Autor Wątek: Wybory forum dyskutujesz.pl  (Przeczytany 16155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
Wybory forum dyskutujesz.pl
« dnia: Październik 01, 2013, 20:06:36 »
Kochani, miło nam poinformować, że rozpoczynamy Wybory forum dyskutujesz.pl. Jest to czas, w którym możemy docenić osoby aktywne, takie, które wybijają się w konkretnych dziedzinach. Oto kategorie w których przyznawane będą nagrody (rangi w profilach zwycięzców):

1. E-mówca (często i mądrze, konkretnie dyskutujący)
2. Omnibus (mądry, biegły w wielu dziedzinach)
3. Życzliwy (kulturalny, nie poddający się negatywnym emocjom)
4. Pomocny
5. Zasłuchany (największy fan muzyki)
6. Literat (czytający wiele książek, lubiący wiersze)
7. Serialoholik (oglądający wiele różnego typu seriali)
8. Filmowiec (oglądający sporo filmów)
9. Fan (sympatyk konkretnego aktora/aktorki - ze wskazaniem którego/której)
10. Aktywny (często biorący udział w dyskusjach w różnych zakątkach forum)
11. Modniś (mający najładniejsze avatary)
12. Paparazzi (najlepszy fotograf)
13. Pasjonat (oddany konkretnemu hobby - ze wskazaniem jakiemu)
14. Miluś (pozytywnie nastawiony do innych osób)
15. Zabawna osóbka (wiecznie "uśmiechnięty" użytkownik forum)
16. Grafik (najlepszy grafik na forum)
17. Debiutant (większość z nas się już zna, ale być może pojawił się ktoś nowy, kto zasługiwałby na wyróżnienie? ;))
18. Teatroholik (największy fan teatru)
19. Polonista (użytkownik odznaczający się najpiękniejszymi pod względem językowym postami - tutaj kwestia zarówno poprawności językowej jak i bogatego słownictwa)
20. Opiekun (najlepszy Przyjaciel Forum, Moderator Grupy, Moderator Lokalny, Moderator Globalny lub Administrator)

Każdy może zagłosować tylko raz, wskazując TRZY OSOBY w każdej kategorii (z wyjątkiem Fana i Debiutanta - tutaj typujemy TYLKO JEDNĄ OSOBĘ). Nie można też głosować na samego siebie. W przypadku, gdy w danej kategorii użytkownik poda więcej niż wskazuje na to dopuszczalna ilość kandydatur, wszystkie jego głosy w tej kategorii zostaną unieważnione.

Kandydatury można przesyłać do 22 października (wtorek) br. włącznie (do 23.59) w PW do użytkownika WYBORY FORUM. Po wskazanym terminie ogłosimy zwycięzców i nagrodzimy ich rangami w profilach.

MIŁEGO GŁOSOWANIA! :D
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
Odp: Wybory forum dyskutujesz.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2013, 21:13:45 »
Obowiązek obywatelski spełniony   ;D Dziękuję szczególnie za dodanie w tym roku kategorii: "Polonista". Brakowało mi czegoś takiego. Kilka osób pisze ładne posty, ale jedną  z nich podziwiam szczególnie. Przede wszystkim za interpunkcję...że te przecinki zawsze u niej w sam raz <ok>
Jak co roku miałam lekki problem ze wskazaniem zabawnych osób.  <mysli> Wygląda na to, że same ponuraki tu siedzą, na czele ze mną :D
Niektórzy się też nazywają tak teraz, że czasami mam problem z przepisaniem nicka...mam nadzieje, że w razie czego jedna literka nie taka jak trzeba w czyimś nicku niczego nie zaprzepaści i komisja domyśli się o kogo chodzi <rumieniec>
Cóż, jeśli o mnie chodzi to...do przyszłych wyborów <smiech>

PS.  Czy rangi dotychczasowe nie powinny zniknąć  z profili na czas wyborów, aby nikt się nimi nie zasugerował przy wskazywaniu kandydatów? Trochę to krzywdzące może być dla osób, które rang nie miały a są tutaj często i robią dużo...
Nie wiem, to tylko sugestia. Nie upieram się tym bardziej, że nie wiem czy są z tym jakieś problemy techniczne czy inny szkopuł, np. chwilowy brak czasu...

Offline Kiki

• Administrator Forum
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2013, 22:08:24 »
PS.  Czy rangi dotychczasowe nie powinny zniknąć  z profili na czas wyborów, aby nikt się nimi nie zasugerował przy wskazywaniu kandydatów? Trochę to krzywdzące może być dla osób, które rang nie miały a są tutaj często i robią dużo...
Masz rację, powinny - i zniknęły. A za to, że wcześniej Tobie i El podpis z profilu przypadkowo usunęłam - tak jak już mówiłam - nie wiem jak przepraszać. <zawstydzony>
Jeśli "plan A" nie zadziała, alfabet ma jeszcze 31 innych liter. Nie martw się.

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2013, 22:37:21 »
Wyprzedziłaś mnie Jean. A chciałam być pierwsza.
Nic to! Teraz sobie poczekam do końca prawie i bacznie poobserwuję   <cwaniak>
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 07, 2013, 09:02:21 »
Ja tam nie głosuję, jakoś nigdy mnie nie ruszały te "reputacje", "tytuły" itp na forach.
Na mnie też możecie nie głosować, no chyba, że w kategorii "Największy złośliwiec" :D
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2013, 09:10:03 »
Rozumiem, że nie czujesz się członkiem naszej społeczności, ale od pewnych uwag można się powstrzymać. Podobno ludzie inteligentni to potrafią  <mysli>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 07, 2013, 09:48:56 »
TAK nie czuję się. Wypiszcie mnie.......  <flaga>
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 07, 2013, 10:01:08 »
Sam się możesz wypisać  <jezyk>
Myślisz, ze ja nie potrafię stanąć i powiedzieć, że mnie nie rajcuje to czy tamto. Myślisz, że sama nie wpadła na to, że może by tak stanąć i powiedzieć: "Nie glosujcie na mnie, bo mam to w czterech literach". Tak, wpadłam na to, pomimo, że nie mam IQ  powyżej normy. Ale co? Powiem ja, powie ktoś następny a ucierpi reszta, które być może chce? Może ktoś czeka na swoją szansę?
Ja chciałabym tak, żeby nikt na mnie nie głosował, ale ja chciałabym zagłosować! Chciałabym, żeby tak było, ale nie komplikuję, mogę jedynie zaapelować - NA MNIE NIE GŁOSUJCIE! Są inni, dostrzeżcie ich w końcu.

Nigdy nie powiem, że nie głosuję  albo  w czymś udziału nie wezmę, bo mam to w d... Jestem stara, tutaj tylko staram się pomóc, forum jest dla młodych ludzi i kreatywnych, którzy tylko mogą mnie zarazić swoimi pasjami. A ja się chętnie daję zarażać.

Na wybory prezydenckie czy parlamentarne też nie chodzisz? Te zmówisz, że masz w to w nosie? Też Cię to nie rajcuje?

Nie czujesz się członkiem naszej społeczności to się nie czuj, ale od takich komentarzy jak powyżej się powstrzymaj, bo to po pierwsze jest niepedagogiczne, po drugie niegrzeczne.
Tyle.
Na naszym forum jeszcze nie było ostrzeżeń, to mogę mieć pierwsza.  <jezyk>

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 07, 2013, 10:01:32 »
Mintku, to przestaje być zabawne ;)
Nie przeglądaj forum anonimowo :) Dołącz do nas, zarejestruj się już dziś ;) Zapraszamy <komputer>

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2013, 14:00:42 »
Nie chcę, żeby na mnie głosowano. Ot, taka fanaberia, kaprys. Czy trzeba dorabiać do tego całą ideologię? Nie sądzę.

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 07, 2013, 14:32:17 »
Nie chce żeby na niego głosowano, nie chce się w to bawić, to nie. Ma do tego święte prawo, tak jak ten kto głosuje.
Co za problem uszanować decyzję czy prośbę? To nie wybory państwowe, tylko zabawa. Nie każdy takie rzeczy musi lubić.
Ja tam rozumiem Mintka.
Nie ma co każdego na siłę uszczęśliwiać. :)

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 07, 2013, 14:36:31 »
W takim razie ja sobie również nie życzę, aby ktokolwiek na mnie głosował. Oczywiście tego nikomu zabronić nie mogę, ale rangi sobie żadnej nie życzę. A zresztą, ułatwię sprawę i tak już zabieganym ludziom.  :)
Buźki wszystkim  :-*

Offline Maleńka

• Przyjaciel Forum
  • Don't be afraid!
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 07, 2013, 14:39:52 »
Bez sensu taka zabawa.
Ja na przykład głosowałam na Ciebie, Jean.
I nie widzę w tym nic złego, że zagłosowałam na Ciebie w tej a nie innej kategorii. Nie chcę szukać teraz kogoś innego na siłę, bo Ty sobie nie życzysz głosów ;)
Jesteś na forum, udzielasz się, jesteś aktywna.
W wyborach oceniany jest cały rok wkładu danej osoby na forum.
Takim odmawianiem udziału psujecie zabawę. Albo bawimy się wszyscy, albo nie bawi się nikt. 

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 07, 2013, 14:47:30 »
To najwyżej wygra Jean, ale nie dostanie rangi i tyle :D :D :D

Zresztą wybory mają sens. gdy bierze w nich udział dużo osób, bo jak znów w ankiecie wezmą udział 4 osoby na krzyż jak to było w przypadku konkursu fotograficznego, to głupie.

Offline Jean

• Ekspert
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 07, 2013, 14:53:34 »
Więc teraz może trzeba będzie robić ankietę "przed", kto się chce w to bawić a kto nie. Ja również nie chcę wyjść na taką, która by wszystko chciała. Wiem, że są takie osoby, które to teraz czytają i za chwile powiedzą...znowu ona ma jakieś rangi, nikt inny, Nic się nie zmienia. Ja też mam swoje uczucia i to, że pracuję na forum nie oznacza, że robię to by coś uzyskać. No nie wiem, poklask?
Zwyczajnie...przychodzę i patrzę, że znowu się nic nie dzieje to się udzielam. Komuś przeszkadzam to może mi to powiedzieć, przecież się nie pogniewam.   
W pierwszym odruchu nacisnęłam "usuń to konto" ale potem pomyślałam: o nie. Nie po tym wszystkim Nie po to się staram, żeby potem uciekać jak tchórz. 
Chcę się bawić w wybory bo inni tego chcą. Nie chcę nikomu niczego komplikować ani psuć zabawy. Niech się to nawet nazywa "cała ideologia". Tak mam i finał.

Nie, nie uważam za głupie tego, że bierze udział kilka osób. trudno, nie chcą to nie, ale nie oznacza to, że cierpieć ma reszta za czyjeś nie chciejstwo. 
Równie dobrze zamknijmy forum bo dyskutują cztery osoby, to po co opłacać?
Ale jeśli będą cztery osoby to ja sama jestem w stanie pookrywać koszty. Dla mnie to nie jest głupie.