Autor Wątek: 1000 razy M jak miłość - gala jubileuszowa  (Przeczytany 17338 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
Odp: 1000 razy M jak miłość - gala jubileuszowa
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 05, 2013, 12:19:12 »
Czy da się gdzieś obejrzeć online galę?

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 05, 2013, 21:12:36 »
Zależy który moment Cię interesuje, bo niestety całej jeszcze nie znalazłam.  :) Jeżeli chcesz Górniak, finałową piosenkę i niektóre fragmenty, to na tym kanale znajdziesz kilka filmików:  http://www.youtube.com/user/serialetvp?feature=g-high-crv . Ubolewam jedynie że nie ma nigdzie 'Będziesz moją panią' w przyzwoitej jakości. Tu jest wrzucone, ale sama zobacz... :\ : http://chomikuj.pl/M_Hingis/Uroczysta+gala+z+okazji+1000-odcinka+M+jak+mi*c5*82o*c5*9b*c4*87+2013.PL.DVBRip.XviD,3049514073.avi%28video%29
Gdyby ktoś znalazł całą galę, albo ten fragment w lepszej jakości, prosiłabym o wrzucenie.  ;)

Offline Kris

• Nowy użytkownik
  • *
  • :-]
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 06, 2013, 06:48:01 »
Gdyby ktoś znalazł całą galę, albo ten fragment w lepszej jakości, prosiłabym o wrzucenie.  ;)
1000 razy M jak Miłość - gala jubileuszowa  ;)

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 06, 2013, 09:40:04 »
Bardzo dziękuję.  :buziak:

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 06, 2013, 13:31:53 »
Kris, baaaardzo Ci dziękuję! :)

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 07, 2013, 13:29:11 »
Gala jubileuszowa jest właśnie powtarzana na Dwójce;).

Skomentuję to, co widziałam (najwyżej potem edytuję post). Nie jestem fanką Olgi Frycz, nie jestem też zadowolona z jej pojawienia się w serialu. Nie podobało mi się też wykonanie Baśki Wilków, natomiast sam Mikołaj Roznerski jest bardzo seksowny ;).

Wiele nowych i starych twarzy, widziałam nawet jedną z pierwszych kobiet Pawła, Teresę. Wyglądała przepięknie. Nie podobały mi się te wszystkie wstawki humorystyczne i gagi... Np. wystąpienie babeczki, która parodiowała Beatę Tyszkiewicz to dla mnie strzał w kolano, ale może mam inne poczucie humoru ;P. Nie rozbawiło mnie to jakoś.

Podobały mi się różne konkurencje, np. "Najlepszy pocałunek", to spowodowało, że gala była urozmaicona o dosyć dobre wrażenia. Szkoda, że tak mało było kandydatów.

Szkoda też, że nie było Kożuchowskiej. Wypadałoby podziękować za współpracę z serialem na takiej gali, a to wygląda tak, jakby się wypięła na te wszystkie lata spędzone na planie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2013, 17:51:45 wysłana przez Nieprzenikniona »

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 07, 2013, 17:22:45 »
Kożuchowska wypięła się niestety na serial juz dawno. Nie informując producent?w o swoim odejściu skazała się tym samym na olewkę. Po tylu latach pracy wypadało osobiście lub przez agenta dać info że odchodzi  a nie informować przez prasę. Jeszcze do ostatniej chwili obgadywała warunki noeej umowy i nagle bach info w prasie ze rezygnuje z eMki. Wszystkim troche szczęki opadły. Każdy by zrozumiał gdyby nie urządziła takiej hecy:P
Dlatego tez nie zaproszono jej na galę bo po co skoro zachowała się bardzo nieładnie. Za to podziękowano w spocie z torbicką: haniu było ok  <smiech>

Powiem wam ze na żywo to wszystko lepiej brzmiało niz jak obejrzłam w tv

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 08, 2013, 10:10:13 »
BlackTiger, możliwe, że ją zaprosili, ale nie przyjęła zaproszenia. A możliwe, że wcale nie zapraszali tej aktorki. Można się tylko domyślać, jaka burza powstała, kiedy twórcy serialu dowiedzieli się o jej odejściu, i to nie bezpośrednio od Kożuchowskiej, a z gazet. Tak, jak napisałaś, było to nieczyste zagranie ze strony tej pani, ale ja trochę to rozumiem. Grać 12 lat w jednym serialu, być ciągle kojarzoną jako Hanka Mostowiak (a nie np. z genialnych ról teatralnych), może bała się, że producenci, reżyserzy i scenarzyści zaczną przekonywać do zmiany zdania? Ja, mimo wszystko, bardzo lubię tę aktorkę, ostatnio polubiłam nawet znienawidzoną do niedawna przeze mnie, Rodzinkę Pl. Pokazała, że ma "jaja".

Wracając do gali (przepraszam za offtop powyżej), nie było wielu aktorów, którzy na długo byli związani z serialem. Nigdzie nie widziałam Cezarego Morawskiego. Przy okazji, uważam, że scenarzyści bardzo zmarnowali tę postać, czyniąc z niej życiowego nieudacznika. Aktora natomiast lubię, bo jest to dobry aktor ;). Widziałam natomiast Magdalenę Górską, która grała swego czasu natrętną koleżankę Piotrka. Kiedy to było ^^. Obecnie można ją spotkać w powtórkach porannych. Fajnie, że nie pominięto seniorów rodu i również coś im się dostało. Same gagi i parodie, nie podobały mi się, uważam, że to było tylko takie na siłę zapychanie czasu antenowego, aby gala miała więcej, niż 20 minut ;).

Co do występów gwiazd- podobał mi się występ Górniak, szczególnie, że oglądałam wczoraj The Voice of Poland i podobało mi się to, co sobą reprezentuje. Maryśka Sadowska też genialna była. No i "Kołysanka dla nieznajomej" :).

To właściwie wszystko, co chcę powiedzieć odnośnie gali- nie powaliłam nie na kolana, ale fajnie, że klimat był wytworny i elegancki, ale nie wiem, po co te wszystkie Randki w ciemno czy Koła Fortuny...  <mysli>

Offline Marciocha

• Pink Cadillac
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 08, 2013, 13:44:46 »
Cezary Morawski był, to właśnie on pomógł "Beacie Tyszkiewicz" usiąść na miejsce. Ja nie widziałam za to Roberta Moskwy, Roberta Gonery czy Jacka Poniedziałka, a i nie widziałam jeszcze Joanny Koroniewskiej.

Offline china doll

• HaPi
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 08, 2013, 19:15:27 »
A właśnie, Koroniewskiej również nie było, nawet nie zwróciłam uwagi. Ciekawe jak to wyszło, czy sama nie chciała, czy jej nie zaproszono.

Tak, jak napisałaś, było to nieczyste zagranie ze strony tej pani, ale ja trochę to rozumiem. Grać 12 lat w jednym serialu, być ciągle kojarzoną jako Hanka Mostowiak (a nie np. z genialnych ról teatralnych), może bała się, że producenci, reżyserzy i scenarzyści zaczną przekonywać do zmiany zdania? Ja, mimo wszystko, bardzo lubię tę aktorkę, ostatnio polubiłam nawet znienawidzoną do niedawna przeze mnie, Rodzinkę Pl. Pokazała, że ma "jaja".

Też lubię Kożuchowską, w Rodzince pokazała, co potrafi. Zresztą widziałam ją też w paru filmach, np. w 'Senności'. Nawiasem mówiąc, świetny polski film, warty obejrzenia. Ale to, że jest dobrą aktorką, ani nawet to, że grała 12 lat w eMce i była kojarzona jako Hanka, nie usprawiedliwia tego, co im wykręciła. To nie był powód, przecież nikt jej do tego nie zmuszał, nie trzymano jej tam siłą, żeby potem miała się mścić. Wypadałoby po ludzku uprzedzić i z klasą odejść. Dlatego nie powiedziałabym,że 'ma jaja'. 

Offline Mintek

• Ekspert
  • Polski faszysta
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 09, 2013, 08:53:25 »

Dlatego tez nie zaproszono jej na galę bo po co skoro zachowała się bardzo nieładnie.
Ale fajny byłby motyw na tej gali, jakby np. rozbiła mur z pustych kartonów czy podobny motyw :)
"Kłótnia z idiotą jest jak gra w szachy z gołębiem. Możesz być lepszy ale gołąb i tak poprzewraca figury, nasra na szachownicę i będzie się cieszył, że wygrał"

Offline BlackTiger

• Zaawansowany
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 09, 2013, 09:11:21 »

Dlatego tez nie zaproszono jej na galę bo po co skoro zachowała się bardzo nieładnie.
Ale fajny byłby motyw na tej gali, jakby np. rozbiła mur z pustych kartonów czy podobny motyw :)
<smiech>
Ale w sumie inny motyw był. Jak był filmik z Torbicką i tekst "Haniu było tak..." i ok pokazuje  <smiech>
Specjalnie młotki to zrobiły.

Na pewno w pierwszej kolejności byli zapraszani aktorzy obecnie grający w eMce. Myślę, że Koroniewska jeszcze dostała, ale może wolała posiedziec w domu z dzieckiem. :P
Jednak też przewinęło się przez eMkę tylu aktorów, że nie dało się zaprosić wszystkich. TVP też pozapraszała trochę ludzi od siebie, np. była ekipa Pytanie na śniadanie, by pocykać sobie sweet fotki.  :ysz:
 Ponadto trza bylo zaprosić ekipę realizującą, która okupowała balkon i część dołu. W końcu to było też ich "święto". Dlatego też wystąpienie "Tyszkiewicz" dotyczyło głównie Lampki :D Swoją drogą mnie się podobała ta kreacja, Wajda nie, ale "Tyszkiewicz była nieźle odegrana. :D

Myślę, też że część osób nie dotarła, bo miała już na ten wieczór swoje plany czy po prostu epizod z eMką uważa za zamknięty.

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 29, 2013, 09:07:17 »
Ten news wszystko wyjaśnia...

Dwa lata temu Małgorzata Kożuchowska na własną prośbę rozstała się z M jak miłość. Przebiegło to w niezbyt miłej atmosferze, bo aktorka zostawiła scenarzystów w trudnej sytuacji - odejście jednej z głównych bohaterek nastręczyło im bowiem sporo problemów. Ilona Łepkowska postanowiła ją dotkliwie ukarać i zafundowała Hance Mostowiak groteskową śmierć w kartonach, która nikogo nie poruszyła, za to mocno rozbawiła.

Ponoć Kożuchowska nadal ma do niej o to żal. Mimo otrzymanego zaproszenia nie pojawiła się na jubileuszowej gali serialu. Na tle reszty obsady, która stawiła się niemal w komplecie, nieobecność odtwórczyni jednej z kluczowych ról rzucała się w oczy. Jak informuje tygodnik Rewia, zatarg z Łepkowską to jedna sprawa, ale Kożuchowska ma także na pieńku z producentem Tadeuszem Lampką.

Uważa on, że każdy aktor, decydujący się na granie w tasiemcu powinien być do dyspozycji ekipy tak długo, jak długo jego rola nie zostanie usunięta - wyjaśnia tabloid. Być może Małgorzata zrozumiała, że producent ma rację i dlatego swoje pojawienie się na gali uznała za niezręczne?

Źródło: http://www.pudelek.pl/artykul/59432/obrazila_sie_na_m_jak_milosc_za_kartony/

Offline Justek

• Moderator Globalny
  • we are only the sun
  • Wyróżnienia:
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 29, 2013, 10:14:06 »
Patrząc na źródło tego newsa - daleka jestem od stwierdzenia, że "wszystko wyjaśnia"...  ::)

Offline Nieprzenikniona

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 29, 2013, 10:17:30 »
Źródło, jak źródło, ważny jest tekst. Chociaż zapomniałam tam napisać "chyba" obok "wyjaśnia". :) Zresztą, poszukam bardziej wiarygodnych źródeł, bo jednak masz rację w tym, że ten portal nie jest zbyt wiarygodny. Może szukają taniej sensacji, a może coś w tym jest?  <bezradny>