubiegłym sezonie miała wręcz rewelacyjny materiał do grania: szaleńcze zakochanie, slub, później zdrada, ale nie zagrała prawie nic. Lepiej jej wyszło zagranie nieszczęśliwej, bo nie musiała się krzywić w tej jej dziwnym grymasie. Aż mnie serce boli, gdy widzę jej gre w aktualnych odcinkach MJM. Mogłaby starać się cały czas. Nie tylko w filmie czy teatrze.

Offline Nareli

• Naćpana marzeniami
  • Zaawansowany
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpień 26, 2012, 07:23:47 »
Justek, myślę, że te odcinki z nowej serii były nagrane nieco wcześniej, bo Dominika ma jeszcze aparat na zębach i te własnie żółto-pomarańczowe włosy, a patrząc na to zdjęcie, na którym Isia ma te firankowe spodnie, to włosy są po prostu blond. Myslę, że już niedługo będzie można ją zobaczyć w MjM bez aparatu i w miarę ładnej fryzurze  :D

Z kolei Dominika Ostałowska ostatnimi czasy traktuje serial po macoszemu, co mnie osobiście się bardzo nie podoba, tym bardziej, że w ubiegłym sezonie miała wręcz rewelacyjny materiał do grania: szaleńcze zakochanie, slub, później zdrada, ale nie zagrała prawie nic. Lepiej jej wyszło zagranie nieszczęśliwej, bo nie musiała się krzywić w tej jej dziwnym grymasie. Aż mnie serce boli, gdy widzę jej gre w aktualnych odcinkach MJM. Mogłaby starać się cały czas. Nie tylko w filmie czy teatrze.

Między innymi dlatego chce, żeby Isia zrezygnowała w końcu. Może bierze za to pieniądze, ale fanów jej raczej nie przybywa... no chyba, że znów zacznie grać, tak jak kiedyś.

Ja uważam, że to jest po prostu znudzenie rolą. Fakt, że Isia tego nigdy nie powiedziała publicznie, ale pewnie żaden aktor by tego nie powiedział. Bo jak wytłumaczyć to, że w "Głębokiej wodzie" zobaczyłam znowu "moją" Dominikę ?  <jezyk> Tam były emocje, gesty, pełne lęku oczy - nawet słowa nie były potrzebne. A w MjM Dominika nawet zaczyna chodzić tak wolno i tak niepewewnie jakby jej się kompletnie nic nie chciało. Flegma jakaś. Do tego ten aparat na zębach, z którym Dominika ani raz się nie usmiechnęła na planie serialu, ani raz. Może teraz przynajmniej w tych nowych odcinkach nie będzie zaciskać warg na zębach. Jestem pewna, że 70% osób nawet nie wiedziało, że ona nosiła aparat. Doskonale to Isia ukryła, ale zupełnie niepotrzebnie moim zdaniem. Mnie to strasznie denerwowało, gdy w śmiesznych scenkach Dominika zagryzała wargi i sprzedawała ten dziwny uśmiech  :(

Jeśli chodzi o zlot, to nie wiem, jak to będzie. Wakacje mi się kończą, a w roku szkolnym będzie raczej ciężko.